Predviđanje cijene Litecoin (LTC) Q4 2020: Je li prekomjerni trend završen za LTC / USD?

Litecoin, digitalni srebrni odgovor na Bitcoin, bilježi porast aktivnosti tijekom posljednjih nekoliko tjedana, jer bi novo ažuriranje MimbleWimble trebalo biti predstavljeno u rujnu ove godine. Dana 6. kolovoza, direktor zaklade Litecoin David Schwartz rekao je da je kriptovaluta Litecoin u protekla 24 sata imala preko 92.278 aktivnih novčanika, što je više od Bitcoin Cash-a i BSV-a zajedno, na 90.446. Naznačilo je da Litecoin oživljava u smislu ulaganja, transakcija i transfera. Značajni razlog jake aktivnosti mogao bi biti nadolazeće pokretanje MimbleWimble-a, koji će značajke privatnosti donijeti u Litecoin. Implementacija će se izvršiti u rujnu prema uputama glavnog programera Davida Burketta, koji je to potvrdio u ažuriranju projekta u srpnju. Novi MimbleWimble pružit će prednost privatnosti i omogućiti brže transakcije na mreži Litecoin. Stoga će MimbleWimble imati drugačiji mehanizam provjere od Bitcoina.

Pročitajte najnovije ažuriranje na Litecoin cijena 2021. prognoza

 

Nadalje, tvorac Cardanoa i izvršni direktor IOHK-a Charles Hoskinson otkrio je svoje namjere da uspostavi suradnju s tvorcem Litecoina, Charlieem Leejem. Svoje je namjere poslao putem Twittera, navodeći da voli ideju međusobne komunikacije između Litecoina i Cardanoa. Dodao je da postoji mnogo mogućih ideja o kojima se treba razgovarati. Kao odgovor na to, tvorac Litecoina odgovorio je riječju “sigurno”, ukazujući da odobrava ideju zajedničkog rada. Stoga se očekuje da će se relevantne osobe iz obje zaklade uskoro okupiti kako bi razgovarale o tom pitanju.

Trenutno LTC / USD Cijena:  $

Nedavne promjene u cijeni Litecoin

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
30 dana -18.20 -41,3%
3 mjeseca -5.13 -11,7%
6 mjeseci +5.40 +12,3%
1 godina -14.30 -24,8%
3 godine -17.20 -28,2%

 

Litecoin je ovog tjedna objavio gubitke, nakon što je u prethodna dva uzastopna tjedna objavio dobitke. Vrijednost je u posljednja dva tjedna porasla za 45,13%. Međutim, ovaj je tjedan opao za 5,18%. LTC / USD par dosegao je najviših 65.098 u prethodnom tjednu, prvi put nakon šest mjeseci. Najveći je tržišni kapital Litecoina iznosio 14.099 milijardi dolara.

U trenutnoj sesiji Litecoin je padao jer se suočio s masivnim otporom za proboj. LTC je u posljednjoj sesiji tiskao takozvanu medvjeđu svijeću koja je zahvatila, što je ukazalo na negativni rizik za kriptovalutu. Sad se postavlja pitanje, kakva će vjerovatno biti prognoza cijena Litecoina?

Litecoin prognoza: Q4 2020 Litecoin prognoza: 1 godina Litecoin prognoza: 3 godine
Cijena: 84 do 100 dolara

Pokretači cijena: Raskošni raspon trgovanja, pojačana privlačnost sigurnog utočišta u zlatu, bikovski bitcoin (pozitivna korelacija).

Cijena: 145.235 dolara 

Pokretači cijena: Bikov proboj, podrška s dvostrukim dnom

                                                                      

Cijena: 221 USD

Pokretači cijena: Dovršetak W uzorka, ABCD dovršavanje uzorka, odskok od preko Fibonaccija 61,8% podrške

Litecoin Live Chart

LTC / USD

 

LTC / USD – čimbenici koji utječu na cijene Litecoin

 

Litecoin je kriptovaluta s ogromnim dugoročnim projiciranim rastom, baš kao i Bitcoin. Prva kriptovaluta u povijesti koja je pokrenula čitavu industriju altcoina bio je Bitcoin; međutim, najčešće poboljšanje u odnosu na Bitcoin, koji je pokušao Litecoin, bila je brzina transakcije. Litecoin je bio prva kripto imovina koja je to uspješno učinila. To je Litecoin smjestilo na kripto tržište, kao snažnu financijsku imovinu s dugoročnim potencijalom rasta. Razgovarajmo o projekcijama cijena Litecoina iz različitih izvora za 2020. – 2025. i dalje.

 

WalletInvestor – Litecoin Projection

 

WalletInvestor dao je negativnu dugoročnu projekciju cijena Litecoina, rekavši da će do kraja 2020. Litecoin pasti na 40 dolara po novčiću. Za 2021. sugerirali su da će LTC početi postupno padati, a u kolovozu će doseći 4 dolara. Međutim, za prosinac 2021. LTC će ponovno početi rasti prema 25 dolara, navodi WalletInvestor. 

