Az Ethereum jövője: Halott vagy emelkedni fog?

Nem sokkal ezelőtt az Ethereumot annak a projektnek nevezték el, amely megváltoztatja a világot a központosításból a decentralizáltá. Míg a Bitcoin és a blokklánca megalapozta a decentralizációt, az Ethereum volt az, amelyik azt a víziót adta, hogy rugalmas és dinamikus blokklánc legyen, ami megoldhatja a valós problémákat.

Az Ethereum megismertette a világot az intelligens szerződésekkel, és a projektek elindításának legnagyobb platformjává vált, és a Dapp létrehozta az altcoinok világát. Mindenféle jóslat volt arra vonatkozóan, hogy az Ethereum miként veszi át a Bitcoin-ot a csatában, hogy a legfőbb érme legyen. De aztán eljött 2018, és az Ethereumot minden gond kereste, és a Bitcoin kihívása volt a múlt híre. Ebben a pillanatban az Ethereum még mindig rosszul van, hogy néz ki a jelen és a jövő. Az Ethereum különféle módon mozoghat, és a cikk megpróbálja ugyanezt felfedezni.

Ahhoz, hogy megértsük, hová tarthat az Ethereum technológia vagy befektetésként, mélyen el kell merülnünk a második leghíresebb érme történetében.

Mi az Ethereum

Az Ethereum egy nyílt forráskódú közszolgáltatás, amely a blokkláncot használja alaptechnikaként az intelligens szerződések és a kriptovaluta-kereskedelem harmadik fél nélküli biztonságos megkönnyítése érdekében.. Az Ethereumon keresztül két számla érhető el: külső tulajdonú (emberi felhasználók által befolyásolt magánkulcsok által ellenőrzött) és szerződéses számlák. Az Ethereum érmét csereeszköznek nevezik, és ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy mindenféle decentralizált alkalmazást telepítsenek.

Más projektek és a Dapp tárhelyének tulajdonsága miatt sokan úgy tekintenek az Ethereumra, mint egy platformra, de sokkal több dolgot kínál, mint például az intelligens szerződéseket, az Ethereum Virtual Machine (EVM) és tényleges pénznemét, az Ether-t. peer-to-peer szerződésekhez.

Lehet, hogy ez tetszik neked is: Ethereum Battles EOS for the Future of Dapps and Smart Contract Supremacy

Az Ethereum története

Az Ethereum ötletét először Vitalik Buterin mutatta be 2013 végén a Bitcoin közösségben szerzett tapasztalatai eredményeként. Röviddel ezután Vitalik közzétette az Ethereum fehér könyvet, ahol részletesen leírja az Ethereum protokoll műszaki tervét és az intelligens szerződések architektúráját..

Majd 2014 januárjában az Ethereumot Vitalik hivatalosan bejelentette az észak-amerikai Bitcoin Konferencián Miamiban, az Egyesült Államokban. Körülbelül ugyanebben az időben a Vitalik Dr. Gavin Wooddal is együtt kezdett dolgozni, és közösen megalapították az Ethereumot.

2014 áprilisában Dr. Gavin közzétette az Ethereum sárga könyvet, amely az Ethereum Virtual Machine (EVM) műszaki specifikációja volt. Röviden: az EVM a biztonság biztosítására és a nem megbízható kódok kiküszöbölésére összpontosít annak érdekében, hogy megakadályozza a szolgáltatásmegtagadási támadásokat a számítógépekről az egész világon.

Az elővételen keresztül történő pénzgyűjtés jogi bonyolultsága az Ethereum Alapítvány (Stiftung Ethereum) létrehozásához vezetett 2014 júniusában a svájci Zugban. Az Ethereum 2014 júliusa és augusztusa között 42 napra megindította az éteres érmék, az Ethereum hálózati csereeszközének eladását, és 18,4 millió dolláros finanszírozást gyűjtött be 60 102 216 éter fejében..

