Robusna BTC razmjena sigurnosti ukida DDoS prijetnju

Sigurnost razmjene bitcoina

Opće je poznato da pojedinačni Bitcoin može koštati toliko u fiat valuti. Zapravo, vrijednost Bitcoina nedavno se povećala do točke kada je dosegla granicu od 300 dolara. Dakle, sljedbenici kriptovaluta ostaju u čudu nad čudima i potencijalima koje Bitcoin donosi u budućnosti.

Međutim, budući da Bitcoin svojim korisnicima obećava veliko bogatstvo, neizbježno je da njegov ekosustav bude meta zlonamjernih entiteta koji namjeravaju srušiti sustav kako bi stekao potpunu kontrolu i vlasništvo nad ovom obilnom mrežom.

S obzirom na to da je u pitanju cijeli Bitcoin ekosustav, Bitcoin kockarnice i web stranice za kockanje primaju najveću prijetnju među tim cyber kriminalcima jer su njihove domene vjerojatno najaktivnije kada je riječ o prisluškivanju usluga Razmjena bitcoina.

Slojevi sigurnosti

Razmjene bitcoina – vrlo sklone i kibernetičkim napadima

Web stranice za klađenje na bitcoin nisu jedina vruća meta za ove internetske iznuđivače. Uzmimo za primjer platformu za razmjenu bitcoina OKCoin, koja je doživjela napad distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS) koji je spriječio korisnike da pristupe web mjestu prošlog tjedna.

Prema glavnom financijskom arhitektu OKCoina Xin Chenu, njihov Sigurnost razmjene bitcoina bio je testiran jer napadač planira izmijeniti trenutnu cijenu Bitcoina prikazanu na njihovoj web stranici. Unatoč ozloglašenoj opasnosti, rekao je da to nije toliko štetno za njihove usluge.

“Napadi su istodobno izvedeni na OKCoin, Huobi, Bitfinex i možda druge. Izvori DDOS napada koštaju resurse i prema našoj procjeni vjerojatno su zlonamjerni napadači djelovali s namjerom da utječu na cijenu bitcoina. Međutim, budući da se internetske usluge često suočavaju s DDOS napadima, dugoročni utjecaji na cijenu bitcoina nisu ozbiljni. “

Vitalne točke koje treba zapamtiti u borbi protiv takvih cyber napada

Chen je nadalje objasnio da se takvi napadi mogu očekivati ​​budući da je industrija kriptovaluta još uvijek u napretku zrelosti. Također je izjavio da budući investitori i startup koji se žele upustiti u industriju moraju biti svjesni rizika koji ih očekuju.

“Industrija digitalnih valuta još je u ranoj fazi i postoji beskrajan prostor za daljnji razvoj. Međutim, kao nedostatke ima i manje savršene temelje. Rizici i mogućnosti u trgovanju digitalnim valutama izuzetno su veliki. Iz tih bi razloga investitori i trgovci trebali biti oprezni i svjesni rizika. “

Međutim, postoje jednostavne metode za nadoknađivanje takve nevolje. Jedan od njih je usredotočiti se na jačanje mrežnog uređenja platforme.

Budući da će ti kriminalci uvijek pronaći način da prodru na te web stranice, ipak je najbolje imati više slojeva digitalnih uporišta ili “zidova” kako bi se odmah reagiralo na takav scenarij bez nanošenja previše štete na kraju žrtava.

Štoviše, kontrola kvalitete igra ključni faktor u zaštiti dobiti u slučajevima kibernetičkih napada. To znači da će platforma s organiziranijim protokom transakcija vjerojatnije brzo riješiti problem u usporedbi s mjestom koje ima previše prometa korisnika.


Zaštita od kockanja Bitcoin

Web stranice za kockanje s bitcoinima uvijek imaju šanse protiv DDoS napada

Jedan od najzloglasnijih incidenata u niši koja se tiče cyber hakiranja je DDoS napad na Nitrogen Sports koji se dogodio prošle godine.

Prema izvještajima, Bitcoin sportska knjiga i kasino stvorili su vijest nakon što su objavili da je skupina hakera poznata kao DD4BC kompromitirala svoju mrežu i da zahtijeva bilješke o otkupnini u obliku BTC-a.

Ovaj je slučaj srećom riješen; međutim, to je ostavilo štetne kolaterale na kraju sportske knjige budući da su kupci oprezni oko svoje sigurnosti.

S obzirom na to da je OKCoin uspio s lakoćom probiti ozloglašeni DDoS napad, web stranice za kockanje Bitcoin zasigurno imaju šanse i protiv takvih cyber kriminala – od kojih su neki možda povezani Novčić.mx fijasko.

Uzimajući u obzir da obje platforme, unatoč tome što nude različite usluge, dijele gotovo identičnu strukturu sustava, sigurno je reći da stranice za kockanje Bitcoin mogu izvoditi iste protumjere koje je izvodio OKCoin.

Isto tako, Bitcoin kockarnice i web stranice za kockanje mogu se pohvaliti nekim od najnaprednijih i najsofisticiranijih sigurnosnih sustava web mjesta u iGaming okruženju, čineći tako svoje šanse za izdržavanje kibernetičkih napada izuzetno visokim..

Unatoč tome, najbolja opcija je uzeti sigurnost web stranica kao glavni prioritet, posebno u domenama koje udovoljavaju pregršt dragocjenih bitcoina. Ovo bi također trebalo obuhvaćati slučajeve napad podatnosti na Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map