Forex signali američki kratki sastanak, 13. kolovoza – Mješoviti ekonomski podaci danas zbunjuju tržišta

Ekonomski podaci postaju sve slabiji širom svijeta, posebno posljednjih mjeseci. Danas smo objavili dosta važnih ekonomskih izvještaja koji su pokazali povećanu slabost, ali danas smo vidjeli i neke pristojne brojke. Počelo je s Zapošljavanje u Velikoj Britaniji i izvještaj o zaradi. Stopa nezaposlenosti bila je viša, ali je i dalje na pristojnoj razini zarada je skočila više još jednom za tri boda u lipnju, nakon skoka koji smo vidjeli u svibnju. Dakle, podaci iz Britanije danas su bili prilično pozitivni.

Ali ne možemo to reći za eurozonu. The ZEW ekonomsko raspoloženje iz Njemačke i eurozone nekoliko je mjeseci negativan, a danas je ronio dalje na negativnom teritoriju. Oba broja iz eurozone i Njemačke pokazala su da je sentiment pao na najnižu razinu od 2011. godine, što znači da bi sada obje ekonomije mogle pasti u recesiju. Očekuje se da će njemačko izvješće o BDP-u sutra pokazati pad za Q2, ali ni Q3 zasad ne izgleda previše dobro, tako da recesija dobro stoji na kartama. Izvješće o inflaciji iz SAD-a bilo je impresivno, kao i oba, naslov i osnovni CPI prošli su mjesec porasli za 0,3%, ali i zarada je zabilježila veliko usporavanje, pa su trgovci nakon toga ostali češati glavu..

Europsko zasjedanje

 • Izvješće o zapošljavanju u Velikoj Britaniji – Izvješće o zapošljavanju objavljeno jutros pokazalo je da je stopa nezaposlenosti porasla na 3,9% sa 3,8% ranije. Promjena zaposlenosti također je premašila očekivanja na 115 tisuća prema očekivanih 60 tisuća, dok je promjena zahtjeva za nezaposlenost u srpnju iznosila 28,0 tisuća prema očekivanih 42 tisuće. Prethodni broj iznosio je 38,0 tisuća, ali je revidiran niže na 31,4 tisuće. Dakle, ovo je izvješće više pozitivno nego negativno.
 • Izvješće o zaradi u Velikoj Britaniji – Izvještaj o zaradi bio je čak i bolji od izvještaja o zaposlenju. Zarada je porasla na 3,7% 3MY koliko se očekivalo u lipnju, s 3,4% u svibnju, dok je svibanj revidiran na više od 3,5% s 3,4% ranije. Prosječna tjedna zarada (bez bonusa) također je bila impresivna. dolazi na 3,9% s 3,8% 3m / y očekivano, u odnosu na 3,6% ranije. Ovo su neke zaista solidne brojke za zaradu.
 • Ekonomski osjećaji postali su negativni prije nekoliko mjeseci. Ranije danas oslobođeni su ekonomski osjećaji za Njemačku i eurozonu, a sentiment se dodatno pogoršao. Evo brojki:
 • Očekuje se ekonomsko raspoloženje njemačkog ZEW-a -13,5 prema -6,3
 • Prethodni -1.1
 • Očekivanja njemačkog ekonomskog raspoloženja ZEW -44,1 prema -28,0
 • Prethodni -24,5
 • Ekonomsko raspoloženje ZEW-a iz eurozone Očekivanja -43,6
 • Prethodni -20.3
 • Kina se zaklinje da nije dodirnula Yuan – Službenik PBOC-a dao je nekoliko komentara na juan putem Reutersa. Rekao je da je kineski juan trenutno na odgovarajućoj razini. Pokreti yuana ne moraju nužno dovesti do neurednih kretanja u tokovima kapitala. Šokirani smo što su SAD Kinu označili kao ‘manipulatora valutama’.
 • Američka sjednica

  • Izvješće o inflaciji u SAD-u – Američko izvješće o inflaciji objavljeno je maloprije i činilo se kao da se opet naslonilo na pozitivnu stranu, nakon pozitivnog izvješća prošlog mjeseca. Glavni CPI povećao se za 0,3%, kako se očekivalo u srpnju. No, osnovni CPI pobijedio je očekivanja od 0,2%, a umjesto toga povećao se za 0,3% prošlog mjeseca. Međugodišnji CPI u SAD-u je porastao na 1,8% u odnosu na očekivani 1,7%, u odnosu na 1,6% u lipnju. Osnovni međugodišnji CPI, isključujući hranu i energiju, također je imao veći rezultat na 2,2% u odnosu na + 2,1% očekivano.
  • Izvješće o zaradi SAD-a – Podaci o inflaciji bili su prilično veliki, iako zarada nije tako velika. Realna prosječna zarada po satu spustila se na 1,3% u odnosu na prethodnu godinu, na 1,3% u odnosu na prethodnu godinu. Stvarna prosječna tjedna zarada pala je na samo 0,8% u odnosu na prethodnu godinu s 1,2% ranije.
  • Trump cvrkućući o carinama – Donald Trump je malo prije objavio još jedan tvit o trgovini i carinama. “Kroz masovnu devalvaciju njihove valute i upumpavanje goleme svote novca u njihov sustav, deseci milijardi dolara koje SAD dobivaju dar je Kine. Cijene ne rastu, nema inflacije. Poljoprivrednici koji dobivaju više nego što bi Kina potrošila. Lažne vijesti neće izvještavati! ”

  Trguje u vidu

  Medvjedast NZD / USD

  • Trend je medvjedast
  • Čini se da je povlačenje više sada gotovo
  • MA pružaju otpor

  Trend ostaje medvjedast unatoč najnovijem skoku

  NZD / USD je bio medvjedast već tri tjedna, a silazni je trend ubrzavao kako vrijeme prolazi. Pokretni prosjeci u to su vrijeme sjajno radili kao otpor, gurajući cijenu niže. Iako, vidimo skok sada nakon glasina da bi Kina i SAD uskoro mogle imati još jedan sastanak / poziv kako bi nastavile trgovinske pregovore. Cijena je porasla više, ali trenutno pronalazi otpor na 50 i 100 SMA-ova, što se čini kao dobro mjesto za prekid protoka.

  U zaključku

  Ekonomski podaci danas su bili nekako pomiješani, a tržišta su se trgovala u ograničenom rasponu. Ali, sinkronizirani komentari SAD-a i Kine upravo sada za više razgovora u narednim tjednima i kašnjenje najnovijih carina iz SAD-a. Ovo je pozitivna vijest i trenutno je poboljšala sentiment na financijskim tržištima.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  map