Éves jelentés 2020: A kripto derivatívák kereskedési volumene új magasságokat ér el + Phemex esettanulmány

1. Áttekintés

1.1 A kripto származékos kereskedelem csillagászati ​​növekedése 2020-ban  

Az évek során a kriptovaluták a béren kívüli eszközökből az általános elfogadásig fejlődtek. Kezdetben a kriptopénzek növekedését az hajtotta kereskedés az azonnali piacon

2017-ben a chicagói Board Options Exchange (CBOE) és a Chicago Mercantile Exchange (CME) lett az első hagyományos tőzsde, amely kriptográf származékokkal kereskedett. Mivel a CBOE és a CME jól szabályozott és elismert származékos tőzsdék, a BTC határidős kereskedés nagyvállalatok, bankok és magas nettó vagyonú magánszemélyek (HNI-k) érdeklődését váltotta ki, akik korábban szkeptikusak voltak a kriptovaluták iránt. A kripto határidős ügyletek kereskedése azonban ilyen tőzsdéken csak szokásos munkaidőben lehetséges. 

2020-ban a decentralizált pénzügyek (DeFi) fejlődése fejlődéshez és innovációhoz vezetett a kriptográfiai ökoszisztémában. Számos kriptotőzsde különféle származékos termékeket fejlesztett ki a piac számára. Sőt, a piac nagyon fogékony ezekre a származéktermékekre, amelyek talán a kripto-származékok csillagászati ​​emelkedésének fő okai. Számos központosított és decentralizált kriptográf származéktőzsde létrehozása 24/7 derivatív kereskedelmet és napi forgalomnövekedést eredményezett.

„Az elmúlt évben nagy növekedést tapasztaltunk a felhasználói térben, amikor a kriptográf származékok piacáról van szó. Úgy gondolom, hogy a kriptográf származékok piaca a következő években tovább fog növekedni. ”Jack Tao (vezérigazgató, Phemex)

1.2 A kripto származékok kereskedési volumene mára meghaladta az 1,3 billió dollárt

Amint arról a Theblockcrypto beszámolt, a kriptográf származékok átlagos napi kereskedési volumene meghaladta 1,3 billió dollárt 2020 decemberében, ami a teljes kriptovaluta-piac 55% -át képviseli. A kriptográf származékokkal való kereskedés megelőzte az azonnali piacot, amely csak az összes kriptográfia 45% -át teszi ki. Az alábbi diagramok a kereskedési volument mutatják & a Bitcoin határidős összesített nyitott érdeklődése 2020-ban.  

Adatforrás – Theblockcrypto

* Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti táblázatokban szereplő értékek közelítő értékek, és csak irányítási célokra használhatók. 

1.3 Miért válnak népszerűbbé a kripto származékok a kereskedők körében??

Először is, 2020 zűrzavaros év volt a fiat pénzügyi rendszer számára. A soha nem látott expanzív fiskális és monetáris politika hatalmas inflációval fenyegette az egész pénzügyi ökoszisztémát. Következésképpen mind az egyéni, mind az intézményi befektetőknek életképes alternatívákat kellett keresniük a fiat pénzügyi rendszeren kívüli értékraktár számára. A kriptovaluták felé fordultak, ami a kereskedelem volumenének megugrásához vezetett. Pontosabban, a kriptográf származékok lehetőséget kínáltak arra, hogy spekuláljanak és fedezzék a COVID-19 által felvetett bizonytalanságokat..

Másodszor, a kriptográfia fokozott szabályozása megnövelte a kriptográf származékok iránti étvágyat. A kriptográfiai ökoszisztéma szabályozását a kormányok és a pénzügyi hatóságok elfogadásának jelzik. Ez oda vezetett, hogy állami vállalatok, fedezeti alapok és magas nettó vagyonnal rendelkező személyek léptek fel a piacra felsőbb hozamok keresése céljából. 2020-ban a kriptovaluták körül a legtöbb szabályozás lépett életbe, amely egybeesett a legtöbb kriptográf származékos vállalati kereskedővel. Azok a kereskedők, akik magasabb hozamra vágynak, gyakran részesítik előnyben a kriptográf származékokat, mivel lehetővé teszik a tőkeáttételes kereskedést, ami jelentősen növeli a profitot.

