Aussie silazi! Tjedni vremenski okvir progoni AUD / USD

Već duže vrijeme gledam AUD / USD. Ovaj par trguje u širokom rasponu već otprilike godinu dana i čini se da neće uskoro izbiti iz njega. Trenutno sam uzbuđen zbog ovog para jer izgleda kao da se besprijekorna prilika za kratku prodaju predstavlja na većim vremenskim okvirima, što je posebno vidljivo na tjednom grafikonu. Pogledajmo bliže AUD / USD:

 

AUD / USD – Medvjedi su spremni!

Aussie silazi 1AUD / USD Tjedni grafikon

Kao što jasno možete vidjeti na ovom grafikonu, cijena se promijenila u važnu zonu otpora koja je ujedno i vrh. Bikovi su mnogo puta izazivali ovu razinu u posljednjih godinu dana, ali je nisu uspjeli prevladati. U međuvremenu su trgovci asortimanom dobro zarađivali dok je cijena oscilirala u cijelom tom rasponu.

Ovdje ne samo da se cijena trguje blizu vrha, već pokazuje znakove iscrpljenosti. To je upravo ono što bismo trebali tražiti u regiji najvećeg otpora. Sve posljednje tri dnevne svijeće imaju fitilje prema gore koji nam pokazuju da ovdje ulaze prodavači dok kupci postaju iscrpljeni. Ove svijeće za odbijanje mogu se koristiti kao okidač za kratak rad. Oni također tvore obrazac koji se naziva visoki val. Visoki val je nekoliko svijeća nalik dojiju sa fitiljima usmjerenima gore ili dolje. U ovom slučaju, fitilji su usmjereni prema gore, što ukazuje na priliku da prođete kratko. Evo grafikona koji naglašava stvaranje visokih valova:

Aussie silazi 2AUD / USD Tjedni grafikon

Jedan od načina na koji možemo trgovati ovom postavkom je ulazak po trenutnoj tržišnoj cijeni, uz zaustavljeni gubitak postavljen nekoliko pipova iznad vrha svijeće u središtu ove crvene elipse. Cilj bi trebao biti dvostruko veći od zaustavnog gubitka, što u ovom slučaju izgleda vrlo realno.

Imajte na umu da ovdje gledamo tjedni vremenski okvir i da se takvoj vrsti trgovanja može potrajati nekoliko tjedana. Ovdje će vam trebati malo strpljenja. Kažem “možda”, jer ovoj trgovini može trebati i manje od jednog dana da se odigra ako tržište proizvede dovoljno nestabilnosti.

Za nekoliko minuta iz Australije imamo neke zaista važne ekonomske podatke – brojeve BDP-a u 00:30 GMT. 30 minuta nakon toga imamo proizvodne brojeve izvan Kine. To je važno za Australiju i za australski dolar jer Kina uvozi velike količine robe iz ove zemlje i najvažniji je australijski trgovinski partner. Kada se proizvodnja poveća u Kini, može se očekivati ​​da će se više robe kupiti iz Australije, što je pozitivno i za australsko gospodarstvo i za njegovu valutu.

 

EUR / USD – još uvijek odlučno medvjedast

Aussie silazi 3EUR / USD dnevni grafikon

EUR / USD također tiska naopačke fitilje u posljednja tri dana trgovanja. Tehnička slika snažno sugerira daljnji pad ovog tečaja. Ovim parom može se trgovati ulaskom po trenutnoj tržišnoj cijeni, trgovanjem probijanjem medvjeđe svijeće za odbijanje od utorka ili čekanjem da se dogodi retracement prije ulaska u kratki. Svijeća od utorka snažna je svijeća za odbijanje koja je probila 20-EMA-u. Ove svijeće za odbijanje obično proizvode dobro praćenje u danima koji slijede nakon nje. Ovo će biti zanimljivo …

 


S&P 500 – I dalje visoko leti

S&P 500, koji je američki indeks dionica, u posljednje vrijeme izuzetno je bikovit. Ova nevjerojatna trka bikova donekle je usporena u posljednjih nekoliko dana, ali to ne znači da će se uskoro nužno spustiti niže. Naravno, šanse za ispravak uvijek postoje, ali nemojmo se boriti protiv ovog moćnog trenda. Pogledajmo dnevni grafikon ovog indeksa:

Aussie silazi 4S&P 500 Dnevna karta

Ovdje vidimo nekoliko doji svijeća koje su nastale u posljednjih nekoliko dana. Ti doji i nedavno kretanje u stranu sugeriraju da bismo uskoro mogli vidjeti plitku korekciju. Naravno, cijena bi mogla samo nastaviti trgovati više bez stvaranja značajne korekcije, ali korekcija bi bila poželjnija kako bi se dobila čistija prilika za ponovni ulazak na ovo tržište. Pripazite na ovaj indeks. Ova vožnja s bikovima još nije gotova!

 

Ostale vijesti u srijedu

Američki predsjednik Donald Trump održat će govor za nekoliko sati u 02:00 GMT.

Podaci o proizvodnji u Velikoj Britaniji i SAD-u povećavaju se kasnije tijekom dana u 09:30 i 15:00 GMT.

Odluka o kamatnoj stopi BoC-a (Bank of Canada) je u 15:00 GMT.

Profitabilno trgovanje!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map