Umi Blockchain ökoszisztéma: Azonnali transzferek, intelligens szerződések és nyereséges tét

Eddig a kibocsátott kriptovaluták és digitális tokenek száma meghaladta a 7 ezret, és ebben a kriptoprojektek óceánjában a befektetők nehezen ismerik fel az ígéretes szolgáltatásokat a fejlesztés korai szakaszában, ugyanakkor a beruházások ebben a szakaszban maximalizálja a profitot.

UMI a DeFi és a digitális eszközök trendjeinek kereszteződésében létrehozott fiatal projektek egyike, amely nemcsak egyedi funkcionalitásával, hanem jövőbeli terveivel is felhívja a figyelmet. Az UMI egy univerzális monetáris eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára azonnali, biztonságos és ingyenes pénzügyi átutalásokat, valamint jövedelmező tét révén kriptot kereshetnek. Ezenkívül az UMI egy teljes értékű blokklánc platform, amely bármilyen bonyolultságú intelligens szerződés végrehajtására képes. Vizsgáljuk meg közelebbről az UMI képességeit.

Videó megtekintése az UMI-ről:

Tranzakciók

Az UMI hálózat másodpercenként körülbelül 4500 tranzakciót képes végrehajtani. Ez jelentősen meghaladja a legtöbb más blokklánc kapacitását, beleértve azokat az alapvetőeket is, mint a Bitcoin vagy az Ethereum.

Az UMI Mainnet 2020 nyarán indult, és folyamatosan javul. A jövőben az UMI csapata bevezet egy frissítést, amely elegendő nagy kapacitást fog növelni másodpercenként 10 000 tranzakció végrehajtásához. Ez közelebb hozza az UMI platformot a főbb fizetési rendszerek, például a VISA és a MasterCard tranzakciós vezetéséhez. Az UMI fejlesztőinek hosszú távú célja is van – másodpercenként 1 millió tranzakció kapacitásának elérése. Bár ez túl ambiciózusnak hangzik, van esély hosszú távon elérni, és itt van miért.

UMI

Először is, az UMI hálózat a hatósági igazolás konszenzusának továbbfejlesztett változatán működik (a PoA konszenzus jellemzőit a cikk később részletesen tárgyaljuk). Másodszor, az ilyen méretezés elérhető a programozási nyelvek és az intelligens szerződések optimalizálásával, valamint olyan eszközökkel, mint a Kubernetes. Végül az UMI hálózat frissítése gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel elvégezhető az ökoszisztéma belső architektúrájának tervezett változtatásával.

Az UMI ökoszisztéma-fizetési szolgáltatás egy másik tervezett funkciója szintén nagyon ígéretesnek tűnik – offline tranzakciók. Más blokklánc-rendszerek kizárólag az interneten keresztüli tranzakciókra összpontosítanak, míg az UMI ökoszisztémában a tranzakciók küldésének eljárása a világhálóhoz való hozzáférés nélkül, szokásos SMS-ek vagy más kommunikációs módszerek segítségével hajtható végre. Például egy UMI tranzakció hossza 150 bájt. Ez 1200 bit információ. Az SMS szabványos hossza 1120 bit (140 bájt), ami azt jelenti, hogy csak 2 SMS szükséges az átvitel elküldéséhez az UMI blokkláncon keresztül. Ez akkor kényelmes, ha az átutalást sürgősen el kell küldeni, és az Internet ideiglenesen nem érhető el. Technikailag az UMI ökoszisztéma már képes offline tranzakciók küldésére internetkapcsolat nélkül, de az átutalások kezdeményezésére szolgáló szolgáltatás még nem indult el. Az UMI csapata jelenleg fejleszti.

Bár az UMI blokklánc fő jellemzője nem a hálózat kapacitása, hanem a díjak hiánya. Ezt elértük az egyedülálló technológiával, amelyre az ökoszisztéma épül, valamint más gazdasági modellel összehasonlítva a többi népszerű kriptovalutával.

Technológia

A UMI blokklánc a Proof-of-Authority technológián alapul, amelyet az Ethereum társalapítója, Gavin Wood hozott létre.

A különbség a PoA és a népszerű Proof-of-Work algoritmusok (amelyeken a Bitcoin fut) vagy a Proof-of-Stake (az Ethereum azt tervezi, hogy áttér a PoS-re) között az, hogy a PoA hálózatban nincs hely a bányászok és hamisítók közötti versengésre. a blokk előállításának és a jutalom megszerzésének jogáért. A blokkok generálását, és ami a legfontosabb, a blokkláncba integrálását megbízható csomópontok kezelik –mester csomópontok ”. Az UMI hálózatban a fő csomópontok nagy engedélyezett csomópontok, amelyek megfelelnek a szigorú sebességi követelményeknek. Ez a szolgáltatás jelentősen növeli a hálózat kapacitását.

A PoA eredeti koncepciójának azonban vannak hátrányai is. Az eredeti PoA modell feltételezi, hogy a hétköznapi felhasználók nem befolyásolhatják a rendszer működési mechanikáját, és csak a megbízható csomópontoknak van joguk a tranzakciók megerősítésére és a blokkláncban történő rögzítésére, és ezek általában egy szervezethez vagy kapcsolt vállalkozásokhoz tartoznak. Ezek a tényezők növelik a hálózati központosítás kockázatát, amely megfosztja a kriptovalutát fő értékétől – a decentralizációtól -, és alig különbözteti meg a már létező hagyományos fizetési rendszerektől. A hálózati központosítás kockázatának elkerülése érdekében az UMI blokklánc csomópontjai két típusra vannak osztva –mester csomópontok ”, amelyek integrálják a blokkokat a blokkláncba, ésvalidátor csomópontok ” amelyek érvényesítik a blokkokat. Csak bizonyos típusú csomópontok válhatnak master csomópontokká – ezek tartalmazzák azokat a csomópontokat, amelyeket mind az UMI csapata, mind számos országból származó partnerük indított el, míg bármely felhasználó elindíthat érvényesítő csomópontot. A Validator csomópontok figyelik a master csomópontok munkáját, és ha gyanús műveleteket észlelnek, a gátlástalan masterek automatikusan lekapcsolódnak a rendszerről.

