10 legjobb monero pénztárca [XMR] áttekintve (2019-es kiadás)

Míg az internet mindenki életének szerves részévé vált, az idő múlásával az emberek rájöttek, hogy sok vállalat sérti az egyének magánéletét. E jogsértések növekvő eseteivel a magánélet lassan egyre nagyobb jelentőségűvé vált, és mára egyre fontosabb és modernebb kérdéssé válik.

A kriptovaluta és a decentralizált blokklánc megjelenésével sokan úgy érezték, hogy a világnak végre megoldása van az adatvédelmi kérdések kezelésére. De az idő múlásával az összes főbb valuta, beleértve a bitcoint is, nyomot hagyott, ami nem tette teljesen magánjellegűvé. A magánélet iránti vadászat arra késztette a titkosítási fejlesztőket, hogy felfedeztek egy új érmét, amely olyan technikákat használt, amelyek elősegítik a tranzakciók magánéletének növelését. Ilyen eredményeként a Monero valóban névtelen digitális készpénz volt, amely nem követhető nyomon. Ehhez mindenképpen szüksége lesz egy pénztárcára az XMR tárolásához. Tehát ma átnézzük a jelenleg elérhető legjobb Monero pénztárcákat.

Mi az a Monero?

A magánélet érméjének vadászata vezetett Monero felfedezéséhez, amelyet 2014 áprilisában indítottak. A Monero a CryptoNote „Nicolas van Saberhagen” álneves szerző által kidolgozott protokoll. Míg a Monero valóban szolgáltatott funkciókat, mint más blokklánc-tokenek és -valuták, lényegében a token egy nyílt forráskódú kriptovaluta, amely a magánéletre és a decentralizációra összpontosít. Eddig valamivel több mint 17 millió XMR került kitermelésre, a teljes piaci korlát meghaladja az 1,61 milliárd dollárt. Ezzel Monero a 13. helyen áll az összes kriptovaluta között a piaci kapitalizáció és a kriptovaluta iránti érdeklődés szempontjából.

Hogyan működik a Monero?

Míg a Monero nagyon hasonlít a legtöbb kriptovalutához, és nyilvános főkönyvet használ a tranzakciók rögzítésére, és az új egységek bányászat útján jönnek létre, kevés dolog van, amelyet ez az érme másképp tesz a magánélet, a biztonság és a nyomon követhetőség fokozása érdekében. Ez többnyire számos innovatív funkcióval érhető el, például a lopakodó címek és a Ring-aláírások révén.

Lehet, hogy tetszenének neked is: 6 legjobb multi-cryptocurrency hardvertárca felülvizsgálva

Az egész a Monero Wallet címmel kezdődik, amely egy 95 karakteres karakterlánc, és két magán- és nyilvános kriptográfiai kulcsot tartalmaz. Ahhoz, hogy a Moneróval tranzakció történjen, a feladó a vevők nyilvános nézeti kulcsát és nyilvános kiadási kulcsát, valamint néhány véletlenszerű adatot használ az egyedi, egyszeri nyilvános kulcs előállításához. Bár ez a kulcs nyilvánosan látható a Monero blokkláncán, csak a tranzakcióban részt vevő felek vannak tisztában a tranzakció részleteivel.

Amint a tranzakció a feladó végéről véget ér, a fogadó pénztárca a privát nézet kulcsa segítségével átvizsgálja a blokkláncot, amíg a megfelelő kimenetet meg nem találja. Amint a pénztárca megtalálja a megfelelő tranzakciós részleteket, kiszámítja az egyszeri magánkulcsot, amely megegyezik a korábban generált egyszeri nyilvános kulccsal. Most a vevő elköltheti az XMR-eket, amelyeket a privát költési kulcs használatával kap.

Míg ez az áltranzakciós magyarázat valóban rávilágított arra, hogy a Monero hogyan működik, hogy megértse azokat a kritikus technikai elemeket, amelyek egyedivé teszik Monerót- Lopakodó cím, gyűrűs aláírások és Kovri.

