Zašto trgovci koriste Bitsgap u odnosu na druge kripto botove?

Od danas je trgovanje kriptovalutama postalo izuzetno popularno zbog niskog praga ulaganja i 209% 9-godišnje složene godišnje stope rasta s temeljno nultom dugoročnom korelacijom s tradicionalnom imovinom. Trgovanje 24/7 u stvari je iscrpljujuće i prilično stresno zbog volatilnosti tržišta kriptovaluta. Na ovom je tržištu algoritamsko trgovanje rješenje za postizanje visokofrekventne trgovine i maksimiziranje dobiti. Automatsko izvršavanje trgovina programirano je da slijedi skup unaprijed definiranih pravila trgovine, što vam omogućuje da se klonite računala jer više ne morate ručno postavljati narudžbe. U ovom ćemo članku usporediti vrhunske automatizirane botove za kriptovalute u smislu transparentnosti izvedbe, upotrebljivosti, jednostavnosti konfiguracije i kvalitete.

Transparentnost izvedbe

U trgovanju, transparentnost predstavlja valjanu izvedbu koja se može pratiti. To je preduvjet za praćenje dinamike trgovanja i upravljanja portfeljem. To je jedini mogući način kako možete optimizirati svoje strategije za postizanje boljih rezultata.

Na primjer, Bitna praznina omogućuje svojim korisnicima ne samo praćenje svih izvršenih transakcija na grafikonu i u odjeljku „Završeni nalozi“ trenutno aktivnih botova, već i provjeru povijesnih rezultata svih zatvorenih botova. Takva transparentnost omogućuje trgovcima da uoče konkretne pogreške kako bi ih izbjegli u budućnosti i otkriju strategije s najboljom izvedbom za nastavak rada.

Na primjer, grafikon u nastavku je BNB / USDT par sa samo 28 postavki razine mreže. Kao što vidite, mnogi narudžbenice s ograničenjima za kupnju zaostaju za zamahom. Da postoji 50+ razina mreže, tada bi se limitirani nalozi usko raspoređivali i imali veće šanse da ih pokrene promjena cijene.

Bitsgap botovi rade s logikom raspodjele mrežnih ulaganja, što je proporcionalna raspodjela kapitala prema mnogim ograničenim narudžbama. Ovaj tehnički pristup maksimizira povratak na uzlazni trend, bočni trend i minimalizira gubitke u silaznom trendu. Što je najvažnije, Bitsgap je implementirao ključne metrike poput “Investicijske promjene” kako bi procijenio koliko ste uložili u bota i koliko trenutno vrijedi vaša investicija plus dobit od bota, u obliku valute cijene.

Mjerna vrijednost “Bot Profit” izračunava dobit u kvotnoj valuti koju generira bot. Sve metrike na Bitsgapu neto su od svih naknada za razmjenu, a na snimku zaslona u nastavku možete vidjeti netiranje dobiti u odjeljku “Završeni nalozi”:

Druge platforme poput 3Commas i Bituniverse ne uzimaju naknade u obzir pri izračunavanju dobiti. To znači da oni ne donose neto dobit, pa je stoga vaš stvarni povrat mnogo manji od prikazane vrijednosti.

(Primjer izuzetih naknada 3Commas)

Optimizacija i ispitivanje

 1. BacktestingPonovno testiranje jedna je od ključnih komponenti svakog automatiziranog trgovanja. Ideja je simulirati algoritam trgovanja pomoću povijesnih podataka za analizu rizika i profitabilnosti prije nego što riskira stvarni kapital. Drugim riječima, backtesting otkriva kako bi se bot igrao koristeći povijesne podatke. U trgovanju kriptovalutama, volatilnost može biti i opasna i profitabilna jer se tržište kreće bočno. Povratnim testiranjem možete odabrati popis optimalnih parova kriptovaluta koji udovoljavaju vašim postavkama rizika i povrata.

  Upotrijebimo instrument za testiranje Bitsgapa za usporedbu dva para kriptovaluta za razdoblje od jednog mjeseca počevši od 11. travnja do 11. svibnja: ENJ / BTC i BNB / BUSD. Prema rezultatima backtestinga, ENJ / BTC je ostvario 34,46% profita od bota, s promjenjivom volatilnošću od 66,76% i 34,35% s negativnom volatilnošću. Dok je BNB / BUSD ostvario 3 puta niži prinos, 13,37% profita bota, imajući dvostruko nižu volatilnost nagore od 35,51% i znatno nižu volatilnost donje strane od 23,4%.

