Predviđanje cijene IOTA-e za 2021. godinu: nedostaje drugi val kriptosa

IOTA – Sažetak prognoze

IOTA prognoza: H1 2021

Cijena: 2,50 USD

Pokretači cijena: sentiment na kripto tržištu, IOTA sentiment, globalna politika

IOTA prognoza: 1 godina

Cijena: 4,50 USD – 5,00 USD

Pokretači cijena: Globalni ekonomski oporavak, osjećaj kripto tržišta, Post COVID-19

IOTA prognoza: 3 godine

Cijena: 10,00 – 11,00 USD

Pokretači cijena: kripto tržište, tehničke informacije, usvajanje IoT-a, globalna politika

 

IOTA koja je započela život 2016. godine tijekom veljače apsolutno raste. Potpuno je promašio kripto val u 2020. godini, koji je odnio Bitcoin iznad 20.000 USD. No, napokon je sustigao ostatak tržišta u veljači, jer je cijena porasla s oko 0,40 na 1,40 dolara. Cijena se nakratko povukla ispod 1 dolara 15. veljače, ali je sljedećih dana porasla iznad 1,70 dolara, što pokazuje da je ovaj bikovski potez održiv. 22. veljače vidjeli smo još jedan pad ispod 1 dolara, ali cijena je skočila natrag iznad 1,30 dolara, što potvrđuje bikovsku pristranost.  

IOTA je neizmjerno profitirala od naleta na tržištu kriptovaluta u 2017. godini, naglo porasvši s oko 0,20 na 5,80 dolara do prosinca te godine. Cijena je na kraju pala, zajedno s ostatkom kripto tržišta, i dvije godine se trgovalo postrance. No, dok je ostatak kripto tržišta narastao u drugoj polovici 2020. godine, Iota je nastavio trgovati u rasponu, propustivši nedavni val, koji je Bitcoin po drugi put odnio na 20 000 USD.

Implementacija Interneta stvari (IoT) ubrzala je od početka pandemije COVID-19, ali unatoč tome što je IOTA sustav za IoT transakcije, ni on nije imao koristi od toga, što postavlja pitanja investitorima. Barem su se pokretni prosjeci od podrške pretvorili u otpor na kartama većih razdoblja, pa se nadamo da će ponuditi podršku za IOTA.

 

Trenutno IOTA / USD Cijena: $

Najnovije promjene u cijeni IOTA

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
1 mjesec +0,83 +186%
3 mjeseca +0,94 +225%
6 mjeseci +0,87 +204%
1 godina +1.01 +360%
3 godine -0,98 -89%

 

Čimbenici koji utječu na IOTA

IOTA je blockchain razvijen za rukovanje transakcijama između povezanih uređaja u sustavu Internet of Things, čiji je cilj povezati sve strojeve i ljudske financije, omogućavajući trenutna automatska plaćanja. Provedba i razvoj IoT-a imat će utjecaja na IOTA-u, za koji se uglavnom očekuje da će biti pozitivan, iako će vjerojatno imati i utjecaj na duži rok. Skalabilnost je pozitivan čimbenik za IOTA-u, u usporedbi s Bitcoinom, iako ima svojih problema. Sigurnost sustava prilično je ranjiva, što je obeshrabrilo investitore da se okrenu ovoj kriptovaluti.

IOTA predviđanje cijena za sljedećih 5 godina

Najnovija dostignuća za IOTA / USD

IOTA, koja ima tržišnu granicu od oko 821 milijardu dolara, zaostaje za ostalim glavnim kriptovalutama u smislu povećanja vrijednosti. Iako je većina ostalih kripto krila porasla u drugoj polovici 2020. godine, MIOTA je uglavnom stagnirala, ne povećavajući tržišnu granicu, što nije uvjerljivo kada je riječ o privlačenju novih investitora. S jedne strane, IOTA bi se mogao smatrati kriptovalutom budućnosti, budući da je IOTA mreža za Internet stvari. Postigli su dogovore o proširenju korisnosti platforme na povezane uređaje s istaknutim tvrtkama, poput Boscha i Volkswagena.  

Ali s druge strane, IOTA-ina kriptovaluta, MIOTA, neće biti ekskluzivna digitalna valuta za plaćanje putem mreže. Za to će se koristiti bilo koji altcoin, tako da će IOTA mreža djelovati samo kao takva, što znači da nema izravne koristi za MIOTA altcoin, iako ima koristi od skalabilnosti njegove DAG tehnologije. Ova tehnologija omogućava korisnicima da provjere 2 prethodne transakcije kako bi izvršili novu transakciju. Na IOTA mreži transakcije su povezane zajedno, što omogućuje brže vrijeme obrade i niže naknade za transakcije. Ipak, IOTA je propustila val kriptovaluta 2020. godine, a činjenica da je osnivač i supredsjedatelj David Sønstebø bio prisiljen napustiti Iota Foundation nakon jednoglasne odluke odbora u prosincu 2020. godine, ne pomaže. 

Tehnička analiza IOTA-e – Koliko će dugo trajati pokretni prosjeci?

 

 Dobit je minimalna u većim vremenskim okvirima 

IOTA / USD porastao je krajem 2017. godine, zajedno s većinom kripto valuta, povećavajući se na 5,80 dolara, ali do srpnja 2018. vratio je sve te dobitke, pad je zaustavio na području oko 0,10 dolara, gdje je formirao zonu podrške . Ta se zona pretvorila u krajnju potporu. Tijekom posljednje dvije godine, 20 SMA (sivi) pružao je otpor, ali u srpnju 2020. cijena je uspjela porasti iznad tog pokretnog prosjeka, koji se pretvorio u potporu. Međutim, IOTA nije uspjela postići nove maksimume od kolovoza 2020., kao što je gore spomenuto, što sugerira da kupci nisu nadležni za ovaj altcoin.

 Vrhovi su još uvijek niži za IOTA-u

Na tjednom grafikonu, pokretni prosjeci također su pružali otpor nekoliko godina, posebno 50 SMA (žuti), koji je trajao do sredine prošle godine, kada se cijena pomaknula iznad ove razine. Ovdje je vidljiva i zona podrške na oko 0,10 dolara, dok se 20 SMA pretvorio u podršku, a cijena se trenutno trguje točno po ovom pokretnom prosjeku. Sad je pitanje hoće li MA biti slomljeni. Ako jesu, mogli bismo vidjeti zaron na 0,10 dolara s oko 0,30 dolara, gdje se sada trguje. Ako ne, možemo očekivati ​​odskok, iako to vjerojatno neće biti previsoko.     

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map