Tjedni pregled, 16. – 20. studenoga: Pet najboljih ekonomskih događaja koje ćemo gledati sljedeći tjedan!

Široko utemeljeni američki dolar vjerojatno će ovaj tjedan završiti na medvjeđem putu, jer ulagači još uvijek navijaju za optimizam zbog potencijalnog cjepiva za visoko zarazni koronavirus, koji drži zaštićeni američki dolar pod pritiskom, istovremeno umanjujući rizik skup imovine. Osim toga, značajni gubici u prinosu na američke obveznice i politika Federalne rezerve u produljenom razdoblju niskih kamatnih stopa i nade u globalni ekonomski oporavak od COVID-19 također su igrale glavnu ulogu u podrivanju zelenih novčanica.

Gledajući unaprijed u naredni tjedan, serija promjena zaposlenosti i stope nezaposlenosti, zajedno s zapisnicima sastanka monetarne politike RBA i sastanaka G20, mogla bi pokrenuti puno naslova kako bi tržišta ostala u pokretu. Također će se pomno pratiti geopolitičke napetosti i naslovi koronavirusa, jer bi mogli igrati ključnu ulogu u određivanju razine rizika na tržištu.

Pet najboljih ekonomskih događaja za gledanje ovog tjedna

1. CAD proizvodnja (MoM) – ponedjeljak – 06:30 GMT

Podaci o proizvodnoj prodaji obično objavljuje Statistics Canada, koja mjeri ukupnu prodaju u Kanadi. To se može promatrati kao očekivana potražnja na tržištu. Pojednostavljeno, sve veći broj robe, uključujući neprodane zalihe, ukazuje na pad tržišne potražnje, što se smatra negativnim ili (medvjeđim) za CAD valutu. Osim toga, smanjeni brojevi prodaje također predviđaju medvjeđi ton za CAD. Isto tako, sve veći broj prodaja smatra se pozitivnim (ili bikovitim) za CAD.

Drugim riječima, podaci su vodeći pokazatelj ekonomskog zdravlja. Međutim, tržišni uvjeti vrlo brzo utječu na proizvođače. Istodobno, promjene u njihovoj prodaji mogu biti rani znak budućih aktivnosti, poput potrošnje, zapošljavanja i ulaganja.

Prethodno izdanje

STVARNO: -2%

DEV: -0,13

DATUM: 16.11.2020 12.30

2. Američka maloprodaja (MoM) – utorak 06:30 GMT

Te podatke obično objavljuje američki ured za popis stanovništva, koji mjeri ukupan prihod maloprodajnih trgovina. Mjesečne postotne promjene pokazuju stopu promjene takve prodaje. Međutim, promjene u maloprodaji uglavnom se prate kao vodeći pokazatelj potrošnje potrošača. Dakle, ako je „Stvarno“ veće od „Prognoze“, smatra se bikovim za zelene novce. Suprotno tome, niska vrijednost se smatra negativnom (ili medvjedastom) za američki dolar.

Prethodno izdanje

STVARNO: 1,9%

DEV: 0,25

DATUM: 17.11.2020 12.30

Opis maloprodaje, isključujući Automobili (MoM)

Te podatke obično objavljuje američki ured za popis stanovništva. Obično prikazuje svu robu koju prodaju trgovci na temelju uzorkovanja maloprodajnih trgovina različitih vrsta i veličina, isključujući automobilski sektor. Valja napomenuti da se indeks maloprodaje smatra vodećim pokazateljem povjerenja potrošača. Međutim, ovo izvješće je “unaprijed” izvješće, koje se može donekle promijeniti nakon izračuna konačnih brojeva. Dakle, brojke veće od prognoze ukazuju na napredak u gospodarskom rastu, koji se za američki dolar smatra bikovim.

Prethodno izdanje

STVARNO: 1,5%

DEV: 0,20

DATUM: 16.11.2020 12.30

3. Govor BoE Haldane – Ročišta o izvještajima o monetarnoj politici – srijeda – 14:00 GMT

Andrew G Haldane glavni je ekonomist u Engleskoj banci i izvršni direktor za statistiku i monetarne analize. Osim toga, Andrew G Haldane također je član Odbora za monetarnu politiku Banke. On će održati govor ove srijede kako bi izvijestio o inflaciji i ekonomskim izgledima pred parlamentarnim Odborom za riznicu. Međutim, rasprave, koje će trajati samo nekoliko sati, mogu stvoriti značajnu nestabilnost na tržištu. Stoga, ako su rasprave više neskladne nego što se očekivalo, to se smatra pozitivnim ili (bikovskim) za GBP valutu. Isto tako, ako su dovtičniji nego što se očekivalo, to se smatra medvjeđim za valutu.

Nadalje, članovi BOE MPC glasaju o tome gdje postaviti ključne kamatne stope u zemlji, dok se njihovi javni angažmani obično koriste za pružanje detaljnih tragova o budućoj monetarnoj politici.

 

4. Podaci o promjeni zaposlenja u Australiji – četvrtak – 00:30 GMT

Te podatke obično objavljuje Australski zavod za statistiku, koji ispituje promjenu broja zaposlenih u Australiji. Ovi ekonomski podaci objavljuju se krajem mjeseca. Ako podaci pokazuju porast, to ima pozitivne implikacije na potrošačku potrošnju, što pospješuje gospodarski rast. Dakle, ako je „Stvarno“ veće od „Prognoze“, smatra se bikovim za AUD valutu; obrnuto, niži podaci se smatraju negativnim (ili medvjedastim) za AUD valutu.

 

Prethodno izdanje

STVARNO: -29,5 K

DEV: 0,06

DATUM: 19.11.2020 00:30

Podaci o Aussie stopi nezaposlenosti:

Te podatke obično objavljuje Australijski zavod za statistiku, koji mjeri broj nezaposlenih radnika, podijeljen s ukupnom civilnom radnom snagom. Međutim, broj nezaposlenih vodeći je signal ukupnog ekonomskog zdravlja, jer je potrošnja potrošača izuzetno povezana s uvjetima na tržištu rada. Stoga porast stope ukazuje na nedostatak širenja na australskom tržištu rada. Kao rezultat toga, ako je „Stvarno“ manje od „Prognoze“, smatra se pozitivnim (ili bikovim) za australsku valutu. Suprotno tome, visoka očitanja smatraju se negativnim (ili medvjedastim) za australski dolar.

 

Prethodno izdanje

STVARNO: 6,9%

DEV: -0,25

DATUM: 19.11.2020 00:30

5. Sastanak G20 – petak 

Na sastanku G20 okupljaju se guverneri središnjih banaka i ministri financija iz sustavno važnih industrijaliziranih gospodarstava i gospodarstava u usponu, nastojeći razgovarati o vodećim pitanjima koja utječu na globalno gospodarstvo. Trgovci bi trebali pažljivo pratiti ovaj događaj koji donosi novu dimenziju na tržišta. Zemlje G20 vjerojatno će raspravljati o utjecajima COVID-19 na ekonomske skupine i potencijalnim načinima borbe i prevladavanja ekonomskih usporavanja. Pripazimo na ove događaje kako bismo saznali više o trendovima na forex tržištu. Sretno i ugodan vikend!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map