A Tech Tomorrow ma kezdődik: Blockchain alapú város létrehozása

2017-et széles körben a blockchain-korszak kezdetének tekintik. Bár maga a koncepció 2008-ban, a Bitcoin megjelenésével született, 2017-ben tört ki a blokklánc-láz: több ezer vállalat csatlakozott a kis induló vállalkozásoktól kezdve a csúcstechnológiai óriásokig, mint például az IBM, a Microsoft, a Rakuten és a Telegram a technológiai verseny.

Miután vírusos lett, a blokklánc új szférákat ölel fel, és új formákká fejlődik. Amikor egy évvel ezelőtt a decentralizáción alapuló egyedi termékek kifejlesztéséről volt szó, akkor a blokklánc-evangélisták mernek álmodni a globalizációról és az egész kriptográfiai univerzum létrehozásáról. Vagy legalábbis egy olyan helyszín, mint a decentralizáció, az átláthatóság és a kriptovaluták által működtetett város.

Az elveszett Atlantisz után kutatva

Ha elképzelte azt a várost, ahol a Bitcoin aranyszobra áll a főtéren, biztosítanunk kell arról, hogy nem erre gondolunk. Bár a közelmúltban egy óriási Bitcoin logó büszkén ragyogott a Svájci Nemzeti Bankon, közvetlenül Zürich központjában. A kriptográfia szerelmesei a világ minden tájáról egy olyan városról álmodoznak, ahol mindenki számára elérhető módon elérheti a szükséges termékeket és szolgáltatásokat – a szokásos készpénzzel, bankkártyával vagy innovatív digitális pénznemekkel. Ez teszi a blockchain szószólóinak alapvető értékét – a kivételes igény alóli mentességet csak a hagyományos pénz felhasználásához.

A rejtjelváros nem annyi, mint egy tényleges városi település, sokkal inkább egy fejlett infrastruktúra, amelyben a virtuális érmék birtokosai hiányoznak. Képzelje el, hogy 2018 első negyedévétől világszerte több mint 23 millió blockchain pénztárca van! Tulajdonosaik számára azonban a kriptovaluta többnyire a vagyon felhalmozásának eszköze, nem pedig a valódi felhasználás. A digitális valuták hasznosságának teljes kihasználásához megfelelő infrastruktúrával kell rendelkezni – nem szétszórva az egész világon, hanem egy helyre koncentrálva.

Az irány meghatározva

A kriptováros létrehozásának gondolata nem annyira utópisztikus, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Az ázsiai régióban számos országban, így az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Svájcban és más európai államokban is vannak olyan üzletek, kávézók és szállodák, amelyek fizetésként elfogadják a kriptovalutákat. A blockchain-rajongók még azoknak a helyeknek a világtérképét is elkészítették, ahová el lehet menni, csak egy kriptotárca van a zsebükben. A digitális pénznemek számára barátságos vállalatok száma még mindig csekély, de folyamatosan növekszik. Végül is, ahogy a közgazdaságtan alaptörvénye mondja, a kereslet mindig a kínálatot generálja. Ez az axióma a digitális valóságban is érvényes marad.

Ráadásul több ország már a kriptoparadicsom pilot változatának is nevezhető – ott az elosztott főkönyvi technológia gyors ütemben fejlődik, és az ezen alapuló érmék szervesen beépülnek a való életbe. Ez Svájcra vonatkozik az ICO-k világközpontjával – Zug városával; Japán, amely hivatalosan legitimálta a kriptovalutákat; Szingapúr – a világhírű Fintech & Crypto hub; és Hollandia, amelynek fővárosa rendelkezik a világon a legtöbb Bitcoin ATM-mel.

Más országok pénzügyi intézményei is adnak némi optimizmust. Annak ellenére, hogy a kriptovaluta mint digitális eszköz legalizálásának kérdése még mindig a levegőben lóg, a szabályozók felismerik a blokklánc technológia innovatív értékét, és megértik, hogy lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Különösen 2018. március végén vitatták meg a kriptovaluta-szabályozás témáját a G20 csúcstalálkozón, és júliusáig tagjainak konkrét ajánlásokat kell kidolgozniuk a joghatóságuk alá tartozó virtuális érmék forgalmazására és felhasználására vonatkozóan..

Lépni a jövőben

A kriptovaluta evangélisták úgy vélik, hogy viszonylag a közeljövőben alternatívát kapnak a fiat fizetéssel szemben. Természetesen még korai beszélni a digitális érmék és zsetonok széles körű használatáról, de kis helyszíneken, amelyek már elkezdtek kialakulni a Fintech központokban – ez teljesen lehetséges. A virtuális pénznek számos kétségtelen előnye van a hagyományos fizetési eszközökhöz képest: földrajzi határok és közvetítők, például bankok hiánya, alacsonyabb tranzakciós díjak, fizetési biztonság és garancia, az adatok átláthatósága és az érintett felekkel kapcsolatos bizalmas információk szigorú védelme..

Az IT-üzlet a kriptográfia fejlesztéseire is összpontosít, figyelve a labdát. Végül is, elsőként lépve az egekbe szökő blokklánc-újítások útjára, egy évtizeddel megelőzheti az élmezőnyt.

Az ázsiai Noé projekt egy ilyen úttörő vállalat. 2016 óta számos projektet hajt végre, amelyeket egy közös cél egyesít – a blokklánc-technológiák hozzáférhetővé, érthetővé és ami a legfontosabb, az emberek számára hasznosá tétele. A Noé Projekt egyik legambiciózusabb szektora az az ötlet, hogy létrehozzanak egy jövőbeli várost, ahol innovatív digitális technológiákat fejlesztenek és alkalmaznak. Egyébként ez a koncepció már a megvalósítás szakaszában van. A Noé projekt együttműködik egy építkezési vállalattal, amely a Horizont Manilát építi – amely a Fülöp-szigetek legnagyobb, egykor megépített központi üzleti negyedének számít. A Horizonon belül tervezik Noé város létrehozását. A városban lesz egy kis komplexum, ahol Noah Coin-ot elfogadják jelképként. Tulajdonosai kizárólagos hozzáférést kapnak különféle szolgáltatásokhoz (például egy luxus üdülőhely a tengerparton), kedvezményekhez és hűségprogramokhoz.

A Noah Project csapat tagjai magabiztosak, „A blokklánc és a virtuális pénznemek nem csak hype. Ezek az újítások vezetik majd a haladást. Már most látjuk, hogy a világ készen áll az újdonságok átvételére és felhasználására – de szükségük van egy helyre, ahol a technológiák virágozhatnak. “

Véleményük szerint Noah City olyan technológiai központgá válhat, amely összegyűjti a blockchain rajongókat, induló vállalkozásokat, és csak olyan embereket, akik szeretnék elkapni a haladás hullámát.

Megkaphatja a tortadarabját, és csatlakozhat a Noah Projekthez most – annak végrehajtási szakaszában. A kiválasztott platformokon megvásárolható a Noah Coin, amely „jegyként” szolgál a blokklánc által működtetett városba, minden exkluzív szolgáltatásával: HitBTC és Changelly tőzsdék.

Amint azt a „bomlasztó” bitcoin példája megmutatta, az innovatív megoldások korai alkalmazói lemarják a krémet. Előzni a világot vagy a nyom mögött – a döntés az Öné.

Csatlakozzon a Noah Project csevegéséhez Távirat és kövesse a közösségi hálózatokon (Facebook, Twitter) – itt meséljük el a legfrissebb híreket az érme növekedéséről és a projekt fejlesztéséről.