Miért használják a kereskedők a Bitsgap-ot más kriptobotokkal szemben?

A mai naptól kezdve a kriptovaluta kereskedelem rendkívül népszerűvé vált az alacsony befektetési küszöb és a 209% -os 9 éves összetett éves növekedési ütem miatt, amely alapvetően nulla hosszú távú összefüggést mutat a hagyományos eszközökkel. A 24/7 kereskedés valójában kimerítő és meglehetősen megterhelő a kriptopénzpiac volatilitása miatt. Ezen a piacon az algoritmikus kereskedelem jelenti a megoldást a nagyfrekvenciás kereskedelem és a profitmaximalizálás elérésére. Az automatizált kereskedés végrehajtása előre meghatározott kereskedési szabályok betartására van programozva, amely lehetővé teszi, hogy távol maradjon a számítógéptől, mivel már nem szükséges manuálisan megadnia a megrendeléseket. Ebben a cikkben összehasonlítani fogjuk a legnépszerűbb kriptovaluta automatizált robotokat a teljesítmény átláthatósága, használhatósága, egyszerű konfigurálása és minősége szempontjából.

A teljesítmény átláthatósága

A kereskedelemben az átláthatóság érvényes és követhető teljesítményt jelent. A kereskedés és a portfóliókezelés dinamikájának figyelemmel kísérése előfeltétele. Csak így lehet optimalizálni stratégiáit a jobb eredmények elérése érdekében.

Például, Bitsgap lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy ne csak nyomon kövessék az összes kereskedelmi végrehajtást egy diagramon és a jelenleg aktív botok „Teljesített megrendelések” szakaszában, hanem ellenőrizzék az összes zárt robot korábbi eredményeit. Az ilyen átláthatóság lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy észrevegyenek konkrét hibákat, amelyeket a jövőben elkerülhetnek, és feltárják a legjobban teljesítő stratégiákat, amelyeken tovább lehet dolgozni.

Például az alábbi ábra egy BNB / USDT pár, csak 28 rácsszint beállítással. Amint láthatja, sok vételi limit megbízás elmarad a felfelé lendülettől. Ha több mint 50 rácsszint lenne, akkor ebben az esetben a limit megbízások szűken oszlanak el, és nagyobb az esély arra, hogy az áringadozás kiváltja őket.

A Bitsgap botok rácsberuházási elosztási logikával dolgoznak, amely arányos tőkeallokáció sok limit megbízás szerint. Ez a technikai megközelítés maximalizálja a növekvő trend, az oldalirányú trend megtérülését és minimalizálja a csökkenő trend veszteségeit. Ami a legfontosabb, hogy a Bitsgap olyan kulcsfontosságú mutatókat vezetett be, mint a „Befektetési változás”, hogy megbecsülhesse, mennyit fektetett be a botba, és mennyit ér most meg befektetése plusz a bot nyeresége, jegyzési pénznem formájában..

A „Bot Profit” mutató a nyereséget a bot által generált jegyzési pénznemben számítja ki. A Bitsgap összes mutatója nem tartalmazza az összes tőzsdei díjat, és az alábbi képernyőképen a nyereség nettósítását láthatja a „Befejezett megrendelések” részben:

Más platformok, például a 3Commas és a Bituniverse nem veszik figyelembe a díjakat a profit kiszámításakor. Ez azt jelenti, hogy nem nyújtanak nettó nyereséget, és ezért a tényleges hozama sokkal kisebb, mint a megjelenített érték.

(3 példa a közös díjak kivételével)

Optimalizálás és tesztelés

 1. BacktestingA visszatesztelés az automatizált kereskedés egyik kulcsfontosságú eleme. Az ötlet egy kereskedési algoritmus szimulálása a korábbi adatok felhasználásával a kockázat és a jövedelmezőség elemzése érdekében, mielőtt bármilyen valós tőkét kockáztatna. Más szavakkal, az utólagos tesztelés felfedezi, hogy a bot hogyan fog játszani a történelmi adatok felhasználásával. A kriptopénz-kereskedelemben a volatilitás veszélyes és nyereséges is lehet, mivel a piac oldalra mozog. Az utólagos teszteléssel kiválaszthatja az optimális kriptovaluta-párok listáját, amelyek megfelelnek a kockázati és visszatérési preferenciáinak.

