Crypto Margin Trading: A Binance belép a játékba [az útmutató tartalmazza]

Miután meghallgattam, hogy az emberek vagyonokat szereznek a részvények korai befektetésével, az embereket érdekli a kriptográfia. És ez nem csak az érdeklődés, a kriptovaluta kereskedelme lassan és folyamatosan előtérbe kerül, mivel a befektetők és a kereskedők már abban a hitben vannak, hogy ezek az apró innovációs elemek itt maradnak.

Ez még arra kényszeríti az intézményeket, hogy lépjenek be a versenybe, és akik most titkosítást követelnek, olyan kifinomult szolgáltatásokat és szolgáltatásokat cserélnek, amelyek meglehetősen gyakoriak a részvényeken és más pénzügyi piacokon. Ezért sok kriptográfiai tőzsde fejleszti önmagát a részvények és más pénzügyi termékek számára meglehetősen gyakran elérhető termékek és szolgáltatások befogadására. Az egyik ilyen kiemelkedő szolgáltatás a fedezeti vagy tőkeáttételes kereskedelem, amely lassan megélénkül a kriptográfiai kereskedők körében.

A Margin Trading áttekintése

A fedezeti ügylet vagy a tőkeáttételes kereskedés veszélyes játék, amelyet érett kereskedők már jó ideje játszanak a pénzügyi piacokon. Ez egy olyan stratégia, amikor a kereskedő az alkuszától kölcsönvett pénzeszközöket használ fel olyan eszközök kereskedésére, amelyek végül a bróker kölcsönvett alapjának fedezetévé válnak.

Mivel ez a kereskedési stratégia nagyon kockázatos, csak egy speciális, fedezeti ügyletként ismert számlán keresztül folyik, amely eltér az összes befektető által használt szokásos kereskedési számlától. Ez a külön számla azt is lehetővé teszi a befektetők számára, hogy további stratégiákat alkalmazzanak, például az eszköz rövid eladását, míg a vásárlás ugyanúgy történhet akár készpénzben, akár fedezeti számlán..

A fedezeti ügylet csak akkor lehetséges, mert vannak olyan hitelezők, akik kamatot tudnak szerezni, tőkeáttételt biztosítanak a kereskedőknek, hogy nagyobb összegben fektethessenek be vagy kereskedhessenek, mint ami a kezükben van..

A tőzsdei kereskedés jobb megmagyarázása érdekében nézzünk meg egy példát, ha egy kereskedő 10-szeres tőkeáttétellel nyit meg egy tőzsdei pozíciót, és az alapeszközeinek értéke 10% -kal nőtt, akkor pozíciója a 10-szeres tőkeáttétel miatt 100% -ot adott volna. Ez akkor történne meg, ha a szokásos ügyleteket 1: 1 tőkeáttétellel kereskedik.

A fedezeti kereskedelem kriptovalutákhoz érkezik

Amint azt korábban említettük, sok kriptográfia tőzsde vizsgálja a kriptovaluták margin kereskedelmét, hogy a kereskedő szélesebb körben tegye ki az érméket és zsetonokat. De mivel az itt tárgyalt eszköz egy kicsit más, a fedezeti kereskedés szabályai is kissé eltérnek a kriptókról. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a pontokat, amelyek különböznek a kriptográfiai kereskedelemtől a részvények és más pénzügyi piacokétól.

Akár ez is tetszhet: 7 legjobb bizonyíték a részesedésre (POS) 2019-ben, amelyeket érdemes befektetni

Peer to Peer hitelnyújtás fedezeti kereskedéshez: A részvényekben azok a hitelezők, amelyek tőkeáttételt biztosítanak, brókerek. De a kriptovalutákban ezt a tőkeáttételt a tőzsde biztosítja, és bizonyos esetekben, mint például a Poloniex, más felhasználókat is biztosít arra, hogy kölcsönöket adjanak kereskedőknek árrés-kereskedelemhez..