A kriptográf származékok fontos szerepet játszanak az alapul szolgáló kriptovaluták árfelfedezésében is. Például a származékos piac likviditása a BTC és az ETH árfelfedezésében nyilvánult meg a múltban. Mivel a kereskedők kedvükre válthatnak hosszú vagy rövid időre, az árfelfedezés hatékonyabbá válik, ellentétben az azonnali piacokkal, ahol a befektetők és a kereskedők csak kriptókat tarthatnak abban a reményben, hogy az árak emelkednek. A kriptográf származékok biztosítják, hogy az árak felfedezése a kereslet és a kereslet hátterében álljon. Ez segít csökkenteni a kriptókban rejlő gyakori volatilitást, ezáltal simább árkorrekciókat biztosítva. 


2. A kriptográf származékok kilátásai 2021-ben

Érdemes megjegyezni, hogy a derivatív kereskedelem bevezetése gyakran jelzi bármely eszköz lejáratát és általános elfogadását. A derivatívákat ugyanis a kifinomultabb kereskedők és befektetők számára tervezték. 

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a fő okokat, amelyek miatt a kriptográf származékok továbbra is emelkedni fognak 2021-ben és azon túl. 

2.1 A kripto származékok likviditást hoznak a piacra

A kriptográf származékokkal való kereskedés azt jelenti, hogy nem szükséges az alapul szolgáló érmék tulajdonosa. Így könnyen beléphet egy kereskedésbe és kiléphet onnan. Köztudott, hogy véges kriptovaluták vannak a piacon. Például egy kicsit több mint 17 millió BTC van forgalomban e kiadvány megjelenésekor. Ez azt jelentené, hogy a BTC meglehetősen illikvid a spot piacon, ami azt jelenti, hogy hajlamos az áringadozásokra. A derivatívák révén azonban a piaci döntéshozók könnyen kezelhetik kitettségüket likviditás biztosításával és kockázataik fedezésével az azonnali piacon. Ez viszont felszabadítja a likviditást az alapul szolgáló kriptográfia számára.

2.2 A derivatívákat a kriptovaluta árkockázat fedezésére használják

Tanúi lehettünk a kriptovaluták általános elfogadásának. Ez azt jelenti, hogy a kereskedők és vállalatok használhatják a kriptókat fizetési eszközként. Mivel azonban a kriptók eredendően volatilisek, a derivatívák lehetőséget adnak a kereskedőknek arra, hogy fedezzék ezeket a kockázatokat. Tegyük fel például, hogy arra számít, hogy a BTC ingatag lesz. Ebben az esetben inverz BTC / USD határidős ügyletekkel rögzíthet egy adott értéket. Ez kiküszöböli a kriptók tartásának kockázatát, és segíti azokat a cégeket is, amelyek a kriptókat túl kockázatosnak tartják.

2.3 A derivatívák fontos szerepet játszanak a kriptók árfelfedezésében

Bármely eszköz esetében az árat gyakran a kereslet és a kínálat határozza meg. Korábban az árfelfedezés a kriptopiacon nem volt hatékony. Ennek oka, hogy az azonnali piacon történő kereskedelem uralta a kriptográfia kereskedelmet. Az azonnali piacon a kereskedők és a befektetők csak egy céllal vesznek részt: az általuk birtokolt kriptók értékelni fogják. Származtatott ügyletekkel a kereskedők mehetnek hosszúra vagy rövidebbre. Ez a megnövekedett likviditással párosulva hatékonyabb árfelfedezési folyamatot biztosít. Vegye figyelembe, hogy az árfelfedezés hatékonysága segít legitimálni a kriptovalutákat, mint forgalomképes eszközöket.

3. Esettanulmány: Hogyan gyorsítja a Phemex a kripto származékos kereskedelem alkalmazását?

3.1 A Phemex kripto csere fejlődése   

A Phemex egy szingapúri központú központosított kriptográfia amely mind azonnali, mind a derivatív kereskedelmet kínál. 2019 novemberében kezdte meg működését, ezzel világszerte az egyik legfiatalabb kriptográfia és az egyik leggyorsabban növekvő. A Phemex származtatott ügyletekkel a kereskedelem alig több mint egy év alatt meghaladta a megalapozottabb kripto tőzsdék egy részét. Jelenleg a 11. helyen áll, napi forgalma körülbelül 800 millió dollár.

Phemex származékos piacok örökös szerződéseket nyújt a BTC, az ETH, a Ripple, a Tezos, az LTC és a Chainlink számára. A tőzsde nem titkosított GOLD / USD örökös szerződést is kínál. Ne feledje, hogy a Phemex-en forgalmazott összes szerződés USD-ben kerül elszámolásra, kivéve a BTC / USD inverz szerződését, amelyet BTC-ben rendeznek. Ezenkívül a Phemex szerződések akár 100-szoros tőkeáttételt is kínálnak.

