Predviđanje cijene bitcoina (BTC) za 2021.: Je li bitcoin postao krajnje sigurno mjesto sada?

Bitcoin – sažetak prognoze

Bitcoin prognoza: H1 2021

Cijena: 70.000 – 80.000 dolara

Pokretači cijena: Osjećaj na tržištu, Elon Musk / Tesla, COVID-19

Bitcoin prognoza: 1 godina

Cijena: 100 000 – 120 000 USD

Pokretači cijena: status sigurnog utočišta, pošta COVID-19, Hawkish središnje banke

Bitcoin prognoza: 3 godine

Cijena: 150 000 – 200 000 USD

Pokretači cijena: Pozitivan osjećaj rizika, status sigurnog utočišta, razvoj bitcoina, globalna ekonomija

 

Opskrba kriptovalutama bila je snažna tijekom većeg dijela veljače, ali je prestala sada, nakon velikog povlačenja tijekom zadnjeg tjedna u veljači. Na ovo tržište ulazi još velikih imena, dok je Elon Musk šetao sredinom veljače, nakon što je tjedan dana ranije održao razgovor, poslavši Bitcoin iznad 50.000 USD, dosežući 58.300 USD. Elon Musk koji je pozirao #Bitcoin u poruci na Redditu, a prvi val nakon povlačenja u siječnju uslijedio je ubrzo nakon toga. Bitcoin je napravio preokret u zadnjem tjednu siječnja, nakon što se povlačio niže tijekom većeg dijela prošlog mjeseca. Spustio se s maksimuma, ali se opet okrenuo ispod 30.000 dolara, gdje se čini da je formirao zonu podrške iznad razine od 29.000 dolara. Cijena je tada porasla, popevši se na 38.000 američkih dolara, kako je protekao zadnji tjedan u siječnju. Poruka Elona Muska bila je jedan od razloga za skok od 9 000 dolara u dva dana.

Nakon naleta u prvom tjednu siječnja, sljedeći su tjedni bili bitni za Bitcoin, povlačeći se s preko 40 000 USD. Ali, neumoljivi bikovski zamah u kriptosima ponovno je povukao Bitcoin, zajedno s komentarom Elona Muska na Reddit. Ovog ponedjeljka, u drugom tjednu veljače, Muskova tvrtka Tesla kupila je masivnu masu Bitcoin vrijedan 1,5 milijardi dolara i očekuje da će taj kripto prihvatiti kao oblik plaćanja. To je bilo prema a SEC prijava po tom pitanju, s Teslom koji je rekao da:

“Štoviše, očekujemo da ćemo u bliskoj budućnosti početi prihvaćati bitcoin kao oblik plaćanja za naše proizvode, podložno važećim zakonima i u početku na ograničenoj osnovi, koju možemo ili ne moramo likvidirati po primitku.”

Danas se pridružio Bitcoin napravio još jedan snažan bikovski potez, dok su kupci gurnuli iznad najviših razina u siječnju. Trenutno se Bitcoin trguje na oko 53.000 USD nakon što je prije nekog vremena probio 50.000 USD, a zamah dugoročno ubrzava, usprkos najnovijem povlačenju s vrhova, koje su poslale cijenu ispod 50.000 USD. To povlačenje je uslijedilo nakon Muskovi komentari sugerirajući to Bitcoin nije baš fizičko zlato, zbog čega je cijena neko vrijeme slala više od 15.000 USD, ali je opet iznad 50.000 USD. trguje se po cijeni od 550,00 dolara i kreće prema novim maksimumima dok kriptovi poskakuju nakon povlačenja u veljači.

Prošla godina donijela je ogromne promjene na tržištu kriptovaluta. Kriptovalute su se od rizične imovine za nekoliko mjeseci pretvorile u sigurna utočišta, naglo se povećavajući kao nikada prije, a Bitcoin je daleko vodio paket. Prema većini Bitcoin brokera, ovom se kriptovalutom u prvom tjednu siječnja 2021. trgovalo po cijeni od oko 42.000 američkih dolara. U našem prethodnom dugoročnom predviđanju cijena Bitcoina u rujnu prošle godine predviđali smo da će cijena porasti, kako sugeriraju naznake; sada je Bitcoin pobijedio naša predviđanja. Sa svime što se dogodilo prošle godine, uključujući neizvjesnost o budućnosti globalne ekonomije i politike, sve su se valute strahovito povećale, a kriptovalute su zbog neke sigurnosti počele privlačiti veliku pažnju.

