Predviđanje cijene bitcoina (BTC) za 2020 .: Hoće li BTC / USD nastaviti rasti u Q4?

Dugoročna linija trenda BTC / USD nagovještava da ima obilje kapaciteta da nastavi raditi. Najpoznatija svjetska kriptovaluta porasla je na najvišu razinu u gotovo godinu dana tijekom kasnog američkog zasjedanja u ponedjeljak, trgujući po cijeni od preko 11 000 američkih dolara po kovanici u utorak na azijske sesije, dok su trgovci nastavili slijediti pastirsko ponašanje. 

Bitcoin, još jedna alternativna sigurnost koju možete podići kroz nove sesije, izvrstan je način za suočavanje s neviđenim programima monetarnog ublažavanja Federalne rezerve. Ipak, glavne kriptovalute mogle bi funkcionirati kao više taktičke oklade naspram inflacije i umjerenih prinosa.

 

Pročitajte najnovije ažuriranje na Prognoza cijene Bitcoina 2021

 

Trenutna BTC / USD cijena: $

Nedavne promjene u cijeni bitcoina

Opsežna analiza predviđa da će se cijena bitcoina ove godine dotaknuti gotovo 20.000 USD, a nastavit će rasti na gotovo 400.000 USD do 2030. Istraživači su predvidjeli i cijene brojnih drugih glavnih kriptovaluta, uključujući Bitcoin Cash, ETH Ethereum i LTC Litecoin . Zauzvrat, ovo postavlja pitanje: s obzirom na to da je već probijeno 11 000 USD, što će vjerojatno biti prognoza cijene Bitcoina?

Bitcoin prognoza: Q4 2020 Bitcoin prognoza: 1 godina Bitcoin prognoza: 3 godine
Cijena: 13.875 – 17.250 dolara 

Pokretači cijena: Simetrično probijanje trokuta, drugi val COVID19, pojačana privlačnost sigurnog utočišta u zlatu (pozitivna korelacija).

Cijena: 12 250 USD 

Pokretači cijena: Medvjedast ispravak, Prekršeni ponovljeni ponovni test, uzimanje dobiti na kraju godine.

Cijena: 20.000 dolara

Pokretači cijena:50 EMA podrška, završetak ABCD uzorka

 

Bitcoin Live Chart

BTC

BTC / USD – čimbenici koji utječu na cijene bitcoina

Cijenu Bitcoina (BTC) podržale su velike burze, koje su značajno pale od sredine ožujka 2020., nakon dana velikog pada 12. ožujka.

Prema podacima Glassnodea, tržišnog i lančanog analitičkog resursa, na burzama je od 29. srpnja bilo kolektivno 2,64 milijuna BTC-a. U međuvremenu, cijena Bitcoina ostaje na bikovskom putu, a nedavno je prešla preko godišnji maksimum od 11.400 USD. Razgovarajmo o predviđanju Bitcoina iz različitih izvora. 

Osnivač Heisenberg Capital, Max Keizer, predviđa 100.000 dolara

Osnivač Heisenberg Capital-a i pionira Bitcoina, Max Keizer, u posljednje je vrijeme koristio svoj twitter račun kako bi podijelio svoja mišljenja o BTC cijeni od 100.000 USD. Započeo je relativno dugu nit na svom računu na društvenim mrežama, jednostavno rekavši:

“U igri je 28.000 američkih dolara prije nego što uočimo povlačenje – i onda idemo prema šestoznamenkastom.” 

Ova je odluka započela nakon što je BTC / USD premašio 10 000 USD i već neko vrijeme trguje bikovski. Stručnjak nije popravio nijedan vremenski raspored koji sugerira hoće li se ova prognoza ostvariti do kraja 2020. godine.

Zanimljivo je da su brojni ljudi od tada naglasili da bi pad zelenih novčanica mogao biti zaslužan za to. Plemeniti metali, zlato i srebro također su poskupjeli. 

Citibank projicira 120 000 USD do 2021. – Evo zašto

Jedna od zanimljivijih prognoza došla je od financijske institucije Citibank, 

jer je predviđao da će cijene bitcoina doseći 120 000 USD do 2021. Iako je ova analiza pripisana Citibank, ona nije službeni izvor. U svakom slučaju, koje su prepreke s kojima se Bitcoin treba boriti na putu? Pravi test za BTC / USD iznosit će 13.850 USD, a ako uspije to probiti, mogli bismo vidjeti masovnu kupnju iznad ove razine.

