Valódi stabil szerek USDQ és KRWQ megszerzése: A Q DAO stabil szövetek ökoszisztémáját a BitFinex Scammy Tether ellensúlyában fejlesztik. Trade’em mind a BTCNEXT.io oldalon

Nick Krash egy Blockchain építész Platinum Q DAO Engineering. Ebben a cikkben megosztja az USDQ / KRWQ egyedülálló természetét, amely egy csapata segít fejleszteni. Pályafutása előtt Nick sikeresen részt vett számos szoftverfejlesztési projektben a nagy európai és ázsiai bankok számára. Az USDQ / KRWQ rengeteg új technológiát hasznosít, amelyek között szerepelnek a prediktív képességek, az algoritmikus stabilizálás és a közösségi ösztönzők. Hamarosan még teljesebben támogatott stabil érmék lesznek: JPYQ, KRWQ, SGDQ, HKDQ, CNYQ, RUBQ Q DAO márkanév alatt. Olvassa el, hogy megtudja, mi teszi az USDQ / KRWQ ilyen egyedivé. Sőt, a KRWQ – egy koreai Wonhoz kötött stabilpénz csatlakozik a Q DAO családhoz. Ez nemcsak a helyi koreai piacra, hanem az egész ázsiai régióra is hatalmas hatást gyakorol. Kereskedni fognak, mint más ERC-20 tokenek a tőzsdéken BTCNEXT.

Vizsgálja meg a hitelek regisztrációjára és megszerzésére vonatkozó eljárásokat

Ebben a cikkben megosztom azokat a folyamatokat, amelyeken keresztül a felhasználók regisztrálnak a rendszeren belül és hiteleket szereznek, biztosítva a Bitcoins-t. Fejlesztői csapatunk a PLATINUM Q DAO ENGINEERING-nél arra összpontosított, hogy magas biztonságot és könnyű kezelhetőséget biztosítson, hogy bármely felhasználó hozzáférhessen Q DAO minden baj nélkül.

Csapatként dolgozva sok, egymással versengő megoldást vizsgálunk az egyes alkatrészek számára. És nagyon is lehetséges, hogy a rendszer felépítése a közeljövőben jelentős változásokon megy keresztül. Ez azt jelenti, hogy az, amit ebben a cikkben lát, néhány hónap múlva nem lesz releváns. A projektünk folyamatban van, így annak ellenére, hogy már látjuk a rendszer architektúrájának kontúrjait, még mindig sok „helyet hagyunk” a lehetséges változások számára.

Mielőtt megvizsgálnánk ezeket a folyamatokat, szeretnék madártávlatból áttekintést adni a Q DAO belső működéséről.

Az 1. ábra a Q DAO fő moduljait mutatja sárga téglalapként. A nyilak az egyes modulok közötti lehetséges interakciók azonosítására szolgálnak.

1.ábra

A felhasználók és a rendszer közötti interakciókat az „Ügyfél webpanel” modul vezérli, amely egy külső komponens, amelyet felhasználói felületként használnak. A „dApp p2p hálózat” modul egy másik külső blokk, amelyet az ideghálózatok konszenzusával vezérelnek. Ezeket a modulokat együtt használják gátként a külső blokkláncok között a rendszer decentralizált része.

Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy minden felhasználó művelete áthalad a Biztonsági modulon, amelyet a Helyi Lánc integritásának biztosítására használnak. A „Helyi lánc” kifejezést egy elosztott főkönyv azonosítására használom, amely a tranzakciók állapotának változásainak rögzítésére szolgál a rendszeren belül.

A rendszer megtervezésekor szükségét láttuk ennek a megoldásnak a megvalósítására annak érdekében, hogy lehetővé tegyük a Bitcoin és az Ethereum blokkláncok közötti kölcsönhatások igazolását. Ugyanakkor a Helyi Lánc segítségével interakciókat hajtunk végre Q Box alkalmazásunk között, a token bányászatát szolgáló műveletek között, és „megoszthatjuk az információkat és tapasztalatokat” a különböző ügynökök között a döntéshozó idegi hálózatban..

BTC csomópont integrációs és ETH csomópont integrációs modulokat használunk interfészként a külső blokkláncokkal. A hallgatót arra használják, hogy külső adatokat szolgáltasson a rendszerbe. Az Notify pedig a külső komponensek értesítésére szolgál a belső rendszeren belül bekövetkező változásokról.