Lopakodó címek

Egyszerűen, a lopakodó cím egyedi, egyszeri cím, amelyet minden tranzakcióhoz a feladó hoz létre a címzett nevében. Ezek a címek a Monero adatvédelmi menetrendjének valódi döntő részét képezik. Minden tranzakció során egy lopakodó címet (más néven egyszeri nyilvános kulcsot) automatikusan generálnak és rögzítenek egy tranzakció részeként. Ez azt jelzi, hogy kinek van engedélye egy kimenet felhasználására egy jövőbeli tranzakció során.

Megfigyelőként, aki ezeket az információkat kívülről nézi, a lopakodó címek miatt képes látni a tranzakciót a nyilvános főkönyvön, de nem képes megfejteni a tranzakcióval kapcsolatos információkat.

Csengő aláírások

A Monero adatvédelmi rejtvényének második része a gyűrű aláírások néven ismert technika. A gyűrűs aláírások biztosítják, hogy a tranzakciók kimenetei ne legyenek nyomon követhetők. Ezt úgy érik el, hogy a költő kimenetét összekeverik a blokkláncból kihúzott múltbeli kimenetekkel, így a tranzakció teljesen követhetetlen.

Míg a Ring aláírások tökéletesen teljesítették a munkát, a Monero Labs Core Team csak javította azt 2017 januárjában a Ring Confidential Transaction (Ring CT) bevezetésével. Ezt a Bitcoin Core fejlesztője, Gregory Maxwell találta ki, és sikerül elrejtenie a tranzakciós összegeket harmadik felek elől.

Kovri

Az adatvédelmi rejtvény harmadik és utolsó részét Koverinek hívják, amely megakadályozza, hogy harmadik felek nyomon kövessék a csomópontok közötti tranzakciókat. Ez egy szoftver, amely elrejti a tranzakcióban részt vevő felek IP-címeit, így lehetővé teszi a tranzakciók privátabb elküldését, mint valaha.

Kovri alagutazza az I2P hálózaton keresztüli forgalmat, fokhagyma titkosítást és fokhagyma útválasztást használva. Ez lehetővé teszi az információk számára, hogy egy privát overlay hálózaton belül utazzanak, és minden továbbításkor további titkosításra kerülnek. A társak nem tudják elolvasni a továbbított információkat. Ez egy anonim hálózatot hoz létre a Monero felhasználóktól, akiket védenek a cenzúra és a felügyelet ellen.

Felső pénztárcák Monero számára

Mivel bebizonyosodott, hogy a Monero nem szokványos érme, és technikai különbségei miatt mások számára más, a Monero tulajdonosok által használt pénztárcák a maguk módján is nagyon különbözőek és egyediek.

1. Monero GUI pénztárca

Messze a legjobb pénztárcák azok a hivatalos pénztárcák, amelyeket a projektek kiadtak az érmék tárolására, és a Monero GUI pénztárca éppen ez. Grafikus felhasználói felülettel rendelkező asztali alkalmazásként működik. Míg a pénztárca szinkronizálása és letöltése hosszadalmas folyamat a továbbfejlesztett biztonsági funkciók miatt, a pénztárca továbbra is az egyik legerősebb pénztárca a Monero számára.

A pénztárca kevésbé bonyolult kezelőfelülettel rendelkezik, viszonylag könnyen és egyszerűen használható. A pénztárca több platformon is elérhető, és Windows, Mac és Linux felhasználók is használhatják. A GUI Wallet összeállít egy jelszót, amely megvédi a pénztárca fájlt a felhasználó számítógépén, amellett, hogy létrehoz egy 25 szavas helyreállítási kezdő kifejezést.

A Monero GUI Wallet legnagyobb előnye a többi pénztárcával szemben, hogy könnyen használható azok számára, akik nem igazán értenek a kriptovaluta pénztárcákhoz és a kapcsolódó biztonsági aggályokhoz. A pénztárca által kínált hozzáférési szint ideális választást jelent azoknak a tulajdonosoknak, akik szeretnének bekerülni a Monero kereskedésbe, de nem szeretnének valami bonyolultat használni, vagy esetleg drága hardver pénztárcát vásárolni.