U drugoj prognozi koja se temelji na napretku ostvarenom u 2016. godini, Citibank je otkrila da su povezani trendovi doživljeni ove godine. Nadalje, ustanova je dijelila sljedeće:

“Početni dobar otpor dostignut je od 10.500 do 10.820 dolara. Ako to popusti, sljedeća dobra razina bit će 13.850 $, a iznad toga, 19.511 $. Ako bi 19.511 dolara popustilo, pa, grafikon govori sam za sebe. ”  

Po “Grafikon govori sam za sebe”, Citibank tvrdi da bi BTC mogao doseći čak 120.846,80 dolara, što je prilično kneževska prognoza cijene za BTC / USD. Zbog toga trgovci dodaju kupovinu trgovina vodećom kriptovalutom Bitcoin, a nagli porast potražnje vrlo vjerojatno će potaknuti njezine cijene prilično brzo. 

Panxora projicira 7000 BTC / USD do kraja 2020. godine – evo zašto

U prepisci e-poštom između Forbesa i izvršnog direktora Panxore, tvrtke za kriptoanalitičare, Gavina Smitha, potonja je pokazivala kontinuiranu nestabilnost do kraja 2020. godine. Stoga pretpostavlja da bi vrijednost BTC / USD mogla pasti do samo 7 tisuća američkih dolara. Unatoč tome, sljedeća će akcija biti godina sveukupnog maksimuma (ATH) za vodeću kriptovalutu Bitcoin. Čini se da se njegova logika poklapa s logikom izvršnog direktora Crypto Quanta, koji je podijelio sljedeće:

“Kratkoročna katastrofa [dogodit će se] ove godine prije nego što se pravi miting održi [2021.]” Da bi se ovome dodao još, rekao je, “tržišta s jedne strane vuče priča o zaštiti od inflacije koja vodi bitcoin više, a istovremeno globalno gospodarstvo trpi snažni šok potražnje s potencijalom da bitcoin spusti niže.”

S2F (zalihe u protoku) projektiraju 55 000 BTC / USD do kraja 2020. godine 

S2F model označava Model zaliha u protok, a čini se da je iznio prognozu od 55 tisuća dolara na temelju događaja u svibnju 2020. godine. Izumitelj koji stoji iza S2F izjavio je sljedeće:

„Predviđena tržišna vrijednost za Bitcoin nakon prepolovljenja u svibnju 2020. iznosi 1 trn USD, što znači da cijena Bitcoina iznosi 55 000 USD”, uz to, „zlato i srebro, koji su različita tržišta, u skladu su s vrijednostima bitcoin modela za SF . “

Rezimirajući S2F raspoloženje, model podržava bikovsku pristranost u cijenama BTC / USD. 

Plemeniti metal, zlato i bitcoin

Ovaj se tjedan cijena Bitcoina (BTC) oporavila na najviših 2020. godine od 11.392 dolara, potpomognutih sve većom korelacijom sa zlatom, a trenutno mjesečna korelacija Bitcoina sa žutim metalom na dnevnim povratima iznosi 0,66, prema izvještaju CryptoCompare. Korelacija između ove dvije robe počela je rasti kad je zlato prešlo rekordno visokih 1900 dolara, približavajući se novom maksimumu, prije nego što se povuklo uz Bitcoin. 

S obzirom na rastuću korelaciju, ovo predstavlja pomak trenda, jer je odnos između njih dvoje ranije padao, prema podacima istraživačkog tima razmjene Kraken. Kao rezultat toga, prethodne korelacije između Bitcoina i zlata dovele su do porasta cijene Bitcoina (BTC).

Kao što svi znamo, američki dolar i globalna gospodarstva i dalje se suočavaju sa štetom od rezultata pandemije COVID-19. Kao rezultat toga, čini se vjerojatnim da će zaliha vrijednosne imovine, poput Bitcoina i zlata, i dalje biti u velikoj potražnji u budućnosti. Posljednji put je postojala blaga korelacija između Bitcoina i plemenitog metala (oko 0,5) pred kraj 2018. Već smo razgovarali o vremenu kada se mjesec dana ranije, u studenom 2018., Bitcoin suočio s padom od 50%, što je pokrenuo je Bitcoin-cash rat.