Az összegyűlt pénzből az Ethereum Alapítvány néven ismert társaság visszafizetheti a törvényes adósságokat, a hónapokig tartó fejlesztési erőfeszítéseket és az Ethereum folyamatos fejlesztésének pénzügyeit..

Az Ethereum fejlődése

A token sikeres elővásárlása és az azt követő tőkebevonás után az ETH DEV nevű második fejlesztésért felelős szervezet kezdte meg munkáját az Ethereum Alapítvány szerződése alapján. A fejlesztői érdeklődés az Ethereum iránt 2014 folyamán folyamatosan növekedett, és az ETH DEV csapata Proof-of-Concept (PoC) kiadványokat adott át a fejlesztői közösség számára, hogy értékelje őket. Az ETH DEV csapata folyamatosan frissítette és gyakori bejegyzéseket tett közzé, amelyek az Ethereum blogról értesültek a közösségről, és folyamatosan lendületet adtak az Ethereum számára.

2015 áprilisában a csapat meghirdette a DEV-támogatási programot is, amely finanszírozást nyújtott a fejlesztők javaslataihoz és hozzájárulásaihoz mind az Ethereum platformhoz, mind az Ethereumon alapuló projektekhez. Míg már több száz fejlesztő adta az idejét és gondolatait az Ethereum projektekhez és a nyílt forráskódú projektekhez, ez a program a fejlesztők jutalmazását és támogatását szolgálta hozzájárulásukért. A DEV támogatási program ma is működik, és a program finanszírozását nemrégiben, 2016 januárjában megújították.

Ráadásul, az Ethereum Frontier hálózat 2015. július 30-án indult. Ez lehetővé tette a fejlesztők számára, hogy intelligens szerződéseket és decentralizált alkalmazásokat kezdjenek írni az élő Ethereum hálózaton. A bányászok elkezdtek csatlakozni az Ethereum hálózathoz, hogy segítsék az Ethereum blokklánc biztosítását és az éter megszerzését a bányászatból. Bár a Frontier kiadást a fejlesztők bétaverzióként használták fel, képesek és megbízhatóbbak lettek, mint bárki várta volna.

Olvassa el még: Ethereum felhőbányászat: Hogyan kell irányítani & Legjobb szolgáltatók / weboldalak

A 2015. augusztusi kezdetektől 2017 januárjáig az Ethereum nagyrészt folyamatban lévő munka volt, és számos olyan hibától szenvedett, amelyek megakadályozták a vállalatokat abban, hogy új okos szerződéses infrastruktúrájukra kívánjanak építeni. Ugyanez az instabil infrastruktúra volt felelős az érme 2017-es teljesítményéért. 2016-ban azonban az Ethereum ára 1 és 7 dollár között mozgott, bár elérte a 11 dollárt, mielőtt a hírhedt DAO feltörése megtörtént volna.

Míg a 2017-es bejegyzés hullámzó okokból zajlott, 2017 volt az az év, amely örökre megváltoztatta az Ethereum vagyonát. Az Ethereum intelligens szerződéseket indított a tesztre. Ez lehetővé tette az induló vállalkozások számára, hogy az Etherhez viszonyított értékű származtatott tokenekhez jussanak, amit ma ICO-nak vagy kezdeti érmeajánlatnak neveznek. Az Ethereum stabilizálódásával, és egyre több, az ICO felé induló projekttel 2017 lett az „ICO éve”, és elindult az Ethereumra épített népszerű tokenek, mint a Golem, OmiseGO, Augur, TenX, Status, Monaco, Decentraland és több száz mások óriási növekedést tapasztalnak.

