Daily Brief, 15. siječnja – Sve što trebate znati o zlatu u petak!

Trgovci sretnim petkom, tijekom ranog azijskog trgovanja u petak, žuti je metal uspio zaustaviti niz gubitaka preko noći, povukavši neke skromne ponude oko sredine od 1.800 dolara, kao pogoršanje situacije s koronavirusom (COVID-19) i kinesko-američka borba držao je raspoloženje za trgovanje na tržištu pod pritiskom, što je zauzvrat davalo određenu potporu cijenama metala u sigurnom utočištu. Gubici na tržištu dionica dodatno su pojačani nakon što je Francuska uvela novo zaključavanje u cijeloj zemlji, što je odmah potaklo zabrinutost zbog ekonomskog oporavka i pružilo dodatnu potporu cijenama zlata.

U međuvremenu, geopolitika na Bliskom Istoku (napetosti između Irana i SAD-a) i napetosti između Velike Britanije i Kine, zbog pooštravanja uvoznih zakona, dodale su dodatni pritisak na tržišno raspoloženje, podupirući plemeniti metal. Suprotno tome, optimizam u pogledu potencijalnih cjepiva protiv koronavirusa i vjerojatnost dodatnog američkog paketa financijske pomoći postali su kritični čimbenici koji kriju bilo kakav daljnji rast cijena žutih metala. Zlato se trenutno trguje na 1.851,68, a konsolidira se u rasponu između 1.845,55 i 1.855,68.

Međutim, globalna tržišta dionica nisu uspjela zaustaviti negativan učinak preko noći i ostala su kisela, usred kinesko-američkih napetosti i rastućeg straha od koronavirusa. Na kinesko-američkom frontu, američki predsjednik Donald Trump nedavno je pokazao spremnost da nametne nove sankcije dužnosnicima i tvrtkama zbog navodnih nedjela u Južnokineskom moru i izriče zabranu ulaganja još devet kineskih tvrtki sa sumnjama da su povezane s kineskom vojskom, uključujući proizvođač aviona Comac i proizvođač telefona Xiaomi (OTC: XIACF) Corp. Zauzvrat je, kao odgovor na primjedbu Ministarstva vanjskih poslova 7. siječnja, kinesko veleposlanstvo optužilo Washington da “postavlja političke i ideološke etikete na ekonomska i trgovinska pitanja i iskorištava svoju državnu moć kako bi poduzeti mjere protiv stranih tvrtki, pod izlikom nacionalne sigurnosti. ” Ti će potezi dodatno povećati napetost s Kinom, a strahovi od punopravnog trgovinskog / političkog rata između SAD-a i Kine odmjeravali su tržišno raspoloženje i smatraju se kritičnim čimbenicima koji su zadržali ZLATO cijene više.

Osim toga, razlog medvjeđeg trgovanja mogao bi biti povezan i sa zabrinutošću zbog sve većeg broja slučajeva COVID-19 i ekonomski bolnim teškim zaključanjima. Sa sve većim tempom novih slučajeva virusa, globalna zaključavanja postaju agresivna. Prema najnovijem izvješću, Francuska je uvela novo nacionalno zaključavanje, dok njemačka kancelarka Merkel navodno želi pooštriti njemačko zaključavanje. Uz to, više od 22 milijuna ljudi trenutno je pod strogim uvjetima zaključavanja u kineskoj provinciji Hebei, koja okružuje Peking. Ograničenja su nametnuta nakon što je zemlja u srijedu objavila najveći broj novih infekcija Covid-19 u više od pet mjeseci.

Kao rezultat toga, široko utemeljeni američki dolar uspio je prekinuti niz gubitaka preko noći, popevši se više tijekom ranog azijskog zasjedanja, jer su ulagači počeli pokazivati ​​sklonost imovini iz sigurnih utočišta, uslijed sentimenta s rizikom od tržišta. Međutim, čini se da na dobitke u američkom dolaru relativno ne utječe napredak u američkom paketu poticaja koji nastoji potkopati američku valutu. Kao što smo već nekoliko puta spomenuli, očekuje se da će izabrani američki predsjednik Joe Biden otkriti svoje planove za sljedeću rundu američkog fiskalnog poticaja (koji bi mogao vrijediti 2 tisuće dolara) u 00:15 GMT. Stoga su dobici na američkom dolaru postali kritični čimbenik koji je ograničio svako dodatno povećanje u ZLATO cijenama, jer je cijena zlata obrnuto povezana s cijenom zelenog novca. Gledajući naprijed, tržišni će igrači pripaziti na objavljivanje američke osnovne maloprodaje m / m, zajedno s maloprodajom m / m. Osim toga, govor novoizabranog predsjednika Bidena također će se pomno pratiti. U međuvremenu, očekuje se da će kasnije danas biti objavljeni i britanski BDP m / m i bilans trgovine robe. I, naravno, ažuriranja oko kinesko-američke borbe i poteškoća s virusima neće izgubiti na važnosti svakog dana.

Svakodnevna podrška i otpor

S1 1.803,95

S2 1.825,34

S3 1.835,82

Točka okretanja 1.846,73

R1 1.857,21

R2 1.868,12

R3 1.889,51

ZLATO nastavlja trgovanje bočno, unutar širokog raspona trgovanja od 1.862 do 1.829. Plemeniti metal, ZLATO, vjerojatno će odmah naći otpor na 1.853 i 1.863. S donje strane očekuje se da će plemeniti metal naći potporu na 1.833. Kršenje ove 1.833 razine podrške moglo bi otvoriti dodatni prostor za prodaju do današnje razine 1.820. 50 razdoblja EMA i RSI podržavaju pristranost prodaje. Međutim, nedostatak ekonomskih događaja drži tržište nesigurnim, između 1.843 i 1.829 razina. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map