Međutim, s jedne je strane porasla korelacija između zlata i Bitcoina, dok je s druge strane korelacija Etera (ETH) s Bitcoinom počela opadati otprilike u isto vrijeme, a brojka sada iznosi 0,56.

Američki dolar i bitcoin 

Nagli porast bitcoina mogao bi se pripisati i napuhavanju američkog dolara, potaknutom strahovima od kolapsa američke ekonomije. Neuspjeh poticajnog paketa COVID-19 i pregrijano tržište dionica potaknuli su trgovce da ulažu u sigurnost tvrde imovine, poput zlata, i sve više Bitcoina. 

Krećući dalje, Bitcoin bi napokon mogao biti spreman za još jedan veliki bikovski tržišni ciklus, jer se ponuda Bitcoina na burzama smanjuje, dok se istodobno čini kako se interes maloprodaje i institucija povećava.

Bitcoin i Tether (USDT) priljevi od razmjene

Burze ukazuju na to da tržišni igrači pokazuju veći interes za zadržavanje svojih Bitcoina dugoročno povlačenjem s burzi kako bi izravno kontrolirali vlastite privatne ključeve, prema tvrtki za tržišnu analitiku, Arcane Research.

Osim toga, nedavni kontinuirani rast deviznih priljeva u Tether (USDT), koji je jučer dosegao maksimum od 2020. godine, i ukupna ponuda koja sada iznosi gotovo 10 milijardi dolara, broj digitalnih dolara koji čekaju sa strane da kupe BTC je moguće više nego ikad. Stoga se potencijal porasta cijena Bitcoina u narednim danima čini solidnim.  

Tehnička analiza – Možemo li očekivati ​​medvjeđu ispravku u Bitcoin-u – BTC / USD? 

Govoreći o tehničkoj strani tržišta, Bitcoin trguje sa solidnim bikovskim predrasudama, skočivši na razinu od 11.306 dolara. U mjesečnom vremenskom okviru Bitcoin je prekršio simetrični uzorak trokuta u rasponu od 9.875 dolara. Nedavna bikova svijeća na mjesečnom vremenskom okviru sugerira snažne izglede za daljnju kupnju Bitcoina. 

Gledajući dugoročnu prognozu za Bitcoin, vodeći kripto par izgleda kao bik. Na višoj strani, Bitcoin bi svoj sljedeći otpor mogao pronaći unutar raspona od 12.017 $, dok bikovski crossover od 12.017 $ mogao bi dovesti cijene Bitcoina prema 13.875 $. Iznad toga, 17.250 dolara vjerojatno će funkcionirati kao sljedeći otpor.

BTC / USD bikovsko gutanje, RSI, MACD i 50 EMA - svi prijedlozi za kupnjuBTC / USD bikovsko gutanje, RSI, MACD i 50 EMA – svi prijedlozi za kupnju

Na mjesečnom grafikonu, eksponencijalni pomični prosjek za 50 razdoblja sugerira snažnu bikovsku pristranost, ali u isto vrijeme sugerira i solidne šanse za medvjedastu korekciju, jer njegova vrijednost ostaje na razini od 6,397, što je daleko od trenutne tržišna cijena od 11.275.

BTC / USD Fibonaccijevo povlačenje

BTC / USD Fibonaccijevo povlačenje

Govoreći o prognozi cijena Bitcoina sredinom 2021. godine, možemo očekivati ​​da će cijene Bitcoina pasti na 12 250 USD, nakon medvjeđih korekcija, ili možda da će dovršiti 50% Fibonaccijevu retracementaciju. Kako bi se vidjelo medvjedasto povlačenje, dvostruka najviša razina otpora od 17.174 dolara i zatvaranje svijeća ispod ove razine izgledaju solidno. Mogli bismo primijetiti pristranost prodaje ispod 17.170 USD dok prethodno narušeni otpor ne postane razina podrške od 12.250 USD. 

Puno uzbudljivih aspekata poklonili su neki poznati stručnjaci iz kripto prostora. Čini se da svaki tim ima snažne argumente u trgovini, što ga čini još fascinantnijim promatrati što će se sve odvijati krajem 2020. Oni koji vide bikovski događaj trenutno igraju konop s onima koji predviđaju medvjeđi razvoj. Pripremimo se za drugu polovicu godine, pažljivo prateći temeljnu stranu tržišta kako bismo uhvatili bilo kakve promjene u osjećajima Bitcoina.

Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map