Milyen magasra képes a Ripple (XRP)? | Az XRP jövője

Az az előfeltevés, hogy a kriptovaluták a jövőben emelkedni fognak, óriási azon a tényen alapul, hogy ezek az apró innovációs darabok valós életben találnak felhasználási eseteket. Míg a 2017 emelkedésében született ICO-k és tokenek közül sok elhalványult, mert nem volt felhasználási esetük. Ha el kell választani a férfiakat a fiúktól a kriptográfia területén, azok felhasználási eseteitől függően, a Ripple XRP-je mindenképpen a férfi élén áll. A Ripple vállalat minden lépést megtett annak érdekében, hogy összekapcsolja a hagyományos üzleti világot a decentralizáció és a kriptovaluták jövőbeli világával, és ezt a vállalkozások, a pénzügyek és a banki ügyek által is..

Érdekes lehet a cikk: Az Ethereum jövője: Halott-e, vagy emelkedni fog-e?

Míg az XRP tűnik a legígéretesebb kriptóérmének, számos kérdése van, ahol megpróbálja igazolni magát decentralizált érmének. Ez tartja sok befektetőt távol, mivel az XRP valóban trükkös zónában találja magát, vajon az érme valóban főnixként emelkedik-e, vagy hamuvá válik-e bizonyos „biztonsága” miatt, és nem végez „decentralizált” funkciókat.

Mi a Ripple és az érme XRP?

A Ripple mint vállalat 2012-ben alakult meg kitűzött céljaival és befektetőivel. Míg az első évben az érmét összehasonlították a Bitcoin-szal, de lassan a világ differenciálódást látott. Míg más okok is vannak, a legfontosabb megkülönböztető tényező az volt, hogy a bitcoin bányászattal dolgozott (munkavégzés igazolása), míg a Ripple viszont egy iteratív konszenzusos főkönyvet használt, és a szerverek hálózatát validálta az XRP kriptovaluta tokenekkel együtt.

A Ripple fő gondolata az volt, hogy valós idejű közvetlen eszközátadási rendszert hozzon létre, amely olcsóbb, átláthatóbb és biztonságosabb, mint a meglévő fizetési módok, például a SWIFT-fizetések. Ma a Ripple cégnek irodái voltak Ausztráliában, Luxemburgban és az Egyesült Királyságban, és elég jó banki partnerek voltak, amelyekhez tapasztalatokat tudott nyújtani a globális tranzakciók lebonyolításához minden súrlódás nélkül és teljesen biztonságos módon a blockchain segítségével. A Ripple növekvő hálózatával összekapcsolódva a bankok és más pénzintézetek immár a szükséges képességekkel rendelkeznek ahhoz, hogy ügyfeleik fizetéseit az egész világon bárhol, az ujjaik kattogtatásával, a legmegbízhatóbb és költséghatékonyabb módon dolgozzák fel..

Az XRP legfontosabb előrejelzései

Mivel a pozitívumok nagy része mellett szól, számos jó előrejelzés született az XRP-vel kapcsolatban.

Roman Guelfi, a neves kriptográfus rajongó azt a gondolatát vetette fel, hogy 2019 a Ripple éve, és a vállalat és érme nagyobb mérföldköveket fog elérni. Elmondása szerint, amint a piacon hatalmas projektek várnak végrehajtásra, az elöl futó kriptovaluták nagy része végül háttérbe szorul, és az XRP piac uralja majd itt a stopt a valós alkalmazásai miatt.

És nemcsak Roman Guelfi, más források szuperoptimisták az XRP emelkedésével kapcsolatban. Az Oracle Times jóslata szerint, amely nemrégiben említette egyik cikkükben, az XRP akár 2000% -os óriási növekedést is tapasztalhat, az előfeltevés, hogy a Ripple minden elemet tartalmaz, ami segíthet abban, hogy a legjobb választás legyen a határokon átnyúló fizetésekhez pénzügyi intézmények. Szerintük a Ripple készen áll arra, hogy megragadja a határokon átnyúló fizetési ágazat póluspozícióját, amely az előrejelzések szerint akár 9,8 billió dollár is lehet.

Míg a változatlan Ripple blokkláncával és XRP-jével megváltoztathatja az életét a bankrendszer számára, néhány saját problémával kell megküzdenie. Ezért az ár tekintetében túl optimista következtetés levonása kissé bonyolultabb ebben az állapotban.

Ezért megpróbáltuk összehozni az XRP árának releváns „húzóit” és „tolóit”.

Húzók, amelyek fel fogják húzni az XRP-t

1. RippleNet

A RippleNet egy hálószerű hálózat, amely teljesen decentralizált és a Ripple és a többi hálózati résztvevő közötti megállapodáson alapul. A résztvevők ugyanazt a technológiát használják, mint a Ripple, és a fizetésekre vonatkozóan meglehetősen következetes szabályokat és szabványokat követnek. A RippleNet használatával a bankok szerte a világon egyetlen, súrlódásmentes élményt tapasztalhatnak a globális fizetések terén. A bankok és más pénzügyi intézmények is profitálhatnak a dinamikus és robusztus összekapcsolhatóságból, a közös és szabványos technológiából, valamint az egyes tranzakciókhoz tartozó gazdag adatmellékletekből. A Ripple elosztott technológiája még a kezdetleges idejében is mérföldekkel messze felülmúlja a mai határokon átnyúló fizetési infrastruktúrát, mivel ez csökkenti a költségeket, növeli a feldolgozási sebességet és végpontok közötti láthatóságot biztosít a fizetési díjakban, az ütemezésben és a kézbesítésben..