 

Za kraj 2022. predviđali su 10 dolara i – 3 dolara za 2023. Njihova projekcija za 2024. bila je – 2 dolara, a za 2025. bila je – 2 dolara. Iz projekcije WalletInvestora jasno se vidi da vjeruju da LTC neće odrasti u budućnosti. Međutim, analitičari FXLeaders misle drugačije, a mi ćemo podijeliti svoja razmišljanja na kraju ovog ažuriranja.

 

Cijena digitalnog novčića – Litecoin projekcija 

Digital Coin Price dao je umjerenu prognozu cijena za Litecoin, rekavši da će novčić rasti iz godine u godinu u budućnost. Iako u njihovoj projekciji cijene mogu ozbiljno pasti, ali trend je i dalje pozitivan.

Slijede projekcije cijena Litecoin prema Digital Coin Price za razdoblje 2020.-2025. U 2020. – 58 USD, 2021. – 59 USD, 2022. – 66 USD, 2023. – 62 USD, 2024. – 61 USD, 2025. – 69 USD

 

Dugoročna prognoza – Litecoin projekcija za 2020.-2023

 

Longforecast vjeruje da će Litecoin pasti na 40 dolara do kraja 2020., a fluktuirat će između 25 i 50 dolara tijekom cijele godine. Međutim, 2021. LTC će i dalje padati, završavajući godinu na oko 20 dolara. Za 2022. LongForecast projicira rast LTC-a, rekavši da će se kretati u rasponu od 18 do 46 dolara. Bikov potez LTC-a nastavit će se 2023., prema LongForecast-u, postigavši ​​58 USD u prosincu 2023.

 

Trgovanje zvijerima – Litecoin projekcija za 2020.-2023

Sljedeće četiri godine Trading Beasts vide Litecoin kao dobru imovinu. Međutim, za prosinac 2020. predviđaju da će cijene Litecoina pasti na 32 dolara. 2021. LTC će narasti na 52 dolara, a pozitivan zamah nastavit će se tijekom sljedeće dvije godine. Trgovinske zvijeri sugeriraju da će u 2022. i 2023. LTC cijene porasti na 53, odnosno 80 dolara.

 

CoinPrice – Litecoin prognoza 

Dugoročna prognoza za Litecoin koju pruža CoinPrice, tijekom razdoblja od 10 godina, sugerira da će Litecoin doseći 136 dolara do kraja desetljeća. Dali su ovu projekciju prema cijenama Bitcoina, za koje se također očekuje da će porasti u budućnosti. 2020. na 57, 2025. na 100, a 2030. na 136 dolara.

 

Grupa za izvještavanje o kriptološkim istraživanjima – Litecoin prognoza

Tvrtka za istraživanje kriptovaluta pod imenom Crypto Research Report Group dala je svoju projekciju za Litecoin deset godina. Ova je tvrtka pružila snažnu bikovsku prognozu za LTC, jer vidi da digitalna valuta premašuje 1000 dolara u samo pet godina i raste iznad 2000 dolara za 10 godina. Projekcija cijena Litecoin, koju je provela grupa Crypto Research Report, je sljedeća:

U 2020. 83 dolara, u 2025. 1200, a 2030. 2250 dolara.

 

GovCapital – Litecoin prognoza

Buduće cijene Litecoina nakon godinu dana predviđaju se kao 87.407 dolara u 2021. godini, a za 2025. očekuje se njihov brzi rast, dostižući 641.899 dolara, prema predviđanjima GovCapitala.

 

Bitcoin naspram Litecoin

U posljednja tri uzastopna tjedna Bitcoin raste, popevši se na najvišu razinu od 2020. godine od 11.392 dolara. Trend je i dalje pozitivan za Bitcoin, jer se globalna gospodarstva suočavaju s poremećajem uzrokovanim pandemijom COVID-19, a ulagači traže sigurniju investicijsku imovinu, poput zlata ili kriptovaluta. S druge strane, Litecoin je također porastao u posljednja tri tjedna, ali treći tjedan nije bio toliko bikovit, jer su cijene počele padati. LTC / USD prošli je tjedan porastao iznad 60 dolara, ali nakon toga vratio se na oko 57 dolara, možda zbog tehničke korekcije ili uzimanja dobiti. 

 

Prema Coin Predictoru, Bitcoin i Litecoin imaju korelaciju od 0,83; ta je korelacija izračunata na temelju dinamike cijena obje kriptovalute tijekom prethodnih 100 dana. 

 

Tim Bloomberga upotrijebio je broj aktivnih BTC adresa kako bi predvidio vrijednost od 12 000 USD. Direktor projekta iz zaklade Litecoin, David Schwartz, koristio se istom analizom, ali s LTC transakcijama. Rekao je da je broj dnevnih Litecoin transakcija dosegnuo razinu koja je posljednji put viđena početkom prosinca 2017. Prema njegovoj analizi, upotreba Litecoina nastavit će se povećavati s vremenom, a cijena LTC-a trebala bi slijediti uzlazni put.