A hatalom elosztása mellett a fő csomópontok és az ellenőrző csomópontok között a jövőben az UMI rendszerben egy másik mechanizmust is terveznek bevezetni, amely megakadályozza a központosítást – integráció a tétbiztosítás konszenzusával. Az UMI blokklánc továbbra is működik a PoA algoritmuson, de ha bármilyen probléma merül fel a master csomópontokkal, a rendszer automatikusan áttér a tartalék PoS konszenzusra. Még akkor is, ha az összes masternode hirtelen leáll, az UMI hálózat teljesítményét és tranzakciók lebonyolítási képességét ez nem érinti. A PoS csomópontok működéséhez nincs szükség számítástechnikai eszközökre, elegendő egy szokásos laptop. Bármely UMI felhasználó, aki telepített egy érvényesítő csomópontú asztali pénztárcát, képes lesz PoS csomópont indítására.

Sőt, a tét intelligens szerződéssel működik az UMI rendszerben, ami azt jelenti, hogy az érintettnek nem kell folyamatosan a számítógépet tartania. Az okos szerződésnek köszönhetően új UMI-érméket generálhat: akár havi 40% -ot 24 órás üzemmódban. Egy ilyen jövedelmező gazdasági modellel az UMI arra ösztönzi a felhasználókat, hogy aktívan csatlakozzanak a rendszerhez. Ez a modell az egyik olyan tulajdonság, amely lehetővé teszi az UMI számára, hogy elkerülje a jutalékokat az átutalásokért – az érdekelt résztvevők további ösztönzők, például jutalékok nélkül érdekeltek az ökoszisztéma fejlesztésében..

Intelligens szerződések

Az UMI blokklánc lehetővé teszi számos speciális multifunkcionális intelligens szerződés létrehozását, beleértve azokat, amelyek alkalmasak az e-kereskedelmi szolgáltatásokba történő integrálásra vagy decentralizált autonóm szervezetek (DAO) elindítására. Ide tartoznak a különféle decentralizált pénzügyi (DeFi) szolgáltatások.

Az UMI blokklánc intelligens szerződéseinek alkalmazási területei:

  • Decentralizált cserék és alkalmazások;
  • DeFi protokollok, beleértve a hozamgazdálkodást és a hitelezést;
  • Online áruházak;
  • Crowdfunding platformok;
  • Szerencsejáték oldalak;
  • Játékplatformok;
  • Cashback és bónusz programok;
  • és sok más szolgáltatás.

Nagy kapacitásának köszönhetően az UMI hálózat biztosítja a nagy DeFi projektek, a decentralizált központok (DEX) vagy a decentralizált alkalmazások (DApps) zavartalan működését, és a felhasználóknak soha nem kell példátlanul magas tranzakciós díjakkal szembesülniük, mint korábban az Ethereum hálózattal történt. Így az UMI-alapú DeFi szolgáltatások bevezetése nem lesz negatív hatással azokra, akik kizárólag pénzátutalásra használják a rendszert.

Részletesen kitűzve

Jelenleg az UMI érméit két karó szerkezetben (medencében) lehet bányászni – a ROY Clubban és az ISP Clubban. A bányászat megkezdéséhez létre kell hoznia egy személyt pénztárca az UMI blokkláncban, és egy bizonyos mennyiségű UMI érmét továbbítson a címére.

UMI

UMI

A pénztárca címének feltöltése után az érméket két medencébe helyezheti. Más cövekrendszerektől eltérően az UMI rendszerben lévő érmék nem fagynak le, miután csatlakoztak egy medencéhez. A felhasználó pénztárcájában maradnak, és a tulajdonoson kívül senki nem férhet hozzájuk. A jutalom 24/7. A felhasználó bármikor visszavonhatja és eladhatja őket.

UMI

UMI érméket vásárolhat a SIGEN.pro kereskedési platform, amely magában foglal egy tőzsdét, egy automatikus váltót és egy p2p platformot. A statisztikák szerint az UMI napi kereskedési volumene 250 000 és 300 000 dollár között mozog, az érmevásárlási megbízási könyv likviditása pedig már meghaladta a 3,2 millió dollárt, figyelembe véve a p2p-platformot. A mindössze négy hónappal ezelőtt indított projekt esetében a számok nagyon ígéretesek. Az UMI iránti piaci érdeklődést közvetett módon bizonyítja az aktív felhasználók gyorsan növekvő száma: számuk meghaladta a 47 000-et.

Mobilalkalmazások

A kiváló minőségű és gyors mobilalkalmazásoknak köszönhetően a felhasználók minden kulcsfontosságú műveletet elvégezhetnek okostelefon vagy táblagép segítségével. Az Android vagy iOS alkalmazásokat innen lehet letölteni A Google Play és Alkalmazásbolt, illetőleg.

Az UMI mobilalkalmazások a funkciók széles listáját kínálják. Létrehozhat és kezelhet egy vagy több UMI pénztárcát, fogadhat és küldhet érméket, csatlakozhat a tét struktúrákhoz, megtekintheti a tranzakciók történetét és kapcsolatba léphet a technikai támogatással.

Az alkalmazások lehetővé teszik a hitelesítést Face ID, ujjlenyomat vagy PIN-kód használatával.

Az UMI projektről a legfrissebb információkat a blog.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map