USD / MXN Prognoza cijena Q4 2020: Hoće li se ubrzani trend uskoro nastaviti?

Američki dolar desetljećima je dobivao na meksičkom pezu, jedan od razloga za to je sve veći američki uvoz iz Meksika, koji drži MXN pod pritiskom. Gornji grafikon pokazuje da se USD / MXN trgovao oko 2,50 USD početkom 1990-ih, dok se u nekom trenutku tijekom drugog kvartala ove godine trgovalo iznad 25 USD, što znači deset puta veći rast u tri desetljeća. Ovdje je bila zapažena činjenica da kupci nisu imali puno protivljenja; uzlazni trend prilično se kretao naprijed, bez većih zastoja. Pritisak je bio u porastu cijelo vrijeme, s uobičajenim porastom svakih nekoliko godina, posljednji put tijekom prvih nekoliko mjeseci ove godine. Od tada smo vidjeli pad niže, ali čini se da je retrace možda sada završio, iako nije sigurno hoće li se uspon uskoro nastaviti.     

Pročitajte najnovije ažuriranje na USD / MXN cijena 2021. prognoza

 

Trenutno USD / MXN Cijena: $

Najnovije promjene u MXN cijeni

 

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
30 dana -0,27 -1,2%
6 mjeseci +2.23 +10,3%
1 godina +2.86 +13,2%
5 godina +4.69 +21,7%
Od 2000. god +12.30 +56,9%

Meksiko je država u razvoju, a meksički pezo valuta rizika. Ali, Meksiko je izravno na američkoj granici, a s obzirom na ogromnu veličinu američke ekonomije, utjecaj na meksičku ekonomiju je također neizmjeran. Kao rezultat toga, meksički pezo osjetljiv je na američko gospodarstvo, kao i američki dolar. To znači da je, kad je USD jak, na primjer tijekom veljače i ožujka, kada su se trgovci okretali novčanici kao globalnoj rezervnoj valuti, imao utjecaja na meksički pezo. Kad je USD slab, MXN nije valuta koja ima najviše koristi. 

 

USD / MXN Prognoza: Q4 2020      USD / MXN Prognoza: 1 godina USD / MXN Prognoza: 3 godine        
Cijena: 21 

Pokretači cijena: Korelacija USD, američka politika, COVID-19                                                               

Cijena: 25-26 

Pokretači cijena: Globalni ekonomski oporavak, sentiment rizika, post-američki izbori.

Cijena: 30

Pokretači cijena: Globalna ekonomija, raspoloženje na tržištu, korelacija USD, Osnove u Meksiku

USD / MXN grafikon uživo

USD / MXN

 

USD / MXN predviđanje cijene za sljedećih 5 godina

COVID-19 i osnove  


Osnove su za Meksiko bile sasvim čvrste, jer ova ekonomija u nastajanju raste, a izvoz u SAD također se neprestano povećava. Meksiko je najveći ili drugi najveći američki trgovinski partner u ukupnoj trgovini od 2019. godine, s ukupno 614,5 milijardi dolara. Uvoz iz SAD-a iznosio je 256,4 milijarde dolara, dok je izvoz iznosio 358,1 milijardu dolara. To znači da Meksiko ima suficit od 100 milijardi dolara sa SAD-om, stoga mu trebaju jaki američki dolari, inače će prihodi opadati. Međutim, temelji su donekle iskrivljeni od početka pandemije koronavirusa. USD / MXN je porastao više od 7 centi tijekom početne panike, ali od travnja se povlači niže. Iako je, kao što smo spomenuli, povrat prema dolje bio puno slabiji nego kod ostalih USD parova. Jedan od razloga naleta bio je strah od onoga što bi se moglo dogoditi s tržištima u razvoju, budući da se nemaju na čemu toliko vratiti kao razvijene ekonomije i vlade. Neizvjesnost je i dalje velika, stoga polako povlačenje tijekom razdoblja slabosti dolara od travnja. Dakle, sveukupno je meksičko gospodarstvo prepušteno na milost i nemilost američkoj ekonomiji, koja će zadržati trend dugo vremena u porastu za ovaj par, unatoč nedavnom povlačenju.     

Inflacija i politika Meksičke banke

Kamate su u Meksiku prošle godine bile iznad 8%, ali Meksička banka počela ih je smanjivati ​​krajem 2019. godine, a ove godine drastično su ih kosile, jer je globalna ekonomija tonula. Od rujna 2019. glavna kamatna stopa iznosi 4,25%, dok FED ima 0,10%, kako smo pokrili u našem Ekonomskom kalendaru. Čini se da ta razlika u kamatnim stopama ide u prilog meksičkom pezosu, ali više stope u Meksiku ostavljaju više prostora centralnoj banci da ih dodatno snizi. Tržišta se trguju na očekivanjima više nego na stvarnim događajima, pa to čini MXN osjetljivim na veće snižavanje stopa iz Meksičke banke. Neki ekonomisti očekuju više rezova od njih u sljedećih nekoliko sastanaka, pa bi povlačenje niže u USD / MXN trebalo uskoro završiti. 

Tehnička analiza EUR / MXN – povlačenje koje se očekuje prije napada na vrhunce svih vremena 

Rujanski svijećnjak ukazuje na bikovski preokret na mjesečnom grafikonu

Kao što smo spomenuli, USD / MXN se trgovao između 2 i 3 USD u ranim 90-ima, ali od tada je u bikovskom trendu, osvojivši oko 1.000%. Za to vrijeme pokretni prosjeci dobro su radili pružanje podrške tijekom povlačenja niže ili tijekom konsolidacije na mjesečnoj i tjednoj ljestvici. Manji klizni prosjeci preuzimaju ovaj posao kad je trend ubrzao, dok veći MA-ovi pružaju podršku kada su povlačenja bila dublja. Na gornjem mjesečnom grafikonu vidimo da je cijena u USD / MXN porasla u nogama, a posljednji je val bio u prvih nekoliko mjeseci ove godine. Ovaj se par trgovao u trokutu od 2017. godine, ali izbio je početkom ove godine, nakon što se cijena odbila od 50 SMA (žuta) kad je izbio koronavirus. Povukao se niže od travnja, ali ponovnom praćenju možda je sada došao kraj. 20 SMA (sivi) pruža podršku na mjesečnom grafikonu, dok se rujanski svijećnjak zatvara kao doji, što ukazuje na bikovski preokret, jer se povlačenje čini dovršenim, a glavni trend ostaje bikovski.

Niži praćenje još nije gotovo na tjednom grafikonu

Na tjednom grafikonu vidjeli smo skok 50 SMA u zadnjem tjednu rujna, s ispod 21 na 22,60. Ali, 20 SMA (siva) zaustavila je uspon još jednom, pružajući otpor po drugi put ove godine. USD / MXN se ponovno okrenuo prema dolje, ali medvjedast potez trebao bi kad-tad završiti i bikovski će se trend nastaviti, kako sugerira mjesečni grafikon. Preokret bi se mogao dogoditi u području oko 21, ili u nekom od pokretnih prosjeka ispod njega, poput 200 SMA (ljubičasta) koja je bila krajnja potpora na tjednom grafikonu. Dakle, slijedit ćemo najnoviji medvjeđi potez niže, da vidimo gdje će završiti, kako bismo mogli otvoriti dugoročnu trgovinu forex trgovinama. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map