Daily Brief, 14. prosinca – Sve što trebate znati o zlatu u ponedjeljak!

Dobro jutro trgovci,

Danas, tijekom azijske trgovinske sesije, cijene žutog metala nisu uspjele zaustaviti svoj medvjeđi rast tijekom noći, ostajući medvjedasti na razini od 1.835,66 dolara, uglavnom zbog raspoloženja na tržištu. Tome su svjedočili pozitivni učinci S-a&P 500 Budućnosti. Međutim, raspoloženje za trgovanje moglo bi biti povezano s optimizmom u SAD-u zbog skorog puštanja sljedećeg paketa stimulansa i početka cijepljenja protiv koronavirusa, koji su u konačnici potkopali privlačnost plemenitog metala u sigurnom utočištu. Osim toga, predsjednica Europske komisije (EK) Ursula von der Leyen i premijer Velike Britanije Boris Johnson dogovorili su se da će produžiti razgovore o Brexitu za još jedan tjedan, favorizirajući raspoloženje na tržištu i dodajući dodatni pritisak na sigurne cijene zlata.

Suprotno tome, tekući koronavirus (COVID-19) i prepirka između SAD-a i Kine i dalje izazivaju rizično raspoloženje na tržištu, što je dodatno ograničilo bilo kakav zamah za poluge. Nadalje, slabost široko utemeljenog američkog dolara također se može smatrati jednim od ključnih čimbenika koji pomaže u ograničavanju bilo kakvih dubljih gubitaka u zlatu. Trenutno se žuti metal trguje na 1.835,87 i konsolidira se u rasponu između 1.834,38 i 1.841,59.

Podržava se i ton trgovanja na tržištu zbog optimizma u pogledu mogućeg cjepiva i liječenja koronavirusa. Te su nade potaknute nakon što je američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) službeno odobrila cjepivo Pfizer-BioNTech COVID-19 za hitnu uporabu. U međuvremenu, nade je dodatno pojačao nedavni prijedlog da će zaposlenici u Bijeloj kući biti među prvima koji će se cijepiti. Međutim, pozitivni pomaci zbog cjepiva COVID-19 i dalje favoriziraju tržišno raspoloženje i podrivaju cijene žutog metala.

Preko bare, razlog za rizično raspoloženje na tržištu mogao bi se pripisati i malo napretka Brexita, koji je potaknut nakon što su se predsjednica Europske komisije (EK) Ursula von der Leyen i britanski premijer Boris Johnson dogovorili da će razvući razgovore o Brexitu za Još jedan tjedan.

Kao rezultat toga, široko utemeljeni američki dolar nije uspio postići pozitivnu snagu, povlačeći ponude svakodnevno jer sumnje ostaju oko globalnog ekonomskog oporavka od COVID-19. Tome su svjedočili nevjerojatni američki podaci prošlog tjedna. U međuvremenu, raspoloženje na tržištu s rizikom utjecalo je i na američku valutu. S druge strane, gubici u zelenoj valuti dodatno su ojačani očekivanjima da će Fed zadržati niske kamatne stope dulje vrijeme, kao što je odlučeno na posljednjem sastanku politike 2020. Međutim, gubici u američkom dolaru pomogli su ograničiti dublje gubitke u ZLATO cijene, kao cijena od ZLATO obrnuto je povezano s cijenom američkog dolara. Do 21:48 ET (1:48 AM GMT), Futures indeksa američkog dolara, koji prati povraćaj novca u odnosu na skup ostalih valuta, pao je za 0,17%, na 90,773.

Suprotno tome, sve jače zabrinutosti na tržištu u vezi s kontinuiranim porastom broja novih slučajeva koronavirusa u SAD-u i Europi, koji nastavljaju poticati zabrinutost za globalni ekonomski oporavak nametanjem novih ograničenja zaključavanja gospodarskih i socijalnih aktivnosti, nastavljaju pokušavati ispitivati ​​optimistične tržišne performanse. Osim toga, dugotrajna nemogućnost usvajanja američkog fiskalnog paketa i strahovi od punopravnog trgovinsko-političkog rata između Zapada i Kine također izazivaju tržišno raspoloženje koje bi moglo pomoći u ograničavanju gubitaka u cijenama žutog metala.

Krećući se naprijed, tržišni trgovci pripazit će na naslove američkih poticaja i vijesti o cjepivima. U međuvremenu, ažuriranja oko pregovora o trgovini Brexitom i kinesko-američke prepirke nisu izgubila nikakav značaj tog dana.

 

Svakodnevna podrška i otpor

S1 1.789,71

S2 1.813,47

S3 1.826,67

Točka okretanja 1,837.24

R1 1.850,43

R2 1.861

R3 1.884,77

ZLATO se konsolidira u uskom rasponu trgovanja između 1.847 i 1.822, na pozadini tankog volumena trgovanja i volatilnosti. Tržište često izvještava o tako tankoj volatilnosti sredinom prosinca, dok trgovci završavaju na svojim pozicijama uoči blagdanske sesije. Bikov proboj na razinama od oko 1.847 mogao bi voditi ZLATO cijena viša, do sljedeće razine otpora od 1,851, zajedno s razinama podrške od 1,830 i 1824. Prevladava neutralna pristranost. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map