Ethereum Cloud Mining: Útmutató és legjobb szolgáltatók / webhelyek

Nem is olyan régen, amikor a blockchain világát a Bitcoin uralta. De ahogy egyre többen kezdtek társulni a blokklánchoz, a Bitcoin hiányosságai kezdtek megjelenni.

Ezzel megszületett az Ethereum. Az Ethereumot Vitalik Buterin fedezte fel és fejlesztette ki, hogy ne csak megfeleljen a Bitcoin képességeinek, hanem javítsa képességeinek bővítésével. Az Ethereum blokklánca az „intelligens szerződések” fogalmát is megadta a világnak, mivel támogatta a szkripteket és a decentralizált alkalmazások létrehozását Ethereum virtuális gép vagy közismert nevén EVM. Az Ethereum állítása szerint jobb, mint a bitcoin, és további funkciók sokakat elhitették azzal, hogy az Ethereum a jövő érme.

Az Ethereum bányászata

Abban a meggyőződésben, hogy az Ethereumnak van varázsa megváltoztatni a világot, sok bányász átirányította a hangsúlyt a Bitcoin-ról az Ethereumra. Az Ethereum bányászata (Proof of Work) nem sokban különbözött a Bitcoinétól. Bármely bányásznak, aki bele akart ásni az Ethereum megszerzéséért, kiváló grafikus chipekkel rendelkező számítógépeket kellett használnia, hogy megoldást nyújtsanak nehéz matematikai rejtvényekre, amíg a blokk beigazolódik és a bányász megkapja jutalmát az Ethereumban.

Egy Ethereum bányász közel 12-15 másodpercet vesz igénybe egy blokk bányászatához és jutalmának megszerzéséhez. Ha a bányászati ​​ráta csökken, és a bányásznak több-kevesebb időbe telik a megoldása, az algoritmus automatikusan úgy állítja be a nehézségi szintjét, hogy a bányászok visszatérhessenek a 12-15 másodperces oldási időre.

Noha a dolgok egyszerűnek tűnnek, és az Ethereum süteményt bányász, emlékeznünk kell arra, hogy az Ethereumnak esetleg nem lesz szüksége örökre bányászati ​​szolgáltatásokra. Az Ethereum hamarosan és lassan a Proof of Stake felé halad, és elárasztja a Proof of Work algoritmust, hogy meghatározza a tranzakciók érvényességét. Ez azt jelentené, hogy a hálózatot a tokenek tulajdonosai és nem a bányászok biztosítják. Ezért az ASIC vagy a csúcskategóriás számítógépek vásárlása nem biztos, hogy nagyon okos megoldás.

Decentralizált Protokoll Ethereum bányászat típusai

Míg a bányászok megvásárolhatják felszerelésüket és önállóan üzemeltethetik őket, a kriptográfia még mindig nagyon nehéz és összetett eljárás.

A csúcskategóriás berendezéseken kívül rengeteg tényezőt kell figyelembe venni és gondoskodni arról, hogy a bányászat nyereségessé váljon. Ezért sok bányász betartja a decentralizált protokollokat, amelyek maximalizálhatják jövedelmezőségüket. E protokollok szerint, valamint a hardveres és a befogadó pozíciók alapján az Ethereum bányászat két kategóriába sorolható – Hosted Mining és Cloud Mining.

Hosted Mining

A szolgáltatott bányászatban a szolgáltató építi, majd bérbe adja vagy értékesíti a bányászati ​​felszerelést vagy hardvert közvetlenül az ügyfél számára. Ez az elrendezés sokféleképpen modellezhető, de általában az ügyfél vásárolja meg a berendezést egy hosztolt szolgáltatástól, vagy közvetlenül elküldi azt egy hosztolt adatközpontnak vagy a bányafarmnak. Az ügyfélnek most fizetnie kell az áramköltséget és a tárolási költséget, lehetővé téve, hogy valaki megvásárolt vagy bérelt hardverrel bányássza a blokkokat. A tárolt szolgáltatások használatával a bányász problémamentes, és nem kell kezelnie azokat a karbantartási, áramellátási vagy tárolási problémákat, amelyekkel a hardver saját futtatása közben találkozhat..

Bizonyos előnyökkel jár a bányászat a bányász számára, amely nagyobb ellenőrzést jelent, mivel bármikor és bárhol hozzáférhetnek a bányászberendezéseikre vonatkozó pontos előírásokhoz, és ugyanezt ellenőrizhetik, ha távoli hozzáféréssel rendelkeznek a bányászati ​​hardverükhöz. A másik előny növeli annak biztonsági részét, mivel az ügyfél / bányász a bányászati ​​eszköz tulajdonosa, és a tárhelyszolgáltató egyetlen pillanatban sem érinti az érméket. Az egyetlen hátrány itt az az előzetes költség, amely a bányásznak felmerül a berendezések megvásárlása vagy bérbeadása és javítások esetén, ha a bányászt is terheli.

Felhőbányászat

A hosztolt bányászattól eltérően a felhőbányászat összegyűjti az ügyfeleket és feldolgozó képességeiket egy medencébe, ahol együtt ásványosan és olcsóbban bányászzák az Ethereumot. Mivel a bányásznak nem kell előzetes költségeket fizetnie a berendezések megvásárlásáért vagy lízingeléséért, a felhőbányászat viszonylag olcsóbbnak bizonyul. Az itt felmerülő költségek a villamos energia és a bányászat díjai, valamint a felhőalapú bányászati ​​szolgáltatások bányászati ​​blokkjain keresztül megszerzett jutalom százaléka..