Ethereum és problémái 2018-ban

2018 teljesen ellentétesnek bizonyult az Ethereum számára 2017-hez képest, mivel az Ethereum blokklánca problémával kezdett szembenézni. A technológia jövőjeként beharangozott intelligens szerződéses blokklánc és az elosztott főkönyv technológia úgynevezett 2.0 verziója hamarosan veszíteni kezdett. 2018 kritikus problémákat tárt fel az Ethereum számára, amelyek a jövőt előidézhetik vagy megtörhetik. A felmerült problémák között szerepelt-

  1. Az ICO és a Dapp hülyeségekké vált: A platform használatával az Ethereum hamarosan olyan platformká vált, amely sokféle alkalmazást támogat decentralizált alkalmazásokhoz (dApps). Ennek a nyitott és hozzáférhető blokkláncnak köszönhetően sok fejlesztő felugrott és elkezdte felhasználni az ICO-kat törekvéseik finanszírozásához, felajánlva natív ERC-20 tokenjeiket az összes jövevénynek, hogy forrásokat gyűjtsenek a blockchain projektjeik befejezéséhez. A rengeteg alkalmazás és projekt révén az Ethereum érezte a hatalmas mennyiségű tranzakció teljes erejét, és ez nem sikerült a túlterhelés kezelésében. Az Ethereum hálózat másodpercenként csak körülbelül 15 tranzakciót képes feldolgozni, és a Cryptokitties egyértelművé tette, hogy a következő lépés megtételéhez szükség van valamilyen méretezési megoldásra vagy frissítésre az Ethereum számára.
  2. Nem lehet gyorsan frissíteni: Az Ethereum egész 2018-ban skálázási problémákkal szembesült. Voltak javaslatok, amelyek szerint az Ethereum frissítései megoldást jelentenek a problémák méretezésére. Ez magában foglalta a szilánkosítást, az állami csatornákat és a plazmát, de vannak olyan jelentős frissítések is, mint Konstantinápoly és Casper. Az Ethereum is csak akkor tudott Konstantinápolyba frissíteni, sok gond és még mindig konkrét megoldás nélkül.
  3. Emelkedő verseny: Számos Ethereumon lévő projekt függetlenné vált, és versenyt kezdett az Ethereum számára, sok Dapp-ot és projektet elvéve az Ethereumtól. Az olyan platformok, mint a Tron és az EOS, kevésbé voltak zsúfoltak, és kifogástalan sebességgel érkeztek, amelyek javítják a Dapp élményét.

Mi áll az Ethereum előtt?

Az Ethereum mindössze 2 év alatt látta a sikerek és kudarcok arányát. Míg 2017 a 2018-as összes csúcsot a földre vitte. Ez sok találgatást adott arról, hogy merre tart az Ethereum. Sokan buboréknak hívták, volt egy másik ember, aki még mindig alvó óriásnak hívta. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a dolgokat, amelyek az Ethereum számára jól vagy rosszul mehetnek.

Ha a dolgok pozitívra fordulnak az Ethereum számára | Will Ethereum Rise?

1. Ethereum érlelt érme és ICO-k: Az Ethereumnak még mindig körülbelül 5000 projektje van, amelyek az ICO-n keresztül gyűjtöttek pénzt, és továbbra is működnek, és ezek a projektek a kormányzati előírások betartásának irányába mutatnak, átláthatóbb, ellenőrizhetőbb, jogszabályoknak megfelelőbb társaságok létrehozása érdekében. Amint az ICO körüli szabályozások világszerte világosabbá válnak, ezek a projektek megkezdhetik az Ethereum használatával történő további beruházások elfogadását, mivel több ICO árvíz kapuja lehetne.

2. Ha az Ethereum gyorsan frissül és a 2.0 játék váltó lesz: Míg az Ethereum skálázhatósági problémákkal néz szembe, van egy növénye a harcra. A sikátorban frissítések várnak a sikátorban, és az Ethereum képes megosztani, állami csatornákat és plazmát átvenni Casperrel együtt, az Ethereum sokkal erősebb blokklánc lesz, és visszanyeri dicsőségét. Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin az Ethereum 2.0-ra összpontosít, és „sok különféle funkció kombinációjaként emlegette, amelyeket évek óta kutatunk, beszélünk és aktívan építünk, és amely végül ebből az egységes összefüggésből áll össze. ” Ezeket a szavakat érdemes megfontolni, annál is inkább, mivel az Ethereum az intelligens szerződésekben elsőszámú előnnyel rendelkezik.