Tržište kriptovaluta poraslo je više, posebno u zadnja tri mjeseca 2020. godine, i do sada se zamah nastavlja 2021. godine, što sugerira daljnji zamah. Međutim, dok je Bitcoin apsolutno naglo porastao, malo je drugih digitalnih kovanica postiglo rekordne razine koji se mogu podudarati s performansama Bitcoina, a postoje čak i određene kripto-igre koje u potpunosti propuštaju val. Dakle, Bitcoin je i dalje lider paketa na kripto tržištu i privlači velik novac velikih ulagača, što ga je pretvorilo u respektabilan instrument ulaganja.  

 

Trenutno BTC / USD Cijena: $

Nedavne promjene u cijeni bitcoina

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
3 mjeseca +34.530 +178%
6 mjeseci +41.430 +341%
1 godina +44,075 +487%
3 godine +42.700 +465%
5 godina +52.665 +9.244%

Dakle, predviđanje cijene Bitcoina i tehnička analiza, koju ćemo dublje pogledati u ovoj prognozi, ukazuju na daljnji bikovski zamah za glavnu kripto, dok su nedavna kretanja u Bitcoinu također dugoročno pozitivna. Sentimenti na tržištu digitalnih valuta bili su izuzetno pozitivni posljednjih mjeseci, a za altcoin je sve bolji, a to se prelijeva i na 2021. godinu, pa sve ukazuje na Bitcoin početkom ove godine, iako je situacija moglo bi se promijeniti, kao što se dogodilo nakon prve “zlatne groznice”, kada se srušila 2018. godine, ali redovito ćemo vas ažurirati s predviđanjima za forex i kripto valute.

Bitcoin, koji se smatra najvažnijom kriptovalutom, u potpunosti je opravdao svoju reputaciju lidera na kripto tržištu, koju je stekao od koncepcije od strane osnivača Satoshi Nakamota. Nakon naleta koji smo vidjeli na kripto tržištu krajem 2017. godine, kada je Bitcoin gotovo dosegnuo 20.000 USD, cijena je ponovno pala i trgovalo se u rasponu dvije godine, sve do zadnja tri mjeseca 2020., kada je započela „zlatna groznica“ za kriptovalute su se ponovno vratile, a vidjeli smo kako Bitcoin raste blizu 42.000 USD.  

Nadolazeći događaji koji će utjecati na cijenu bitcoina

 

  • Veljače 20221. Indijska vlada planira zabraniti Bitcoin     
  • Nadolazeći Tesla koji će bitcoin prihvatiti kao plaćanje
  • 4-5. Lipnja 20221    Bitcoin se seli u Miami   

 

 

Bitcoin Live Chart

 

Predviđanje cijene bitcoina za sljedećih 5 godina

Crypto Market Sentiment

Sentimenti na tržištu kriptovaluta nastavili su se uključivati ​​i isključivati ​​prethodnih godina, pretvarajući ih u bikovske, pa opet medvjeđe, sve do kraja 2020. Međutim, od listopada prošle godine, tržišno je raspoloženje postalo prilično pozitivno za kripto tržište u cjelini i ne pokazuje nikakve znakove okretanja natrag. Nakon naleta koji smo vidjeli na ovom tržištu krajem 2017. godine, nakon čega je uslijedio preokret početkom 2018. godine, sentiment na tržištu kriptovaluta bio je uglavnom neutralan do početka 2020. Kao rezultat toga, veći dio kriptovaluta kojima se trgovalo uglavnom bočno do početka 2020. Sentiment se popravio na tržištu kriptovaluta početkom prošle godine i počeli su se okretati u prva dva mjeseca, ali izbijanje koronavirusa u Europi krajem veljače u početku je sentiment negativno promijenilo , šaljući altcoine padom niže do sredine ožujka. Ali, vidjeli smo nagli preokret tada, a sentiment na kripto tržištu se od tada poboljšava, kao što možete vidjeti u CryptoIndex 100 ispod.

Indeks CIX 100

Ovaj kripto indeks pokrenut je krajem 2018. godine, a u početku se kretao gore-dolje između 0.20 i 1 do kraja listopada 2020., kada se dogodio proboj. Najava Paypala da će usvojiti kriptovalute kao sredstvo plaćanja na svojoj platformi pomogla je da se sentiment dodatno poboljša u listopadu, no probijanje je došlo u studenom, a u siječnju 2020. indeks CIX 100 dosegao je 2,75 bodova. Bitcoin je maksimalno iskoristio pozitivne osjećaje na kripto tržištu tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, dok ostali altcoini, poput Ripple ili Litecoin, nisu imali puno koristi. Ethereum ide prema najvišim cijenama od 1.420 dolara.

