EUR / USD krši uzlazni kanal – brzi dnevni pregled!

The EUR / USD valutni par zatvorio se na 1,20724, nakon što je plasirao najvišu od 1,22130, a najnižu od 1,20620. Nakon porasta tijekom dvije uzastopne sesije, par EUR / USD u petak se spustio na šestodnevni najniži nivo, usred snage široko utemeljenog američkog dolara i rastućih američkih prinosa. Rizičnije valute, poput EUR / USD, bile su teže pogođene zbog sve većeg straha da će središnje banke morati pooštriti prije nego što se ranije očekivalo. Indeks američkog dolara (DXY) popeo se na najviši tjedan dana, na 90,468, tijekom ranih europskih sati trgovanja u petak. Zbog snage američkog dolara, u kombinaciji sa slabošću eura, koji je valuta rizika, par EUR / USD zabilježio je nagli pad cijena u petak.

Nedavno je fokus globalnog tržišta bio isključivo na prinosu državnih obveznica, posebno na američke riznice. Tržišta su agresivno prihvatila očekivanja rasta inflacije, jer se gospodarstva oporavljaju zbog izuzetno visokih razina fiskalnih poticaja i vrlo labave monetarne politike. Desetogodišnji prinosi američke riznice prešli su razinu 1,6 i u petak su trgovali na najvišoj razini u jednoj godini. To je ojačalo američki dolar, povlačeći cijene EUR / USD dalje prema dolje.

Na početku podataka, u 12:00 GMT, došle su njemačke uvozne cijene, pokazujući rast na 1,9%, u odnosu na očekivanih 1,1%, koji su podržavali euro i pokrivali sve daljnje gubitke u paru EUR / USD. U 12:45 GMT, puštena je francuska potrošnja, što ukazuje na pad na -4,6%, u odnosu na projiciranih -3,5%, koji su vagali za euro i dodali gubitke u paru EUR / USD. U veljači je francuski Prelim CPI dosegao -0,1%, nasuprot prognozi od -0,3%, podržavajući euro i ograničavajući pad u paru EUR / USD. Francuski je preliminarni BDP za tromjesečje pao na -1,4%, u odnosu na očekivanih -1,35, odmjeravajući euro i dodajući dodatni zamah paru EUR / USD. U 13:00 GMT ušao je španjolski Flash CPI za godinu. Pao je na 0,0%, u odnosu na projiciranih 0,6%, i težio je euru, dodajući tako gubitke u paru EUR / USD.

S američke strane, u 18:30 GMT, Core PCE indeks cijena za siječanj iznosio je 0,3%, u odnosu na procijenjenih 0,1%, podržavajući američki dolar i dodajući gubitke u EUR / USD cijenama. Bilans robne razmjene za siječanj pokazao je deficit od -83,7B, u odnosu na procijenjenih -83,0B, teži američkom dolaru i pokriva sve daljnje gubitke u EUR / USD. Osobni dohodak za siječanj popeo se na 10,0%, naspram procijenjenih 9,4%, što je dalo poticaj zelenoj valuti i dodalo pritisak smanjenja na EUR / USD.

Osobna potrošnja pala je na 2,4% u siječnju, u odnosu na procijenjenih 2,6%, što je vagalo američkom dolaru i pomoglo EUR / USDu da nadoknadi dio svojih gubitaka. Veleprodajne zalihe Prelim porasle su na 1,3%, u odnosu na procijenjenih 0,3%, težeći američkom dolaru i ograničavajući daljnji pad u EUR / USD. U 19:45 GMT ušao je čikaški PMI za veljaču, što ukazuje na pad na 59,5 u odnosu na procijenjenih 61,0, vršeći pritisak na američki dolar i ograničavajući pad impulsa u EUR / USD. U 20:00 GMT stigao je Revidirani potrošački osjećaj UM za veljaču. I dalje je u skladu s procjenama od 76,8. Revidirana očekivanja o inflaciji u UM također su ostala nepromijenjena na 3,3%.

Nadalje, u petak je kreator politike Europske središnje banke Yannis Strournaras postao prvi dužnosnik ECB-a koji je otvoreno pozvao na povećanje kupovine obveznica ECB-a, nastojeći zaustaviti rast troškova posudbe. Rekao je da je došlo do neopravdanog pooštravanja prinosa obveznica, te bi bilo poželjno da ECB ubrza tempo kupnje PEPP-a, kako bi potvrdio povoljne uvjete financiranja tijekom pandemije. Komentari Strournarasa vrše veći pritisak na euro, povlačeći par EUR / USD dalje prema dolje.

 

Dnevni tehnički nivo

Podrška otporu

1,2076 1,2098

1,2062 1,2106

1,2054 1,2120

Točka okretanja: 1.2084


EUR / USD trguje na oznaci 1.2085, suočavajući se s trenutnim otporom na razini 1.2090, dok podrška ostaje na razini 1.2060. Budući da se EUR / USD drži ispod 50 EMA, mogli bismo vidjeti nastavak prodajnog trenda u paru EUR / USD do 1.2060, a ispod toga, sljedeći cilj mogao bi biti 1.2020. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map