  BNB / BUSD grafikon

Kriptovaluta

Profit bota

Negativni rizik

Preokrenuti zamah

ENJ / BTC

34,46%

34,35%

66,76%

BNB / BUSD

13,37%

23,4%

35,51%

Razlika:

21,09%

10,95%

31,25%

Evo tablice za uočavanje razlike. ENJ / BTC ima 21,09% veću dobit, ali cijena za to je povećani negativni rizik, koji je veći za 10,95% u usporedbi s BNB / BUSD-om. Izračunajmo omjer rizika i povrata za usporedbu kriptovaluta. Dobit Bota moramo podijeliti s padom rizika. ENJ / BTC ima omjer od 1%, dok BNB / BUSD ima 0,57%. Jasno je da ENJ / BTC nudi bolji povrat za zadani rizik od BNB / BUSD-a.

Racionalni trgovci i investitori traže ulaganja koja nude omjer rizika i povrata veći od 1%.

Platforme poput 3Commas i Bituniverse nemaju backtesting. Korisnici nemaju priliku stres testirati kriptovalute prije ulaska u trgovinu. Ovo je eklatantan propust.

Cryptohopper ima ograničenu implementaciju backtestinga. Međutim, dostupno je samo nekoliko novčića, a postavke su prilično složene za početnike.

 1. Probno razdoblje i demo trgovanje

Neke tvrtke još uvijek podcjenjuju važnost probnih razdoblja. Imati vrlo ograničeno razdoblje za testiranje proizvoda može biti nedovoljno da bi korisnici naučili o glavnim značajkama, pa stoga postoji mala vjerojatnost da će ih pretvoriti u korisnike koji se plaćaju. Uopće nema probno razdoblje, pogotovo kada je riječ o tako uskom segmentu tržišta kao što je automatizirano trgovanje najveća je pogreška. Rješenje je pružiti korisnicima optimalno probno razdoblje s demo načinom kako bi mogli bez ikakvih žurbi napraviti detaljnu detaljnu provjeru. Demo trgovanje omogućuje vam trgovanje bez rizika od stvarnog novca. Kao rezultat toga, na kraju ćete otkriti vlastiti stil trgovanja, a zatim možete početi trgovati stvarnim novcem!

Na tržištu kriptovaluta postoji vrlo kratak popis tvrtki koje nude probna razdoblja, pa čak i kraći popis koji nudi odgovarajuća probna razdoblja:

3Commas nudi samo trodnevno probno razdoblje za testiranje svih svojih glavnih i različitih proizvoda: GRID bot, Futures trading, Složeni botovi, Jednostavni botovi, Kratki i Dugi algoritmi, TradingView signali, Trading terminal, drugi botovi. To je smiješno ograničeno vremensko razdoblje za testiranje toliko složenih proizvoda. Jedina dobra stvar je što je demo trgovanje uključeno u sve pretplatne planove.  

Cryptohopper nudi 7-dnevno probno razdoblje za testiranje svih svojih 5 glavnih značajki. Ovo izgleda više ili manje adekvatno probno razdoblje u usporedbi s 3Commasom. Osim toga, postoji demo način rada (trgovina papirima), ali samo na ograničeno vrijeme.

Bitsgap se svakako ističe jer nudi probno razdoblje od 14 dana za sve svoje pretplatne planove. Primijetite da je osiguran i besplatni plan od 0 USD mjesečno, koji je ograničen samo na mjesečni iznos od 1000 USD. Demo trgovanje uključeno je u bilo koji plan, isto kao u Cryptohopperu i 3Commasu.

Kao što smo spomenuli demo način rada, usporedimo sada  

Korisnost i jednostavnost konfiguracije

Korisničke postavke konfiguracije i jednostavne smjernice bitne su kada je riječ o uvođenju proizvoda. U slučaju da je konfiguracija proizvoda prekomplicirana i izgleda kaotično nesređena, tko bi ostao? Pravilo je “Jednostavnost je krajnja sofisticiranost” (Leonardo Da Vinci).

Upotrebljivost označava lakoću s kojom korisnici mogu izvršavati zadatke u sučelju i brzinu kojom korisnici mogu izvršiti zadatke prvi put kad se s njima susretnu.

Bitsgap platforma ima jedno od najjednostavnijih sučelja, što je lako razumljivo za početnike koji nikada prije nisu ni trgovali. Na samom vrhu zaslona nalazi se ploča sa svim trenutno ponuđenim proizvodima. Ugrađene su automatizirane konfiguracije botova “Jednostavna” i “Napredna”. Naučite kako optimizirati i stvoriti botove s jednostavnim i automatski definiranim postavkama trgovanja prije nego što prijeđete na odjeljak “Napredno”, koji sadrži neke od naprednih značajki trgovanja, poput “Praćenje prema gore”, “Stop gubitak”, “Backtesting”. Sve ove značajke dostupne su počevši od pretplate na Basic i u besplatnom probnom razdoblju od 14 dana.

