Predrasude prodaje prethodne sesije u prestancima sirove nafte – brzi temeljni izgled!

Tijekom azijskih trgovačkih sati u četvrtak, WTI Cijene sirove nafte uspjele su zaustaviti medvjeđi niz prethodnog dana, povukavši neke nove ponude oko sredine od oko 45,00 američkih dolara, uglavnom zbog stalnog optimizma u vezi s uvođenjem cjepiva COVID-19 u Velikoj Britaniji i očekivanih odobrenje cjepiva u Sjedinjenim Državama, što je na kraju potaknulo nade u oporavak potražnje za gorivom i pridonijelo rastu cijena sirove nafte. Osim toga, još jedan razlog dobitka u sirovoj nafti mogao bi se pripisati rastućoj nervozi među investitorima zbog terorističkog napada na dvije bušotine koje su zapaljene na malom naftnom polju u sjevernom Iraku.

Preko bare, široko utemeljeni američki dolar nije uspio postići pozitivnu snagu, ostajući depresivan uoči europskog zasjedanja, koje je također pružilo određenu podršku cijenama sirove nafte, jer je cijena nafte obrnuto povezana s cijenom američkog dolara . Suprotno tome, slabašna izvješća EIA, koja su prošlog tjedna pokazala velik porast američkih zaliha sirove nafte, također nisu uspjela izvršiti nikakav medvjeđi pritisak na cijene sirove nafte. Većina analitičara iznenadila se kako ova neočekivano velika količina američkih sirovih dionica nije utjecala na tržište. U međuvremenu su osjećaji slabog tržišta odigrali glavnu ulogu u ograničavanju cijena sirove nafte s visokim prinosom. S druge strane, dobitak u sirovoj nafti također je ograničio Brexit, nesigurnost oko američkog poticajnog paketa i kinesko-američke napetosti. Trenutno, WTI Sirova nafta trguje na 45,59, a konsolidira se u rasponu između 45,55 i 45,88.

Kao što smo već spomenuli, američke zalihe nafte porasle su prošlog tjedna, uslijed pada izvoza američke sirove nafte na najnižu razinu od 2018., zajedno s ograničenjima zaključavanja u nekoliko dijelova SAD-a, u pokušaju kontrole koronavirusa, koji je zadržao poklopac za oporavak potrebe za gorivom. Što se tiče podataka, podaci američke Uprave za energetske informacije (EIA) pokazali su izgradnju 15,189 milijuna barela za tjedan koji je završio 4. prosinca, što je mnogo više od predviđenog povlačenja 1,424 milijuna barela i 679 000 barela iz prethodnog tjedna crtati. Međutim, trgovci se nisu previše obazirali na te podatke i nastavili su bodriti optimizam zbog britanskog uvođenja programa cijepljenja protiv COVID-19 i skorog početka cijepljenja u SAD-u..

S druge strane, sirova nafta uspjela je zaustaviti svoje gubitke preko noći, jer su se trgovci naftom počeli fokusirati na vijesti da su američki kreatori politike odobrili prodaju visokotehnološkog oružja iz SAD-a Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). rata između UAE i Irana. Osim toga, porast cijena sirove nafte dodatno je potaknut izvješćima koja sugeriraju da će se američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) sastati kasnije tijekom dana kako bi razgovarali o BNT162b2, cjepivu COVID-19, koje je surađivao Pfizer (NYSE: PFE) i BioNTech SE (F: 22UAy). Kanada je također u srijedu odobrila svoje prvo cjepivo COVID-19 i rekla da će cijepljenje započeti sljedeći tjedan, što je imalo daljnji pozitivan utjecaj na cijene sirove nafte.

Suprotno tome, sentiment tržišnog trgovanja predstavljao je negativan učinak na taj dan, jer medvjeđi izgled azijsko-pacifičkih dionica i gubici u terminskim ugovorima s američkim dionicama nastoje naglasiti raspoloženje za rizik. Međutim, razlog za sentiment rizičnog tržišta mogao bi se pripisati vijesti da su SAD stavile kineske kriminalne šefove i neke druge diplomate iz Kine na crnu listu, pod sankcijama suzbijanja korupcije. U međuvremenu, neizvjesnost oko pregovora o Brexitu i sve veći broj slučajeva koronavirusa širom svijeta vrše daljnji pritisak na tržište dionica. Ti negativni naslovi viđeni su kao jedan od ključnih čimbenika koji su pokrivali bilo kakav dodatni dobitak u cijenama sirove nafte.

Unatoč rizičnom raspoloženju, široko utemeljeni američki dolar nije uspio zaustaviti opadajući niz prethodnog dana, ostajući medvjedast, jer i dalje postoje sumnje u vezi s globalnim ekonomskim oporavkom od COVID-19, o čemu svjedoče i američki podaci koji su se smanjivali . Međutim, gubici u greenbacku postali su ključni faktor koji pomaže da cijene sirove nafte ostanu na nadmetanju, jer je cijena nafte obrnuto povezana s cijenom američkog dolara. U međuvremenu, indeks američkog dolara, koji prati povraćaj novca u odnosu na skup drugih valuta, pao je na 91,043.

Krećući se naprijed, tržišni trgovci pripazit će na naslove američkih poticaja i vijesti o cjepivima. U međuvremenu, novosti oko pregovora o trgovini Brexitom i kinesko-američke prepirke nisu izgubile nikakvu važnost tog dana. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map