EUR / USD trgovine pogađaju profit – spremajte se za još jednu prodaju!

The EUR / USD par se zatvorio na 1.20622, nakon što je stavio najviši nivo od 1.21130, a najniži od 1.20426. Unatoč jačim makroekonomskim podacima iz Europe koji su jači od očekivanih, Europska unija EUR / USD par je u srijedu zabilježio gubitke, usred široke snage američkog dolara. Američki je dolar bio visok, usred rastućeg optimizma da će ubrzani program cijepljenja u zemlji dovesti do brzog i snažnog gospodarskog oporavka. U utorak je američki predsjednik Joe Biden najavio da će SAD imati dovoljno cjepiva protiv koronavirusa za imunizaciju svake odrasle osobe u zemlji do kraja svibnja, što će biti dva mjeseca prije roka.

Ta su događanja pratila farmaceutska tvrtka Merck koja je pristala pomoći suparniku Johnsonu & Johnson kako bi ubrzao proizvodnju jednog cjepiva. Program cjepiva sada je jedan od ključnih čimbenika u vraćanju gospodarstva. Teksas, koji je druga najveća američka država po broju stanovnika, već je najavio da će ukinuti ograničenja maski i potpuno otvoriti tvrtke do sljedećeg tjedna. Nadalje, američki paket poticaja odobrio je i američki Zastupnički dom. To će dodati 1,9 bilijuna američkih dolara pomoći za pomoć protiv koronavirusa, što će podržati gospodarski rast na putu oporavka. Svi ovi pozitivni događaji u SAD-u dodali su snagu američkom dolaru, također ulažući u prinose američkih obveznica i odmeravajući na EUR / USD par.

Na početku podataka, u 12:45 GMT, ušao je saldo proračuna francuske vlade, pokazujući deficit od -21,9 milijardi za siječanj. U 13:15 GMT, pušten je PMI španjolskih usluga, koji ostaje nepromijenjen s očekivanjima od 43,1. U 13:45 GMT, talijanski servisni PMI najavio je porast na 48,8, u odnosu na očekivanih 45,8, podržavajući euro i pokrivajući sve daljnje gubitke u EUR / USD par. U 13:50 GMT, objavljen je francuski PMI usluge Final Final Services, koji pokazuje porast na 45,6, u odnosu na očekivanih 43,6, podržavajući euro i ograničavajući zamah pada EUR / USD par. U 13:55 GMT ušao je njemački PMI Final Services koji je ostao u skladu s prognozom od 45,7. U 14:00 GMT, konačni PMI podaci za cijelu eurozonu došli su na 45,7, protiv očekivanih 44,7, podržavajući euro i pokrivajući sve daljnje gubitke u Europskoj uniji. EUR / USD par. U 15:00 GMT, objavljen je PPI za siječanj, koji je porastao na 1,4%, u odnosu na očekivanih 1,3%, koji je podržao euro i ograničio pad u EUR / USD cijenama.

S američke strane, u 18:15 po Griniču, objavljena je promjena zapošljavanja u nepoljoprivrednom gospodarstvu ADP za veljaču, koja je pokazala pad na 117 tisuća, u odnosu na prognozu od 203 tisuće, koja je težila američkom dolaru i ograničila daljnji pad u EUR / USD par. U 19:45 GMT, Final Services PMI za veljaču popeo se na 59,8, u odnosu na predviđenih 58,9, što je podržavalo američki dolar i dodalo gubitke u EUR / USD par. U 20:00 GMT, PMI usluga ISM-a pao je na 55,3, u odnosu na predviđenih 58,7, teži američkom dolaru i pokriva sve daljnje gubitke u paru EUR / USD. U međuvremenu, jedinstvena valuta euro našla se pod pritiskom jer su izgledi za europsko gospodarstvo i dalje bili klimavi, zbog toga što su se mnoge europske zemlje okrenule drugim zemljama izvan Europe kako bi pojačale zalihe cjepiva. U ponedjeljak je austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao da namjerava raditi s Izraelom i Danskom o budućoj proizvodnji cjepiva. Oštro je kritizirao strategiju i regulator bloka Europske unije, Europsku medicinsku agenciju (EMA), jer je odobrenje Pfizera od strane EU & Cjepivo BioNTech krajem prosinca došlo je nekoliko tjedana nakon što su ga odobrile Velika Britanija i SAD. Danski premijer također je dao slične komentare, rekavši da europski napori u pogledu cjepiva više ne mogu biti samostalni, što objašnjava zašto Danska i Austrija surađuju na dobivanju dodatnih doza.

Druge države EU pozvale su Rusiju i Kinu da popune praznine u opskrbi cjepivima, a Slovačka je izdala hitno odobrenje za moskovsko cjepivo Sputnik, zbog kašnjenja u isporuci iz Pfizera i AstraZenece. Države članice EU-a izgubile su povjerenje u strategiju cjepiva Europske unije, koja važi za euro i na kraju dodaje na gubitke u EUR / USD par.

Dnevni tehnički nivo

Podrška otporu

1,2021 1,2125

1.1954 1.2162

1,1917 1,22229

Točka okretanja: 1.2058The EUR / USD trguje na oznaci 1.2055, prekršivši područje podrške od 1.2094, koje sada djeluje kao otpor paru EUR / USD. U ovom trenutku EUR / USD može naći podršku na 1.2042, a medvjeđi proboj na ovoj razini mogao bi potaknuti veću prodaju u EUR / USD, sve do razine 1.998. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map