Australijski dolar suočit će se s daljnjim vjetrovima s rezervnom australijskom bankom

Za ovaj je tjedan zakazan popriličan broj odluka o kamatnim stopama središnje banke. Prva na listi je odluka Australijske rezervne banke, rano u utorak u 03:30 GMT. Očekuje se da će RBA zadržati stabilnu stopu na 1,5%. Sama odluka o stopi vjerojatno neće uzrokovati veliku nestabilnost, osim ako je RBA donio smanjenje stope. Prateća izjava o stopi, međutim, mogla bi teško utjecati na australski dolar ako RBA udari pokorno. Aussie je u studenom trgovao nešto niže i vjerojatno će ostati slab u prosincu. Evo tjednog grafikona AUD / USD:

 

AUD / USD Tjedni grafikon

  

Na ovom se paru nalazi određeni medvjeđi nagib. Pokazatelj spore stohastike na dnu zaslona također svjedoči o ovoj slabosti. Povlačenje u posljednja dva tjedna vratilo je par u zonu koja nudi dobar omjer rizika i nagrade za kratkoprodaje. Eksponencijalni pomični prosjek od 20 tjedana, što je oko 70 pipova iznad zatvaranja u petak, mogao bi ograničiti cijenu u sljedećih nekoliko tjedana. Evo dnevnog grafikona:

 

AUD / USD Dnevni grafikon

  

U nedavnim sam člancima predložio prodaju ovog para u regiji bivše zone otpora kako je označeno na gornjoj karti. Ova zona otpora još uvijek se drži, kao i 20-dnevni eksponencijalni pomični prosjek i 200-dnevni pomični prosjek. Ova dva pomična prosjeka zajedno s bivšom zonom podrške koja djeluje kao novi otpor stvaraju snažno stjecište otpornih elemenata što bi moglo biti važna prednost trgovcima koji uzimaju kratku stranu.

 

Trgovci koji bi željeli sudjelovati na novim kratkim pozicijama na AUD / USD mogu koristiti nekoliko različitih pristupa. Jedan od njih bio bi otvaranje dugoročne trgovine u koju se može ući po trenutnoj tržišnoj cijeni (0,74529). Mogu se koristiti široki stop-gubici od oko 200 pipsa i take profit od oko 600 pipsa. Sljedeći grafikon objašnjava postavke:

 

AUD / USD Tjedni grafikon

  

Pozicija se može dovesti u besparicu čim se pomakne u vašu korist za 200 pipsa (udaljenost početnog stop-gubitka.

 

Druga opcija bila bi pričekati još veći retracement prije ulaska. To nudi prednost veće ciljne dobiti i manjeg stop-gubitaka. Nedostatak ovog pokušaja je taj što cijena možda neće doseći vaš nalog za ulazak i mogli biste propustiti trgovinu. Evo primjera:

 

AUD / USD Tjedni grafikon

 

Naravno, postoji mnogo drugih načina trgovanja AUD / USD. Dugoročni poslovi ne privlače svakog trgovca i možda bi mogle biti besprijekorne prilike na nižim vremenskim okvirima u tjednu koji slijedi.

 

Odluka o stopi RBA i izjava o stopi nisu jedini važni događaji izvan regije ovog tjedna. Brojevi bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju Australije bit će objavljeni u srijedu u 00:30 GMT. Predviđa se pad ovih brojki što bi moglo biti odraz sporije australske ekonomije.

 

USD / CAD

 

BOC (Banka Kanade) također donosi odluku o kamatnim stopama ovog tjedna u srijedu u 15:00 GMT. Očekuje se kako će BOC zadržati nepromijenjenu stopu od 0,5 posto. Nedavni rast cijene nafte zasigurno će ublažiti dio gospodarskog pritiska Kanade. Sumnjam hoće li BOC u ovoj fazi postići iznenađujuće sniženje stope, posebno s nedavnim rastom cijene nafte. 

 

Ako cijena nafte nastavi napredovati ovaj tjedan, kanadski dolar mogao bi zaobići nešto više u odnosu na američki dolar, pogotovo ako dolar povuče više svojih nedavnih dobitaka. Evo dnevnog grafikona USD / CAD:

 

USD / CAD Dnevni grafikon

  

Ovdje možemo vidjeti da se par uvjerljivo probio ispod 20-dnevnog eksponencijalnog pomičnog prosjeka. Negativna divergencija na pokazatelju spore stohastike predvidjela je trenutno povlačenje cijena. Kao što možete vidjeti na gornjem grafikonu, ovaj pokazatelj trenutno naglo pada, i sve dok se ovaj pokazatelj naginje prema dolje, tečaj USD / CAD mogao bi ostati negativan.