RippleNet

A Ripple szoftvere összekapcsolt hálót hoz létre, amely ezeket az egyes elhallgatott hálózatokat egy nyílt és semleges protokollon keresztül kapcsolja össze, amelyet Interledger Protocolnak (ILP) hívnak. Ez a protokoll új hatékonyságot jelent a pénzügyi elszámolásban, mivel lehetővé teszi a valós idejű elszámolást, ezáltal biztosítva a tranzakciók biztonságát. Ez a protokoll megszünteti az elszámolási kockázatot is. A Ripple szoftvere és protokollja az összes tranzakciót lebonyolító fél között a szükséges adatok gazdag üzenetküldését is biztosítja, így valós idejű fizetési élményt nyújt a végfelhasználók számára.

valós idejű fizetési élmény a végfelhasználók számára

Bemutató: Hogyan működik a RippleNet – Termékáttekintés

2. xÁram

A Ripple szoftvere, az xCurrent, lehetővé teszi a bankok számára, hogy felsőbbrendűen elkülönítsék magukat azáltal, hogy új határokon átnyúló fizetési szolgáltatásokat nyújtanak és csökkentik az elszámolás során felmerült összes költségüket. A szoftver, amelyet kifejezetten úgy fejlesztettek és terveztek, hogy kielégítse a bankok és pénzügyi intézmények szükséges igényeit azáltal, hogy integrálja önmagát anélkül, hogy beavatkozna a meglévő architektúrába, amely magában foglalja a meglévő kockázati, megfelelőségi és információbiztonsági kereteket. A Ripple xCurrent termékét közvetlenül telepítik és integrálják a pénzintézet szoftverarchitektúrájába, és teljes mértékben kompatibilis a banki rendszerekkel egy API interfész vagy egy fordítási réteg révén, amely képes a hagyományos fizetési üzenetek formátumainak fogyasztására és az egész integrációs időkeret tömörítésére. hétig.

A RippleNet összes partnertagja a Ripple szabványosított technológiáján keresztül csatlakozik, xCurrent, amely az első a maga nemében globális valós idejű bruttó elszámolási (RTGS) rendszer. Az xCurrent lehetővé teszi a bankok számára is, hogy gyorsabb, átláthatóbb és hatékonyabb üzenetek küldését, valamint a tranzakciók elszámolását és elszámolását teljes egészében a RippleNet bankok és fizetési szolgáltatók globális lábnyomában végezzék el.

Az xCurrent 4 megoldáskomponenssel rendelkezik, amelyek gyakorlatilag megoldják és lefedik a banki tranzakciók teljes folyamatát. Ők –

  • Hírnök: A Messenger az xCurrent szerves része, amely egy API-alapú üzenetkezelő modul, amely kétirányú kommunikációt tesz lehetővé a csatlakoztatott bankok között a RippleNet-en. Csatlakozik a kedvezményezett bank Messenger-példányához is, hogy kicserélje a KYC-t és más fizetési és tranzakciós részleteket.
  • FX Ticker: Az FX Ticker az xCurrent másik fontos eleme, amely lehetővé teszi a két partnerkönyv közötti cserét azáltal, hogy likviditást biztosít a szolgáltatóknak, lehetővé téve számukra az árfolyamok feladását. Ez a modul biztosítja az átváltási árfolyamot bármelyik főkönyvpár között, amelyet a hálózattal konfiguráltak.
  • Érvényesítő: A Validator olyan modul, amely rejtjelezéssel szolgáltat információkat a tranzakció sikerességéről vagy sikertelenségéről. Ezenkívül összehangolja a két fél közötti pénzmozgást a főkönyveken keresztül oly módon, hogy megszüntesse az összes hagyományos elszámolási kockázatot, és csökkenti az elszámolás késedelmeit is. A Validator modul egypontos igazságforrást biztosít az ügyletben lévő szerződő feleknek a tranzakció sikerességével vagy kudarcával kapcsolatban.
  • ILP főkönyv: Az IP Ledger egyfajta alárendeltje az egyes partnerbankok főkönyveinek. Az xCurrent ezen modulja a tranzakcióban részt vevő felek közötti jóváírások, terhelések és likviditás nyomon követésére szolgál. Az IP Ledger lehetővé teszi a tranzakciót lebonyolító felek számára, hogy automatikusan kiegyenlítsék a pénzeszközöket, ami azt is jelenti, hogy a teljes tranzakciót egyetlen ujjheggyel elintézik – függetlenül attól, hogy hány résztvevő vesz részt a tranzakcióban.

