Drugi val: nova zora za bitcoin i tržište kriptovaluta

Početak novog desetljeća završava besprijekornim stilom za svakog vlasnika Bitcoina (BTC), jer je cijena 28. studenoga 2020. godine dosegla najvišu razinu od 19 788 dolara, čime je svjetska pozornost još jednom podignuta od svojih heroja 2017. godine. Međutim, ovaj put put do vrha bio je puno drugačiji od 2017. s obzirom da su tržišta već zrela i institucije se počinju pridruživati.

Obraćajući se Business Insider, Craig Erlam, viši tržišni analitičar u Oandi, pohvalio je otpor koji su pokazali bikovi iz BTC-a,

“Prelazak na neistraženi teritorij i psihološki poticaj koji bi uslijedio s ovakvim potezom mogao bi agresivno potaknuti Bitcoin.”

Altcoins su također svjedočili snažnom razdoblju rasta tijekom 2020. godine – najveći od svih, Ethereum (ETH), bilježeći rast od 3X – uglavnom potaknut rastućim DeFi tržištem.

U ovom smo članku usredotočeni na bijesno tržište kripto bikova, najvišu razinu Bitcoina, predviđanja budućih cijena u 2021. godini i cjelokupno stanje na tržištu u budućnosti..

Nova zora za Bitcoin: Može li ovaj miting potrajati?

12. ožujka ukupno se kripto tržište suočilo s najgorim dnevnim padom postotka dok je BTC naglo pao na razinu ispod 3.500 američkih dolara dok su kritičari proricali smrt BTC-a. Međutim, tijekom cijele godine tržišta BTC-a ostala su elastična od pada Crnog četvrtka, unatoč tome što je mreža prepolovljena i globalna pandemija mijenja način života ulagača.

U nastavku razmatramo razne razloge koji su uzrokovali nagli porast Cijena Bitcoina na rekordno visokih 19.907 dolara prema podacima prikupljenim od Phemex razmjena.

      Institucionalni bič zamah

Za razliku od pokretanja kripto bikova 2017. godine koji je uglavnom uzrokovan FOMO-om maloprodajnih ulagača na tržište, ovaj put čini se da je na taj nastup masovno utjecao institucionalni investitor. Grayscale, institucionalna investicijska tvrtka za digitalnu imovinu, objavila je 4. prosinca da ukupna imovina pod upravljanjem Bitcoina sada iznosi 10,5 milijardi dolara, nakon što je u njihovu blagajnu dnevno dodala preko 7000 BTC.

Ažurirano: 12.3.20 .: Neto imovina u upravljanju, udjeli po dionici i tržišna cijena po dionici za naše investicijske proizvode.

Ukupni AUM: 12,6 milijardi dolara$ BTC $ BCH $ ETH $ ETC $ ZEN $ LTC XLM $ XRP $ ZEC pic.twitter.com/zse0K5NbZY

– Sive sjene (@Grayscale) 3. prosinca 2020

To, uz nedavne BTC kupnje putem PayPala (koji je počeo kupovati i prodavati kripto na svojoj platformi) i Squarea (koji je kupnju bitcoina integrirao u Cash App) pokazuje utjecaj institucija na oblikovanje bijesnog tržišta bitkonskih bikova..


      Maštarija milijardera

Nisu sudjelovale samo velike korporacije i institucije, već i pojedinci visoke vrijednosti. Jedna od najčešćih priča o kupnji bitcoina je Michael Saylor, izvršni direktor MicroStrategyja, koji je kupio preko 275 milijuna USD Bitcoina, dok je utjecao na velik dio svoje tvrtke koja drži BTC kao rezervnu imovinu riznice..

Nakon kupnje Bitcoina u iznosu od 475 milijuna dolara u listopadu, MicroStrategy je nedavno najavio planove za korištenje a Konvertibilna novčanica od 400 milijuna dolara iz Feda kako bi svojim zalihama povećao rizničke rezerve – prvi megapokret ove vrste.