Úgy gondolom, hogy ez jó bevezető leírásként szolgáljon bárki számára, aki többet szeretne megtudni a Q DAO mögött álló technikai megoldásokról. Most pedig vizsgáljuk meg mélyebben, hogy a felhasználók valójában hogyan regisztrálják és hozzák létre a rendszeren belül a fedezett szerződéseket.

Új felhasználó regisztrációja

A regisztrációhoz a következő műveletek végrehajtására van szükség:

  1. Egyedülálló BTC pénztárca létrehozása, amely engedélyezve van a multi-aláírás funkcióval
  1. A felhasználói személyes adatok (e-mail, felhasználónév) ellenőrzése. Fontos, hogy ezeket az információkat kizárólag a felhasználóknak szóló gyorsított értesítésekhez használjuk, amikor bármilyen vészhelyzet bekövetkezik (pl. A közvetlen felszámolási esemény megelőzése érdekében intézkedéseket kell hozni). Létrehozhatnánk a rendszert teljesen anonimként, de csak azt szeretnénk, ha a felhasználók időben értesítést kapnának.
  1. A tokenek tárolására használt pénztárca létrehozása (amire a felhasználói felület egyszerűsítéséhez van szükség a piacon már hagyományosan használt megoldásokkal összhangban. Gondoskodunk arról, hogy a felhasználók továbbra is megadhassák saját pénztárcájukat és engedélyezhessék a rendszerben a rendszert. Metamask).

Mint láthatja, az általunk használt regisztrációs folyamat meglehetősen egyszerű és elegáns. Eközben a potenciális támadásokkal szembeni megfelelő rugalmasság biztosítása érdekében úgy tervezzük meg a rendszert, hogy minden kulcskészlet mindig egyedi legyen. Ezenkívül úgy terveztük meg a rendszert, hogy minden egyes modul egyedi titkosítási elvet használjon.

Hitelnyújtás a felhasználók számára

A 2. ábra a rendszer moduljai közötti kölcsönhatások sematikus ábrázolását mutatja, amelyek a felhasználó tranzakciója során következnek be a bitcoinok BTC pénztárcába történő átviteléhez..

2. ábra

Szeretném lépésről lépésre leírni ezt a folyamatot, hogy teljes mértékben megérthesse az összes mögöttes folyamatot és interakciót. A [] szimbólumokkal azonosítom az aláírás rendelési számát.

A hitelkibocsátás szakaszai

Itt van egy rövid áttekintés az általunk tervezett szakaszokról:

  1. A felhasználó az erre a célra létrehozott BTC címre utalja át az összeget, amely támogatja a több aláírás funkciót.
  1. A felhasználó interakcióba lép a speciális felülettel, ahol ki kell választania a megszerezni kívánt hitel paramétereit, méretét és kamatlábát. A lépés befejezése után a felhasználó aláírja az új rekordot, amelyet a Helyi Láncba írtak be.
  1. A „BTC csomópont integrációja” modult az alapok megfelelőségének és a megadott adatok érvényességének ellenőrzésére használják. Befejezése után a modul az aláírást az új, a Helyi Láncba beírt rekord alá helyezi.
  1. A Figyelő modul ellenőrzi, hogy a megadott információk érvényesek-e és megfelelnek-e az aktuális piaci feltételeknek, ugyanakkor ellenőrzi a felszámolási paraméterek érvényességét és az aktuális piaci viszonyokra vonatkozó adatokat, amelyeket a Helyi Lánc rekordja tartalmaz. Befejezése után a modul az aláírást az új, a Helyi Láncba beírt rekord alá helyezi.
  1. A biztonsági modul ellenőrzi a helyi lánc integritását, és aláírását az új, a helyi láncba beírt rekord alá helyezi.
  2. Az ETH csomópont integrációs modul ellenőrzi a megadott cím érvényességét és a pénzeszközök (amelyeket gázért fizetünk) elegendőségét a műszaki címen, amelyek az USDQ / KRWQ bányászatára szolgálnak. A modul aláírását az új rekord alá helyezi, beírja a Helyi Láncba, majd folytatja a tokenek verését.

