Predviđanje cijene Ethereuma (ETH) za 2021.: Hoće li kupci uskoro probiti maksimum 2017. godine?

Ethereum – sažetak prognoze

Prognoza Ethereuma: H1 2021

Cijena: 2500 – 3000 dolara

Pokretači cijena: Osjećaj tržišta, COVID-19, Novčani tijekovi, Globalna ekonomija

Prognoza Ethereuma: 1 godina

Cijena: 3.500 – 5.000 američkih dolara

Pokretači cijena: status sigurnog utočišta, pošta COVID-19, Hawkish središnje banke?

Prognoza Ethereuma: 3 godine

Cijena: 25.000 američkih dolara

Pokretači cijena: Globalna ekonomija, raspoloženje na kripto tržištu, status sigurnog utočišta

 

Kao i većina drugih kripto kriza, Ethereum nastavlja stvarati nove maksimume, budući da je pukao iznad 2.000 dolara, dostizanje $ 2.130, ali se povukao na oko 1500 dolara sada, nakon pavši tek nešto ispod 1300 dolara posljednjeg dana veljače, koji je bio vrlo nestabilan dan. Ethereum je prvi nastavio bikovski trend u veljači nakon povlačenja većim dijelom siječnja i ponovno u ožujku nakon povlačenja u zadnjem tjednu veljače. Cijena se probila iznad rekordnih maksimuma od 1.427 dolara u prvom tjednu veljače, jer su kupci gurnuli cijenu iznad maksimuma iz 2018. godine. ETH / USD približio se toj visokoj razini početkom ovog mjeseca, ali konačno ga je slomio nakon kratkotrajnog pada. Ovo je bila velika psihološka prepreka koju je trebalo ukloniti, dok je druga bila razina od 2.000 dolara, što sugerira daljnji bikovski zamah u Ethereumu, dok je Bitcoin probio iznad 50.000 dolara i sada kreće prema 60.000 dolara. Bikovski zamah za kriptos nastavio se uskoro, s Bitcoinom koji se probio iznad 45.000 američkih dolara nakon što je tesla kupila taj novčić vrijedan 1,5 milijardi američkih dolara, a Ethereum postigao nove maksimume trgujući po američkim dolarima 1.740, od 9. veljače. Postoje još neki nadolazeći događaji za Ethereum kao što smo naveli u nastavku, što će vjerojatno dodati bikovski zamah.

Kripto tržište bilo je usred snažnog bikovskog trčanja kad smo objavili svoju prethodnu dugoročnu prognozu za Ethereum, povećavajući se sa ispod 100 američkih dolara u ožujku na više od 400 američkih dolara do kolovoza, što je vrlo impresivan rast vrijednosti od 400%. Moj kolega Arslan predvidio je da će se bikovski zamah nastaviti u četvrtom tromjesečju 2020. godine i u tome je bio u pravu. Osim što se bikovski niz pretvorio u još jednu “zlatnu groznicu” za kriptovalute, slično onome čemu smo svjedočili 2017. godine, iako je u određenom stupnju bio veći za određene digitalne valute. Ethereum je bio jedna od tih valuta i pridružio se porastu na kripto tržištu koje je, kao i obično, vodio Bitcoin.

Bitcoin je premašio 40.000 USD početkom siječnja, dok se Ethereum približio najvišem vremenu od 1.427 USD prema većini Ether posrednika, iako nakon povlačenja u posljednjih nekoliko dana drugog tjedna u siječnju možemo reći da kupci Ethereuma nisu uspjeli u prvom pokušaju. Međutim, sudeći prema osnovama koje stoje iza Ethereuma, a posebno prema trenutnom osjećaju na financijskim tržištima i na tržištu kriptovaluta, možemo reći da neće proći mnogo vremena prije nego što Ethereum probije najvišu razinu u 2017. godini i donese novu u nekom trenutku ove godine , vjerojatno prije nego kasnije, sudeći prema kretanju cijena i nestabilnosti posljednjih mjeseci.

