Coinbase Vs Coinbase Pro (korábban GDAX): Mi a különbség?

A kriptovaluta nagyon érdekes tér volt, és minden nap múlva az ipar egyre kiforrottabbá válik, és egyre több funkcióval bővül. De ami még mindig sok embert foglalkoztat, az az ipar biztonsági vonatkozása. Sok embert megijeszt, hogy a nehezen megkeresett pénzük egyszer csak eltűnhet, ha valamelyik hacker vagy rosszindulatú karakter egyszer csak okosabb lesz, mint a csere.

Itt tűnt ki a Coinbase mint vállalat és mint tőzsde a cserékkel teli iparág körében. Ez az a hírnév, hogy életében még egyszer sem törnek fel, sok embert elhitette a márkával, a cserével és végső soron az iparral. Ma a Coinbase az a legelterjedtebb márka, amikor valaki a kriptovaluta-cserékről beszél, és már nemcsak a biztonságról szól, hanem azért is, mert a tőzsde aktív volt, és olyan változásokat és funkciókat tartalmaz, amelyek megfelelnek minden típusú ügyfél igényeinek.

Annak érdekében, hogy a legjobb kereskedési környezetet biztosítsa mind a kezdő, mind a tapasztalt kereskedők számára, a Coinbase találóan létrehozta a tőzsdéket, biztosítva a legjobb eszközt az egyes kereskedői kategóriák számára. Míg a Coinbase a tapasztalatlan kereskedőt megismerteti a kriptovalutával és a kereskedés alapjaival, a Coinbase Pro (korábban GDAX néven ismert) minden muníciót megad, amire egy tapasztalt kereskedőnek szüksége van a kereskedési lövések leadásához. Számos egyéb szolgáltatás létezik, amelyek akkor is különböznek egymástól, ha mindkét tőzsde ugyanazon Coinbase esernyő alá kerül.

Mi a Coinbase Platform

A Coinbase a népszerű kereskedési platform felhasználóbarát változata. Lehetővé teszi a felhasználók és kereskedők számára, hogy könnyedén regisztrálhassanak, összekapcsolhassanak bankszámlát, hitel- vagy betéti kártyát és vásárolhassanak kriptovalutát anélkül, hogy meg kellene ismerniük a piaci megrendeléseket, korlátozniuk a megbízásokat, a spreadeket vagy ezek bármelyikét. Az alábbiakban látható a Coinbase alapplatform kezelőfelülete.

Mi a Coinbase PlatformForrás: coinbase.com

Mi a Coinbase Pro?

A Coinbase Pro egy professzionális kriptovaluta kereskedési platform, amely alapvetően a Coinbase régi kereskedési platformja, a GDAX, új felhasználói felülettel. A Coinbase Pro segítségével a kereskedők ugyanazokat a kriptovalutákat vásárolhatják meg, mint a Coinbase-en, de a hasonlóságoknak itt vége. A Coinbase Pro-n elérhető, de a Coinbase-nél nem elérhető kiegészítő funkciók-

 • Kereskedelem kriptográfiáról kriptográfiára
 • Helyezhet piacot, korlátozhatja és leállíthatja a megbízásokat
 • Hatékonyabb diagramok a rövid távú trendek elemzéséhez (mélységi diagram, rendelési könyv, mennyiség stb.)
 • Alacsonyabb díjak, sőt akár nulla díjas tranzakció is lehetséges a megfelelő megbízás típusával

Mi a Coinbase ProForrás: pro.coinbase.com Mi a Coinbase Pro2Forrás: pro.coinbase.com

Még akkor is, ha egy külön kereskedői csoportot céloz meg, ez a két kriptovaluta-kereskedési platform végül ugyanazokat, pontosan ugyanazokat a dolgokat teljesíti: az egyén fiat devizával kezd, és végül kriptovalutában van a keze. Ez a kettő az egyszerű használat, a díjak és a kifinomultság között jelentősen eltér egymástól. A cikk elolvasása után a felhasználók erősen megértik a Coinbase és a Coinbase Pro közötti különbségeket és hasonlóságokat az alábbi kategóriákban:

 • Rendelkezésre álló kriptovaluták / kereskedési párok
 • Egyszerű használat
 • Díjak
 • Biztonság
 • Kereskedési erő és sebesség

Olvassa el még: A tíz legjobb penny kriptovaluta – olcsó altcoinok, amelyeket befektetni kell 2019-ben

Rendelkezésre álló kriptovaluták / kereskedési párok

Mindkét tőzsde fej-fej mellett fekszik, mivel a felhasználók mindkét csoportja közel azonos kriptovalutákkal foglalkozik. Az ERC 20 tokenek támogatásának bejelentése után volt néhány érme, amely a Coinbase Pro-n érhető el, nem pedig a Coinbase-en. A földrajz alapján is sok a differenciálás. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a pénznemeket, amelyek a fiat-tól megvásárolhatók mindkét platformon:

Elérhető kriptopénzek


Egyszerű használat

A Coinbase, mint vállalat, mindig is az volt az etosz, hogy ügyfeleinek a Könnyű kezelhetőséget biztosítsa.

Coinbase: A Coinbase platformjuk felhasználói felülete egyszerű, egyszerű módja annak, hogy az emberek megvásárolhassák a legnépszerűbb kriptovalutákat anélkül, hogy meg kellene tanulniuk a profi napkereskedők eszközeit. A Coinbase egy nagyszerű okostelefonos alkalmazással is rendelkezik az alapváltozatához. Ezzel a kereskedő mindent megtehet, amire szüksége lesz, beleértve a vételt, eladást, a fogadás elküldését, a pénztárca egyenlegének és az élő piaci árak ellenőrzését..

