Ripple (XRP) predviđanje cijene za četvrto tromjesečje 2020: Medvjedast kratkoročni, bikoviti dugoročni

Ripple (XRP), čiji su suosnivači Chris Larsen i Jed McCaleb, osnovan je 2012. Započeo je na maloj razini, ali zaživio je u ožujku 2017., kada je prema većini platformi Ripple brokera skočio s 0,0005 dolara na 0,07, što se ne čini puno, ali to je bio prvi znak da se ova kriptovaluta uspostavlja i da može preživjeti. 2017. se pretvorila u masovnu bikovsku godinu za digitalne valute, pri čemu je Bitcoin u prosincu narastao vrlo blizu 20.000 USD, sa ispod 1.000 USD ranije te godine, dok je Ripple narastao s oko 0.20 USD na 3.30 USD, što znači više od 15 puta za par mjeseci. Ali XRP / USD nakon toga napravio snažan preokret prema dolje, kao što pokazuju XRP grafikoni u nastavku, i od tada, nije mogao ponovno postati bikovski na većim grafikonima vremenskog okvira. Pomični prosjeci i dalje ograničavaju ovu kriptovalutu, dovodeći kraj prema gore i povlačeći cijenu prema dolje. Kao rezultat toga, tehnička slika ne izgleda previše obećavajuće za Ripple, ali osnove djeluju malo zanimljivije za kupce, pa neka je širi pogled na čimbenike koji mogu utjecati na XRP / USD i prognoziramo budući smjer za to altcoin.

 

Pročitajte najnovije ažuriranje na Ripple (XRP) cijena 2021. prognoza

 

Trenutna cijena XRP / USD: $

Nedavne promjene u valovitoj cijeni

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
30 dana -0,053 USD -17,4%
3 mjeseca +0,057 USD +22,8%
6 mjeseci +0,109 USD +43,6%
1 godina 0,063 USD 20,1%
5 godina +0,243 USD +97,2%

Ripple Live Chart

XRP

 

Prema općem konsenzusu, tržište kriptovaluta započelo je s Bitcoinom 2009. godine. No interes je izazvan nakon velikog naleta 2017. godine, tijekom vrhunca „zlatne groznice kriptovaluta“. Međutim, taj je val nestao nakon što je Bitcoin dosegao gotovo 20 000 USD, zahvaljujući glasinama o društvenom trgovanju, i kripto se povukao niže. The XRP / USD također je napravio veliki val nekoliko tjedana, prije nego što se povukao. Iako je razlika u usporedbi s ostalim kriptoima u tome što je većina glavnih kriptovaluta sada nastavila svoj bikovski trend, iako na normalniji način od onoga što smo vidjeli na kraju 2017. godine, Ripple je i dalje medvjeđi. Od 2018. padovi su svaki put sve niži, a kupci nastavljaju s naporima za nove najniže. 100 SMA drži poklopac na ovom paru, pritiskajući kupce, kako ćemo objasniti u tehničkoj analizi u nastavku. Novčana sredstva od 200 milijuna dolara koja su nedavno prikupljena, vratila su određenu pozornost na ovaj altcoin, a adaptacija Ripplea u transakcijama obećava, što znači da temelji nisu toliko loši kako pokazuju tehničke karte, ali ne pomažu Rippleu sve toliko. Dakle, trenutno se vodi bitka između osnova i tehničkih čimbenika za Ripple, s tim da tehničari trenutno prevladavaju.

Talasna prognoza: Q4 2020 Talasna prognoza: 1 godina Talasna prognoza: 3 godine
Cijena: 78-80 dolara 

Pokretači cijena: Covid-19, sentiment rizika, stope IRB-a

                                                                                    

Cijena: 78-80 dolara 

Pokretači cijena: Covid-19, sentiment rizika, stope IRB-a

                                                                                              

Cijena: 88-90 dolara

Pokretači cijena: Pokretači cijena: inflacija, ekonomski oporavak, tržišta u razvoju, IRB akcije, inflacija


Ripple Price Predviđanje za sljedećih pet godina

Na digitalne valute utječe niz čimbenika koje možemo grupirati u četiri kategorije; 1. Osnove za svaku digitalnu valutu 2. Tehničke značajke 3. Osjećaj za tržište kriptovaluta u cjelini i 4. Učinak USD-a, koji postaje posebno važan ove godine. Ripple je imao uspješan događaj prikupljanja sredstava krajem 2019. godine, koji je ovu kriptovalutu pretvorio u nekoliko mjeseci, ali onda ga je širi osjećaj kripto tržišta sustigao u ožujku, jer je izbio koronavirus i USD se pridružio stranci, pomažući XRP-u. / USD da utrostruče vrijednost. Iako tehnička slika za Ripple ne izgleda previše obećavajuće, osnove dugoročno izgledaju svjetlije, kao što su pokazale najnovije vijesti.