 

Trenutno ETH / USD Cijena: $

Nedavne promjene u cijeni Ethereuma

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
3 mjeseca +1,218 +235%
6 mjeseci +1,415 +404%
1 godina +1.510 +493%
3 godine +865 +79%
5 godina +1.624 +9.800%

Ethereum se našao usred masovnog bikovskog trčanja u kriptovalutama; dok većina tržišta raste, neki važni kriptos ostaju stagnirati, a Ethereum je među altcoinima s najboljom izvedbom, iza [[Bitcoin]]. Postoji dosta razloga za to, a sentiment se iz sigurnosnih razloga masovno okreće prema digitalnim valutama, u vrijeme kada nijedna fiat valuta nije sigurna. Koronavirus i globalno gospodarstvo u padu okrenuli su investitore prema kriptovalutama, ali političke promjene širom svijeta također su dodale dodatno gorivo ovom bikovskom zamahu, koji je Ethereumu neizmjerno dobro došao, jer je privukao velike ulagače. Druge osnove također su pozitivne za Ethereum, dok je Ethereum 2.0 u procesu punog pokretanja, što će Ethereum mrežu učiniti pouzdanijom kako procvatuju DeFi transakcije.

Nadolazeći događaji koji će utjecati na cijenu Ethereuma

 

Nadolazeći prijedlog za poboljšanje Ethereuma (EIP) 1559

Nadolazeća konverzija DNATags ™ iz Ethereuma u Cardano Goguen.

 

Grafikon uživo Ethereuma

Predviđanje cijene Ethereuma za sljedećih 5 godina

 

Kriptovalute odjednom preuzimaju svu pozornost na financijskim tržištima. Iako su određene dionice, poput Amazona i Tesle, imale izuzetno dobre rezultate u vrijeme COVID-19, kripto tržište je nadmašilo sve. Vrijednost ovog tržišta povećala se višestruko, jer su digitalne valute stekle status sigurnog utočišta. Bitcoin je prošlog tjedna narastao iznad 40.000 američkih dolara, dok je Ethereum slijedio taj primjer. U ovom ćemo članku pogledati čimbenike koji održavaju ETH / USD bikovski i projekcije za budućnost.

 

Ethereum pretvaranje u sigurno tijekom koronavirusa

 

Pokazalo se da je COVID-19 izuzetno koristan za kriptovalute. Tradicionalno, kriptovalute se tijekom svog kratkog vijeka doživljavaju kao rizična imovina, što znači da povećavaju vrijednost kada je raspoloženje na tržištu pozitivno i trgovci traže veći prinos na rizičnije financijske instrumente. Kad sentiment postane negativan, rizična imovina postaje medvjeda, a to je Ethereum učinio kad je koronavirus prvi put krenuo u Europu u veljači prošle godine. Tada su tržišta još uvijek bila u normalnom načinu rada, a kriptovalute su padale niže. No, od sredine ožujka 2020. godine svijet se promijenio i kriptovalute su se od rizične imovine pretvorile u sigurna utočišta, prema kojima se trgovci okreću za sigurnošću u nevoljama.

Bitcoin kao i uvijek predvodi kripto tržište, ali Ethereum ima popriličan dobitak kao sigurno utočište gotovo godinu dana. Sve su zemlje širom svijeta doživjele teški krah u proljeće 2020. godine, tijekom razdoblja zaključavanja, i unatoč skoku u ljeto, globalno gospodarstvo još uvijek pati, a određene ekonomije, poput Eurozone i EU, vjerojatno idu prema dvostrukoj dip recesija. Vlade i središnje banke se slijevaju prekomjerni iznosi gotovine non-stop, i nastavit će to činiti barem nekoliko godina. U ovom okruženju, s globalnim ekonomskim slomom i pretjeranom količinom gotovine na tržištima, nijedna tradicionalna valuta nije sigurna za držanje, pa se trgovci i investitori sve više okreću kriptovalutama.

Osim ekonomskih poteškoća, globalna politika također su pomogli potaknuti bikovski zamah u kriptovalutama. Zapadni se politički krajolik mijenja, što situaciju čini sve neizvjesnijom s ekonomskog i socijalnog gledišta. S druge strane planeta, čini se da Kina izvršava mjere protiv privatnog kapitala i poslovnih ljudi. Osnivač Alibabe i grupe Ant, Jack Ma, nije viđen već neko vrijeme, a neki čak tvrde da ga nema. Dio sredstava je zamrznut, što paniči druge bogate kineske državljane, koji svoja sredstva prebacuju u kriptovalute. Dakle, digitalno tržište ima koristi od ovog novog statusa sigurnog utočišta, a kao što ćemo objasniti u nastavku, Ethereum će vjerojatno zadržati taj status, dok se DeFi transakcije neprestano povećavaju.

