Super Yellen štedi novac, USD / JPY objavljuje Bullish Engulfing Day!

Kakav dan na tržnicama, momci! Jako mi se sviđa ovo što danas vidim. Napokon, postajemo pristojni volatilnost. Dok pišem ovaj plan trgovanja, mnogo je trgovaca koji trenutno grizu nokte, koji su uhvaćeni na pogrešnoj strani tržišta, zaglavljeni u gubljenju poslova. Ostali trgovci već su zaustavljeni zbog gubljenja pozicija i tako možemo nastaviti. S druge strane medalje, neki su momci želi pips lijevo, desno i središte!

Pa kako znamo da su mnogi trgovci danas uhvaćeni? Nastavite čitati i naučit ćete nešto zanimljivo o tijeku narudžbe i onome što se događa kada vidimo stvaranje određenih vrsta svijećnjaci. Prije nego što uđemo u sve ove detalje, pogledajmo dnevni grafikon USD / JPY:

 

USD / JPY – Pazite medvjedi!

Super Yellen štedi novac 1USD / JPY Dnevni grafikon

Američki dolar imao je velike koristi Janet YellenDanašnji govor, ali to se posebno vidjelo u tečaju USD / JPY.

Pogledajte ovaj dnevni grafikon USD / JPY. Ovdje vidimo značajan pomak u USD / JPY tehnikama. Ne samo da smo vidjeli lažni proboj niže (ili fakeout) prije nekoliko dana, ali par se također uspio zatvoriti iznad svog 20-dnevnog eksponencijala pokretni prosjek jučer i danas. Kad god vidimo par blizu ovog pokretnog prosjeka, moramo biti posebno oprezni pri trgovanju njime na kratkoj strani.

Da se vratimo trgovcima koji trenutno sjede na rubu svojih mjesta – kada promatramo određene oblike svijećnjaka, možemo izvući vrijedne zaključke o tome što se zapravo dogodilo tijekom njihovog formiranja. Iskusno oko odmah će znati kakav je bio tijek narudžbe i što bi se moglo dalje dogoditi kao rezultat tog tijeka narudžbe. Uzmimo za primjer današnju svijeću na USD / JPY. Evo istog grafikona s posljednje tri povećane svijeće:

Super Yellen štedi novac 2USD / JPY Dnevni grafikon

Pogledajmo prvo drugu posljednju svijeću na ovom grafikonu. Ima relativno veliki gornji fitilj koji je, zajedno sa svojim položajem na karti, mamio prodavače da ponovno uđu na tržište, misleći da su bikovi poraženi. Ovaj, a možda i neki drugi čimbenici pomaknuli su cijenu da se probije ispod najnižeg nivoa ove svijeće.

Kad se cijena pomaknula ispod 20-EMA, povjerenje prodavača povećalo se i dodatni prodavači ušli su na tržište. Kasnije tijekom dana, medvjeđi zamah naglo je prekinut agresivnim pritiskom kupovine. To je mnoge medvjeđe trgovce zateklo nespremno i na pogrešnoj strani tržišta. Kako je cijena napredovala sve više, sve više i više trgovaca koji su bili prisiljeni zatvoriti svoje kratke pozicije što je samo dodavalo sve više goriva pritisku kupnje. Trgovci koji su prodavali blizu minusa današnje svijeće ili su već zaustavljeni ili se drže gubitka pozicija. Današnja svijeća zarobila je mnoge medvjeđe igrače na tržištu koji su mislili da imaju kontrolu nad ovim tržištem.

Uobičajena je pojava da se nakon a bikovsko gutanje dan kao danas. Ako to znamo, možemo se postaviti da to iskoristimo. Ali gdje bismo ušli i kako bismo upravljali svojim rizik?

Prvi način trgovine ovom postavkom bio bi trgovina gornjom stranom bijeg današnje svijeće. Pogledajte sljedeću tablicu:

Super Yellen štedi novac 3USD / JPY Dnevni grafikon

Ova postavka ima prednost korištenja potvrde. Ako ne vidimo daljnji rast ovog tečaja, naša trgovina neće biti pokrenuta. Nedostatak je što koristimo veliku zaustaviti gubitak, i kupujući po relativno visokoj cijeni. Ovdje je cilj dvostruko veći od zaustavnog gubitka.

Drugi način da se trguje ovim je čekanje na ulazak današnje bikovske svijeće do vremena vašeg ulaska. Pogledajte sljedeću tablicu:

Super Yellen štedi novac 4USD / JPY Dnevni grafikon

Ako postavite a kupiti limit narudžba pri 50% -tnom uvlačenju svijeće, kao na gornjem grafikonu, omogućit će vam da koristite puno čvršći stop-gubitak i mogli biste postići bolji omjer rizika i nagrade. U ovom postavljanju cilj je tri puta veći od udaljenost zaustavnog gubitka. Primijetite da, iako je meta trostruka udaljenost zaustavnog gubitka, ta je udaljenost u kraćima puno kraća nego u prvom primjeru gdje je meta samo dva puta veća od udaljenosti zaustavnog gubitka. To čini drugu postavku trgovine s jačim stop-gubicima i boljom ulaznom cijenom vrlo atraktivnom, iako je rizičnija zbog čvrstog zaustavljanja i nedostatka potvrde o bikovskom probijanju. Ako koristite ovu strategiju retracementa, također imate šanse da cijena poskoči više, a da ne pokrenete narudžbu za kupnju.

Neki trgovci vole kombinirati ovo dvoje strategije trgovanja i podijelite njihov izvorni položaj na dva dijela kako biste bili sigurni da su aktivirani u barem jednu od postavki.

Ova vrsta cjenovne akcije nalik na mač nije danas viđena samo na USD / JPY. Mnogi drugi instrumenti povukli su nasilne poteze u jednom smjeru, da bi se nakon nekog vremena okrenuli u suprotni smjer. Znamo da je govor predsjedateljice FED-a Janet Yellen prouzročio velik dio ove mačke. To smo vidjeli i na tržištima dionica, premda je to bilo možda u manjoj mjeri nego na USD / JPY. Pogledajmo S&P 500:

 

S&P 500 – Ovo je nevjerojatno!

Super Yellen štedi novac 5S&P 500 Grafikon po satima

Učinite si uslugu i provjerite dnevnu tablicu S&P 500. Ako ste se ikad zapitali kako izgleda snažni uzlazni trend, pogledajte S&Str!

Akcija cijena u plavom krugu dio je učinka govora Janet Yellen. Bikovi su na kraju prebili medvjede, što je rezultiralo veličanstvenim odskokom više.

Sjetite se da imamo još jedan govor ove dame sutra u 15:00 GMT. Također imamo brojeve zaposlenih u Velikoj Britaniji u 09:30 GMT, a američki CPI i maloprodajne brojeve u 13:30 GMT. Pripremite se za veću nestalnost!

Sretno momci, nadam se da ćete sutra imati isplativ dan!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map