2. MyMonero

A MyMonero egy másik népszerű pénztárca, amelyet maga a csapat tagja fejlesztett ki maga mögött Monero. Ez a pénztárca a legkönnyebben használható, de hiányzik belőle a szükséges biztonság és névtelenség biztosítása, amire a Monero egyes tulajdonosai vágyhatnak. A pénztárca webalapú, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fiókot hozzanak létre, és ott böngészőn keresztül ellenőrizhessék Monero állományukat.

A pénztárca 13 szavas jelszóval rögzíti a felhasználót, amelyre a felhasználónak hosszú távon kéznél és biztonságban kell maradnia, ezáltal a My Monero legnagyobb hátránya. A legtöbb kriptovaluta pénztárca, például a Monero GUI és a Ledger Nano S, akár helyi alkalmazásként, akár eszközökön tárolva működik. Mivel Monero hívókártyája névtelenség, úgy tűnik, hogy a webhelyfiókhoz való hozzáférés aláássa ezt az előnyt.

A Monero-t a felhasználók szeretik, és problémamentes alternatívára van szükségük ahhoz, hogy Monero-t teljes csomópont nélkül futtassák.

monero pénztárcám

3. Ledger Nano S

A Ledger Nano S a mai napig elérhető egyik legjobb hardveres kriptotárca, amely képes kezelni a felhasználók Monero állományait. A Ledger Nano S egyik legnagyobb előnye, hogy sokoldalú és hordozható hardvertárcában van. A felhasználók könnyen feltölthetik egy USB-meghajtóra, hogy hozzáférhessenek pénztárcájukhoz bárhonnan, bárhol a világon.

Nem csak, hogy a Ledger Nano S rengeteg különféle kriptovalutát és még néhány altcoint is támogat, mint például a Stellar, a Ripple, az Ethereum, a Bitcoin, a Litecoin és az Ethereum Classic, így egyablakos pénztárca megoldás. Ha egy felhasználó Monero-t vásárol, és valószínűleg óriási prémiumot jelent a biztonság terén – a Ledger Nano S a legjobb választás. A pénztárca nemcsak kétfaktoros hitelesítéssel rendelkezik, hanem PIN-kóddal és a helyreállítási mag hozzáférhetőségével is. Ez elég légmentesen zárja le az alapjait. OLED képernyője is van, így a tranzakció részleteit egy gombnyomással megtekintheti.

A Ledger Nano S monero pénztárca áttekintve

4. Monerujo

Ez a pénztárca nyílt forráskódú Android mobilalkalmazásként készült az XMR tárolására és átvitelére. Mivel a kód nyitva van, a Monero közösség független tesztelői megfelelően elemezték és megerősítették, hogy nincs benne rosszindulatú kód.

A Monerujo folyamatosan könnyű megoldásként működik, és a felhasználóknak megfelelő alternatívát kínál a saját csomópontjuk kezeléséhez a Monero blokklánccal. Az alkalmazás könnyű, és csak néhány megabájtot igényel a felhasználó mobileszközén.

Annak ellenére, hogy az alkalmazás könnyű, Moneroujo tele van funkciókkal és funkciókkal. A pénztárca lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy számos címet importáljon vagy generáljon, így egy alkalmazásban több alfiók között kezelhetik XMR-betétjeiket. Ez akkor lehet hasznos, ha a felhasználó több pénztárcát használ különböző célokra – egyiket tartós tárolásra, másikat kereskedésre és vásárlásra.

A Monerujo a beépített QR-kódolvasó eszközt használja, amely megkönnyíti a feladatokat és feleslegessé teszi a hosszú Monero-címek beírását. Egy másik kényelmes elem az alkalmazás XMR.to szolgáltatása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy XMR-t BTC címre küldjenek, automatikusan Bitcoin-vá válva. A teljes folyamat a háttérben fut, így gondtalan és nagyon kényelmes, ha valaki online vásárolni akar, miközben névtelen marad. Bár ez a funkció még hiányzik az IOS verzióból.

