USD / SGD Prognoza cijena Q4 2020: Zadržavanje ograničenja od 2015

Američki se dolar ranih 1990-ih mijenjao za gotovo 2 singapurska dolara, ali od tada je SGD postajao sve popularniji u odnosu na američki dolar, slajući ovaj par niže. Jedan od razloga za to je porast kineskog gospodarstva u posljednja tri desetljeća, a SGD je od toga imao koristi, budući da je Singapursko gospodarstvo usko povezano s kineskim gospodarstvom, što potiskuje SGD prema gore i šalje USD / SGD niže.

Trenutno USD / SGD Cijena: $

Najnovije promjene cijene u USD / SGD

Razdoblje Promijeni ($) Promjena%
30 dana +0,007  +0,05%
6 mjeseci -0,07 -5,1%
1 godina -0,015 -1,1%
5 godina -0,05 -3,6%
Od 2000. god -0,33 -24,1%

Došlo je do povlačenja u kasnim 90-ima i ranim 2000-ima, pa je ovaj par porastao s 1,40 na 1,85, dijelom i zbog japanske ekonomske krize tada. No, silazni se trend ponovno nastavio, a ovaj je par ostao medvjedast do 2010. godine, što je slijedio ponovni rast do 2015. Ipak, od tada USD / SGD trguje u stranu, a nakon porasta SGD-a posljednjih mjeseci, ovaj par je krenuo prema dnu raspona. No, čini se da SMA 100 drži, pa će se raspon vjerojatno nastaviti, nudeći neke dobre mogućnosti trgovanja na duge staze.   

USD / SGD prognoza: Q4 2020 USD / SGD prognoza: 1 godina USD / SGD prognoza: 3 godine
Cijena: 1,40 dolara

Pokretači cijena: COVID-19, Američki izbori, Tehnički podaci,

                                                                                       

Cijena: 1,45-46 USD

Pokretači cijena: Nakon američkih izbora, američko-kineskog trgovinskog rata, Technicals, FED

                                                                      

Cijena: 64 USD – 

Pokretači cijena: Osnove SAD-a i Singapura, kineski vojni napredak u Singapuru, globalna politika

   

USD / SGD grafikon uživo

USD / SGD

USD / SGD Predviđanje cijene za sljedećih 5 godina

SGD profitira od kineskog ekonomskog procvata  

Osim širenja kineske ekonomije, koja je pomogla gospodarstvu Singapura, SGD je donekle u korelaciji s kineskim juanom CNY, stoga i od toga ima koristi, što je vidljivo u posljednjih nekoliko mjeseci, jer je Kina ostavila koronavirus iza sebe , dok pandemija i dalje bjesni u SAD-u. No, korist seže daleko unatrag, a vjerojatno i dalje u budućnost.

Kinesko je gospodarstvo iz autsajdera G20 u 1990-ima prešlo na drugo mjesto na globalnoj razini. To je jedan od glavnih razloga 30-godišnjeg medvjeđeg trenda u ovom paru. Kineska ekonomija nastavit će rasti, a ekonomija Singapura i dalje će imati koristi od toga, što zauzvrat znači da će se singapurski dolar i dalje povećavati, slajući USD / SGD niže. Međutim, trgovinski rat između SAD-a i Kine malo komplicira situaciju, jer će to usporiti gospodarski rast Kine, ali sve u svemu, ovo je dugoročni minus za ovaj par.   

Centralna banka Singapura i COVID-19

Koronavirus je ove godine pogodio sva gospodarstva širom svijeta, a očekuje se da će se ekonomija Singapura smanjiti oko 1-4% u 2020. godini, zbog mjera COVID-19. Očekuje se i inflacija CPI koja će ove godine u prosjeku biti između -1% i 0%. Međutim, čini se da su Kina i istočna Azija sada ostavile pandemiju koronavirusa iza sebe, a ekonomska se situacija znatno popravila, kako u Kini, tako i u Singapuru.

SGD je tijekom Q1 izgubio oko 12 centi dok su Singapur i Kina postavljali ograničenja za suzbijanje virusa, a USD / SGD je porastao s 1,3450 na 1,4650. No, tada se virus počeo širiti Europom i SAD-om, a USD / SGD se preokrenuo i od tada je ostao medvjedast. Ekstremne mjere koje je poduzelo Monetarno tijelo Singapura (MAS), koje djeluje kao središnja banka, također su pomogle. Smanjili su nagib (kamate) na 0%, s oko 1,75% ranije ove godine, i uveli 100 milijardi dolara pomoći za koronavirus. Dakle, ovaj je par i dalje medvjedast, iako se približava dnu raspona.  

Tehnička analiza USD / SGD – Hoće li zadržati dno raspona 

 

200 SMA dodan otporu iznad 1,45

Kao što je gore spomenuto, USD / SGD se početkom 90-ih trgovao oko 2, ali onda je opet krenuo prema dolje, jer je Kina počela ubrzavati, a do 1997. 20 SMA (siva) pružala je otpor na mjesečnom grafikonu . To je pokazalo da je tempo pada prilično jak. Sljedećih 5 godina zabilježili smo rast više, iznad 1,85, jer je japanska ekonomska kriza uplašila istočnoazijska tržišta, a 20 SMA pretvorilo se u potporu. Medvjeđi trend nastavio se 2002. godine, a ovaj put 50 SMA (žuti) ušao je u igru ​​kao otpor tijekom povlačenja. USD / SGD ponovno se povukao više od 2012. do 2015., ali od tada trguje postrance, a 100 SMA (zeleno) pretvara se u potporu, dok zona otpora, oko 1,45, čini vrh.   

 

MA-i su se u rujnu pretvorili u otpor

Kad smo već kod podrške i otpora, na tjednom grafikonu mogu se jasno vidjeti, kao i raspon. Raspon nije strog, jer je bilo prekida iznad i ispod, ali cijena nastavlja odskakati gore-dolje u području između linija. Možemo vidjeti da je tijekom naleta u Q1, kad je koronavirus izbio u Kini, cijena od ožujka postala medvjeda. MA-i su se pretvorili u otpor na tjednom grafikonu, a cijena se približava dnu raspona, gdje bismo mogli ići dugo na ovaj par za nekoliko tjedana, nakon što američki izbori prođu i USD se vrati na pravi put.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map