Snaga američkog dolara prevladava ulaskom u FOMC minute, EUR / USD pada prema dolje, a USD / JPY viša

Čini se kako popularnost Greenback-a svakodnevno raste. Tijekom posljednjih deset trgovačkih dana američki je dolar neprestano dobivao na poziciji u odnosu na vodeće kolege. Danas je USD / JPY objavio prilično impresivan dan i trenutno se probija kroz zamah koji je formiran 2. rujna. Pogledajte sljedeću tablicu:

 

USD / JPY Dnevni grafikon

U posljednjih 12 dana trgovanja ovaj je par već zaradio više od 400 pipova. Ono što ovdje vidimo je stvaranje viših i najnižih padova – obilježja uzlaznog trenda. Iako još ne možemo reći da je par u uzlaznom trendu, ne možemo negirati snažno poskakivanje koje smo nedavno vidjeli u tečaju. Pomični prosjek od 200 dana udaljen je samo oko 360 pipova, a glavna razina otpora je oko 107,494, što je tek malo više od 300 pipova. Ako par nastavi trgovati višom razinom i uspije li osvojiti ove razine, uzlazni trend bi vrlo dobro mogao nastupiti.

 

U ovom trenutku snažni bikovski potez na USD / JPY prilično je produžen, a ako želite ući u duge pozicije na ovom paru, možda bi bilo pametno pričekati da se povuče prvi pojavi. Loviti ovakve snažne poteze često je jednostavan način da izgubite novac. Ulazak u trgovanje na retracementima cijena omogućuje vam strože zaustavljanje i lakše pogađanje većih ciljeva. Pogledajte ove primjere na četverosatnom grafikonu:

 

USD / JPY 4-satni grafikon

 

EUR / USD

 

Sviđa mi se odlučna prodaja koju smo vidjeli na ovom paru posljednjih dana otkako je probio 200-dnevni pomični prosjek. Tijekom posljednjih nekoliko tjedana kretanje cijena na EUR / USD bilo je trzavo i bez jasnog smjera. Čini se da će par možda i dalje trgovati nešto niže u sljedećih nekoliko dana, pogotovo ako budemo pratili trenutni bikovski zamah na američkom dolaru. Trenutno je par prilično pretprodan, a ako pogledate veliku udaljenost između 20-EMA-e i trenutne tržišne cijene, to potvrđuje trenutno stanje prevelike prodaje ovog para. U normalnim uvjetima, bolje je pričekati da se dogodi neka vrsta korekcije, čak i na velikom vremenskom okviru poput dnevnog grafikona. Pogledajmo dnevni grafikon EUR / USD:

 

EUR / USD dnevni grafikon

 

Par je danas probio dno ovog trokuta, a najniža razina svijeće za Brexit mogla bi biti sljedeća interesna razina podrške. Mislim da bismo u sljedećih dan ili dva mogli dobiti retracement koji bi mogao ponuditi dobre postavke za skraćivanje para. Iako možda uskoro nećemo dobiti retracement do 20-EMA na dnevnom grafikonu, na manjim kartama trebalo bi biti više retracementa prema pokretnim prosjecima. To nam daje priliku da pronađemo više trgovina, jer se ulazak u 20 EMA na dnevnom grafikonu ne događa stalno, ali se često događa na satnom grafikonu. Trgovci također mogu trgovati s manjim stop-gubicima u smislu pip udaljenosti. Pogledajmo satni grafikon EUR / USD:

 

 EUR / USD po satima

 

Ovdje možete vidjeti kako 20-EMA u posljednje vrijeme pruža veliki otpor cijeni, a ako pogledate dva crvena kruga na grafikonu, jasno je da su ovi unosi koji su zabilježeni na 20-EMA ili nešto ispod njega (za trgovce koji trguju strategijama tipa potvrde), unosi su visokokvalitetni. Možda ćemo uskoro imati istu vrstu prilika za trgovanje povlačenjem sa satnice. Ipak bih radije vidio neku vrstu korekcije na dnevnom grafikonu prije nego što počnem tražiti nove mogućnosti na manjim vremenskim okvirima, na primjer na satnom grafikonu.

 

USD / CAD

 

Cijenu i dalje podržava 20-dnevni eksponencijalni pomični prosjek i još uvijek je čist od 200-dnevnog pomičnog prosjeka. Moja pristranost prema ovom paru još je uvijek bikova, a ja sam u potrazi za kupnjom umaka. Evo dnevnog grafikona ovog para:    

 

USD / CAD Dnevni grafikon

 

I satni grafikon:

USD / CAD po satu

 

Ovdje možete vidjeti da su eksponencijalni pomični prosjeci na ovom grafikonu ponovno poravnati, što ukazuje na to da se na tržište vratio neki pristojan bikovski zamah. Može se trgovati povlačenjem bilo kojeg od ovih eksponencijalnih pomičnih prosjeka, ovisno o obliku svijećnjaka koji nastaju na uvlačenju. Imajte na umu da puno pomaže kada su eksponencijalni pomični prosjeci svi poravnati, jer vam to daje potvrdu da trgujete u smjeru prevladavajućeg tržišnog zamaha.

Sutrašnji ekonomski kalendar

Sutra je vrlo svijetli dan u smislu ekonomskih podataka. Najvažniji događaj su vjerojatno američke zalihe sirove nafte u 15:00. To bi moglo utjecati na USD / CAD zbog velike korelacije kanadskog dolara s cijenama sirove nafte. 

Ugodan vam dan trgovanja!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map