Glavni devizni parovi ostaju vrlo bočno, ali pripazite na funtu

Funta funte u posljednjih je tjedan prilično pogodila. Prvo je BOE (Engleska banka) u četvrtak smanjila njihovu kamatnu stopu, a istovremeno povećala svoj program kvantitativnog ublažavanja s milijardama GBP. Povećani poticaj, a posebno veličina programa, iznenadio je tržišta rezultirajući time da su GBP / USD izgubili više od 170 pipsa za manje od 40 minuta. BOE je također obećao veće ublažavanje ako bude potrebno. GBP / USD izgubio je nešto daljnje uporište u petak kad su američke neplatarske liste izašle na masivnih 255.000 novih radnih mjesta stvorenih u srpnju. Zaposlenost u ostalim sektorima (npr. Privatne plaće i neplatišta) također je pobijedila očekivanja, a stopa nezaposlenosti (ukupne radne snage zajedno) došla je nešto slabija od očekivane. Utjecaj na devizno tržište imala je golema kupnja dolara, što se također osjetilo u tečaju GBP / USD. Par je izgubio oko 125 pipova u 35 minuta. Uz sve rečeno, pogledajmo neke ljestvice.

 

GBP / USD

GBP / USD 1 h

GBP / USD po satu

 

Kao što vidite, kratkoročni zamah na Cableu očito je medvjeđi. Primijetite kako je posljednjih nekoliko povlačenja na 20 EMA-i pružilo vrlo dobre prilike za skraćivanje para. Ovdje ste mogli ući u trgovanje riskirajući samo nekoliko pipova da biste napravili puno pipova. Na primjer, ako ste postavljali ograničenja za prodaju na ovaj pokretni prosjek s zaustavnim gubitkom od 60 pipova i uz dobit od 120 pipova, ostvarili biste lijepu zaradu. Možda bismo mogli dobiti još ovakvih prilika u sljedećem tjednu.

Ako pogledamo dva crvena okvira na gornjoj tablici, u vrlo kratkom vremenu vidimo duge crvene svijeće i velike poteze. To je ono što nazivamo impulsima ili impulzivnim potezima. Između ove dvije kutije vidimo prilično ravna cijena, koja je poznata kao korektivni potez. Cilj trgovca trebao bi biti trgovanje u smjeru impulzivnih poteza. U ovom su slučaju trgovci koji su prodavali par bili ti koji su zaradili novac. Pogledajmo dnevni grafikon para:

GBP / USD dnevni grafikon

 

Kao što vidite, dva dana trgovanja označena na gornjem grafikonu bila su snažna medvjeđa dana s natprosječnim volumenom. Kao što je spomenuto u prethodnim člancima, snažna prodaja (zajedno s velikom količinom) mogla bi sugerirati da bi se cijena mogla nastaviti nizati. To je jedan od razloga zbog kojih sam uzbuđena zbog prodaje kabela ovog tjedna. Osim toga, osnovni i ostali tehnički podaci također sugeriraju da ovaj par može nastaviti trgovati niže. Ako pogledamo maloprodajni osjećaj, vidimo da su trgovci na malo neto dugi ovaj par, s 1,63 duge pozicije za svaku kratku poziciju u ovom trenutku. Ovo nije vrlo ekstremno, ali ipak sugerira da bismo iz perspektive sentimenta mogli vidjeti daljnji pad para. Imajte na umu da se maloprodajno pozicioniranje koristi kao suprotni pokazatelj – kada je cijena u padu, trgovci na malo kupuju. Suprotno tome, kad trend poraste, oni teže prodati. Stoga su obično na gubitničkoj strani, a institucionalni trgovci obično se nalaze na dobitnoj strani. Trgovci na malo vole se boriti protiv trendova što je zaista vrlo glupo. Dakle, kad vidimo da više trgovaca na malo kupuje nego prodaje, kao u ovom slučaju, mogli bismo očekivati ​​daljnji pad cijene. Radije ne bih odmah ulazio u trgovinu na ovom paru, jer bih radije čekao da uđe bolja cijena. Na primjer, pinbar odbijanje od 20 EMA na satnom ili četverosatnom grafikonu, ili možda nekoliko fitilja koji prodiru u pomični prosjek, ali se ne zatvaraju s njegove druge strane. Također volim trgovati retracementsom prema ovom eksponencijalnom pomičnom prosjeku ako vidim da je odskok (ili pad) korektivne prirode. Uvijek budite oprezni kada je uvlačenje vrlo impulzivno, prelazeći veliku udaljenost u vrlo kratkom vremenu. Volim vidjeti kako cijena reagira na određene razine cijena, a zatim ulazi u trgovinu. Pogledajte ovaj primjer na GBP / USD koji se dogodio u travnju:

GBP / USD po satima (travanj 2016.)

 


Ovdje vidimo prekrasnu postavku prodaje na jednosatnom grafikonu. Trgovac koji traži vjerojatni kratki ulazak mogao je ući u trgovinu nakon drugog, trećeg, četvrtog, petog, šestog ili čak sedmog odbijanja pokretnog prosjeka, jer je cijena pokušala probiti čak osam puta. Trgovac je mogao staviti unos za prodaju na EMA 20 nakon što se dogodio željeni broj odbijanja. Ovaj bi pristup danas bio vrlo profitabilan, jer jasno možete vidjeti kako je cijena opadala nakon otpora od strane 20 EMA-e.

Pogledajmo ukratko neke druge glavne parove:

AUD / USD

AUD / USD Dnevni grafikon

 

Iako 20 EMA još uvijek podržava cijenu, tijekom sljedećih nekoliko dana mogli bismo vidjeti korekciju prema dolje. U petak smo vidjeli kako se široka snaga USD uvećava s daleko većim očekivanjima NFP-a. Mogli bismo vidjeti nastavak ove snage u novom tjednu koji bi Aussie mogao donekle srušiti. Trenutno nisam baš uzbuđen zbog trgovanja ovim parom, jer je trenutno prilično ograničen.

EUR / USD

EUR / USD dnevni grafikon

 

Kao što vidite, ovaj par također trguje bočno. Ni vrlo uzbudljivo. Treba napomenuti, međutim, da se cijena u petak nije mogla zatvoriti ispod 200-dnevnog pomičnog prosjeka. Međutim, sumnjam da bismo u novi tjedan mogli vidjeti još snage dolara prema euru, što bi moglo progurati par kroz ovaj pokretni prosjek.

USD / CHF

 

USD / CHF Dnevni grafikon

 

Sviđa mi se odbijanje razine vlakna kao što je gore prikazano. Cijena bi mogla naići na daljnji otpor na ovoj razini, ili možda čak i malo veći u regiji 200-dnevnog pomičnog prosjeka (zeleni pomični prosjek). Volio bih vidjeti neke fitilje na satnom ili četverosatnom grafikonu kako odbijaju ove razine, kako bi naznačili da postoje prodavači koji ga štite. Možda u sljedećih nekoliko dana možemo dobiti dobru priliku za skraćivanje para.

Ostale stvari koje treba uzeti u obzir

Nadalje, imamo puno važnih gospodarskih podataka objavljenih iz Kine ovog tjedna. Najvažniji događaj koji ćemo sutra gledati vjerojatno su podaci o kineskoj trgovinskoj bilanci objavljeni u 03:00 GMT.

Kao što je spomenuto ranije u ovom članku, možda bismo mogli započeti tjedan s malo više snage.

Samo posebna napomena o USD / JPY – raspoloženje u maloprodaji prilično je ekstremno jer su trgovci na malo dugi ovaj par. Trenutno postoji 3,99 trgovaca koji su dugi za svakog trgovca koji su kratki. Možda bismo uskoro mogli vidjeti agresivan pad ovog para.

Sretno trgovanje!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map