Najnovija dostignuća za Ripple

Ripple Labs matična je tvrtka Ripple-a, koja je započela kao OpenCoin 2012. godine. Od kolovoza 2020., u smislu tržišne kapitalizacije, s 11 milijardi dolara, Ripple je četvrti najveći altcoin. Pruža financijskim institucijama medij za prijenos vrijednosti na globalnoj razini, između različitih fiat valuta. To je u osnovi premostna valuta na kojoj temelji Rippleova likvidnost i razmjenski proizvod xRapid. XRP Ledger je DLT koji pruža provjerljiva XRP poravnanja i otvoren je za sve. Dakle, jedna od prednosti Ripplea je ta što je vrlo prilagodljiv široj javnosti, jer je istovremeno digitalna valuta i platna mreža.   

Odgađanje peer-to-peer projekta                                                     

Govoreći o prilagodljivoj valuti, 2019. godine financijske institucije poput UBS Group AG, Barclays Plc, Credit Suisse i Banco de Santander pokušale su stvoriti tvrtku. Institucije su financirale projekt vrijedan 50 milijuna funti. Ideja je bila / je da peer-to-peer rješenje ponudi tokenizirane valute. Ime tvrtke je Fnality, a svrha joj je ponuditi bankama rješenje koje im treba, naime Novčić za poravnanje komunalnih usluga. Međutim, pokušaj je odgođen jer čekaju regulatorno odobrenje. Prema Rhomaios Ramu, izvršnom direktoru Fnality Internationala, najranije vrijeme odziva regulatora bit će prva polovina 2021. godine, koja je udaljena gotovo godinu dana, a to čak nije ni posljednji korak.  

Prikupljena sredstva u iznosu od 20 milijuna dolara

Ripple je imao dobru godinu u 2019. Zapravo, izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse nazvao ga je “najjačom godinom rasta do sada”. Mreža plaćanja RippleNet porasla je na preko 300 klijenata u 2019. godini, a udružila se i s MoneyGramom. Ripple je u početku investirao 30 milijuna dolara, a kasnije je kupio 20 milijuna dolara u dionicama MoneyGrama po cijeni od 4,10 dolara, što je trećina iznad vrijednosti tržišne cijene. To znači 10% udjela u MoneyGramu. Tvrtka za doznake dogovorila se da će Rippleove proizvode koristiti za prekogranična naselja.

To je bio lijep potez izvršnog direktora Ripplea, ali nije bilo sve. Ripple je na kraju 2019. prikupio 200 milijuna dolara sredstava, s tim da su japanski SBI Holdings i tvrtka VC Route 66 Ventures sudjelovali u krugu financiranja Series-C, koji je vodila tvrtka za ulaganje alternativne imovine Tetragon. Izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse rekao je: „U snažnoj smo financijskoj situaciji da izvršimo protiv svoje vizije. Kako se rast drugih u blockchain prostoru usporio ili čak ugasio, ubrzali smo zamah i vodstvo u industriji tijekom cijele 2019. ” Doista, 2019. je bila dobra godina u osnovi za Ripple, a sentiment se poboljšao za ovaj altcoin, unatoč kašnjenju u projektu Utility Settlement Coin.