  Használjuk a Bitsgap backtest eszközét két kriptovaluta pár összehasonlítására 1 hónapos időszakra április 11-től május 11-ig: ENJ / BTC és BNB / BUSD. Az utólagos tesztelési eredmény szerint az ENJ / BTC 34,46% -os bot profitot ért el, amelynek felfelé irányuló volatilitása 66,76% és 34,35% -a lefelé irányuló volatilitás. Míg a BNB / BUSD háromszor alacsonyabb megtérülést, 13,37% -os bot profitot ért el, kétszer alacsonyabb, 35,51% -os felfelé irányuló volatilitással és sokkal alacsonyabb 23,4% -os lefelé irányuló volatilitással.

  BNB / BUSD diagram

Kriptopénz

Bot profit

Lefelé mutató kockázat

Fordított lendület

ENJ / BTC

34,46%

34,35%

66,76%

BNB / BUSD

13,37%

23,4%

35,51%

Különbség:

21,09%

10,95%

31,25%

Itt van egy táblázat, ahol észreveheti a különbséget. Az ENJ / BTC nyereségteljesítménye 21,09%, ennek ára azonban megnövekedett lefelé irányuló kockázat, amely 10,95% -kal magasabb a BNB / BUSD-hoz képest. Számítsuk ki a megtérülés kockázatát a kriptovaluták összehasonlításához. A Bot profitját el kell osztanunk a lefelé mutató kockázattal. Az ENJ / BTC aránya 1%, míg a BNB / BUSDé 0,57%. Nyilvánvaló, hogy az ENJ / BTC jobb hozamot kínál egy adott kockázatra, mint a BNB / BUSD.

A racionális kereskedők és befektetők olyan befektetéseket keresnek, amelyek 1% -nál nagyobb kockázat-hozam arányt kínálnak.

Az olyan platformokon, mint a 3Commas és a Bituniverse, nincs backtesting. A felhasználóknak nincs lehetőségük a kriptovaluták stressz-tesztelésére, mielőtt belépnének egy kereskedésbe. Ez egy kirívó mulasztás.

A Cryptohopper korlátozott backtesting telepítéssel rendelkezik. Azonban csak néhány érme áll rendelkezésre, és a beállítások meglehetősen bonyolultak a kezdők számára.

 1. Próbaidőszak és Demo kereskedés

Néhány vállalat még mindig alábecsüli a próbaidőszak fontosságát. A termék tesztelésének nagyon korlátozott időtartama nem lehet elegendő ahhoz, hogy a felhasználók megismerjék a főbb jellemzőket, és ezért kicsi a valószínűsége annak, hogy fizetős felhasználókká váltsák őket. Egyáltalán nem rendelkezik próbaidőszakkal, főleg ha olyan szűk piaci szegmensről van szó, mint az automatizált kereskedés a legnagyobb hiba. A megoldás az, hogy a felhasználók számára optimális próbaidőszakot biztosítson egy demó üzemmóddal, hogy lépésről lépésre elvégezhessék az átvilágítást rohanás nélkül. A bemutató kereskedés lehetővé teszi, hogy kereskedést hajtson végre valódi pénz kockáztatása nélkül. Ennek eredményeként végül felfedezed saját kereskedési stílusodat, majd elkezdhetsz valódi pénzzel kereskedni!

A kriptovaluta piacon nagyon rövid lista van azokról a vállalatokról, amelyek próbaidőszakokat biztosítanak, és még rövidebb listák is, amelyek megfelelő próbaidőszakokat kínálnak:

A 3Commas csak 3 napos próbaidőt kínál az összes fő és különálló termék tesztelésére: GRID bot, határidős kereskedelem, összetett botok, egyszerű botok, rövid és hosszú algoritmusok, TradingView jelek, kereskedési terminál, egyéb botok. Ez nevetségesen korlátozott ideig teszteli ezt a sok összetett terméket. Az egyetlen jó dolog az, hogy a demo kereskedelem az összes előfizetési tervben részt vesz.  

