Predviđanje cijene gotovine za Bitcoin za 2021. godinu: BCH i dalje zaostaje za kriptovalnim valima

Bitcoin Cash – sažetak prognoze

Prognoza gotovine u bitcoinima: H1 2021

Cijena: 1.000 – 1.200 američkih dolara

Pokretači cijena: Novčani tijekovi, Osjećaj tržišta, COVID-19

Prognoza gotovine u bitcoinima: 1 godina

Cijena: 1500 – 2000 dolara

Pokretači cijena: Status sigurnog utočišta, Post COVID-19, Globalna politika

Prognoza gotovine u bitcoinima: 3 godine

Cijena: 5000 USD / jaka>

Pokretači cijena: Jastrebove središnje banke? Osjećaj kripto tržišta, status sigurnog utočišta, globalna ekonomija

 

Bitcoin Cash BCH bila je jedna od posljednjih kriptovaluta koja se pridružila valu valutnog tržišta, koje je za ovaj altoin počelo tek u siječnju ove godine, dok je za ostale velike altcoine val počeo početkom studenoga 2021. BCH je do siječnja skočio s oko 300 na 620 američkih dolara. 10 i do 775 dolara za Bitcoin Cash do 15. veljače, ali to je još uvijek daleko od visine od 4.000 dolara u 2017.-18. Osim toga, dok je većina kripto tržišta dosegla najvišu razinu u siječnju u veljači, BCH / USD se i dalje trgovao ispod 600 dolara, što je ukazivalo na to da kupovni pritisak nije tako jak, ali je dodatno sustigao sredinom veljače, kada vidjeli smo drugi val. Iako je vratio gotovo 40% dobitka krajem veljače. Ali, čini se da se pritisak u ožujku ponovno okreće bikovski.

Od koronavirusa i globalne ekonomske recesije, koja još uvijek traje u Europi, kriptovalute su stekle status imovine sigurnih utočišta. Ali, Bitcoin Cash nije imao puno koristi od ovog statusa. Počeo se pretvarati u bik u siječnju ove godine, ali vratio se unatrag, pa propušta veći dio akcije. Tržište szamolba je pozitivno za kripto tržište, ali očito ne za BCH.

Bitcoin gotovinske transakcije su jeftinije od bitcoina, budući da skalabilnost je više, izrada male transakcije jeftinije, što je bio glavni razlog zašto je Bitcoin Cash se odvojio od Bitcoina 2017. godine i BCH planira povećati veličinu bloka kako bi omogućio brže transakcije dok snižavajući i naknade. The konkurencija s Bitcoinom je ozlijedio BCH; međutim, kao velike institucije, kao što je Paypal, posvojiti Bitcoin Cash, cijena bi na kraju trebala opet porasti kako bi se pridružila ostatku kripto tržišta.

Nedavne promjene u cijeni Bitcoin gotovine

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
3 mjeseca +143 +57,9%
6 mjeseci +125 +43,6%
1 godina +36 +9,6%
3 godine -1.150 -73,7%
4 godine +110 +9.800%

Čimbenici koji utječu na Bitcoin Cash

Neposredno prije naleta u četvrtom kvartalu 2017. godine, Bitcoin Cash se odvojio od Bitcoina, što je bilo savršeno vrijeme, po početnoj cijeni od 300 USD. Skoro je odmah narastao na 1000 USD, a do kraja 2017. dosegao je 4.000 USD. Pad koji je uslijedio na kripto tržištu bio je brutalan i sljedeće godine, a u nekim je trenucima Bitcoin Cash završio ispod 50 dolara. Kao što smo spomenuli, konkurencija s Bitcoinom naštetila je BCH-u, a napadi Bitcoin zajednice zbog podjele naštetili su mu ugled. Ova obiteljska zavada šteti ugledu BCH-a, što je jedan od razloga zašto je ova kriptovaluta ostala iza ostalih glavnih kriptovaluta, unatoč tome što je među prvih 5 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji.

Od 2018. trend je sveukupno blago bikovski, a početkom ovog mjeseca zabilježili smo val, što je bilo ohrabrujuće za kupce koji su se nadali da će se Bitcoin Cash pridružiti ostatku kripto tržišta nakon što je probio dugoročnu otpor na 500 dolara. Ali to se nije dogodilo, a cijena se vratila unutar raspona, iako je taj potez znak da je BCH živ i da je zapravo postigao pristojan dobitak, udvostručivši vrijednost u nekoliko mjeseci.