Óvintézkedésként a bányásznak ellenőriznie kell az általuk igénybe vett szolgáltatásokat, garantálva számukra a kivonatolási arányt és az egyéb bányászati ​​képességeket. Szintén társítaniuk kell neves nevekhez, hogy blokkjutalmuk biztonságos legyen, és a szolgáltató időben terjessze őket.

Tehát csak azért, hogy egyértelmű különbséget tegyünk a kettő között:

Tárolt szolgáltatások Felhő bányászat
A berendezés vásárlásának vagy lízingelésének előzetes költségei Előzetes költségekkel nem jár. Kis fedélzeti díj lehet (ha van ilyen)
Több ellenőrzés, mivel a bányász valóban ellenőrizheti berendezései teljesítményét Kevesebb ellenőrzés, mivel a bányász nem tudja megkülönböztetni kettéágazó teljesítményét 
Biztonságosabb, mivel a tárhelyszolgáltató nem érinti a blokkjutalmakat Kevésbé biztonságos, mivel a bányásznak ellenőriznie kell a blokkjutalmakat, és bíznia kell a szolgáltatóban abban, hogy méltányos a jutalom elosztásában

Ethereum felhő bányászat

Az Ethereum bányászainak olyan kihívásokkal néz szembe, amelyek az ár és a várt elmozdulás szempontjából a tét algoritmusának bizonyítására irányulnak, az Ethereum bányászberendezésekbe történő befektetés és még a házigazdai szolgáltatások igénybevétele sem bizonyul olyan nyereségesnek a bányászok számára. Ezért sokan áttérnek a Cloud bányászati ​​lehetőségekre, mivel az viszonylag olcsóbb, előzetes kötelezettségvállalások nélkül.

Jelenleg több távoli gazdaság kezdte meg működését Ethereum felhőbányászati ​​szolgáltatások. Ezek a különböző szolgáltatók változó díjakat számolnak fel a kihasználható kapacitás és hash teljesítmény alapján. A felhőalapú bányászati ​​szolgáltatások problémamentessé teszik a bányászok számára is, mivel nem kell gondoskodniuk az ezen üzemek működéséért felelős, magasan képzett szakemberek által fenntartott hardverről. Ezenfelül ezeknek a felhőalapú bányászati ​​szolgáltatóknak a villamosenergia-költsége jóval alacsonyabb, mivel általában a legtöbb helyen találhatók. A készüléket otthonából kifuttató bányász egyenértékű villamosenergia-költsége jelentősen magasabb lehet és gondokkal teli.

Okok A bányászok inkább az Ethereum Cloud Mining szolgáltatást választják

Míg a legtöbb ok átfedésben van a felhőbányászat előnyével, az Ethereum bányászai érdekesnek találják a felhőbányászatot, mert –

 • A passzív nyereség forrása a nap folyamán.
 • A felhasználói adatokat és a token jutalmakat megőrzik a felhő, és hardverproblémák miatt nagyon kevés az esély arra, hogy elveszítsék azokat.
 • A jövedelmezőség növekedése a Partnerprogramok miatt.
 • A hash arány összevonása hozzájárul a jövedelmezőség növeléséhez, valamint mindenki együtt többet ér el.
 • Nincs gond a hardver kezelésével és karbantartásával.
 • Könnyű hozzáférés a bányászathoz a világ minden tájáról.

Olvassa el még: Az Ethereum jövője: Halott-e, vagy emelkedni fog-e?

Ethereum Cloud Mining Providers

Az Ethereum felhőbányászat népszerűségének növekedésével nagyon sok vállalat kezdte el nyújtani ezeket a szolgáltatásokat. Az alábbiakban felsoroljuk a legnépszerűbb Ethereum felhőbányászati ​​szolgáltatókat

Szolgáltató neve

Jellemzők

Hashflare
 • Minimális hasrát: 100 KH / s
 • Hardver: GPU-berendezések
 • Automatikus kifizetés az ETH-ban
 • Karbantartási díj: Nincs
 • 1 éves szerződés
Genezis bányászat
 • Több terv a felhasználói igények alapján 
 • Minimális hasrát: 25 MH / s – 350 MH / s a ​​tervek alapján
 • Karbantartási díjak 0,004 USD / MH / s / nap.
 • 2 éves Ethereum bányaszerződés
HashGains
 • Több terv a felhasználói igények alapján
 • Minimális hasrát: 25 MH / s – 100 MH / s a ​​tervek alapján
 • Karbantartási díjak / GH / s / nap 3,2435 USD
 • 2 éves Ethereum bányaszerződés
Hashshiny
 • Minimális hasrát: 100 KH / s
 • Karbantartási díj: 0,0004 $ / 100 KH / s / nap
 • Hardver: GPU-berendezések
 • Automatikus kifizetés az ETH-ban
 • 2 éves Ethereum bányaszerződés
IQ bányászat
 • Több terv a felhasználói igények alapján
 • Minimális hasrát: 2 MH / s – 300 MH / s a ​​tervek alapján
 • Karbantartási díjak: nulla
 • 2 és 5 éves, valamint egy életre szóló Ethereum bányaszerződés
 • Kifizetés minden nap
CCG bányászat
 • Több terv a felhasználói igények alapján
 • Minimális hasrátus: 1 MH / s – 100 MH / s a ​​tervek alapján
 • Karbantartási díjak: nulla
 • 1 éves Ethereum bányaszerződés

Következtetés

Az Ethereum változásai az algoritmus és az ár tekintetében, amelyen lebeg, a felhőbányászat a legjobb megoldásnak tűnik.

A bányászok számára nincs előzetes költség a hash-árak csatlakozásához. De igen, a megfelelő játékos és a megfelelő szerződés kiválasztása a legfontosabb, mivel közvetlen hatással van a jövedelmezőségre. Ezért egy kis kutatásra van szükség.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map