Je li 10.000 USD novi pod za Bitcoin?

Cijena Bitcoina nastavlja kontinuirano rasti otkako se događaj prepolovljenja dogodio 11. svibnja 2020. S obzirom na to da je cijena na početku pandemije koronavirusa dosegla dno od 3.100 USD, činjenica da Bitcoin sada koketira s oznakom od 10.000 USD znači da investitori s dobrim vremenom utrostručili su svoja ulaganja u samo nekoliko mjeseci.

Čak i uz sav optimizam oko Bitcoina i svih altcoina koji rastu u vrijednosti zajedno s njim, čini se da svaki put kad digitalno zlato dođe blizu 10.000 USD, medvjeđi trgovci guraju cijenu natrag. Ipak, vrijeme je da razmotrite važno pitanje: hoće li 10.000 USD uskoro postati novi pod za Bitcoin? Razgovarajmo.

Što tržište treba vidjeti da bi se opravdalo sprat od 10.000 USD

Činjenica da Bitcoin trenutno koketira s 10.000 američkih dolara malo je čudo s obzirom na to što se događa s cijenom tijekom pandemije koronavirusa. To je rečeno, postoji mnogo stvari koje tržište mora vidjeti prije nego što će itko opravdati 10.000 USD kao novi kat, kao nova minimalna cijena koju više nikada nećemo prekršiti.

Razmislite na trenutak o razlici između 3.100 i 10.000 američkih dolara koja se dogodila 2020. godine do sada. Sada razmislite o činjenici da je u prosincu 2017. godine najviša cijena Bitcoina doživjela koketiranje valute s oznakom od 20 000 USD.

Sada, kad je treći događaj prepolovljenja bitcoina došao i prošao, mnogi stručnjaci vjeruju da je granica od 20.000 USD u dometu da bi se do kraja godine mogla ponovno nadmašiti. No, postoje i razlozi za smatranje da cijena jednostavno može strmoglavo pasti.

Privremeno prelazak granice od 10.000 dolara jednostavno nije dovoljno. S temeljnog stajališta, smanjenje broja novih bitcoina koji ulaze u optjecaj zahvaljujući najnovijem događaju prepolovljenja u osnovi čini 50% manje profitabilnim ostanak u poslu kripto rudarstva. To znači da će manje rudarske tvrtke progutati veće. Ta konsolidacija učinkovito centralizira kontrolu i umanjuje krajnju svrhu Bitcoina. Da vrijednost razmjene učini demokratskom za sve. To također znači da vaša računala podržavaju mrežu i možda nižu cijenu.

Više institucionalnog prihvaćanja

Učinak manjih tvrtki za kriptokop koji vjerojatno napuštaju industriju mogao bi samo značiti da je cijena Bitcoina potrebna veća institucionalna ulaganja kako bi se stabilizirala iznad 10.000 USD. Najnovije vijesti sugeriraju da čak i institucije koje su prethodno imale medvjede prema Bitcoinu počinju to shvaćati ozbiljno kao način zaštite tržišta, a također i kao sredstvo zaštite svojih postojećih poslovnih modela.

Jedan od takvih primjera je J.P. Morgan. Izvršni direktor Jamie Dimon bio je vrlo otvoren zbog činjenice da rast cijena Bitcoina u 2017. godini nije ništa drugo nego špekulativni balon i da kriptovaluta nema gotovo nikakvu unutarnju vrijednost. Ipak, u novije vrijeme čini se da je banka naziva legitimnom i gotovo je nepobitno da u nekom trenutku bilo koja velika banka koja se osjeća ugroženo digitalnim valutama neće imati drugog izbora nego kupiti u industriji.

Budući da takve banke imaju pristup velikim količinama likvidnosti, imalo bi smisla koristiti velike digitalne valute i iskoristiti svaku priliku za zaradu.

Iako se čini da je većina vlada, banaka i velikih investicijskih tvrtki više nego sretna kad osmisle vlastite digitalne valute kao način pokušaja uvjeravanja potrošača da je njihov digitalni token dobar kao Bitcoin ili bilo koja druga istinski decentralizirana valuta, istina je ti će sastavnici na kraju morati kupiti blockchaine u ničijem vlasništvu. Potrošači dovoljno pametni da to vide sada trebaju ući.

Što kockari mogu učiniti kako bi podupirali Bitcoin’s Floor

Iako prosječni kriptokockar vjerojatno nije kit s milijunima dolara, postoji jedan način na koji kockarska zajednica može pomoći u podizanju cijena digitalnih valuta. To će biti za stolovima na mjestu opklade. Kockarske transakcije vrijedne milijune dolara svakodnevno se razmjenjuju na Bitcoin mreži, a drugi blockchains poput Ethereuma i Trona da nabrojimo nekoliko.

Budući da cijene cijene ovakve kakve jesu, nema boljeg trenutka nego sada za postavljanje stolova. Čak i kockari koji izgube na ulog trebali bi moći dugoročno pobijediti uz aprecijaciju cijene sve dok dobra staromodna bankroll ostane netaknuta.


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map