Kako uložiti bitcoin u Indiju?

Svaki dan koji prođe najutjecajniju kripto valutu na svijetu; bitcoin postaje visoko cijenjena imovina za ulaganje i ostvarivanje dobiti, bilo kratkoročno, srednjoročno ili dugoročno.

Situacija, koja se povećala tijekom posljednjeg kvartala 2020. i početkom 2021. godine, primjer toga je da je samo tijekom mjeseca prosinca cijena bitcoina na globalnoj razini porasla za 66,78%.

Prema Cointelegraphu:

Bitcoin (BTC) porastao je s unutardnevnog minimuma od 17.573,29 dolara 11. prosinca na unutardnevnog maksimuma od 29.310,19 dolara 31. prosinca“.

Sve to znači da se svakim danom koji prođe, mnogo više novih investitora pridruži kriptovaluti koju je stvorio Satoshi Nakamoto.

Indija ne izbjegava ovu situaciju, zapravo je jedna od zemalja koja je tijekom 2020. i početkom 2021. doživjela veći porast broja bitcoin ulaganja. Sve to zahvaljujući činjenici da je Vrhovni sud pravde Indije privremeno ukinuo zabranu koju je nametnula Rezervna banka ove zemlje.

Mjera koja se sastojala od zabrane svih vrsta operacija nacionalnih banaka s tvrtkama na kripto tržištu poznatom kao Exchange, u svim oblicima.

Ova situacija, zajedno s činjenicom da je 2020. bila dobra godina za bitcoin, dovela je do daljnjeg povećanja broja ulagača u azijski div.

Pa kako investirati bitcoin u Indiju?

Ako živite u Indiji, prvo što biste trebali učiniti je analizirati se i otkriti kakav ste ulagač ili možete postati.

Postavite si pitanja poput:

 1. Imam li međunarodne račune u jakim valutama kao što su USD i EUR?
 2. Imam li dovoljno znanja da mogu koristiti profesionalne tradicionalne burze kriptovaluta?

Ako ste potvrdno odgovorili na prethodna pitanja, imate različite načine za ulaganje u bitcoin u Indiji, odnosno putem različitih oblika razmjena.

Brokeri za kriptovalute:

Njegovo sučelje je često jednostavno za upotrebu, ali trebate biti svjesni da vrijednost bitcoina i ostalih kriptovaluta ovisi o cijenama brokera (ne o cijenama na globalnom tržištu), ta činjenica može biti i negativna i pozitivna, ali općenito je pozitivna jer svi trgovci određenog Brokera čine masovna ključna financijska kretanja kako bi zaštitili ili ostvarili dobit. Također, indijski korisnici ulaganja u bitcoin često su u mogućnosti samo kupiti bitcoin Indija u ovom modalitetu kroz jake Fiatove valute kao što su USD i EUR. Primjer brokera je Coinbase.

Tradicionalne razmjene kriptovaluta:

U ovoj vrsti razmjene vaše će ulaganje biti podložno službenim cijenama na globalnom tržištu kriptovaluta. Mnoge od tih razmjena poput Binancea omogućuju kupnju i ulaganje bitcoina putem čvrste međunarodne fiat valute kao što su: EUR, USD, AUD, između ostalog.

Međutim, treba imati na umu da mnoge tradicionalne burze ne dopuštaju kupnju bitcoina u Indiji putem međunarodne fiat valute, u tim je slučajevima prikladno koristiti modalitet P2P razmjene kao trgovačke ulaznice koje nas vode kroz naknadna povlačenja na tradicionalne burze . Izvrstan primjer Exchange P2P-a je Remitano.com, pouzdan, siguran i koji će vam omogućiti da investirate bitcoin u Indiju, tako da ga možete kasnije i trgovati na tradicionalnoj profesionalnoj burzi.

Ali ako nemam međunarodne račune u stranoj valuti, kako investiram bitcoin u Indiji?

