Osvrt na 2019. godinu: što je pokrenulo cijenu bitcoina?

Čini se da svi i njihova majka žele napraviti sljedeće hrabro predviđanje cijene Bitcoina. Hoće li cijena doseći 20 000 USD u 2020. godini? Što je s 50.000 dolara? Bilo tko za čak 100.000 dolara? Istina je da predstojeći događaj prepolovljenja Bitcoina, točka u kojoj se nagrada za rudarstvo kovanica prepolovljuje (kao što je unaprijed programirao ugrađeni algoritam mreže u 2008.), neće nužno odmah povećati cijenu dvostruko ili trostruko. Prethodni događaji prepolovljenja ugrađeni su u cijenu i prije samog prepolovljavanja. To vrijedi za Bitcoin, Litecoin i druge kovanice koje vremenom ograničavaju opskrbu.

Dakle, umjesto da napravite veliko, smjelo predviđanje za 2020. godinu, važno je razmotriti koji su temeljni događaji u evoluciji Bitcoina i drugih projekata povećali vrijednost u 2019. Istina je, postoji mnogo važnih primjera koje vrijedi istaknuti, ali mali broj stvarno ističu.

Što se događa s cijenama u 2020., svatko nagađa, ali ako povijest nešto dokaže, smislena partnerstva, pomažući različitim blockchainima da komuniciraju zajedno i daljnje istraživanje oko ideje o decentralizaciji financija igrat će ključnu ulogu u usvajanju Bitcoina i drugih kripto-tehnologija.

Kripto kreditni mjehurić pogađa cijenu bitcoina

Još u listopadu grupa trgovaca s Wall Streeta pozvala je oprez među investitorima u pogledu sve većeg broja projekata kreditiranja u kripto industriji. Izričito su primijetili da su projekti zajma poput Salt, BlockFi i Nexo, zajedno s nekoliko drugih, stvorili balon od 5 milijardi dolara koji može iskočiti u bilo kojem trenutku. U obranu segmenta kredita na tržištu, izvršni direktor BlockFi-a Zac Prince napominje da niti jedna osoba nije zakasnila s uplatama na njegovu platformu. Ali ipak, s obzirom da je industrija kriptovaluta i dalje jako mala u usporedbi sa širim tradicionalnim financijskim tržištem, čak i mali kreditni balon u kripto valuti može poslati cijene koje se okreću prema dolje. Ovaj bi se problem mogao nastaviti i 2020. i nakon toga s obzirom na to da decentralizirani financijski segment blockchain projekata utrostručio se prošle godine.

Facebook vaga testirana

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg objavio je naslove u 2019. godini detaljno govoreći o svojim planovima za pokretanje stablecoina koji vodi platforma društvenih medija u lipnju. Njegova je najava izazvala bijes ne samo kripto purista već i vlada, posebno američkog Kongresa. U roku od nekoliko tjedana nakon saslušanja na kojem je Zuckerberg odgovarao na teška pitanja pred nekoliko kongresmena i žena, glavni partneri udruge Vaga sa sjedištem u Švicarskoj odustali su od projekta. Najveća imena koja su Vagu ostavila iza sebe uključuju PayPal, eBay, Visa i štrajk davatelja usluga plaćanja.

Slični projekti pokušavaju se ukloniti s tla, uključujući Univerzalni dolar i SGA žeton. Ostaje za vidjeti koji će od ovih projekata zapravo dobiti značajan tržišni udio krećući se naprijed, ali jedno je jasno, kapitalisti su shvatili da će se zaraditi velik novac u stvaranju sljedećeg velikog digitalnog stablecoina.

Web mjesta za klađenje na Bitcoin, Altcoins i engleska Premier liga

Web stranice za klađenje na Bitcoin poput 1XBit.com već neko vrijeme oglašavaju tijekom utakmica engleske Premier lige. Te ponude za oglašavanje pomažu potaknuti zanimanje pojedinih klubova koji žele unovčiti kripto ludilo, a dovelo je do mnogih značajnih sponzorskih ponuda. Newcastle United ima nagodbu s platformom za trgovanje kripto valutama pod nazivom StormGain. U studenom je Wolverhampton Wanderers FC najavio partnerstvo s CryptoMillionsLotto, tvrtkom za lutriju i igre na sreću koja isplaćuje dobitke u Bitcoinu.

E-sport na Blockchainu

Sve što treba učiniti da bi industrija e-sporta cvjetala jest pogledati broj ljudi koji se pojave kako bi uživo gledali turnire. Cijeli se stadioni rasprodaju ispunjeni navijačima koji žele gledati najbolje igrače na svijetu kako igraju League of Legends, Starcraft, World of Warcraft i druge popularne igre. Kombiniranje geekova koji vole kripto i geekove koji vole igre zajedno je prirodno.

Dok je Bitcoin skeptik i vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban ispred igre već sa svojim ulaganje u Unikrn, platforma za e-sportsko kockanje, novi je dolazak na scenu. Zove se Kronoverse. Iako Unikrn želi kockanje na e-sportovima učiniti povjetarcem, Kronoverse se više bavi potvrđivanjem da e-sportski događaji pružaju dokazivo poštene rezultate, stavljajući rezultate na blockchain koje obožavatelji mogu provjeriti.

Bilo kako bilo, jasno je da će brzorastuća industrija e-sporta vrijedna milijarde dolara biti inkubator mnogih zanimljivih kripto i blockchain projekata u godinama koje dolaze. Događanja u 2019. godini to dokazuju.

Osim četiri velika događaja koji su prošle godine utjecali na cijenu Bitcoina, bilo je još nekoliko događaja koji su pozitivno utjecali na kripto svijet, uključujući Litecoinov prepolovljeni događaj i Tronovo partnerstvo sa Samsungom, na primjer.

Kako se industrija nastavlja razvijati 2020. i kasnije, 2019. će se uvijek smatrati velikom godinom za Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map