 

Rastuće DeFi transakcije izvrsne su za Ethereum

 

Sve veća nesigurnost za investitore ili bilo koga tko ima rezervne novce po tom pitanju dovela je do veće potražnje za kriptovalutama, što je zauzvrat povećalo upotrebu sustava decentraliziranog financiranja (DeFi). Zapravo, DeFi transakcije apsolutno su porasle za to vrijeme. U siječnju ove godine ukupna zaključana vrijednost (TVL) u DeFi-u premašila je prvi put ikad 20 milijardi dolara. To znači da je u sustavu raspoređeno više od 20 milijardi dolara kapitala u različitim protokolima DeFi. Ovaj je val posljedica činjenice da DeFi nije podložan središnjim bankama i drugim posredničkim institucijama.

To je izvrsno za Ethereum, jer je velik dio DeFi sustava izgrađen na mreži Ethereum. Stoga što brže DeFi transakcije rastu, to više koristi Ethereum. Dakle, brzi rast ekosustava Ethereum u posljednjih godinu dana uglavnom je rezultat rasta DeFi-a. Sredinom prošle godine ukupna vrijednost zaključana u DeFi transakcijama kretala se do milijarde dolara. Sada se vrijednost povećala oko 20 puta, a očekuje se da će se to nastaviti i u budućnosti, jer se povećava potražnja investitora za kriptovalutama, privlačeći u igru ​​i rudare i špekulante.

Količine za Ethereum futures i dalje bilježe rekordne razine

Mjesečne količine Ethereuma također su porasle od sredine 2020. godine, a tempo je sve veći. Količina terminskih poslova s ​​Ethereumom u prosincu je dosegla 257,06 milijardi dolara. To znači porast od 4,4% u odnosu na prethodni mjesec. Količina spot na burzama kriptovaluta također je dosegla rekordno visoku razinu u prosincu, na 379 milijardi dolara. Svi ovi podaci znače da će mreža Ethereum i dalje rasti, što će dodatno koristiti kriptovaluti. Ovo također djeluje kao jastuk u slučaju pada na kripto tržištu. U tom bi slučaju Ethereum izgubio značajnu vrijednost, ali bi i dalje ostao znatno iznad razine trgovanja prije koronavirusa. Nije da će se to dogoditi uskoro, ali trebali bismo to uzeti u obzir.

 

Ethereum 2.0 i druge nadogradnje

 

Mreža Ethereum temelji se na decentraliziranim financijama, a DeFi je poznat kao “Lego Money”. DeFi nalozi mogu se razdvojiti na pojedinačne dijelove, koji se zatim mogu ponovno staviti zajedno kako bi se stvorila drugačija serija narudžbi. Pametni ugovori, decentralizirani programi (DApps) i protokoli uglavnom se izvode na decentraliziranoj mreži Ethereum.

No kako se povećavaju količine DeFi-a, blockchain mreže Layer 1 postaju manje pouzdane za tako velik opseg transakcija. Ove su transakcije premašile 20 milijardi USD u prosincu 2020., kao što je gore spomenuto, tako da su na svojim ograničenjima. Kapacitet blockchaina Layer 1 za obradu transakcija prilično je ograničen, što znači da je broj transakcija u sekundi (TPS) ograničen. Očekuje se da će se to riješiti uvođenjem Ethereuma 2.0, koji je predstavljen 1. prosinca, ali još uvijek nije u potpunosti operativan. Prema Vitaliku Buterinu, u potpunosti bi ga trebalo provesti u nekom trenutku 2021. godine.

Očekivanja od Ethereuma 2.0 su da će postati pouzdana superbrza verzija prethodne Ethereum blockchain verzije. Prijelaz na konsenzusni algoritam Power of Stake (PoS) i izoštravanje Layer 2 kanala plaćanja to će omogućiti. Kanali plaćanja nivoa 2 izgrađeni su na vrhu ovih postojećih blockchaina. Znatno povećava brzinu transakcija, što znači da će transakcije razine 2 biti prikladnije za male svakodnevne maloprodajne transakcije.