Grafikon uživo Bitcoin Cash

Predviđanje cijene gotovine za Bitcoin za sljedećih 5 godina


Bitcoin Cash započeo je kao teški oblik Bitcoin BTC-a 2017. godine, nakon što su brojni korisnici BTC-a izrazili zabrinutost da se Bitcoin odvraća od bijelih ciljeva Satoshi Nakamota za Bitcoin. Od tada je BCH konkurencija Bitcoinu, što je narušilo njegovu reputaciju. Kao što znamo, Bitcoin ima nekih problema s skalabilnošću, pogotovo nakon nedavnog porasta cijene, koji je u nekom trenutku odnio 40.000 USD. Bitcoin je odlučio razviti odvojenog svjedoka, SegWit2x, kako bi riješio probleme s transakcijama, ali određeni broj vlasnika Bitcoina nije mislio da će to riješiti problem, pa su stvorili Bitcoin Cash i samostalno se razgranali, povećavajući blok veličina na 8 MB s prethodnih 1 MB i obećavajući da će se pridržavati bijelih ciljeva Satoshi Nakamota.

Međutim, to za BCH nije pošlo za rukom, nakon porasta iznad 4000 dolara na kraju 2017. godine, što je rezultat “zlatne groznice” na kriptoima, koja je i BCH povukla više. Od tada je konkurencija s Bitcoinom naštetila Bitcoin Cashu. BCH se također koriste kao sredstvo plaćanja od strane određenih tvrtki, poput Sequoia Holdings, prema Rogeru Veru, koji svojim zaposlenicima daje mogućnost primanja dijela plaće u kriptovalutama – pokazatelj da je BCH popularan među osobljem. No, BCH tim morat će nastaviti povećavati skalabilnost, a transakcije će morati ostati jeftinije kako bi BCH postao još popularniji za male transakcije. To znači da će glavni element potencijala za uspjeh Bitcoin Casha biti hoće li korisnici odlučiti da je izravno povećanje veličine bloka učinkovitije od SegWita. S 11.000 transakcija u sekundi (TPS), brzina transakcija BCH-a je brža, a povećavat će se još više, budući da Bitcoin Cash želi povećati veličinu bloka na 32 MB.

Usvajanje BCH-a također se povećava; tim na Bit.com, sigurna, razmjena derivata kriptovaluta s visokim performansama, navodno će nuditi vječne zamjene i opcije Bitcoin Cash (BCH). K.IM Dotcom također usvaja BCH za plaćanja. Tim je rekao da je Bitcoin (BTC) izvrstan za pohranu imovine, dok je Bitcoin Cash izvrstan za plaćanja za usluge poput K.IM. Međutim, konkurencija s Bitcoinom dovela je do napada na Bitcoin Cash, koji su naštetili njegovoj reputaciji. Kao što smo gore spomenuli, ovo je bio jedan od glavnih razloga što BCH nije profitirao onoliko koliko bi trebao imati od nedavnog porasta na kripto tržištu u drugoj polovici 2017..

Tehnička analiza Bitcoin Casha – Hoće li se odbijanje od 50 SMA nastaviti za BCH / USD?

Bitcoin Cash već nekoliko godina poštuje zonu otpora oko 500 američkih dolara, okrećući se niže kad dosegne to područje. No, prema mom forex brokeru, početkom siječnja pridružio se bikovskom zamahu na kripto tržištu i popeo se na 630 dolara. Cijena se od tamo ipak preokrenula, a BCH / USD je našao potporu na 20 SMA (siva) na dnevni grafikon dulje od tjedan dana. Međutim, nije bilo poskakivanja tog pokretnog prosjeka, a nakon naopakog svijećnjaka s čekićem, 20 SMA napokon je slomljen i pad je nastavljen, iako je pad izgleda stao niže na 50 SMA (žuti). No, očit je skok i cijena se popela za oko 40 dolara, što pokazuje da su kupci još uvijek ovdje, iako ćemo vidjeti hoće li se odbijanje nastaviti i da li će se usponski trend ponovo nastaviti. 

 Odskok je započeo, ali vidjet ćemo hoće li se nastaviti 

Na mjesečnom grafikonu BCH / USD trguje postrance posljednje dvije godine. Kao što je prikazano gore, Bitcoin Cash došao je u sjajno vrijeme, neposredno prije nego što je započeo veliki val kriptovaluta krajem 2017. Porastao je na 4.147 USD do prosinca te godine, s početne cijene od 300 USD, iako je teško pao na početkom 2018. Nakon kratkotrajnog pokušaja preokretanja cijene u travnju / svibnju 2018., cijena je pala na 75 dolara do kraja te godine. U 2019. godini vidjeli smo odskok, ali uspon se zaustavio oko razine od 500 dolara, koja se drugi put održala u veljači ove godine. Na kraju je 20 SMA (sivih) također sustiglo cijenu na mjesečnom grafikonu i od tada pruža otpor za BCH / USD. Iako je slomljen u siječnju 2021. kada je probijen otpor. No, cijena se opet spustila ispod 500 američkih dolara, pa sada ostaje vidjeti hoće li kupci sada ponovno preuzeti kontrolu.

Bitcoin Cash vratio je većinu dobitaka u siječnju

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map