Szoros figyelés és hatékony kockázatkezelés: Mivel a kriptográfiai érmék meglehetősen ingatagak, a fedezetkereskedőknek szoros figyelemmel kell kísérniük és hatékony kockázatkezelési mechanizmussal kell rendelkezniük a hatalmas veszteségek elkerülése érdekében. Mivel a kriptopiacok perceken belül megváltoztatják trendjüket, és rendkívül ingadoznak, a figyelem enyhe elmozdulása hatalmas veszteségekhez vezethet a kereskedő számára. Mivel ez a veszteség túl kölcsönvett pénz, fennáll annak az esélye, hogy a kereskedő elveszítheti a fedezeti pénzét is, és végül hatalmas kamatot fizet a kölcsönvett pénz után. Ezért a legtöbb tőzsde hatékony kockázatkezelési eszközökhöz folyamodik, így a biztonság és a tőke hiánya miatt nem jutnak hiányos ügyletekhez..

A rövidítés lehetősége a Bitcoin-on & Kriptopénzek

Ez a sajátos stratégia csak a rövid pozíciók létrehozására szolgáló margin kereskedésre korlátozódik. A rövid pozíció alapvetően azt jelenti, hogy a kereskedő úgy véli, hogy bármely érme vagy zseton ára csökken, és érdemes lehet profitálni az adott eszközzel folytatott kereskedésből. Technikailag a rövid pozíciók az eszköz eladásával, majd később megvásárlásával működnek. Nem kell aggódnia; a cserék ezt automatikusan elvégzik helyettünk.


A Bitcoin rövidítésének második szerepe a portfólió fedezeti lehetősége. Például, ha egy kereskedő portfóliója 10 Bitcoinból áll, és meg akar fedezni a Bitcoin hanyatlásának kockázatával szemben, akkor 10x tőkeáttételű rövid pozíció nyitható meg, és ez megegyezik a Bitcoin portfóliójának 40% -ával. A pozíció megnyitásához a szükséges összeg csak annak tizede (tízszeres tőkeáttétel). Ez azt jelenti, hogy a kereskedőnek csak 1 Bitcoin tartására lenne szüksége. Tehát, a Bitcoins biztonságosan tárolják a hideg pénztárcákban. Nem szabad azonban megfeledkezni a tőkeáttétellel történő kereskedés kockázatáról (különösen bármely pozíció likvidációs áráról).

Margin Funding: Biztonságosabb tét, mint a Margin Trading

Azoknak a befektetőknek, akik nem rendelkeznek kockázattűréssel, hogy maguk is részt vegyenek az árrés-kereskedelemben, van egy másik módja annak, hogy profitáljanak a tőkeáttételes kereskedési módszerekből. Egyes kereskedési platformok és kriptovaluta-tőzsdék kínálnak egy fedezetfinanszírozásként ismert funkciót, ahol a felhasználók elkötelezhetik pénzüket más felhasználók fedezeti ügyleteinek finanszírozására..

Általában a folyamat meghatározott feltételeket követ és dinamikus kamatlábakat hoz létre. Ha egy kereskedő elfogadja a feltételeket és megteszi az ajánlatot, az alapok szolgáltatója jogosult a kölcsön törlesztésére az egyeztetett kamatokkal együtt. Bár a mechanizmusok tőzsdénként eltérőek lehetnek, a fedezeti alapok rendelkezésre bocsátásának kockázata viszonylag alacsony, annak a ténynek köszönhetően, hogy a tőkeáttételes pozíciókat erőszakosan fel lehet számolni a túlzott veszteségek megelőzése érdekében. Ennek ellenére a fedezeti finanszírozás megköveteli a felhasználóktól, hogy pénzüket a cserediákban tárolják. Fontos tehát figyelembe venni az ezzel járó kockázatokat és megérteni, hogy a szolgáltatás hogyan működik a választásuk során.