 

Naravno, trenutno ne bih preporučio prodaju ovog para, jer bi se to borilo protiv većeg uzlaznog trenda. Zapamtite, par trguje iznad 200-dnevnog pomičnog prosjeka, pa čak i na tjednom grafikonu cijenu i dalje podržava 20-EMA. Pogledajmo tjedni grafikon USD / CAD:

 

USD / CAD Tjedni grafikon

  

Pokazatelj spore stohastike još uvijek nam daje pretjerano kupljeno očitanje. Cijenu još uvijek sadrži nagnuti kanal. Ti bi čimbenici, zajedno s podrškom koju nudi 20-tjedni eksponencijalni pomični prosjek, trebali upozoriti trgovce da u ovoj fazi razmatraju samo duge pozicije. Trenutna cijena također je na bivšoj razini otpora koja bi mogla biti važna nova zona podrške. Pogledajte sljedeći grafikon:

 

USD / CAD Dnevni grafikon

  

Kao što možda znate, kanadski dolar i cijena nafte u velikoj su korelaciji. Cijena nafte naglo je porasla nakon nedavnog dogovora nekih zemalja proizvođača nafte o smanjenju ili zamrzavanju proizvodnje nafte u pokušaju podizanja cijene ove robe. Njihov je plan do sada bio uspješan s trgovinom sirovom naftom iznad 51 dolar po barelu. Teško je reći koliko će dugoročno ovaj proizvodni rez biti učinkovit. Sumnjam hoće li cijena nafte još dugo trajati više. Ako se cijena nafte počne konsolidirati negdje u sljedećih nekoliko tjedana, mogla bi podržati USD / CAD. Ako američki dolar istodobno povrati vuču, USD / CAD bi se mogao brzo ponovno pomaknuti prema gore.

 

EUR / USD

 

Euro se u ovom trenutku suočava s mnogim temeljnim preprekama. Talijanski referendum, problemi Deutsche Bank i razgovori o mogućem izlasku Nizozemske iz Europske unije.

 

EUR / USD trguje znatno niže od predsjedničkih izbora u SAD-u. Pogledajte ovaj dnevni grafikon:

 

EUR / USD dnevni grafikon

  

Par se vratio na razinu koja bi mogla pružiti dobru priliku za njegovu prodaju. Tehničke i osnovne odredbe sugeriraju daljnji pad EUR / USD, a par bi mogao doseći paritet u sljedećih nekoliko tjedana. Trenutno je funta relativno jaka, a možda će prodaja eura u odnosu na funtu donijeti bolje rezultate od prodaje u odnosu na američki dolar.

 

U ponedjeljak će predsjednik ECB-a Mario Draghi održati govor u 14:00 GMT. U četvrtak ECB donosi odluku o kamatnim stopama u 12:45 GMT.

 

GBP / USD

 

GBP / USD trgovao je agresivno više u posljednjih nekoliko dana. Mogućnost da bi Velika Britanija mogla pristupiti jedinstvenom europskom tržištu nakon Brexita (uz cijenu) pokrenula je velik dio ovog impulzivnog uspona. Britanska ekonomija imala bi ogromnu korist ako bi zadržala pristup trgovini Eurozoni.

 

GBP / USD dnevni grafikon

  

Iako se GBP / USD približava važnoj zoni otpora, ne bih se kladio na preokret na ovom području. Ako uskoro dobijemo još dobrih vijesti o Brexitu za Veliku Britaniju, mogao bi doći do snažnog skupa olakšanja koji vjerojatno neće poštivati ​​obližnje razine otpora poput one u gornjoj tablici.

 

Važni događaji iz UK u sljedećem tjednu

 

Usluge PMI (studeni) – ponedjeljak 09:30 GMT

Govori guverner BOE Mark Carney – ponedjeljak 17:00 GMT

Proizvodnja (MoM) (listopad) – srijeda 09:30 GMT

 

Sretno s trgovanjem!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map