Forex signali američki kratki sastanak, 10. rujna – Još jedno veliko izvješće o zaradi i zaposlenju iz Velike Britanije

Danas su financijska tržišta ponovno prilično tiha. Osjećaj o riziku ostaje pozitivan, a komentari iz Kine pomažu u održavanju takvog osjećaja. Kineski premijer Li rekao je jutros da će “trgovinski pregovori postići napredak”, a uklonili su i investicijske kvote. Zanimljiv je članak danas bio izvještaj Reutersa u kojem se sugerira da je Japanska banka sada otvorenija za raspravu o dodatnom monetarnom popuštanju sljedećeg tjedna. To bi JPY trebalo zadržati neko vrijeme na visini.

Najveći događaj danas je, međutim, izvještaj o zaposlenosti i zaradi iz Velike Britanije. The niža stopa nezaposlenosti na 3,8% dok zarada je opet skočila na 4,0% 3M / Y. Zapošljavanje i zarada posebno nastavljaju iznenaditi tržišta zauvijek dok neprestano rastu, u trenutku kada ostatak gospodarstva ide prema recesiji. Iako bi Velika Britanija možda usko izbjegla recesiju sada nakon nekih pozitivnih brojki koje smo vidjeli ovaj tjedan, ali još je prerano za reći.

Europsko zasjedanje

 • Francuska i talijanska industrijska proizvodnja – Prošlomjesečno izvješće pokazalo je veliki pad industrijske proizvodnje u Francuskoj za 2,3% za lipanj. Iako se očekivalo da će proizvodnja u srpnju postati pozitivna i povećati se za 0,5%, no promašila je očekivanja i umjesto toga porasla za samo 0,3%. U Italiji je industrijska proizvodnja također opala u lipnju za 0,2%, kao što je pokazalo prošlomjesečno izvješće, koje je danas revidirano niže na -0,3%. Očekivalo se da će današnje izvješće pokazati još jedan pad od 0,1% za lipanj, ali pad je bio veći, za 0,7%. Proizvodnja i dalje trpi u Europi.
 • Izvješće o zapošljavanju u Velikoj Britaniji – Očekivalo se da će stopa nezaposlenosti ILO-a ostati nepromijenjena, ali je dosegla 3,8% u odnosu na očekivane 3,9% i ranije. Promjena zahtjeva za nezaposlenost u kolovozu iznosila je 28,2 tisuće. Prethodni broj iznosio je 28,0 tisuća, koji je revidiran na 19,8 tisuća. Promjena u zaposlenosti došla je na 31 tisuće u odnosu na očekivanih 55 tisuća, u odnosu na 115 tisuća ranije. Zaposlenost je u Velikoj Britaniji i dalje prilično jaka.
 • Izvješće o zaradi u Velikoj Britaniji – Očekivalo se da će prosječni indeks zarade danas ostati nepromijenjen na 3,7%. No, indeks prosječne zarade još je jedan skok na 4% za srpanj. I lipanjski broj revidiran je veći s 3,7% na 3,8%. Prosječna tjedna zarada bez bonusa također je porasla i iznosila je 3,8% naspram 3,7% 3 m / g očekivano, ali je prethodno otkucala 3,9%. Zarada na godišnjem nivou iznosila je + 4,2%, što je najveći broj od veljače 2010. Realno gledano, prosječna tjedna zarada iznosi + 2,1% 3 milijuna eura godišnje, što je najjače očitavanje od rujna 2015..
 • Bez irske granice nema alternativa za zaustavljanje – Irska ministrica za europske poslove, Helen McEntee, komentirala je jutros rekavši da još uvijek nemaju stvarne dokaze o alternativama za zaustavljanje. Situacija na Brexitu mijenja se svaki dan, ali iz Velike Britanije nisu imali nikakav prijedlog o zaustavljanju samo za Sjevernu Irsku. Dakle, nema nade u dogovor onda.
 • Nema fiskalnog poticaja za Scholza – Njemački ministar financija Olaf Scholz rekao je ranije danas da rade ono što je potrebno bez novog duga. Proračun za 2020. godinu ekspanzivan je, koji će se nositi s velikim izazovima, uključujući globalne trgovinske sporove. Njemačka nije u krizi, ima solidnu fiskalnu poziciju. Reagirat ćemo ako dođe do krize.

Američka sjednica

 • Carney ne zvuči previše zabrinuto – Predsjednik Banke Engleske Mark Carney komentirao je malo prije da BOE ne vidi velike neravnoteže u gospodarstvu koje bi obično uzrokovale usporavanje. BOE ima alate za rješavanje gospodarskog usporavanja. Gospodarstva imaju fiskalni prostor za suočavanje s recesijom, ali on nije neograničen. Približavamo se globalnoj zamci likvidnosti.
 • Kanadska stambena započinjanja i građevinske dozvole – Početak stanovanja povećan je za 222 tisuće u srpnju u Kanadi, kao što je pokazalo prošlomjesečno izvješće. Očekivalo se da će se broj za kolovoz ohladiti na 213 tisuća, ali su se dodatno povećali na 227 tisuća. Građevinske dozvole u posljednja su dva očitavanja zabilježila dva jako loša mjeseca, što je u svibnju pokazalo pad od 13,0%, a u lipnju pad od 3,7%. Lipanj je danas revidiran na -3,1%. Očekivalo se da će građevinske dozvole u srpnju postati pozitivne i povećati se za 2,1%, no danas smo zabilježili rast od 3,0%, pobijedivši očekivanja.
 • OPEC-ov Barkindo zvuči optimistično na nafti – Glavni tajnik OPEC-a upravo je rekao da su bili vrlo konzervativni s prognozama potražnje. Tržište nafte nije vođeno temeljima. Ne vidi recesiju na pomolu i rekao je da američka ekonomija dobro posluje.

Trguje u vidu

Medvjedast EUR / GBP

 • Trend se prebacio na medvjedast
 • Povlačenje veće danas ranije je gotovo
 • 20 SMA gura cijenu niže

20 SMA pruža otpor još jednom kad se silazni trend nastavio

EUR / GBP bio je u jakom bikovskom trendu od početka svibnja, ali početkom kolovoza trend se preusmjerio na medvjedast dok je euro protezao u padu, dok se GBP okretao više. 20 SMA (siva) isprva je pružao otpor, ali trend se usporio u sljedećim tjednima i veći su MA preuzeli taj posao. Iako se silazni trend ponovo nastavio prošlog tjedna, a čini se da se 20 SMA ponovno pretvorio u otpor, ubijajući više i gurajući cijenu niže. Dakle, pritisak ostaje na negativnoj strani ovog para.

U zaključku

GBP se danas ponovno okrenuo, nakon što smo jučer vidjeli neke pozitivne proizvodne podatke i veliko izvješće o zaposlenosti i zaradi danas. Brexit bi se mogao ponovno odgoditi, što znači da bismo u sljedećim tjednima mogli svjedočiti bikovskoj fazi u GBP parovima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map