Megpróbáltam leírni az új felhasználók regisztrálásának és a fedezet létrehozásának az összes kulcsfontosságú szakaszát. A biztonság, az optimalizálás és a végrehajtás idejének legjobb gyakorlatai alapján terveztük őket.

én azt gondolom Q DAO elnyeri népszerűségét a tágabb kriptográfiai közösség körében, amelyet az intuitív és egyszerű felület, valamint a biztonság és a robusztusság kidolgozott alapul szolgáló megoldásai rajzolnak ki. Üdvözlöm kérdéseit az alábbi megjegyzésekben, és örömmel segítek jobban megérteni rendszerünket.

Utószó

Talán hallott a MAKER DAO projektről és a DAI-ról?

Szeretném megdicsérni ezeket a srácokat – először ők készítenek egy decentralizált stabil érmét.

Megtisztelő második helyet foglalunk el ezen a versenyen, és alapvetően a MAKER`s DAI technológiái inspiráltak minket.

Néhány Q DAO funkció hasonló a MAKER DAO-hoz, ezért úgy döntöttünk, hogy a Maker terminológiáját használjuk, mert úgy gondoljuk – technológiáiknak referenciaként kell szolgálniuk decentralizált stabil érmék létrehozásához..

Miért használjuk a BTC-t fedezetként? 1) A Bitcoin a leginkább likvid likvid digitális eszköz 2) sok barátunk van, akik nagy Bitcoin-birtokosok (BTC-bálnák) vagy Bitcoin OTC-kereskedők.

Reméljük, hogy még olyan nagy srácok, mint Winklevoss testvérek (Cameron Winklevoss és Tyler Winklevoss) is elkezdik használni a Q DAO-t. Nagyon sok Bitcoinnal rendelkeznek, de nem akarják eladni. Tehát, ha pénzre van szükségük, elzálogolhatják bitcoinjaikat a Q DAO-hoz, és azonnal megkapják az USDQ / KRWQ-t.

Miért építettük a Q DAO-t Ether okos szerződések alapján, de nem Tron (Justin Sun) és nem EOS (Daniel Larimer)?

Zseniális mérnökeink szeretik az ETHEREUM-ot, mert ezt a blokkláncot tömegesen alkalmazzák, és tiszteletben tartjuk Vitalik Buterin megközelítését is (néhányszor találkoztunk vele). Talán a jövőben fontolóra vesszük a TRON vagy az EOS alkalmazását, ha alapítványaik elegendő forrást tudnak biztosítani a fejlesztéshez.

BTCNEXT Exchange – a PLATINUM Q DAO ENGINEERING csapat következő generációs spot és margin kereskedési platformja. Ez az USDQ / KRWQ stabil érme első stratégiai üzleti partnere, amely DAO technológián alapul. Minden pár az USDQ / KRWQ listán szerepel. A BTCNEXT ügyfélszolgálata örömmel válaszol minden kérdésére.

Platinum Q DAO Engineering mindig örömmel osztja meg legújabb fejlesztési és architektúra-megoldásait, segítve az érintetteket a fejlesztések elterjesztésében a kriptoprojektek között. Szakértői vállalatként a piacon a Platinum Q DAO Engineering már 150 kriptográfiai startupnak nyújtott segítséget, lehetővé téve számukra, hogy hatékonyan gyűjtsenek forrásokat és blokkláncokat vezessenek be üzleti modelljeikbe. Japánban, Dél-Koreában, Thaiföldön, Oroszországban, Fehéroroszországban és Ausztráliában található irodáival a csapat mindig készen áll személyes megbeszélésekre, arra összpontosítva, hogy a vállalatok miként tudják kihasználni a blokklánc-technológiát egyedi igényeik kielégítése érdekében. A csapat üdvözli az olvasókat, hogy csatlakozzanak hozzájuk Távirat, és Facebook.

Ez az áttekintés nem biztos, hogy teljes körű, és nem értékeli egyetlen projekt életképességét és a csapat legitimitását sem. Az olvasóknak saját átvilágításukat kell elvégezniük a felsorolt ​​Stablecoins bármelyikének felhasználása vagy befektetése előtt. Ez a cikk csak a szerző véleményét mutatja be, és nem tekinthető befektetési tanácsnak. A cikkben leírt összes funkció még fejlesztés alatt áll, módosítható / feldolgozható. Kérjük, kövesse a frissítéseket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map