Je li Bitcoin postao novo zlato?

Krajem 2017. godine pozornost financijskih tržišta i šire javnosti prvi se put okrenula tržištu kriptovaluta, prepoznajući ga kao zasebno i važno tržište. No, s 2020. godinom koje je postalo masovno bikovsko za kriptovalute i rastućim osjećajima koji se nastavljaju u 2021. godini, 2017. više ne izgleda tako dramatično. Možda je krah koji je uslijedio u 2018. godini, nakon naleta na kraju 2017. godine, bio dramatičan, ali ovdje na FXLeadersu ne predviđamo još jedan takav pad na kripto tržištu, posebno kada je riječ o Bitcoinu. Mogao bi doći do dubokog povlačenja, recimo s 40.000 USD, gdje se trgovalo 10. siječnja, na 20.000 USD, što je prije bio krajnji otpor. Ali, ne očekujemo preokret ispod 10.000 USD.

Razlog tome je što se čini da se status kripto tržišta promijenio. Digitalne valute smatrale su se tržištem s visokim rizikom, na kojem bi trgovci ulagali u vrijeme pozitivnog osjećaja rizika, s obzirom na veliku volatilnost i velike razlike. Sada se trgovci okreću kriptovalutama u vremenima kada je neizvjesnost velika, što ih čini sigurnim utočištem – i to više od tradicionalnih, kao što su JPY ili Gold, pogotovo otkako je japanski premijer Shinzo Abe u kolovozu predao ostavku 2020. Nesigurnost je bila stvarno velika 2020. godine, zbog koronavirusa, ekonomskog sloma, američke politike itd. Sve je postalo previše rizično za kupnju, osim na dionicama, kojima su koristile sve poticajne programe vlada i središnjih banaka oko svijet.

Tržište kriptovaluta imalo je izuzetno bikovu godinu, apsolutno vlastitu zaslugu. S rizikom da postane previsok za normalne valute, trgovci i investitori okrenuli su se kripto tržištu, dajući mu tako status sigurne luke. Bikovski trend u zlatu i srebru završio je u kolovozu 2020. godine, dok kriptovalute, a posebno Bitcoin, pozitivno rastu. To je privuklo glavne investitore     

Bitcoin, tržišni lider u kriptovalutama 

Kao što smo gore objasnili, tržište digitalnih valuta postalo je izuzetno bikovsko u posljednjih nekoliko mjeseci 2020. godine, i do sada se taj trend nastavio u prvih nekoliko tjedana 2021. Kripto tržište konačno je doseglo granicu od 1 bilijun dolara, što se činilo daleko od početka 2020. Čak i prije nekoliko mjeseci, u listopadu 2020, ukupna tržišna kapa za cijelo kripto tržište iznosila je samo oko 330 milijardi dolara, što je bila samo trećina vrijednosti tri mjeseca kasnije. Tržišna kapitalizacija Bitcoina od 10. siječnja 2021. iznosi ogromnih 726 milijardi dolara, što čini lavovski udio na cijelom tržištu, oko 70%.   

Bitcoin je lider na kripto tržištu od početka, budući da je to bila prva digitalna valuta koja je krenula uživo. Bilo je mnogo uspona i padova, s novčanicima koji izlaze iz hard forkova Bitcoina, skandalima itd., Ali Bitcoin je zadržao svoj status lidera na ovom novom tržištu, a zapravo je ojačao svoj status najnovijim skokom, povećanje razlike u vrijednosti i tržišnom ograničenju u usporedbi s drugim kriptovalutama. Doista je Bitcoin taj koji je započeo val 2017., a opet 2020. godine. Kao lider na kripto tržištu, Bitcoin također privlači najveće investicije.

Bitcoin je nadmašio sva ostala tržišta

Osim što je cilj ulaganja za trgovce koji vole ulagati u rizičnu imovinu, u četvrtom tromjesečju 2020. godine Bitcoin je privukao velika sredstva velikih investicijskih tvrtki te privatnih i javnih institucionalnih ulagača, čineći svoje temelje još čvršćima. Zapravo, skup posljednjih nekoliko mjeseci uglavnom su pokretali veliki institucionalni investitori, poput MassMutuala koji je kupio 100 milijuna USD Bitcoina u prosincu 2020., Skybridge Capital koji je uložio 182 milijuna USD, također u prosincu, i Guggenheima koji je podnio zahtjev za ulaganje do 500 milijardi dolara ili do 10% od svog makrofonda od 5 milijardi dolara u Bitcoinu. To sugerira da nećemo vidjeti pad kakav smo vidjeli početkom 2018. godine, jer je ovo velik novac, uložen dugoročno.