      DeFi val

Konačno, kripto industrija također je svjedočila apsurdnom rastu ekosustava decentraliziranih financija (DeFi) koji je odigrao svoju ulogu u jačanju kripto tržišta. Prema DeFi Pulseu, prostor DeFi-a zabilježio je 2020. godine velik rast od preko 2500% s ukupnom vrijednošću zaključane imovine (TVL), popevši se s najnižih 559 milijuna dolara 13. ožujka na gotovo 15 milijardi početkom prosinca.

Ethereum je najveći korisnik DeFi-ovog procvata s obzirom na to da je većina aplikacija izgrađena na vrhu blockchaina. Drugi najveći token prešao je granicu od 600 dolara u studenom, postavljajući trogodišnju najvišu razinu od 635 dolara prema podacima razmjene Phemex-a.

Nagli porast prometa na centraliziranim burzama

U mjesečnom izvješću od Coingecko, trgovanje na većini centraliziranih kripto razmjene zabilježio godišnje maksimume nakon naleta kripto potražnje na tržištu. Unatoč tome, u četvrtom tromjesečju 2020 kripto zajednica je pozdravila upotrebu decentraliziranih razmjena poput Uniswap, Sushiswap i Paraswap.

Najveće centralizirane i decentralizirane burze mjesečno su bilježile stopu rasta od 97,8%, postavljajući novu najvišu razinu od 348 milijardi USD u količini spot prometa. Bikova plima nosila je i manje burze, dok su druge poput Phemex burze udvostručile obim trgovanja u studenom. Burza sa sjedištem u Singapuru zabilježila je 109-postotnu mjesečnu stopu rasta obima trgovanja u paru BTCUSD 30. studenog, Coingecko podaci pokazuju. ETUSD obim trgovine na burzi zabilježio je još impresivniji rast – porastao je za 150% iz mjeseca u mjesec, na 3,96 milijuna USD.

Kontinuirano bikovo tržište za Bitcoin?

Bikovski zamah na tržištu bitcoina usporio se nakon što je dosegnuo najvišu razinu svih vremena – s cijenom koja se stabilizirala ispod 18.500 dolara. Međutim, nekoliko analitičara još uvijek predviđa nastavak bikovskog zamaha za postavljanje cijene iznad psihološke razine od 20 000 USD. Prema Analitičari Bloomberga, cijena BTC-a mogla bi doseći 50 000 USD u sljedećem biku 2021. što implicira trilion dolara tržišne kapitalizacije za kriptovalutu.

Sve u svemu, s kripto tržištima koja prijete mogućim bikom 2021. godine, investitori, institucije i korisnici teže novijim maksimumima na Bitcoinu i kripto tržištu..

Iskoristivši sljedeću trku bikova

Ako postoji još jedan trk (ili smo još uvijek u jednom), morate biti dobro pripremljeni za to. Razumijevanje spot i futures tržišta, posjedovanje sigurnog novčanika, pronalaženje user-friendly i dobro regulirane burze te jeftine naknade za trgovanje presudne su za profitabilno putovanje u kripto. Phemex nudi sve ove osobine, plus više značajki kako bi vaše kripto trgovanje bilo što jednostavnije.

Kao potpuno regulirani pružatelj usluga novčanih usluga (MSB) s Odjelom za provedbu financijskih kriminala, Phemex omogućuje i maloprodajnim i institucionalnim ulagačima da trguju s više kriptofona i drugih financijskih instrumenata. Burza nudi tri glavna tržišta trgovanja – spot trgovanje, ugovorno trgovanje (s polugom do 100X) i simulirano trgovanje (demo verzija koja će vam pomoći naučiti trgovati).

Više o trgovanju na platformi možete pronaći ovdje. Naknade i uvjeti trgovanja su također objašnjeni na ovoj stranici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map