Prognoza cijene za AUD / INR za četvrto tromjesečje 2020: Je li se ponovni trend ponovo nastavio?

Indijska rupija i australski dolar valute su rizika; AUD je robna valuta, dok je INR valuta na tržištu u razvoju. Ipak, dugoročni temelji bili su naklonjeni AUD-u, otuda i dugoročni bikovski trend. AUD / INR dosegao je 62,50 u 2013, nakon pada INR-a, dok se deficit povećavao u Indiji, ali se od tada smanjuje.

Međutim, situacija s koronavirusom neizmjerno je povećala neizvjesnost za svaku valutu. Dakle, iako bi temelji u Australiji mogli biti neizvjesni za srednjoročnu budućnost, oni nisu previše pozitivni za INR, što je bio razlog za preokret u AUD / INR. Ovaj se par trenutno trguje iznad 52 i čini se da sada kreće prema najvišim razinama. Postavlja se pitanje koja je vjerojatnost prognoze cijene AUD / INR?

Trenutno AUD / INR Cijena: $

Nedavne promjene u AUD / INR cijeni

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
30 dana -0,60  -1,1%
3 mjeseca +4.33 +8,2%
6 mjeseci +14,84 +28,1%
1 godina +17.03 +32,2%
5 godina +25.15 +47,6%

AUD / INR – Čimbenici koji utječu na cijene AUD / INR

AUD / INR se trgovao ispod 20 u ranim 1990-ima, ali je zatim počeo neprestano rasti sve do 2013, kada je dosegnuo vrhunac. Trgovinski rat između SAD-a i Kine ipak nije pomogao situaciji za AUD. To je bio razlog za drugi krak povratnog toka dolje, koji je pojačan izbijanjem koronavirusa u Q1 ove godine.

Ali, australski dolarski indeks AXY naglo je porastao od ožujka, popevši se na oko 17 centi kako se poboljšalo raspoloženje i prevladavajući bikovski preokret u INR, što je rezultiralo rastom AUD / INR od 13 posto. Dakle, ovaj se par vratio na dugoročni bikovski trend, a slika pokazuje na daljnji zamah, u početku se penjajući iznad 55, a zatim ciljajući 60 i najvišu razinu na 62,50.  

AUD / INR prognoza: Q4 2020 AUD / INR prognoza: 1 godina AUD / INR prognoza: 3 godine
Cijena: 50 dolara

Pokretači cijena: Tehnika, mjere COVID-19 u Australiji, sentiment na financijskim tržištima

   

Cijena: 50 dolara

Pokretači cijena: Tehnika, mjere COVID-19 u Australiji, sentiment na financijskim tržištima

  

Cijena: 64 USD – 

Pokretači cijena: Osnove Indije i Australije, IRB, RBA, globalna politika, sentiment rizika

AUD / INR grafikon uživo


AUD / INR   

AUD / INR Predviđanje cijene za sljedećih 5 godina

Osnove Dajte prednost AUD-u u odnosu na INR 

Australijski je dolar imao koristi od brzog širenja kineskog gospodarstva, jer je Dragon Nation glavno izvozno odredište za australsko tržište sirovina. To je zadržalo potražnju za Aussiejima do 2013. godine, dok je indijska rupija te godine pala niže, jer je trgovinski deficit dosegnuo najvišu razinu, stavljajući INR pod pritisak. Deficit je i dalje visok, budući da je Indija neto uvoznik, a to drži INR pod pritiskom, ali situacija se obrnula za robne dolare, jer su glavne robe u posljednjem desetljeću opadale. Kao rezultat, i australski dolar je u padu, a od 2018. situaciju je pojačao trgovinski rat između SAD-a i Kine.

Izbijanje koronavirusa dalo je AUD još jedan pad, dok su robe padale niže, a američka sirova nafta pala je na – 37,50 američkih dolara. Ali, roba i osjećaj rizika popravili su se od tada, što je Aussie pretvorilo u bikove. U Indiji deficit ostaje visok, dok se inflacija također znatno povećala od sredine prošle godine, od listopada 2020. iznad 6%. Povrh toga, središnja banka Indije (IRB) ove je godine snizila stope, s očekivanjima daljnjih rezova, jer ima mjesta za daljnje slične akcije. Sve će to INR držati pod većim pritiskom, dok je situacija s AUD prilično neutralna, pa se očekuje nastavak rasta u AUD / INR.

Tehnička analiza – Hoće li MA-ovi potisnuti AUD / INR ispod potpore?

 

200 SMA održanih unatoč probijanju

Tehnička analiza također ukazuje na daljnji zamah AUD / INR. Glavni je trend bikovski, a pokretni prosjeci pružaju podršku ovom paru na mjesečnom grafikonu od početka 2000-ih. Trend nije bio prejak tijekom “90-ih, ali je ubrzao tijekom 2000-ih, pa čak i više do 2013. Cijena je 2013. stvorila naopaki svijećnjak s čekićem, što je signal za preokret, nakon čega je krenuo da se obrne prema dolje. No, 20 SMA (sivo) držalo se kao podrška do 2014. godine, kada je slomljeno. 100 SMA (zeleno) je ipak zauzeo svoje mjesto i ovaj je par potisnuo više od 2015. do 2018., kada je započeo američko-kineski trgovinski rat, koji je naštetio AUD-u. Tada je došao koronavirus, a AUD / INR je pao na 41, povlačeći se za više od 21 centa s najviših 62,50 – samo trećina vrijednosti.

 

U prvom pokušaju, 20 SMA održanih na tjednom grafikonu

Međutim, niži ulazak završio je na 41, a veliki preokret uslijedio je nakon toga. AUD / INR popeo se za više od 13 centi, približivši se 55, ali se povukao niže tijekom zadnjeg tjedna u rujnu. Iako se povlačenje čini sada potpunim na tjednom grafikonu, sa stohastičkim pokazateljem koji je gotovo pretjerano prodan i cijena se odbija od 20 SMA, što se pretvorilo u podršku. No, mjesečni grafikon na vrhu ovog članka sada je prekupovan, a niži ulazak dalje mogao bi se nastaviti i nakon rujna, vjerojatno dok cijena ne dosegne 100 SMA, koji je prije djelovao kao podrška, sada iznosi 50. Tu je 200 SMA ( ljubičasta) stoji na tjednom grafikonu, pa su šanse da će se praćenje nastaviti do 50, prije nego što se bikovski trend u potpunosti nastavi.     

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map