Mogući nedostaci Bitcoin val

Iako je izvedba kriptovaluta bila izvrsna tijekom 2020. godine, postoje neki čimbenici koji bi mogli ograničiti ili usporiti daljnji dobitak za Bitcoin. Osim statusa sigurnog utočišta koji je Bitcoin stekao u posljednjih godinu dana, jedan od glavnih razloga za val bio je i činjenica da fiat valuta intenzivno teče. Vlade i središnje banke ubacivale su novac kroz programe monetarnih i fiskalnih poticaja, a dio tog novca ulijevao se na kripto tržište. No, iako banke i vlade neće zatvoriti slavinu 2021. godine, vjerojatno neće povećati pakete od onoga što je do sada najavljeno. No, mogli bi nagovijestiti početak tih programa do 2022. godine, što će negativno utjecati na potražnju za kriptovalutama.

Poteškoće s rudarstvom povećale su se zajedno s rastom cijene

Još jedan čimbenik koji bi mogao utjecati na bikovski zamah Bitcoina u mjesecima koji su pred nama su poteškoće povezane s rudarstvom. Kako Bitcoin postaje skuplji, prihod od rudarstva se povećao, utrostručivši se od kolovoza. Ali, ovo je privuklo mnogo više rudara u igru, posebno velikih institucionalnih, poput rudarskih tvrtki poput Riot Blockchain (RIOT) i Marathon Patent Group (MARA), koje su dale slične predbilježbe za 31.000, odnosno 90.000 strojeva u 2020. godini Proizvođači rudarskih strojeva nisu u stanju pratiti korak s potražnjom, što je pridonijelo povećanim poteškoćama u rudarstvu. Gornji grafikon pokazuje da je, kako je Bitcoin krenuo prema 40.000 USD, poteškoća porasla na preko 20 bilijuna i nastavit će rasti, što će biti teret za Bitcoin, u smislu dugoročnog održavanja tempa rasta. Unatoč tome, predviđanje cijene Bitcoina za naredna tromjesečja i dalje je bikovito. 

Tehnička analiza

Sada je probijena razina od 40 000 dolara

Gledajući mjesečni Bitcoin grafikon, vidimo da se cijena trgovala u vrlo uskom rasponu nekoliko godina, sve do početka 2017. godine, osim skoka krajem 2013. godine, koji se prilično brzo ohladio. To pokazuje da je pažnja prema digitalnim valutama bila niska sve dok ona nije porasla 2017. godine. Pomični prosjeci pružali su podršku, ali izgubili su dodir s cijenom 2017. godine, iako je nakon preokreta 2018. 50 SMA ponovno pristupilo tom poslu i zaustavilo odbiti. Dno je postavljeno za Bitcoin iznad 3000 USD, a vidjeli smo odskok na 13 847 USD u 2019. Odskok ipak nije potrajao, a za sljedeću godinu trend se još jednom okrenuo medvjeđe, jer je Bitcoin krenuo prema 3000 USD , nakon početnog pada koronavirusa. No, držeći se pomični prosjeci zadržali su se, unatoč probijanju, i počeo je veliki odskok, iako je val bio službeni nakon probijanja najviših razina u 2017. godini, nešto manje od 20 000 američkih dolara.

10 SMA napokon je sustiglo cijenu na dnevnom grafikonu

Bitcoin Live Rate 

Na tjednom grafikonu na vrhu ovog članka, 200 SMA (ljubičasta) bila je krajnja podrška za Bitcoin, iako su pomični prosjeci i prethodne razine podrške i otpora sada izgubili na važnosti, jer kupci ne čekaju da ih sustignu, više vole trgovati na čistom osjećaju. Na dnevnom grafikonu, 20 SMA koji se održavaju kao podrška u studenom 2020., nakon prvog skoka u listopadu, a od probijanja razine od 20 000 USD u prosincu, Bitcoin se nije osvrtao unatrag, a 20 SMA nije mogao sustići. Dakle, ljestvice ostaju prilično bikove u siječnju, a predviđanje cijene Bitcoina ne sugerira medvjeđi preokret kakav smo vidjeli u 2018.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map