Coinbase Pro: A Coinbase Pro viszont bonyolultabban használható, mint a szokásos Coinbase platform, de továbbra is felhasználóbarát a többi fejlett kereskedési platformhoz képest. Összességében a felhasználói felület valóban jól megtervezett, egyszerű navigációval az USD, EUR és GBP között, valamint egyszerű navigációval minden egyes kriptovalutához, amellyel kereskedni lehet: Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Bitcoin Cash és egyéb tokenek.

Díjak

Coinbase: A Coinbase körülbelül egy százalék felét (0,50%) fedezi a digitális pénzvásárlásért és a digitális valutaértékesítésért. A tényleges árfolyamkülönbség azonban magasabb vagy alacsonyabb lehet a Coinbase Pro digitális devizáinak árának piaci ingadozása miatt, amikor árajánlatot teszünk, és amikor a megbízás teljesül..

A Coinbase díjat számít fel (a Spread mellett), amely a nagyobb: (a) átalánydíj vagy (b) változó százalékos díj, régiónként, termékjellemzőnként és fizetési típusonként. Az átalánydíjak az alábbiak:

 • Ha a tranzakció teljes összege kevesebb, mint 10 USD, a díj 0,99 USD.
 • Ha a tranzakció teljes összege meghaladja a 10 USD-t, de kevesebb vagy egyenlő 25 USD-vel, a díj 1,49 USD.
 • Ha a teljes tranzakció összege meghaladja a 25 dollárt, de kevesebb vagy egyenlő 50 dollárral, a díj 1,99 dollár.
 • Ha a teljes tranzakció összege meghaladja a 50 dollárt, de kevesebb vagy egyenlő 200 dollárral, a díj 2,99 dollár.

Coinbase Pro: A Coinbase Pro készítő-felvevő díj modellt használ a kereskedési díjak meghatározásához. A likviditást biztosító megbízásokra („készítő megbízások”) eltérő díjakat számítanak fel, mint a likviditást biztosító megbízásokra („átvevő megbízások”)..

Amikor egy kereskedő azonnali kitöltési piaci áron ad le megbízást, ezeket a kereskedéseket vevőnek nevezik, és 0,05% és 0,25% közötti díjat fizetnek. Másrészt, amikor a kereskedő olyan megrendelést ad le, amely nem felel meg azonnal egy meglévő megrendelésnek, az a megrendelés a megrendelés könyvbe kerül. Ha egy másik ügyfél olyan megrendelést ad le, amely megegyezik a kereskedővel, akkor ezeket a kereskedéseket készítőnek tekintik, és 0,00% és 0,15% közötti díjat fizetnek. A tőzsde a következő árazási táblázatot sorolta fel a díjakra vonatkozóan:

Díjak

Biztonság

Ami a biztonságot illeti, mindkét központ nagyon hasonló protokollt követ. Ha egy kereskedő online pénztárca használatát tervezi a kriptovaluta tárolására, akkor a Coinbase bármelyik platformon valószínűleg ennek a golyóálló és legbiztonságosabb módja. A Coinbase platform 2FA-t kínál, így a kereskedő további biztonsági réteget adhat a fiókjához. Ugyanez a helyzet a Coinbase Pro esetében is, amely szintén 2FA-t kínál, hogy további biztonsági réteget adjon a felhasználó műveleteihez.

Bár összességében ez jól néz ki, a Coinbase kapcsán azonban az a kérdés, hogy a kereskedő tulajdonképpen nem saját magánkulcsaival rendelkezik. Teljes mértékben támaszkodnak a Coinbase-re bármilyen átutaláshoz. Emellett dicséretes, hogy a Coinbase-et nem hekkelték meg, de nincs garancia arra, hogy ez soha nem fordulhat elő. Ezért tanácsos a kriptovalutát hűtőben tárolni.

Akár ez is tetszhet: Legjobb kriptográfiai cserék Ausztráliában [2019 Frissítve]

Sebesség

Coinbase: A Coinbase villámgyorsan működik attól a pillanattól kezdve, hogy a kereskedő megnyomja a vételt, a Bitcoin, az Ethereum stb. Számláján. A Coinbase sebességével azonban két figyelmeztetés van:

 • Bankszámla átutalási idő
 • Kifizetések / kriptovaluta küldése

Coinbase Pro: Csakúgy, mint az alapplatformja, a Coinbase Pro is azonos, ha a sebességről van szó. Egy kis extra időbe telhet a kriptográfia elküldése a platformról, de ha a kereskedő egy másik címre küld a Coinbase-en, villámgyors és ingyenes.

Mindkét tőzsde zökkenőmentes élményt nyújt a kriptokereskedők számára, csak a nehézségi szint különbözteti meg jelentősen a kettőt, így teljesítve a Coinbase elképzelését. Brianhoz hasonlóan Armstrong is beírja blogját

„Végső soron a digitális eszközök szélesebb körét szeretnénk támogatni, és ehhez eszközöket, értékeléseket és értékeléseket adunk ügyfeleinknek, hogy megalapozott döntéseket hozzunk. Célunk az ügyfelek által elvárt megbízható tapasztalat fenntartása, miközben hozzáadjuk azokat az eszközöket, amelyekre ügyfeleink igényt tartanak. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map