xCurrent

3. A Ripple partnersége a vezető bankokkal

A Ripple arra törekedett, és a világ legjelentősebb bankjait vonta be a RippleNet Ma RippleNet rendszerébe, a túlórák valóban erőteljes és robusztus hálózattá váltak, amely megkönnyíti a csatlakozást és a tranzakciókat több mint 200 globális bank és fizetési szolgáltató között világszerte. A bankoknak most lehetőségük van arra, hogy a globális fizetési ágazat mai legfejlettebb blokkláncát és decentralizált technológiáját könnyedén kihasználják, amely a határokon átnyúló tranzakciókban igény szerint likviditást és a működési egységességet biztosít a RippleNet nevű közös keretrendszeren keresztül. A RippleNet jelenleg –

  • Hozzáférés biztosítása számukra szabványosított intézményhálózathoz világszerte.
  • Segít nekik azonnali elszámolással, nem pedig napok alatt, másodpercek alatt lebonyolítani a tranzakciókat.
  • Végpontok közötti áttekinthetőség biztosítása a díjak, az állapot és az ügyféladatok között.
  • A határokon átnyúló fizetések tőkekövetelményeinek csökkentése.

Az alábbiakban felsoroljuk a Ripple bankokkal kötött partnerkapcsolatait:

A Ripple partnersége vezető bankokkal

A Ripple partnersége vezető bankokkal

A Ripple partnersége vezető bankokkal

4. xRapid

Míg az xCurrent szerepet játszott abban, hogy az XRP szintet érjen el, úgy gondolják, hogy a következő felfelé vezető út most a gyakorlati xRapid lesz. Az xRapid a Ripple Labs második terméke, amely aktívan használja a Ripple XRP tokent. Ez egy gyakoribb elszámolási szolgáltatás, amelyet bármely fizetési szolgáltató vagy fizetésfeldolgozó szolgáltató igénybe vehet és előnyöket élvezhet a fizetés ugyanazon országban, régióban vagy tengerentúlon történő elszámolásakor. Az xRapid lehetőségeit a Fleetcor és a Ripple közötti partnerségről szóló közelmúltbeli bejelentés láthatja. A Fleetcor egy 19 milliárd dolláros fizetési szolgáltató cég, amelynek székhelye az Egyesült Államokban található. Ez év elején bejelentette, hogy a Ripple xRapid szoftverével tesztelnek és tesztelnek. A Fleetcor nagyon nagy szereplő a fizetési iparban, amely dollármilliárdok értékű tranzakciókat dolgoz fel évente, és óriási ügyfélköre van azon vállalkozások számára, akik nemzetközi kifizetéseket teljesítenek beszállítóknak és alkalmazottaknak szerte a világon..

xRapid

Nyomók, amelyek le tudják hozni az XRP-t

Bár rengeteg pozitívum volt, akadtak kritikák is, amelyek szerint az XRP nem olyan nagy. Ennek számos oka volt, a leggyakoribb az XRP és a Ripple központosítása. Az alábbiakban felsoroljuk azokat az okokat, amelyekről gyakran hallani, hogy az XRP miért rossz befektetés –

1. Nagy per van folyamatban a Ripple ellen

A Ripple ellen az R3 Holdco LLC beperelte az opciós szerződés miatt, és hosszú tárgyalási folyamat várt az eredményre. Ez a korábbi Ripple partner azt állítja, hogy a vállalat egyoldalúan felmondta a szerződésüket (e-mailben, ami nagyon szakszerűtlen), és most legfeljebb 1 milliárd dollárt szeretne a Ripple-től. Ekkora pénzösszeg arra késztetheti a Ripple-t, hogy még több XRP-t dobjon piacra, tovább hígítva az árát. És kidobhatnak mindent, amit csak akarnak.

2. Kevés ember kezében van, és a Ripple labs képes kezelni az XRP kínálatot a piacokon

A Ripple XRP-je konszolidálva van, és kevesen tudnak bármilyen összeget eldobni. Bejelentések érkeztek arról, hogy a Ripple Labs további „50 milliárd XRP-t fog kiadni néhány év alatt”, „diszkrecionális módon”. Ha valaki hisz a decentralizált kriptovalutákban, és ez az oka az ebbe az érmébe történő befektetésnek, akkor ez a feltételezés téves vagy legalábbis többször megtámadott, mert az XRP ebben a tekintetben rosszabb, mint a fiat, mivel a Bitcointól eltérően a Ripple teljes áramellátással rendelkezik és képes felfújni a piacot virtuális érmeikkel, ahogy jónak látják. A központi bankoknak legalább szigorú szabályaik vannak a pénznyomtatással kapcsolatban. Az XRP vállalati kriptovaluta – de akkor nem kriptónak kellene hívni, hanem talán „vállalati fiatnak”.

Következtetés

A Ripple XRP-je elegendő tűzerővel rendelkezik ahhoz, hogy újabb szintekre emelkedjen, és ha mégis megtörténik, akkor az összes célpont csak az egész szám lesz. De igen, nem lehet tagadni azt a kockázatot, amely valójában az XRP-t „shitcoin-vá” teheti. Meg kell várni, és figyelni kell, hogy a Ripple miként enyhíti kihívásait, és hogyan emelkedik fel hamvaiból, mint egy főnix.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map