Bikovske pristranosti potkrepljuju cijene sirove nafte – rizik od raspoloženja u igri!

WTI Podržana je sirova nafta, ali nije uspjela proširiti svoj bikovski skup proteklog dana, ostajući depresivna na razini od 41,40, jer sljedeći val zaključavanja u cijelom svijetu prijeti da još jednom potkopa potražnju za sirovom naftom, što zadržava cijene sirove nafte pod pritiskom. Podsjećam vas da su se cijene sirove nafte oporavile početkom tjedna, nakon što je Pfizer objavio da je postigao 92% uspješnosti u svom ispitivanju za cjepivo COVID-19. Cijene nafte popravile su se još više kad je član OPEC-a Alžir nagovijestio da bi OPEC + mogao produbiti smanjenje proizvodnje grupe u siječnju.

Unatoč tome, dobici na cijenama sirove nafte bili su privremeni ili kratkotrajni, uslijed miješanih signala koji se tiču ​​koronavirusa (COVID-19) i rezultata izbora u SAD-u, da se ne zaboravi izgledi OPEC-ove potražnje. Osim toga, veliki gubici u cijenama sirove nafte mogli bi se pripisati i najnovijim izvješćima koja sugeriraju da je OPEC-ova proizvodnja nafte u listopadu porasla za 320 000 BPD, nakon nastavka proizvodnje u Libiji. U međuvremenu, snaga SAD-a sa širokim sjedištem. dolar, potpomognut mješovitim tržišnim osjećajima, također igra glavnu ulogu u podrivanju cijena sirove nafte, jer je cijena nafte obrnuto povezana s cijenom američkog dolara.

No, gubici u sirovoj nafti pokriveni su prevladavajućim nadama za daljnjim stimulansom i cjepivom protiv koronavirusa, što je donekle oživjelo nade u postojani skok globalne potražnje za energijom. Trenutno se sirova nafta trguje po cijeni od 41,47 dolara i konsolidira se u rasponu između 41,39 i 41,67.

Govoreći o negativima, zabrinutost zbog drugog vala koronavirusa i strahovi od ponovnih mjera zaključavanja u cijelom svijetu kontinuirano prijete oporavku potražnje za sirovom naftom. Valja napomenuti da koronavirus (COVID-19) uzima značajan danak SAD-u. Prema najnovijem izvješću, zemlja svakodnevno prijavljuje slučajeve, u iznosu većem od 100 tisuća dnevno. U osnovi sve američke države dostavljaju stalno slabe izvještaje o statusu COVID-19, kao i rekordni broj hospitalizacija i dnevnih slučajeva koji premašuju 100 000 u posljednjih nekoliko dana. Kao rezultat toga, New York je proglasio 22 sata. policijski čas u barovima, teretanama i restoranima, nastojeći suzbiti širenje. Vrijedno je spomenuti da je hospitalizacija COVID-19 u SAD-u trenutno više od 60.000.

Osim SAD-a, Europa je također prošlog tjedna ponovno uvela blokade, što dodatno pritiska potražnju za naftom. Prema najnovijem izvješću, Švedska je proglasila djelomično zatvaranje, zatvarajući barove i restorane prvi put od početka virusa. Stoga će ograničenja zaključavanja leđa unatrag imati trenutni negativni učinak na gorivo za prijevoz, jer će sve više ljudi ostati kod kuće u večernjim satima.

Uz nevolje virusa, razlog medvjeđih cijena sirove nafte mogao bi biti povezan i s dugotrajnom borbom između SAD-a i Kine, koja kontinuirano ubrzava. S druge strane, nastavak proizvodnje libijske nafte nastavlja poticati zabrinutost zbog prekomjerne ponude, koja je također imala glavnu ulogu u podrivanju cijena sirove nafte. Također je objavljeno da je OPEC-ova proizvodnja nafte u listopadu porasla za 320.000 BPD.

Osim toga, pad cijena sirove nafte dodatno je pojačan nakon što je OPEC smanjio prognozu rasta globalne potražnje nafte, na 6,25 milijuna barela dnevno (BPD) za 2021. sa 7 milijuna BPD u srpnju. OPEC je dodao da se očekuje da će potražnja za sirovom naftom biti ozbiljno otežana u pogledu transporta.

 

Međutim, raspoloženje na tržištu trepće mješovitim signalima od početka. Kao rezultat, mješovito trgovanje moglo bi se pripisati mješovitim signalima koji se tiču ​​koronavirusa (COVID-19) i kretanju globalne monetarne politike, ne zaboravljajući rezultate izbora u SAD-u. Treba napomenuti da se vodeći proizvođači cjepiva poput Pfizera i Moderne neprestano bore kako bi pronašli najbolji lijek za smrtonosni virus. Glasine o američkom poticaju i daljnje poboljšanje američko-japanskih odnosa pod demokratskim vodstvom također su pomogle da se ograniče gubici u smislu tržišnog raspoloženja.

Kao rezultat toga, američki dolar sa širokom bazom nije uspio produžiti niz rasta preko noći i podvrgnut je određenom prodajnom pritisku tog dana, usred prevladavajućeg raspoloženja na tržištu. Štoviše, gubici u zelenoj valuti mogli bi se povezati i s porastom stope zaraze COVID-19 u SAD-u i Europi, što neprestano potiče sumnje u ekonomski oporavak SAD-a. Međutim, gubici u američkom dolaru postali su ključni čimbenik koji je pomogao ograničiti gubitke u cijenama sirove nafte. To je poguralo cijene nafte više, jer je cijena nafte obrnuto povezana s cijenom američkog dolara. U međuvremenu, indeks američkog dolara, koji prati povraćaj novca u odnosu na skup ostalih valuta, pao je na 92,922.

.

S bikovske strane, gubici u cijenama sirove nafte dodatno su ograničeni kada je članica OPEC-a Alžir nagovijestila da bi OPEC + mogao produbiti smanjenje proizvodnje grupe u siječnju. Valja napomenuti da je alžirski ministar energetike Mohamed Arab prethodnog dana rekao da će OPEC + vjerojatno produžiti smanjenja proizvodnje nafte do 2021. ili ih produbiti, ovisno o tržišnim uvjetima. Ovi pozitivni komentari pomogli su ograničiti gubitak gubitaka ulja.

Krećući dalje, tržišni trgovci pripazit će na američki ekonomski kalendar, koji ističe najnovije podatke o američkoj inflaciji i zahtjevima za nezaposlene. U međuvremenu, novosti o trgovinskim pregovorima o Brexitu neće izgubiti nikakav značaj svakog dana. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map