 

Nadolazeće ažuriranje Litecoina, MimbleWimble, koje je ime dobilo po čaroliji Harryja Pottera, učinit će mrežu privatnijom, za razliku od Bitcoina, koji je javno vidljiv blockchain. Ovaj je faktor Litecoin učinio privlačnijim, a investitori su ga počeli shvaćati ozbiljno. Osnivač Litecoina Charlie Lee razgovarao je o tim poboljšanjima na mreži još početkom 2019. godine, a sada bi trebao nastupiti sljedeći mjesec, u rujnu 2020. Šanse su da će nakon ovog ažuriranja – digitalno srebro u bitcoin – Litecoin dobiti više na tržištu.

 

Osnivač Litecoina, Charlie Lee, rekao je da je digitalno srebro za Bitcoin ponovno poslužilo kao vodeći pokazatelj cijena Bitcoina u posljednjem tjednu srpnja. To znači da se Litecoin kretao ispred Bitcoina, umjesto da je zaostajao za pionirom. Čak je na svom twitter računu objavio snimku zaslona, ​​dokazujući da Litecoin ima naviku voditi BTC. 

 

U međuvremenu, prethodnih tjedana, Grayscale Investments, njujorška tvrtka koja kriptovalute stavlja na raspolaganje u obliku dionica, izjavila je da su regulatori dali zeleno svjetlo za prodaju dvije nove kriptovalute javnosti.

 

Novo navedene dionice predstavljale su dionice Litecoina i Bitcoin Casha, kontroverznog izdvajanja Bitcoina. Prema Coinmarketcap-u, Litecoin je na 9. poziciji, a Bitcoin Cash 5. – što ga čini najvećom kriptovalutom, s tržišnom kapitalizacijom od 3,71 B i 5,52 B dolara. Dionice će se trgovati pod simbolima LTCN i BCHG, a oni bit će dostupna široj javnosti za 1-2 tjedna. 

Tehnička analiza – Oči na bočnom probijanju raspona – LTC / USD? 

Što se tiče tehničke strane tržišta, Litecoin trguje na neutralnoj pristranosti, unutar bočnog raspona trgovanja od 25 do 145. U mjesečnom vremenskom okviru, Litecoin se suočava s podrškom s dvostrukim dnom, na 25,33, i zatvaranjem Doji-ja i bullish-a gutanje svijeća potvrđuje daljnje trendove kupnje u paru LTC / USD. 

 

Bacajući pogled na dugoročnu prognozu za Litecoin, vodeći kripto-par čini se bikovskim, posebno zbog W uzorka, gdje je djelomični W već završen. Na višoj strani, Litecoin bi svoj sljedeći otpor mogao pronaći unutar raspona od 85 dolara, dok bi bikov križanje od 85 dolara mogao dovesti cijene Litecoina prema 145 dolara. Ispod ovoga, 85 dolara vjerojatno će raditi kao razina podrške. 

LTC / USD bočni uzorak – oči trgovaca gledaju proboj 

Na mjesečnom grafikonu, MACD sugerira neutralnu pristranost među trgovcima – zapravo pokazuje neodlučnost, jer trgovci čekaju bikovski ili medvjeđi proboj u LTC / USD. Ako bolje pogledate mjesečni grafikon, čini se da će par izbiti na višu stranu. Nakon ispunjenja godišnjeg predviđenog cilja na razini od 145 dolara, cijene mogu ponovno pasti, sve do 85 dolara kako bi se postiglo 61,8% Fibonaccijevo povlačenje, do 85 dolara. To je ista razina koja bi prije trebala imati prošireni otpor na Litecoin, ali kasnije, nakon probijanja, ova će razina vjerojatno raditi kao podrška. 

LTC / USD Fibonaccijevo povlačenje 

Govoreći o prognozi cijena Litecoina do 2023. godine, možemo očekivati ​​da će cijene Litecoina rasti dalje do 145 USD, gdje bi bikov križanje od 145 USD mogao voditi LTC / USD par dalje prema gore, do 221 USD, što je razina koju produžuje visoka od 1. ožujka 2018. Tamo će LTC / USD vjerojatno dovršiti ABCD i W obrasce. Puno uzbudljivih aspekata bacili su u lonac neki poznati stručnjaci iz kripto prostora. Čini se da svaki tim sprema snažne argumente, što ga čini još fascinantnijim promatrati što će se sve odvijati krajem 2020. Oni koji vide bikovski događaj trenutno igraju konop s onima koji predviđaju medvjeđi razvoj. Pripremimo se za drugu polovicu godine, pažljivo prateći temeljnu stranu tržišta kako bismo uhvatili bilo kakve promjene u osjećajima Litecoina. Sretno! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map