A Cryptohopper 7 napos próbaidőszakot kínál mind az 5 fő funkciójának tesztelésére. Ez többé-kevésbé megfelelő próbaidőszaknak tűnik a 3Commas-szal összehasonlítva. Ezen kívül rendelkezésre áll egy bemutató mód (papírkereskedelem), de csak korlátozott ideig.

A Bitsgap minden bizonnyal kiemelkedik, mivel 14 napos próbaidőt kínál minden előfizetési tervéhez. Figyelje meg, hogy havi 0 dolláros ingyenes terv is rendelkezésre áll, amely csak havi 1000 dolláros mennyiségre korlátozódik. A bemutató kereskedés minden tervben szerepel, ugyanaz, mint a Cryptohopper és a 3Commas esetében.

Mint említettük a bemutató módot, most hasonlítsuk össze  

Használhatóság és konfigurálás egyszerűsége

A felhasználóbarát konfigurációs beállítások és az egyszerű útmutatások elengedhetetlenek a termék bemutatásakor. Ha a termék konfigurációja túlbonyolult és kaotikusan rendezetlennek tűnik, ki maradna? A szabály a következő: „Az egyszerűség a legfinomabb kifinomultság” (Leonardo Da Vinci).

A használhatóság azt jelenti, hogy a felhasználók könnyedén hajthatnak végre feladatokat a kezelőfelületen, és azt a sebességet, amellyel a felhasználók az első találkozáskor elvégezhetik a feladatokat.

A Bitsgap platform az egyik legegyszerűbb felülettel rendelkezik, amelyet könnyű megérteni a kezdők számára, akik még soha nem is kereskedtek korábban. A képernyő tetején egy panel található, amely az összes jelenleg rendelkezésre álló terméket tartalmazza. Az „Egyszerű” és a „Haladó” automatizált botkonfigurációk is beépítettek. Tanulja meg, hogyan kell optimalizálni és létrehozni a robotokat egy egyszerű és automatikusan meghatározott kereskedési beállítással, mielőtt átugrik az „Advanced” szakaszra, amely rendelkezik néhány olyan fejlett szintű kereskedési funkcióval, mint a „Trailing up”, „Stop Loss”, „Backtesting”. Mindezek a funkciók az Basic előfizetéssel kezdődően és 14 napos ingyenes próbaidőszak alatt állnak rendelkezésre.

Ehhez képest a BitUniverse programban, hogy teljes hozzáférést kapjon a platformhoz, vagy legalább egy rövid pillantást vessen a felületére, szó szerint köteles csatolni bármelyik cseréjének API-ját a regisztráció legelején. Ezt a szakaszt nem hagyhatja ki. Ellenkező esetben egy nagyon udvarias hölgy ragaszkodni fog ahhoz, hogy megnézze az oktató videót arról, hogyan hozhat létre API-t és API titkos kulcsot a cserekapcsolathoz való csatlakozáshoz.

A kísérlet érdekében, hogy lássuk a különbséget, próbáljunk meg elindítani egy automatizált kereskedési botot, amely rácsos kereskedési mechanizmusra épül, ugyanazokat a kereskedési beállításokat használva a BTC / USDT páron a Bitsgap és a 3Commas platformokon:

Felső ár: 9945,45 USD

Alacsonyabb ár: 8217,12 USD

Rácsmennyiség (limit megrendelések összege): 60

Beruházás rácsonként: 0,001373 BTC

Beruházás: 700 USDT

Stop-Loss: ebben a példában csak a Bitsgap-nál érhető el

Utánfutás: ebben a példában csak a Bitsgap-nál érhető el

Amint láthatja, a 3Commas meglehetősen túlbonyolított „Nyílt megbízásokkal” és egy kereskedelmi specifikáció szemléltetésével rendelkezik, ami félrevezető lehet a kezdők számára. Ezenkívül sem a Stop-Loss, sem a Trailing eszközök nem állnak rendelkezésre a kereskedelem optimalizálása érdekében. A rácsszintek beállítása csak kézi módban érhető el. Nem lehet beállítani a rácsszinteket a diagramon, ami sokkal egyszerűbb és gyorsabb lenne.