Növelt tőzsdék, amelyek fedezeti kereskedést kínálnak

Míg sok tőzsde próbál az árrés-kereskedelem felé haladni, közülük csak néhányan tudták ezt népszerű módon megtenni. A játék egyik vezető neve-

Bitmex

A Bitmex az egyik legtöbbet beszélt információcsere szerte a világon. A népszerűség egyik fő oka az, hogy a Bitmex támogatja az anonim kereskedést. Ez azt jelenti, hogy a weboldal nem igényli a KYC-t ahhoz, hogy egy kereskedelem pillanatnyilag teljes mértékben kihasználhassa szolgáltatásaikban rejlő lehetőségeket. Ez azonban bármikor megváltozhat. Egy másik ok, ami híressé teszi a Bitmexet, az az, hogy különféle származékai vannak, amelyek minden kereskedőnek megfelelnek. Ide tartoznak az örökös szerződések, a hagyományos határidős ügyfelek, a magasabb nyereségű szerződések és a lefelé forduló nyereségi szerződések. A weboldal 2014 óta működik, és alapműveleteit Hongkongban hozták létre.

Bitmex-margin-trading-guide-SSForrás: bitmex.com

eToro

Az eToro 2008 óta a vezető online kereskedési platformok között van. Szociális kereskedési platform néven szerepel, és célja, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára, hogy szinte bármivel kereskedhessenek áruktól, devizáktól, részvényektől és indexektől kezdve a kriptovalutákig egy webalapú és mobil platformon keresztül. Ami az árrés-kereskedelmet illeti, az eToro nagyon sajátos megközelítést alkalmazott. Az eToro-n minden eszköznek megvan a maga minimális és maximális tőkeáttétele, ezért mindenképpen válassza ki az Ön számára megfelelő tőkeáttételi szintet. Egyes érmék esetében a tőkeáttétel az eszköztől függően legfeljebb 30x lehet. Például egyes eszközök esetében egy 10 000 dolláros kereskedés megnyitásához a kereskedőnek 1000 dollárt kell befektetnie 1:10 tőkeáttétellel.

etoro-margin-trading-SSForrás: eToro.com

Poloniex

A Poloniex kétségtelenül az egyik úttörő csereprogram odakint a kriptoszférában. A Tristan D’Agosta által alapított Poloniex székhelye az Egyesült Államok, és 2014 óta működik. Jelenleg a Circle internetes pénzügyi korlátolt tulajdonú társaság. A regisztráció meglehetősen egyszerű a Poloniex-en, és kezdheti az e-mail regisztrálásával, de a kereskedési limitek növelése érdekében be kell nyújtania a KYC dokumentumokat a Poloniex-nek, amelyek általában órákon belül jóváhagyásra kerülnek. A Poloniex azon kívül, hogy normál kereskedési számlákat kínál a napi kereskedők számára, fedezeti kereskedési funkciókat is kínál haladó felhasználók számára. A Poloniex-en akár 2,5-szeres tőkeáttétel is elérhető a BTC-ben és a margin kereskedelemben, a BTC 11 kriptovalutáját követve.

Poloniex ethereum margin kereskedés SSForrás: Poloniex.com

PrimeXBT

A PrimeXBT egy viszonylag új kriptovaluta-tőzsde, amely akár 100-szoros tőkeáttétellel rendelkező derivatív kereskedési opciókat biztosít öt különböző kriptóban. Ez a dinamikus és innovatív kereskedési felület biztosítja a kereskedők számára az összes szükséges eszközt, amelyre szükség lehet a sikeres kereskedési naphoz. A Prime XBT egy Bitcoin-alapú platform, amely öt különböző kriptovaluta, köztük a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin és a Ripple kereskedelmét kínálja. A céget 2018-ban alapították, és rohamosan növekedni kezdett. Jelenleg több mint 150 különböző országban szolgálják ki ügyfeleiket.