Za usporedbu, u BitUniverse za puni pristup platformi ili barem kratak pogled na njezino sučelje doslovno ste dužni priložiti API bilo koje svoje razmjene na samom početku registracije. Ne možete preskočiti ovu fazu. Inače, vrlo pristojna dama inzistirat će na gledanju videozapisa s uputama o tome kako stvoriti API i tajni ključ API-ja za povezivanje s razmjenom.

Radi eksperimenta kako bismo vidjeli razliku, pokušajmo pokrenuti automatiziranog trgovačkog bota, koji je izgrađen na mrežnom mehanizmu trgovanja, koristeći iste postavke trgovanja na BTC / USDT paru na Bitsgap i 3Commas platformama:

Gornja cijena: 9945,45 USD

Donja cijena: 8217,12 USD

Količina mreže (iznos limitiranih naloga): 60

Ulaganje po mreži: 0,001373 BTC

Ulaganje: 700 USDT

Stop-Loss: u ovom primjeru dostupno samo na Bitsgapu

Praćenje: u ovom primjeru dostupno samo na Bitsgapu

Kao što vidite, 3Commas ima prilično komplicirane “otvorene narudžbe” i ilustraciju trgovinskih specifikacija, što za početnike može zavarati. Štoviše, niti Stop-Loss niti prateći instrumenti nisu predviđeni za optimizaciju trgovanja. Postavljanje razina mreže dostupno je samo u ručnom načinu rada. Ne možete prilagoditi razine mreže na grafikonu, što bi bilo puno jednostavnije i brže.

Na Bitsgapu sve izgleda jednostavno i lako razumljivo čak i za početnike. Klikom na gumb “Pogled”, nakon što se trgovina pojavi u odjeljku “Aktivni botovi”, možete dobiti cijeli spektar trenutno otvorenih trgovina (cijena, iznos, strana, datum). Što je najvažnije, i Stop-Loss i prateći instrumenti predviđeni su kako bi trgovci imali kontrolu nad maksimiziranjem rizika i dobiti. U slučaju da ste zaboravili uključiti Stop-Loss, to uvijek možete učiniti kasnije. Razine mreže prikazane na grafikonu mogu se prilagoditi ručno jednostavnim povlačenjem gornje i donje granične razine cijena u bilo kojem smjeru u kojem želite.

Također možemo usporediti Bitsgap i BitUniverse kako bismo uočili razliku:

Bitsgap ima 3 mogućnosti podešavanja botova:

 • Ručno podešavanje grafikona (možete povući gornju i donju razinu cijena)
 • Ručno podešavanje (u skladu s tim možete unijeti razine cijena)
 • Automatizirano prilagođavanje (ako saldo nije dovoljan za pokretanje bota, sustav može prilagoditi razine mreže kako bi pružio optimalnu strategiju za zadanu vrijednost ulaganja)

U usporedbi s Bitsgapom, Bituniverse ima prilično primitivno ručno postavljanje u kojem morate unositi brojeve bez ugrađenih gumba za podršku poput “+”, “-” ili unaprijed postavljenih brojeva. To može biti prilično dugotrajno i dok završite posljednji unos, tržišna cijena se može promijeniti i možda ćete ponovno razmisliti o tipkanju s novim ulaznim brojevima.

Ono što izdvaja Bitsgap i Cryptohopper jest to što su obje preporučile strategije automatskog trgovanja. Na primjer, na Bitsgapu se preporučene strategije mogu odmah pronaći u odjeljku “strategije”. To su strategije koje nude velik povrat za određenu razinu rizika. Korisnici mogu testirati bilo koju od ponuđenih strategija za provjeru izvedbe.

Cryptohopper slijedi potpuno drugačiji pristup. Stvorio je tržište automatiziranih strategija trgovanja kako bi korisnici imali na raspolaganju razne mogućnosti. Međutim, najveći je nedostatak što se ne daju statistike o uspješnosti trgovanja. Dinamika strategije je netransparentna. To nazivamo “mačkom u vreći”. Prvo morate kupiti strategiju da biste vidjeli statistiku. Kako možete kupiti nešto što ne možete ni vidjeti da biste analizirali i usporedili s ostalim opcijama?

 • Vizualizirana izvršenja trgovine
 • Transparentnost izvedbe
 • Optimizacija i testiranje (Backtesting, trial, demo)
 • Korisnost i konfiguracija (upravljanje rizikom, automatske i ručne strategije)

Platforma

Transparentnost izvedbe

Optimizacija i ispitivanje

Korisnost i konfiguracija

Backtesting

Probno razdoblje

Demo trgovanje

Instrumenti rizika

Preporučene strategije

Ručne postavke

Bitna praznina

+

+

+

+

+

+

+

3Commas

+

+

+

+

BitUniverse

+

+

+

+

Kriptohopper

+

+

+

Ograničena

+

Tržište

+

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map