Tehnička analiza

Ethereum je započeo s oko 10 dolara i trgovao se oko te razine od 2015. do početka 2017., kada je započeo svoj bikovski potez, povećavajući se na više od 400 dolara do lipnja te godine. To znači povećanje vrijednosti od 4.000%. To je bio prvi znak da će ova kriptovaluta biti omiljena na tržištu i da će kupci preuzeti odgovornost. Nakon trgovanja između 200 i 400 dolara tijekom nekoliko mjeseci, došla je izvanredna potražnja za kriptovalutama, a Ethereum je naglo porastao, do siječnja iduće godine poprimivši približno 1500 dolara. Ali to nije trebalo potrajati, a veliki bikovski potez uslijedio je veliki medvjeđi preokret u 2018. godini, koji je cijenu spustio na 20 SMA (sivih) na mjesečnom grafikonu, gdje je odskočio dobitak, iako odskok nije ‘ ne traje predugo. Medvjeđi trend ponovno se nastavio, gurajući cijenu ispod tog pokretnog prosjeka, koji se pretvorio u otpor, i tamo je ostao do kolovoza prošle godine. Pad se nastavio, s padom ETH / USD na nešto ispod 100 USD, ali to nije bio pravi prekid i opet se povukao iznad te razine. Tada je Ethereum trgovao postrance sve do listopada 2020., kada se napokon dogodio proboj, koji predstavljaju 3 velika bikova svijećnjaka.

Pogledajmo koliko će ovaj mjesečni svijećnjak završiti bikovski

Na tjednom grafikonu vremenskog okvira područje oko nivoa od 100 dolara pretvorilo se u potporu Ethereumu, a to je trajalo gotovo dvije godine, dok je područje oko 400 dolara pružalo otpor, održavajući cijenu u rasponu do ljeta 2020. Pomični prosjeci također je pomogao da cijena ostane prigušena na vrhu, prvo 100 SMA (zelena), koja je pružala otpor, a zatim 200 SMA (ljubičasta). Ethereum se prošlog ljeta pomaknuo iznad 200 SMA, jer se povećala potražnja za kriptoima, a zatim se ovaj pokretni prosjek pretvorio u podršku. Nakon laganog praćenja tijekom kolovoza i rujna, unatoč tome što je PayPal usvojio Ethereum kao jednu od kriptoza za transakcije na svojoj web lokaciji, 20 SMA uhvatio se na tjednom grafikonu i počeo potiskivati ​​Ethereum više. Na kraju je bikovski zamah ubrzao, a početkom siječnja vidjeli smo najveći tjedni svijećnjak ikad. Cijena je porasla na 1340 američkih dolara, ali tekući tjedan izgleda medvjeđe. Međutim, ovaj je svijećnjak samo upola manji od prethodnog, što znači da ovaj tjedan pritisak na prodaji nije bio nigdje toliko jak kao pritisak na kupci prošlog tjedna.

Cijena je 20 listova SMA ostavila iza sebe od listopada

U dnevnom je vremenskom okviru također prilično vidljiv bikovski trend od listopada. Cijena se povukla tijekom rujna, ali 100 SMA (zeleno) ju je sustiglo i odmah pretvorilo u podršku. Počeo je potiskivati ​​Ethereum više, jer se pomicao više od ostalih pokretnih prosjeka, s 20 MA niskim (sivo) i 20 SMA visokim (ljubičasto). Prvih 10 dana siječnja bilo je izuzetno bikovito, jer je Ethereum gotovo udvostručio vrijednost, ali nakon formiranja naopakog čekića, što je medvjeđi signal za preokret, cijena se preokrenula. Međutim, kao što su pokazale ostale grafikone vremenskog okvira, čini se da je pad zaustavljen nakon tog jednodnevnog pada. Približavaju se pomični prosjeci, a čini se da kupci opet uskaču, a cijena se počinje penjati sve više. Zaključno, osnove i tehničke značajke za Ethereum pokazuju više, premda ozbiljan odmak nije na strani. No, ukupna kratkoročna i dugoročna analiza za ovu kriptovalutu je bikova.

Povlačenje je već zaustavljeno

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map