Forex signali američki kratki sastanak, 15. srpnja – Tržišta ostaju zbunjena unatoč pozitivnim podacima iz Kine

Prošli je tjedan bio prilično važan za USD i globalna tržišta općenito. FED se na prošlom sastanku pretvorio u volju, pa su tržišta imala vrlo velike šanse za smanjenje stope krajem ovog mjeseca tijekom srpanjskog sastanka FED-a. No, vidjeli smo neke pozitivne ekonomske brojke iz SAD-a u posljednjih nekoliko tjedana, što je rezanje stope za ovaj mjesec dovelo u sumnju. Iako, Powell nije ostavljao puno prostora za tumačenje u vezi s tim prošlog tjedna tijekom njegovog svjedočenja u američkom Kongresu. Dao je tržištima do znanja da je povišenje tečaja ovog mjeseca gotova stvar, stoga je i medvjeđi preokret u USD sredinom prošlog tjedna.

No, tržišta još uvijek nisu sigurna hoće li FED ovog mjeseca smanjiti kamatne stope samo jednom ili će ući u ciklus popuštanja, zbog čega će izgledati prilično nezrelo nakon toliko puta povećanih stopa u posljednje tri godine. Dakle, nakon rasprodaje američkih dolara u srijedu i četvrtak, trgovci su u petak zauzeli marginu, nesigurni hoće li ostati medvjedast na američkom dolaru ili početi kupovati Buck, jer je američko gospodarstvo i dalje na najboljem mjestu među glavnim razvijenim gospodarstvima.

Takav osjećaj prevladao je danas i na financijskim tržištima, s većinom imovine koja se trguje uskim rasponom. Ekonomski podaci iz Kine danas su se naslonili na pozitivnu stranu, unatoč usporavanju rasta BDP-a u Q2. Ulaganje u osnovna sredstva pobijedilo je očekivanja i povećalo se u odnosu na Q1, dok su međugodišnja industrijska proizvodnja i prodaja na malo napravili značajan skok. Ali, to nije popravilo sentiment na financijskim tržištima, koja su i dalje tiha.

Europsko zasjedanje

  • Trump nastavlja pritiskati FED da smanji stope – Američki predsjednik Donald Trump već duže vrijeme kopa po FED-u, pokušavajući ih nagovoriti da zaustave povišenja stopa posljednjih godina. Sad kad je američka ekonomija oslabila, postalo je očito da je bio u pravu i želi da FED smanji kamatne stope. Danas je još jednom iskopao: „Ekonomski nam ide kao država, broj jedan, unatoč Fedovoj zastarjeloj politici o cijenama i pooštravanju. Puno prostora za rast! “.
  • Kina i dalje otežava stvari – Čini se da su SAD i Kina na dobrom putu za postizanje trgovinskog sporazuma, ali osim sukoba u trgovini, napetosti neprestano dodaju i druga pitanja. SAD su prodali seriju oružja Tajvanu, što se Kini ne sviđa. Kinesko ministarstvo vanjskih poslova jutros je komentiralo ovo pitanje, rekavši da će sankcionirati američke tvrtke uključene u tajvansku prodaju oružja. Nadajmo se da ovo neće prekršiti trgovinski dogovor.
  • Švicarska PPI inflacija – Indeks cijena proizvođača (PPI) postao je negativan u Švicarskoj krajem prošle godine jer su cijene nafte i dalje padale. Cijene PPI-a ponovno su počele rasti u prva dva mjeseca ove godine, ali su u travnju i lipnju polagano pale. Za lipanj se očekivalo da će se PPI povećati za 0,1%, ali umjesto toga opao je za 0,5%, što će vjerojatno utjecati na inflaciju CPI-ja u sljedećim mjesecima.

Američka sjednica

  • Trump nastavlja nastojati postići dogovor s Kinom – Kineski podaci danas su uglavnom bili pozitivni, s ulaganjem u osnovna sredstva, industrijskom proizvodnjom i prodajom na malo iznad očekivanja, iako je rast BDP-a u QO usporio na 6,2% sa 6,4% u prvom tromjesečju. Trump je nakon toga brzo tweetovao. Evo tweetova: Adut
  • Indeks američke države proizvodnje – Proizvodni indeks napravio je preokret i rastao u travnju i svibnju nakon omekšavanja u prvom tromjesečju, ali u lipnju je taj indeks na negativnom teritoriju pao na -8,6 bodova. Danas se očekivalo da će ovo izvješće ponovno postati pozitivno i doći na 1,6 bodova, ali zapravo je pobijedilo očekivanja na 4,3 boda, što je pozitivan znak.
  • FED-ov Williams Speaking – Član FED-a Williams govorio je ranije na briborskom brifingu, rekavši da industrija jedva čeka Liborovu smjenu. Nema komentara na izglede monetarne politike. Ne osjeća uvijek hitnost sudionika na tržištu da jezik ugovora prebace s USD Libor. Libor je vodeći rizik za financijsku stabilnost. Sad smo u kritičnoj točki vremenske linije. Potrošački proizvodi su kritično područje na koje se industrija mora usredotočiti jer će to biti izazov, ali najveći je izazov spremnost tržišta da prestane koristiti Libor.

Trguje u vidu

Medvjedast EUR / CHF

  • Glavni trend je medvjedast
  • Uzlazni kanal je prekinut
  • 200 SMA pružio je solidan otpor

EUR / CHF se nije mogao probiti iznad 200 SMA

EUR / CHF je u travnju postao stvarno medvjeđi, jer je osjećaj postao negativan na financijskim tržištima, nakon eskalacije trgovinskog rata. Medvjeđi trend nastavio se i u svibnju, premda smo u lipnju zabilježili povlačenje više, što se pokazalo samo ponovnim kretanjem prije nego što je silazni trend ponovno nastavljen. Ovaj je par slijedio uzlazni kanal, ali nije mogao probiti 200 SMA (ljubičasti) na H4 grafikonu, što je pružalo snažan otpor i na kraju preokrenulo cijenu. Sad se ovaj par vratio na medvjeđe i čekat ćemo povrat do MA-a prije nego što ga zaustavimo.

U zaključku

Tržišta su i dalje mirna, a ekonomski kalendar danas je lagan, pa neće biti pomoći iz kalendara ako želite promjenjivost. Iako, USD počinje puzati više, možda na Trumpove komentare o Kini, ali situacija i dalje ostaje nejasna. Možda će nam Powell sutra dati neki smjer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map