U ovom je slučaju najbolji način ulaganje bitcoina putem indijske fiat valute, odnosno INR u P2P razmjenu poput Remitana, putem sljedećeg linka koji danas možete kupiti bitcoin: http://remitano.com/btc/in.

U ovom trenutku valja napomenuti da su prije ukidanja zabrane trgovanja kriptovalutama u Indiji putem nacionalnog privatnog bankarstva P2P burze poput Remitano dopustile kupnju bitcoina u Indiji budući da funkcioniraju kao posrednici u trgovini od osobe do osobe putem sigurnosni polog koji potiče povjerenje između stranaka.

Nakon ukidanja ovog zakona, lokalni bankovni računi za fiat valutu u Indiji izravno se povezuju s Exchange P2P kao izravni mehanizmi plaćanja za ulaganje bitcoina u Indiji, što znači da je danas još sigurnije i lakše kupujte bitcoin u Indiji kroz način razmjene P2P.

Korak po korak kako investirati bitcoin u Indiju

 1. Idite na jednu od najboljih P2P burzi u Indiji i prijavite se. Na primjer, Remitano je jedan od najpouzdanijih, najsigurnijih i s najboljim stopama povlačenja.
 2. Nakon registracije i dovršenja brzog KYC postupka, spremni ste uložiti bitcoin u Indiji, samo morate otići do odjeljka za kupnju bitcoina u Indiji putem sljedeće veze: http://remitano.com/btc/in
 3. Jednom kada ste u odjeljku za kupnju, sustav će vas automatski voditi do najbolje opcije kupnje za vas, u pregledu ćete vidjeti detalje kao što su: način plaćanja u svakom oglasu prodavača bitcoina u lokalnoj valuti fiat INR, vrsta banka, iznos itd

 4. Odaberite svoju najbolju opciju kupnje, kliknite gumb za kupnju, u tom će se trenutku otvoriti narudžbenica i pored nje prozor za chat s kojim ćete imati izravnu i privatnu komunikaciju s prodavateljem bitcoina.

 5. U gore spomenutom prozoru za chat prodavaču morate naznačiti da će nastaviti polog u lokalnoj valuti fiat INR, prema podacima predviđenim u najavi prodaje i prema iznosu dogovorenom u narudžbenici.
 6. Tada ćete uplatiti polog prodavaču bitcoina u fiat INR u lokalnoj valuti uzimajući u obzir: dogovoreni iznos i identitet banke.
 7. Nakon što izvršite polog ili prijenos u lokalnoj fiat valuti, morate spremiti račun koji ćete kasnije poslati prodavaču u PDF formatu u prozoru privatnog chata koji ste otvorili s prodavateljem.
 8. Nakon što prodavač bitcoina primi račun u PDF-u i potvrdi polog na vašem bankovnom računu, nastavit će se s oslobađanjem bitcoina i to je to, prvi put već kupujete i investirate u bitcoin putem valute fiat INR.
 9. S bitcoinima u novčaniku moći ćete raditi što god želite, držati ih u svom Exchange P2P novčaniku ili ih slati u obliku povlačenja na tradicionalnu profesionalnu burzu radi trgovanja brojnim kriptovalutama, poznatim kao altcoins.

Za više detalja o načinu ulaganja bitcoina u P2P razmjenu pogledajte sljedeći vodič: https://support.remitano.com/en/articles/3352072-how-to-sell-bitcoin-ethereum.

Zaključak

Najlakši način za kupnju bitcoina u Indiji, koji je puno prikladniji za ljude koji imaju male resurse i započinju kao ulagači u maloprodaji, jest to učiniti putem modula P2P Exchange, budući da nakon što izvršite uplatu s INR na prodavatelja , formalno ulažete u bitcoin u Indiji, nakon toga i nakon što u novčaniku imate bitcoine (ili djeliće bitcoina), očekuje vas svemir prilika i mogućnosti zarade.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map