Monerujo Android mobil pénztárca

5.. Torta pénztárca

Ha a felhasználó IOS-felhasználó, akkor a Cake pénztárca az egyik legjobb Monero pénztárca hogy elérhető. A pénztárca rendkívül tiszta és intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, ami óriási előnyt jelent, mivel néhány hasonló alkalmazás bonyolultabb felülettel rendelkezik, ami félelmet okozhat az új felhasználók számára..

Annak ellenére, hogy ez egy Monero pénztárca alkalmazás, beépített cserével van ellátva más kriptovalutákért, mint például a Bitcoin, a Litecoin, az Ethereum, a Bitcoin Cash és a Dash. Az alkalmazás egyetlen fő hátránya az Android-eszközökkel való kompatibilitás hiánya. Ettől eltekintve, ha Ön IOS-eszközhasználó, és tiszta és intuitív módot keres a Monero kezelésére, a Cake pénztárca biztonságos fogadás.

Torta pénztárca

6.. Guarda

,/ span>

A Guarda történetesen a ma elérhető legsokoldalúbb kriptográfiai letétkezelők. A Monero mellett a pénztárca különféle pénznemeket támogat, mint például a Dash, a Bitcoin, a Bitcoin Cash, a Stellar Lumens, az Ethereum, a Zcash, a Ripple, így ez jó aljzat az egész kereskedelem pénztárcájához. Az asztali beállításokkal ellentétben nagyon könnyű és intuitív. A kényelmet nem csak ez korlátozza – a Guarda kompatibilis két népszerű mobil OS iPhone IOS-val és a Google Androidjával, és mindkét esetben jól működik.

A Guarda legfontosabb pontja, hogy nem őriz semmilyen ügyféladatot vagy privát kódot. A személyes kulcs a modul biztonságos memóriájában marad és törlődik, amikor a felhasználók befejezik a munkamenetet. A Guarda népszerűségének másik oka, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyik érméről a másikra könnyedén mozogjanak, KYC eljárások és korlátozások nélkül, amelyek bonyolítják az ellenőrzési műveleteket.

guarda

7. Monero papír pénztárca

A Monero Paper Wallet az egyik legintenzívebb mód a Monero tárolására, de a legbiztonságosabb és anonimabb lehetőséget kínálja. Dióhéjban elmagyarázva, a papír pénztárcák csak a papír nyomtatásának eszközei, mint Monero Wallet a felhasználók tárolásához Monero Wallet mag.

Lehet, hogy triviálisan hangzik, de a valóságban számos biztonsági intézkedés létezik, amelyeket be kell tartani a pénztárca megbízhatóságának biztosítása érdekében. Például a pénztárca létrehozása során erősen ajánlott olyan eszközt használni, amely csak az operációs eszközt volt tiszta telepítve, vagy egy légréses számítógépet, amelyet még soha nem használtak. Ezenkívül a nyomtató használata a mag nyomtatására a pénztárcára szintén nem ajánlatos, mivel a legtöbb kereskedelmi nyomtató-firmware nincs biztonságban.

A rendkívül biztonságos és megbízható papír pénztárca létrehozásához szükséges lépések száma miatt nehéz ugyanazokat az új felhasználókat vagy olyan embereket ajánlani, akik nem igazán tudják, mit csinálnak. Ennek ellenére elég nehéz feltörni ezt a pénztárcát, ha nem is lehetetlen. Ha a biztonság a legfontosabb, és a kényelem felett van, akkor a Monero Paper Wallet a legjobb megoldás.

8.. Edge Wallet

A blokkban egy viszonylag új gyerek, az Edge pénztárca 2018 februárjában jelent meg, és jól képes kezelni Monero-t. Nem csak a Monero, az Edge lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle kriptotartalommal dolgozzanak, beleértve az XMR, BCH, ETH, BTC és néhány ERC-20 tokent.