Komentar tržišta

Regulatorna aktivnost

 • Ured nadzornika valute (OCC) nominirao je Briana Brooksa za vršioca dužnosti kontrolora. Brooks planira predstaviti novu povelju o plaćanjima, u nadi da će stvoriti jedinstveni savezni okvir za tehnološke tvrtke koje će nuditi usluge koje tradicionalno nude banke. OCC je također izdao Naprednu obavijest o predloženom donošenju pravila, tražeći komentare, između ostalog, usvajanja kriptoloških aktivnosti od strane američkih banaka. 
 • Bivši predsjednik CFTC-a J. Christopher Giancarlo objavio je rad u kojem je objasnio zašto se XRP ne bi trebao smatrati vrijednosnim papirima prema američkom zakonu i sudskom presedanu. Također predvodi projekt Digitalni dolar koji je objavio bijelu knjigu o svom prijedlogu za zajedničku javno-privatnu inicijativu za stvaranje digitalne valute američke središnje banke (CBDC). 
 • Ured za zaštitu potrošačkih financija (CFPB) objavio je svoje konačno pravilo o doznakama, uključujući kako digitalna imovina, posebno XRP putem ODL-a, može pomoći značajno smanjiti troškove prekograničnih doznaka.
 • Indijsko Ministarstvo financija predložilo je zakonsku zabranu kriptovaluta i izricanje strogih kazni za građane koji koriste kriptovalute. To slijedi nakon ranije akcije indijske rezervne banke izdajući pojašnjavajuću izjavu da indijske komercijalne banke mogu pružati bankarske usluge trgovcima i tvrtkama koje se bave kriptovalutama. 
 • Međuvladina financijska radna skupina (IFWG) iz Južne Afrike objavila je dokument o stavu koji predlaže strogi okvir kripto politike za regiju. 
 • Povjerenica DIP-a Hester Peirce nominirana je na još pet godina u Agenciji za vrijednosne papire. Caroline Crenshaw također je nominirana da popuni demokratsko mjesto u Komisiji. Njihova saslušanja za potvrdu bila su zakazana za srpanj 2020. godine.
 • EU nastoji stvoriti novi regulatorni režim za digitalnu imovinu, pokrivajući neuređenu imovinu stabilnim kovanicama. 

Tržište se kreće

 • Makroinvestitor Paul Tudor Jones kupio je Bitcoin kao zaštitu od inflacije i rekao da njegov fond može držati nizak jednoznamenkasti postotak svoje imovine u bitcoin futuresima.
 • JPMorgan je ponudio bankovne račune razmjenama kripto valuta počevši od Gemini i Coinbase. 
 • Od gotovo 800 institucionalnih ispitanika u anketi Fidelity, 36% je reklo da posjeduju ili digitalnu imovinu ili derivate.
 • Odjel za financijske usluge u New Yorku dodijelio je BitLicense Erisu X.
 • Korisnici su povukli preko 220 milijuna USD u BTC-u s burzi prije i ubrzo nakon prepolovljenja svibnja.

Industrijski igrači

 • Kina je dovršila razvoj pozadinske arhitekture svog digitalnog juana. Brzi razvoj digitalnog juana potaknuo je naslove oko potencijalnog teškog utjecaja i vodstva Kine u industriji plaćanja.
 • Narodna banka Kine (PBOC) najavila je pilot program za testiranje svog novog digitalnog juana s 19 lokalnih tvrtki, uključujući američke lance Starbucks, Subway i McDonald’s.
 • PayPal i Venmo planiraju dodati kripto kupnju i prodaju na svoje platforme. 
 • Brazil je suspendirao uslugu plaćanja WhatsApp, samo tjedan dana nakon početnog uvođenja. 
 • Visa je potpisala ugovor o partnerstvu sa Safaricomovom M-Pesom.
 • Binance je u Nigeriji pokrenuo aplikaciju za kripto plaćanje.  
 • Revolut je najavio da kriptovalutu stavlja na raspolaganje svih svojih sedam milijuna kupaca.
Izvor: Ripple.com

Covid-19 Sentiment i odnos s bitcoinima i kripto tržištem

Koronavirus je utjecao i na tržište digitalnih valuta. Ovo tržište nije previše dobro primilo izbijanje virusa u Europi i SAD-u, a vidjeli smo veliki krah od sredine veljače do sredine ožujka. To pokazuje da digitalne valute neće zadržati pritisak u kriznim vremenima, kao što se nadalo. Ripple se također srušio, XRP / USD pao je s oko 0,35 na 0,11 dolara, što znači gubitak od dvije trećine njegove vrijednosti.

 Bitcoin je dobio na vrijednosti od veljače, prije pada

To je bilo u skladu sa širim kripto tržištem, ali oporavak od tada nije točno bio u skladu s tržištem. Dok je vrijednost Ethereuma porasla više nego pet puta od najniže cijene u ožujku, a Bitcoin je porastao gotovo četverostruko, popevši se na 12.500 USD, XRP / USD još nije nadoknadio gubitke tog pada, a vrijednost mu je porasla manje od 3 puta. To znači da postoji određena razlika između Ripplea i ostatka tržišta kriptovaluta, uključujući Bitocin. U osnovi, Ripple zaostaje u bikovskim vremenima i vjerojatno će biti među prvima koji će postati medvjedići kad istekne bikovski zamah, što se već događa. 