A Bitsgap-on minden egyszerűnek és könnyen érthetőnek tűnik még egy kezdő kereskedő számára is. A „Megtekintés” gombra kattintva, miután a kereskedelem megjelenik az „Aktív botok” részben, megkapja a jelenleg nyitott kereskedések teljes spektrumát (ár, összeg, oldal, dátum). Ami a legfontosabb, hogy mind a Stop-Loss, mind a Trailing eszközöket biztosítják a kereskedők számára, hogy ellenőrizzék a kockázat és a profit maximalizálását. Abban az esetben, ha elfelejtette bekapcsolni a Stop-Loss funkciót, ezt bármikor megteheti. A diagramon megjelenített rácsszintek manuálisan állíthatók, egyszerűen húzva a felső és az alsó határárakat bármely kívánt irányba.

A különbséget a Bitsgap és a BitUniverse segítségével is összehasonlíthatjuk:

A Bitsgap 3 bot-beállítási lehetőséggel rendelkezik:

 • Diagram kézi beállítása (az ár felső és alsó határát húzhatja)
 • Kézi beállítás (ennek megfelelően beírhatja az árszinteket)
 • Automatizált kiigazítás (ha az egyenleg nem elegendő a bot elindításához, a rendszer beállíthatja a rácsszinteket, hogy optimális stratégiát biztosítson egy adott befektetési értékhez)

A Bitsgap-hoz képest a Bituniverse meglehetősen primitív manuális beállítással rendelkezik, amelyben minden olyan beépített támogató gomb nélkül kell beírnia a számokat, mint a „+”, „-” vagy előre beállított számok. Ez meglehetősen időigényes lehet, és mire befejezi az utolsó bevitelt, a piaci ár megváltozhat, és valószínűleg újra meggondolja az új beviteli számokkal történő gépelést.

A Bitsgap és a Cryptohopper az teszi kiemelkedővé, hogy mindkettő ajánlott automatizált kereskedési stratégiákat kínál. Például a Bitsgap oldalán az ajánlott stratégiák azonnal megtalálhatók a „stratégiák” részben. Ezek azok a stratégiák, amelyek nagy megtérülést kínálnak egy adott kockázatszint mellett. A felhasználók bármelyik stratégiát tesztelhetik a teljesítmény ellenőrzéséhez.

A Cryptohopper teljesen más megközelítést követ. Létrehozta az automatizált kereskedési stratégiák piacterét, hogy a felhasználóknak sokféle lehetőségük legyen választani. A legnagyobb hátrány azonban az, hogy nem adják meg a kereskedési teljesítmény statisztikáját. A stratégia dinamikája nem átlátszó. Ezt hívjuk „macskának egy zsákban”. Először meg kell vásárolnia egy stratégiát a statisztika megtekintéséhez. Hogyan vásárolhat olyasmit, amelyet nem is lát, hogy elemezze és összehasonlítsa a többi lehetőséggel?

 • Vizualizált kereskedelmi kivégzések
 • A teljesítmény átláthatósága
 • Optimalizálás és tesztelés (Backtesting, trial, demo)
 • Használhatóság és konfigurálás (kockázatkezelés, automatikus és kézi stratégiák)

Felület

A teljesítmény átláthatósága

Optimalizálás és tesztelés

Használhatóság és konfigurálás

Visszatesztelés

Próbaidő

Demo kereskedés

Kockázati eszközök

Ajánlott stratégiák

Kézi beállítások

Bitsgap

+

+

+

+

+

+

+

3Commas

+

+

+

+

BitUniverse

+

+

+

+

Cryptohopper

+

+

+

Korlátozott

+

Piactér

+

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map