Az Edge pénztárca különböző mobil platformokhoz elérhető, de még mindig nincs Windows verziójuk. Az Edge egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a tökéletes és felhasználóbarát felhasználói felület. Egy másik dolog, ami kiemelkedik az Edge számára, az az, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a kriptográfiai eszközök kereskedését közvetlenül a pénztárcában. A pénztárca ezt eléri, mivel együttműködött a Gliderával (Kraken egyik leányvállalata), és 1% jutalékot számít fel ezért a szolgáltatásért..

A biztonság szempontjából a pénztárca különféle biztonsági eszközökkel van ellátva, amelyek garantálják a felhasználók számára, hogy vagyonukat a hackerek ne érinthessék. Kétfaktoros megerősítés (2FA) használatával a felhasználónak minden alkalommal be kell írnia egy egyedi kódot, amelyet a mobiltelefonjára küldenek az engedélyezéshez.

él pénztárca

9.. Trezor T

A közelmúltig Trezor nem támogatta Monerót. A Trezors Model One továbbra sem támogatja az XMR-t. Az új T-modell, a Monero azonban a legfontosabb érmék egyike volt a Trezor támogatásához. Ez egy kb. 5-7 hüvelyk hosszú kis eszköz, USB-kábelen keresztül csatlakoztatva. Akár rosszindulatú programokkal rendelkező PC-ken is biztonságosan használható.

Menüjét a Google Chrome vagy a Trezor Bridge segítségével kezelik – a navigációban nem túl bonyolult, így még az új felhasználók is fokozatosan megértik a játékszabályokat. A Trezor pénztárca hibátlanul kapcsolódik a Trezor eszközhöz, segítve az ügyfeleket az érmék irányításában, a csere megkezdésében és az egyenleg ellenőrzésében. A Trezor lehetővé teszi korlátlan számú nyilvános cím hozzáadását, ha szükséges a számos fizetés kezeléséhez.

Általánosságban elmondható, hogy a Trezor kezelőfelület elég intuitív a navigáláshoz, ugyanakkor jelentős kiegészítő elemeket ad a biztonsághoz, amelyeket más különböző pénztárcák nem. Az XMR elküldése előtt a felhasználóknak meg kell ismerniük a Trezor rendszert és annak működését, hogy elkerüljék a titkosítás elvesztését eredményező hibákat..

A Trezor az egyik legbiztonságosabb lehetőség eddig. Az offline letétkezelőt lehetetlen feltörni a modul elérése nélkül. Jellemzően kompromisszum van a biztonság és a kényelem között, de a Trezor mindkettőt kínálja! Az érmék biztonságának és leválasztásának megőrzése érdekében alapvetően egyszerűen át kell helyeznie őket az eszközre, és el kell rejteni.

trezor pénztárca

10.. Exodus pénztárca

Az Exodus egy másik könnyen használható pénztárca, amely tiszta és intuitív dizájnt tartalmaz. A pénztárca jelenleg több mint 100 különböző digitális valutát támogat, beleértve az XMR-t, és a portfólió-egyenlegek több mint 30 fiat pénznemben is megjeleníthetők.

A pénztárca verziói elérhetők Windows, Mac és Linux felhasználók számára, és a csapat nemrég kiadott egy mobilalkalmazást is. Amellett, hogy kriptotárca, az Exodus asztali kliens portfoliókövetőt és beépített kriptovaluta-cserét is tartalmaz, és könnyű csomópontként működik, ami azt jelenti, hogy nincs szükség a Monero blokklánc letöltésére, mivel a csomópontoktól kéri a releváns adatokat. a hálózaton.

A fokozott biztonság érdekében az Exodus egy biztonságos jelszót használ, és 12 szavas helyreállítási kezdő kifejezést biztosít; továbbá a felhasználók privát kulcsait és tranzakciós adatait titkosítják és helyileg tárolják az eszközeiken, és a pénztárca személyes adatok benyújtása nélkül is használható..

Mindezek ellenére az Exodus nem 100% -ban nyílt forráskódú, és magasabb szintű bizalmat igényel a fejlesztői csapat iránt. Emellett asztali pénztárcaként kevésbé biztonságos, mint egy Ledger vagy Trezor, és a legalkalmasabb kevésbé jelentős mennyiségek tárolására.

kivonulás

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map