A Hacken és az Exmarkets között pörgő csata megdöbbentő „csaló” felfedezést tár fel

A Hacken, egy kiberbiztonsági és konzultációs cég és az ExMarkets kriptográfia közötti csata egy hónapon belül tombol a Coinmarketcap utóbbi oldalán tett nyilatkozatát követően. A rejtjeltőzsde végül megosztotta a történet verzióját – feltárva a „csalárd magatartást” a Hacken üzleti műveleteiben és az eszközbeszámolóban.

Ebben a cikkben objektíven megvizsgáljuk, hogyan alakult a történet az elmúlt egy évben – a partnerségek, a CMC általi kizárások, a küldött tweetek és Az ExMarket legújabb kinyilatkoztatása Hacken működéséről. Mindkét csapatnak még válaszolnia kell kérdéseinkre, ezért ez a teljes jelentésünk arról, hogy mi történt a kiberbiztonsági cég és a kriptográfia között.

A Hacken.io robbantja az ExMarkets állításait

A csipog amelyet a Hacken.io számos leányvállalata közül a Hacken Club küldött ki augusztus 14-én, az ExMarkets cseréje arról szólt, hogy meghamisította őket, mint ellenőrzési partnereiket a Coinmarketcap-en. A kiküldött hash-tweet egy továbbiakban felajánlotta a felelősség kizárását, figyelmeztetve a kereskedőket, hogy „kétszer is gondolkodjanak el, ha a csere használatakor nyilvános csalárd adatszolgáltatás”

Hacken még soha nem dolgozott együtt @ex_markets @CoinMarketCap kérjük, tekintsék ezt a beadványt a csere képviselőinek csalárd tevékenységeként.

Mindenkinek kétszer is át kell gondolnia, amikor a cserét használja, aki nyilvános csalárd adatszolgáltatás pic.twitter.com/KRrSBe4RTi

– Hacken Club (@hackenclub) 2020. augusztus 14

A tanácsadó csoport továbbá felkérte a Coinmarketcap-t, hogy az akciót az ExMarkets részéről „csalárd tevékenységnek” tekintsék. Az adatgyűjtő platform azóta felelősséget kizáró nyilatkozatot tett az ExMarkets oldalán, és azt állította, hogy a csere „nyilvános félrevezetést” tett az audit csapatukban.

A Coinmarketcap nyilatkozata az ExMarkets Hackent mint auditpartnerét „nyilvánosan megtévesztő módon” tartalmazó képéről (Kép: CMC)

A litván tőzsde azonban visszavetette az igényeket, kijelentve, hogy őszinte hiba volt részükről. Ezenkívül az a törekvés, hogy teljes mértékben kiássa az igazságot, hogy hol tévedett, a csere feltárta a csalárd viselkedés nyomait a „jó hírű kiberbiztonsági szolgáltatónál”..

Őszinte hiba?

Az ExMarkets által közzétett nyilatkozat szerint a csapat először találkozott a Hacken vezérigazgatójával és ügyvezető partnerével, Dyma Budorinnal Ukrajnában, Kijevben, hogy könyvvizsgáló partnerként alkalmazza a kiberbiztonsági csapatot. Az ülést a Hacken bejegyzett irodáiban, a kijevi Parus Business Centerben tartották 2019 júliusában. Az ExMarkets csapata azonban azt állítja, hogy a Hacken irodákban akkor nagyon kevés alkalmazott volt – annak ellenére, hogy a COVID előtti korszak volt.

Az alkalmazottak hiánya és az üres Hacken-irodák kétségeket ébresztettek a kiberbiztonsági céggel kapcsolatban, de az ExMarkets vezetői lovagoltak. Első hiba.

Most írja be a Coinmarketcap alkalmazást

Körülbelül ugyanabban az időben az ExMarkets csapata azt állítja, hogy szorgalmazta a Coinmarketcap listára történő felvételét. A Hackennel folytatott halk megbeszélést követően az ExMarkets úgy döntött, hogy a kiberbiztonsági céget auditpartnerként nevezi meg a CMC-hez benyújtott kérelmeiben annak ellenére, hogy hivatalosan nem álltak kapcsolatban. Második hiba.

Megelőzően felhívták Hackent, hogy tájékoztassák őket arról a döntésről, hogy felveszik az audit partnereket, de akkor nem kaptak választ.

Pár hét telt el, mire Hacken csapata végre kapcsolatba lépett az ExMarkets csapatával. A kriptográfia tőzsdei nyilatkozata szerint Hacken visszajött a könyvvizsgálati szolgáltatási díjak 400% -os emelésére – ez olyan tényező, amely miatt az ügylet bukott, mivel “egyszerűen ésszerűtlen”.

„Utólag túl türelmetlenek, túl lelkesek voltunk – és talán túl naivak ahhoz, hogy Hackent felvegyük a jelentkezési lapunkba, és arra gondoltunk, hogy minden rendben fog menni. A megtévesztés szándéka nélkül mégis szörnyű felügyeletet tettünk ”- áll az ExMarkets közleményében..

A tőzsde 2019. októberi tőzsdei bevezetését követően folyamatosan azt próbálta elérni a CMC-vel, hogy tisztázza álláspontját, de eredménytelenül. A kérdéssel kapcsolatban a CMC-nek küldött kérdésekre még válaszolni kell.

Aztán megjelent Hacken augusztus 14-i tweetje.

Csalárd magatartás felfedezése?

Hacken augusztus 14-i tweetje nyomán az ExMarket csapata kijelenti, hogy e-maileken, közösségi oldalakon és felhívásokon keresztül próbálta elérni Hackent a félreértés megoldása érdekében. A kiberbiztonsági cégtől azonban nem érkezett válasz – ezért az ExMarkets indítéka, hogy fizikailag felkeresse a vállalat irodáit.

A Hacken.io szerint Észtországban a székhely címe: Kai tn 1-5M, Tallinn 10111, míg a kutatási és fejlesztési iroda a Kreatív Államok területén található, Moszkovska vul 8, Kijev 01029, Ukrajna..

Hacken.io irodai helyszínek

A Hacken alatt működő termék, a Hackenproof, irodáinak különböző helyszíneit adja meg – a központ a Parda 4-ben, Kesklinn, Tallinn, 10151 Harju Maakond, Eesti, Kesklinna, Észtország és az R&A D csapat a Mechnikova 2a épületben található, a kijevi „Parus” üzleti központ, Ukrajna, 02000.

Hacken terméke, a HackenProof irodai helyszínei

Szorgalmasan az ExMarkets csapata csak azért látogatott el mindkét oldalra, hogy újabb arcokat találjon, vagy nyoma sincs a vállalatnak. Kivéve a kijevi Parus üzleti központot, ahol a cég kis területet bérelt 2020 februárjáig.

Annak ellenére, hogy a kiberbiztonsági cég több eszközről, helyszínről és alkalmazottról számolhat be, mint amennyi jelenleg van, az ExMarkets jelentése szerint.

Válás lövés

Bár a felfedezéseket még nem ellenőrizték teljes körűen, és a két csapatnak küldött kérdések még megválaszolatlanok, a történet a közeljövőben várhatóan elhúzódik. Az információk hamisítása a kriptográfiai ökoszisztémában egy olyan taktika, amelyet az átverési projektek használnak a vásárlók becsapására és a projektjük jólétére való benyomás megteremtésére..

Amint az ExMarkets, Hacken és a Coinmarketcap közötti dráma kibontakozik, a kriptográfiai ökoszisztéma profitál a legjobban az ilyen esetek jövőbeli megelőzéséből.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map