Korelacija Ripple-USD

Prije 2017. godine grafikon za Ripple i većinu kriptovaluta bio je ravna crta, tako da nema smisla gledati povijest XRP / USD ranije od 2017. Uspoređujući je s indeksom USD DXY, možemo primijetiti da je došlo do naglog pada za ovo drugo u 2017. godini, koje je ubrzavalo od svibnja do kolovoza. To je trajalo do kraja godine. Vidjeli smo snažan porast XRP / USD od svibnja do srpnja, što je pokazalo korelaciju s padom DXY-a, no onda je porast zaustavljen, što znači da je korelacija izgubljena. Prosinac 2017. i 1. tromjesečje 2018. bili su izvanredni za kripto tržište u cjelini, jer je većina digitalnih valuta porasla više nego reverzirala niže, tako da ne možemo govoriti o korelaciji. No, od drugog tromjesečja 2018. do početka 2020. godine, Ripple je u stalnom padu, dok je DXY u stalnom bikovskom trendu, što još jednom pokazuje korelaciju. Ove se godine korelacija dodatno povećala, dok je USD porastao tijekom početne panike u veljači i ožujku, a zatim se okrenuo niže i ostao medvjedast do kraja kolovoza. XRP / USD prošao je kroz glavni pad tijekom veljače i početkom ožujka, kao što smo već objasnili, ali se okrenuo do kraja kolovoza i od tada se povukao niže. Dakle, korelacija između Ripplea i USD povećala se, što znači da bismo trebali uspoređivati ​​obje imovine prilikom trgovanja Rippleom, ali ostaje da vidimo ostaje li korelacija i nakon koronavirusa. 

Korelacija s američkim dolarom nije bila vrlo snažna od 2017. godine

Međutim, korelacija se povećala ove godine

Tehnička analiza – Hoće li pomični prosjeci i dalje potiskivati ​​XRP / USD prema gore?

SMA-ovi održavaju medvjedast trend na životu

Budući da kripto tržište predugo ne postoji, veće ljestvice vremenskih okvira, poput mjesečnih, ne pomažu puno u analizi. Jedino što tamo vidim je da je 20 SMA (sivi) nadmašio cijenu XRP / USD od studenog 2018., kada je prešao ovu razinu. Ponovno je probijao ovu razinu, kao u posljednja dva mjeseca, ali čini se da se cijena sada vratila natrag ispod nje, što je sliku učinilo medvjedastom. Pored 20 SMA, koji djeluje kao otpor, postavljanje karata izgleda medvjeđe. XRP / USD formirao je doji svijećnjak u kolovozu, što je medvjeđi signal za preokret nakon uspona u srpnju, a taj je svijećnjak dosad praćen medvjeđim svijećnjakom u rujnu, što pojačava medvjeđi obrazac preokreta.

200 SMA drži trend medvjedast na tjednom vremenskom okviru

Na tjednom grafikonu isti pokretni prosjek djelovao je kao neki oblik podrške tijekom 2017. godine, prije “Zlatne groznice” u prosincu 2018. U veljači 2018. držao se kao podrška neko vrijeme, još jednom, nakon velikog preokreta, i sada već dva tjedna djeluje kao podrška, zajedno s 50 SMA (žuta). 50 SMA pružio je otpor nekoliko puta, ali trenutno djeluje i kao podrška. Međutim, konačni otpor od prosinca 2018. bio je 100 SMA (zeleni). Tog se mjeseca pretvorio u otpor, nakon što je slomljen odozgo, a zatim se snažni povrat više zaustavio u svibnju prošle godine, prestrašio kupce u veljači 2020. i pruža otpor ponovno od srpnja. Dakle, 100 SMA drži XRP / USD na dolje, a trend je ovdje i dalje medvjeđi, za razliku od većine drugih glavnih kripto valuta. Ali vremena sada nisu normalna, a druga 2 MA-a drže se odozdo, tako da budućnost trenutno nije baš izvjesna, iako će vjerojatno zadržati medvjeđu pristranost u kratkom roku, vjerojatno do Q2-Q3 2021. i tada su izgledni bikov preokret i stalan uspon, dok Ripple ide naprijed s planovima za projekt Utility Settlement Coin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map