3. Az Ethereum 2.0 újjáélesztheti az Ethereum bányászatot: A 2.0 frissítés részeként Vitalik Buterin és csapata úgy döntött, hogy egy teljesen új blokkláncot épít az Ethereum hálózat számára – amely kizárólag a tétbiztosító (PoS) rendszeren keresztül működik. A bányászat szempontjából ez jelentős volt, mivel a tétbiztosítási rendszer nem igényel csúcstechnológiájú GPU-kat, bányászati ​​berendezések halmát vagy nehéz elektromos hálózatokat. A PoS csak annyit követel meg az emberektől, hogy „tegye” érméit, és a minimális tétmennyiség 32 éter, amely az energiaköltséget 99% -kal csökkenti. Ha a csapat sikeresen tudja online hozni az ETH 2.0-t, akkor az új kód a tranzakciókat a mai napon elfogyasztott energia mindössze 1 százalékának felhasználásával teljesítheti.

Ha a dolgok negatívvá válnak az Ethereum számára | Ethereum meghalt?

1. Az Ethereum nem méretezhető globálisan: Ha az Ethereum nem tud frissíteni, akkor a jelenlegi megvalósításban nem lesz képes méretezni. Ez sok embernek azt eredményezte, hogy az Ethereum előbb-utóbb megbukik. Az Ethereum blokklánc másodpercenként csak 15 tranzakciót engedélyez. A Visa legfeljebb 45 000 támogatást nyújt. Ez a méretezhetőségi probléma jelentős akadályt jelent a mainstream elfogadás előtt. Sok szakértő arra késztette, hogy azt higgyék, az Ethereum haldoklik – és Ethereum-előrejelzéseik nulla közelében voltak.

2. A versenyek megbénítják az Ethereumot: Mivel az Ethereum felrobbant a piacon, sok projekt még az Ethereum blokkláncán való tartózkodás alatt is pontosan ugyanazokat a projekteket hozta létre, és rendkívüli fejlesztéseket ígért ott, ahol az Ethereum kudarcot vall. Ezeknek a vállalatoknak a sikere lehet az egyik fő oka annak, hogy az Ethereum kudarcot vall, és végül iszonyatos befektetés lesz. Bármely magas Ethereum árjóslás semmit sem jelent, ha ezeknek az Ethereum Killereknek sikerrel jár. Ezek a projektek egyelőre tartalmazzák a TRON-ot és az EOS-t, de a jövőbeli projektek listája soha nem ér véget. Ide tartoznak a nagy sebességgel növekvő Ethereum Classic, Straits, Waves, Lisk, Cosmos (ATOM) és Cardano (ADA).

3. Az Ethereum bányászat meghal: Ha az Ethereum nem frissít, az Ethereum bányászata drágulni fog. A jelenlegi hadifogság azt jelenti, hogy az emberek a világ minden tájáról biztosítani fogják az Ethereum blokkláncot, hogy GPU-val működő bányászati ​​fúrótornyaikkal kezeljék a tranzakciókat. Ez évek múlva lehetetlen lesz, mivel ez a bányászati ​​folyamat több országot fogyaszt, mint sok országban.

A Nemzetközi Energiaügynökség által közzétett jelentés alapján, ha az Ethereum ország lenne, akkor az energiafogyasztást tekintve magasabb rangú lenne Mongóliánál. Ez azt jelenti, hogy a kormány hamarosan meg fogja szorítani ezeket a bányászokat.

Következtetés

Könnyű leírni az Ethereumot, és megjósolni, hogy egy nehéz év után a bukás következik be, és sok minden rontott a „World Computer” lehetőségein, de az Ethereum még mindig nagy projekt a leírására. Az Ethereum látta problémáit, és az elkövetkező években megpróbálja megoldani őket. Lehet, hogy ez nem egy hatalmas fellendülést jelent 2019-ben, hanem talán a robusztus és szükséges növekedés kezdetét. Egyetlen ideje fogja megmondani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map