Phemex

A Phemex kereskedési platformján való navigálás viszonylag egyszerű. 

A platform bal oldalán kiválaszthatja a kereskedni kívánt piacot – azonnali vagy a szerződéses piacot. Valós idejű megbízási könyv is megjelenik a kiválasztott eszköz diagramjával együtt. A Phemex platform könnyű hozzáférést biztosít a jelenleg nyitott pozíciókhoz, zárt pozíciókhoz, aktív megrendelésekhez, feltételes megrendelésekhez, kitöltésekhez és a rendelési előzményekhez is. Ez megkönnyíti kereskedéseinek kezelését és kereskedési előzményeinek nyomon követését, miközben egyidejűleg figyelemmel kíséri az árdiagramokat. 

3.2 A Phemex kriptográfia lenyűgöző tulajdonságai, amelyeket ismernie kell

A Phemex platform „adatok betekintése’Szakasz, amely részletes információkat tartalmaz egy adott kereskedhető kriptojegy származékról. Ez a szakasz részletes információkat tartalmaz a jelekről, a tokenek összefoglalásáról, a napi aktív címekről és a keresési trendekről. 

Ez a szakasz a Phemex által kínált örökös szerződésekről nyújt széles körű információt. Tartalmazzák a lejárati dátumot, a kezdeti és a fenntartási tartalékot, a finanszírozási rátát, a finanszírozási intervallumot, a következő finanszírozást, az előre jelzett kamatot, a márka árát, a jelölési módszert, a kockázati határt és a kockázati lépést, a nyitott kamatot, a 24 órás forgalmat, a szerződés méretét és a maximális rendelési mennyiséget.

Az alábbiakban bemutatunk egy példát, amely elmagyarázza a Phemex tőzsde által kínált legfontosabb jellemzőket.

3.3 Mi teszi a Phemex-et egy egyedülálló tőzsdévé kriptográf származékok kereskedésére?

  • Phemex regisztráció – A derivatívák kereskedési számlájának létrehozása a Phemexnél a legegyszerűbb, mivel ennek a tőzsdének nincs KYC-politikája. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti az e-mail címét és megad egy jelszót, ami kevesebb, mint egy percet vesz igénybe. 

A Phemex tőzsdén regisztrálhat itt:

Phemex

  • Kereskedés a Phemex-szel – A pozíciók nyitása és zárása a Phemex-rel viszonylag egyszerű és egyszerű. A megbízási típusok széles skálája közül választhat: piaci megrendelések, záróindítók a kiváltó megbízásokhoz, csak postázás, csak csökkentés, zárójeles megrendelések, jó visszavonás, kitöltés vagy elpusztítás, valamint „azonnali vagy visszavonási” megbízások. Minden pozícióban szabadon választhatja ki a kívánt tőkeáttételt akár 100x-ig.
  • Phemex biztonság – a pénztárca biztonsága érdekében a Phemex Hierarchikus Determinisztikus Hideg Pénztárca Rendszert vezetett be, amelynek célja a kettős könyvelés biztosítása, ezáltal az ügyfelek pénzének biztosítása. Gépeinek rendszerbiztonsága az Amazon Web Service (AWS) Cloud szolgáltatásban is biztosított.

Jack Tao (Phemex vezérigazgató) egy nemrégiben készített interjúban az ügyfélpénzek biztonságáról beszélt: „Mindig gondoljon az ügyfélre: mire van szüksége, és hogyan biztosíthatja pénzeszközeinek biztonságát, ahelyett, hogy csak pénzkeresésre gondolna . ”

  • Phemex díjak – A Phemex nem számít fel betéti díjakat, és nagyon alacsony és versenyképes felvételi díjakkal rendelkezik. A Phemex szerződéses kereskedési díja 0,075% -os felvételi díjat és 0,025% -os készítői jutalom díjat tartalmaz. Ezenkívül 1% -os kezdeti fedezetdíjat és 0,5% -os fenntartói fedezet díjat is felszámítanak. A Phemex által felszámított díjak összhangban vannak az ipari szabványokkal. 

Reméljük, hogy ezt a cikket informatívnak találta. Ha bármilyen kérdése van, kérjük ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket. Egészségére. 

Látogatás Phemex többet tanulni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map