Prime XBT SSForrás: PrimeXBT.com

Kraken Margin

A San Francisco-i székhelyű Kraken az egyik legnagyobb Bitcoin és altcoin tőzsde az USA-ban. Ez az euró mennyiségben is a legnagyobb csere, ahol bárki regisztrálhat az e-mail azonosítója segítségével, és megfelelő KYC ellenőrzést követően kezdheti el. Általában legfeljebb 7 napig tart az ellenőrzés Krakenből történő elvégzése, utána pedig olyan fiat devizákkal foglalkozhat, mint USD, EUR, GBP, CAD stb. Lehet árrésszel kereskedni a Kraken-en, és kihasználni a különböző tőkeáttételi lehetőségek előnyeit különböző párok számára. Ez lehetővé teszi, hogy 6 kriptovaluta 16 különböző párban fedezze le a legmagasabb, ötszörös tőkeáttételt.

A Binance bevétele a Margin Trading-be

Hónapokig tartó tanácskozás és feszültségek után a világ legnagyobb kriptovalutatőzsdéje, a Binance rendelkezik hivatalosan indított árfolyamkereskedelmet „fejlődő kriptovaluta kereskedők számára”. A szolgáltatást a megújult „Binance 2.0” platform keretében kínálják, azt állítva, hogy lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a tranzakciós díjak nélkül, könnyen költsék el az alapokat a Margin Wallet-ból az elsődleges Binance Wallet-ba..

Jelenleg hat támogatott kriptovaluta létezik – Bitcoin (BTC), éter (ETH), XRP, Binance érme (BNB), Tron (TRX) és Tether (USDT), több párral. A rendelkezésre álló tőkeáttétel azonban csak háromszorosa a korábban várt 20x-hoz képest.

Margin Trading számla megnyitása a Binance-en

A margin kereskedési számla megnyitása meglehetősen egyszerű a Binance-nál:

1. lépés: Miután bejelentkezett a felhasználói egérrel a jobb felső sarokba, és vigye az egérmutatót a profil ikonjára.

2. lépés: Amikor a legördülő menü megnyílik, az egyiknek az e-mail címére kell kattintania, hogy a fiók irányítópultjára lépjen. A kereskedő ezen az oldalon láthatja a számlaegyenleget.

binance

3. lépés: A „Mérleg részletei” alatt a kereskedőnek a „Margó” gombra kell kattintania, hogy megkezdhesse az árrés-kereskedési számla Binance-on történő megnyitását..

binance

Jegyzet: A margin számla megnyitásához a Binance-nél a felhasználónak le kell töltenie a személyazonosság-igazolást (KYC), és ellenőriznie kell, hogy országa nincs-e feketelistán.

Kölcsönkorlátok és kamatok

érmék napi kamatlába SS

Az irányítópult a kölcsönzött eszközök kockázatvállalási hajlandóságát is megadja. A diagram kockázati szintet ad a kereskedőnek a kölcsönvett alapok (Összes adósság) és a kereskedők fedezeti számláján (Számla tőke) fedezetként tartott alapok szerint..

árrésszint

A kockázati szint a piaci mozgásoknak megfelelően változik, így ha az árak a kereskedők jóslatával ellentétesen mozognak, eszközeik felszámolhatók. Ha a fedezeti szint 1,3-ra csökken, a kereskedő Margin Call-t kap, amely emlékeztet arra, hogy növelnie kell fedezetét (több forrás befizetésével), vagy csökkentenie kell hitelét (a kölcsönök visszafizetésével). Ha a fedezeti szint 1,1-re csökken, a kereskedők eszközei automatikusan felszámolásra kerülnek, ami azt jelenti, hogy a Binance piaci alapon eladja az alapokat a kölcsön visszafizetése érdekében.

Következtetés

A Margin Trading mindenképpen nagyszerű kiegészítője a kriptóknak. Bár a kockázat megnövekszik, de lehetőséget ad a kereskedőknek arra, hogy hatalmas pénzt keressenek. Óvatosan stratégiázva minden kereskedőnek fantasztikus esélye van arra, hogy elég gyorsan megsokszorozza eszközeit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map