Tjedni pregled, 25. – 29. siječnja 2021 .: Najbolji ekonomski događaji za gledanje ovog tjedna

Široko utemeljeni američki dolar završit će ovaj tjedan na medvjeđem putu, dok trgovci nastavljaju navijati za inauguraciju administracije Joea Bidena okrećući se rizičnijim valutama. Novi predsjednik Sjedinjenih Država, Joe Biden, nastavlja zalagati za dodatnu potrošnju do 2 bilijuna američkih dolara, što je američkim dionicama preko noći dalo poticaj i potkopalo zelenašnicu sigurnog utočišta. Uz to, paket poticaja od 1,9 bilijuna COVID-19, koji je Biden predložio početkom mjeseca, dobit će potrebnu republikansku potporu u Kongresu, što je činjenica koja je pobudila nadu u ekonomski oporavak od pandemije COVID-19.

Stoga su pozitivni pomaci u vezi s COVID-19 poticajnim paketom i cjepivima protiv koronavirusa odigrali glavnu ulogu u slabljenju sigurnog američkog dolara. Suprotno tome, gubici u zelenim novčanicama mogli bi kratko trajati, jer su nedavno objavljeni američki podaci o nezaposlenosti pokazali pad početnih zahtjeva za nezaposlene. Vrijedno je podsjetiti da su potezi vođeni sentimentom smanjili dobitak na američkom dolaru otkako su demokrati početkom mjeseca osvojili kontrolu nad američkim Kongresom.

Gledajući unaprijed u sljedeći tjedan, serija govora i zahtjeva za nezaposlenost, zajedno s Zapisnicima sastanka MoN monetarne politike i Izjavom FOMC-a, mogla bi pokrenuti mnoštvo naslova kako bi tržišta ostala u pokretu. Na drugoj stranici, pomno će se pratiti i naslovi o geopolitičkim napetostima i koronavirusu (COVID-19), koji će igrati ključnu ulogu u određivanju razine rizika na tržištu.

Najbolji ekonomski događaji za gledanje ovog tjedna

1) – Zapisnik sastanka MoN monetarne politike – ponedjeljak – 23:50 GMT

Japanska banka obično objavljuje ovo izvješće, koje ispituje ekonomska kretanja u Japanu, neposredno nakon stvarnog sastanka. Svrha ovih sastanaka je analizirati ekonomski razvoj unutar i izvan Japana, ukazujući na novu fiskalnu politiku. Međutim, promjene u ovom izvješću imaju tendenciju utjecati na nestabilnost JPY. Jednostavnim riječima, ako minute BoJ daju sokolski pogled na japansko gospodarstvo, to se za JPY smatra bikovskim; obrnuto, volji se smatraju medvjeđima.

2) – Govor predsjednice ECB-a Lagarde – ponedjeljak – 3:45 GMT

Kao šefica Europske središnje banke, koja upravlja kratkoročnim kamatnim stopama, Lagarde ima više prostora za utjecaj na vrijednost eura nego bilo koja druga osoba. Tržišni trgovci pomno promatraju njezine javne govore jer obično daju detaljne naznake u vezi buduće monetarne politike. Stoga, ako Lagarde predstavlja sokolski pogled na europsko gospodarstvo, to se smatra nenametljivim za EUR, dok se izgled za golubove smatra medvjeđim.3) – Aussie Consumer Price Index (QoQ) – utorak – 19:30 GMT

Te podatke obično objavljuje RBA, a ponovno objavljuje australski zavod za statistiku. To je mjera promjene cijena koja uspoređuje maloprodajne cijene reprezentativne košarice roba i usluga. Kao što svi dobro znamo, na kupovnu moć Aussieja negativno utječe inflacija. Dakle, CPI se smatra ključnim pokazateljem koji mjeri inflaciju i promjene u trendovima kupnje. Općenito govoreći, očitanje prema gore za AUD se smatra bikovskim; s druge strane, očitljivo čitanje smatra se medvjeđim za australsku valutu.

Prethodno izdanje

STVARNO: 1,6%

DEV: 2,50

PROTIV: 1,5%

DATUM: 28.10.2020 00:30

4) – RBA skraćeni srednji CPI (QoQ):

Te podatke obično objavljuje RBA, a Australijski zavod za statistiku ponovno objavljuje. To je studija kretanja cijena, uspoređivanjem maloprodajnih cijena reprezentativnog izbora robe i usluga. Obrezana sredina pretpostavlja se kao ponderirani prosjek središnjih 70% tromjesečne raspodjele promjene cijena svih komponenata CPI, s godišnjim stopama na temelju složenih tromjesečnih izračuna.

Prethodno izdanje

STVARNO: 0,4%

DEV: 1.02

PROTIV: 0,3%

DATUM: 28.10.2020 00:30

5) – Odluka o kamatnoj stopi Feda – srijeda – 14:00 GMT

Kao i ostale središnje banke, i američka središnja banka ima redovite sastanke ekonomske politike, tijekom kojih članovi odbora provode različite mjere, a najrelevantnija je kamatna stopa koja će se naplaćivati ​​na zajmove i predujmove komercijalnim bankama. Odbor guvernera Federalnih rezervi sastaje se u intervalima od 5 do 8 tjedana, nakon čega objavljuju svoje najnovije odluke u vezi s kamatnim stopama. Povećanja stopa smatraju se znakom zdrave inflacije, pa imaju tendenciju potaknuti lokalnu valutu, američki dolar. Suprotno tome, snižavanje stopa smatra se znakom ekonomskih i inflatornih nevolja, što zauzvrat slabi zeleni novac. Ako se stope ne promijene, pozornost se usmjerava na ton izjave FOMC-a.

Prethodno izdanje

STVARNO: 0,25%

DEV: 0,00

PROTIV: 0,25%

DATUM: 16.12.2020 19:00

ii) Fedova izjava o monetarnoj politici:

Izravno nakon Fedove odluke o stopi, FOMC objavljuje svoju izjavu o monetarnoj politici. Izjava obično utječe na volatilnost dolara i određuje kratkoročni pozitivan ili negativan trend. Općenito govoreći, jastrebovi izgledi za američki dolar smatraju se bikovima, a dovski stavovi shvaćaju kao negativni ili medvjeđi.

Prethodno izdanje

DEV: 0,57

PROTIV: 50 K

DATUM: 17.12.2020 00:30

6) – Unaprijediti BDP q / q – četvrtak – 8:30 GMT

Te podatke obično objavljuje Američki ured za ekonomsku analizu, koji mjeri novčanu vrijednost sve robe, usluga i struktura proizvedenih u zemlji u unaprijed određenom razdoblju. Godišnji BDP je bruto mjera tržišne aktivnosti, jer pomaže procijeniti brzinu kojom gospodarstvo neke zemlje raste ili se smanjuje. Općenito govoreći, uzlazni trend shvaćen je kao bikovski za USD valutu; alternativno, niže očitavanje smatra se negativnim ili medvjeđim za američku valutu.

Prethodno izdanje

STVARNO: 33,4%

DEV: 0,39

PROTIV: 33,1%

DATUM: 22.12.2020 13:30ii) – Stopa nezaposlenosti:Te podatke obično objavljuje američko Ministarstvo za statistiku rada, koje mjeri broj nezaposlenih radnika podijeljen s ukupnom civilnom radnom snagom. Povećanja stope ukazuju na nedostatak širenja na američkom tržištu rada, koje tendencijom slabi američko gospodarstvo. Niska očitanja stoga se smatraju pozitivnim ili jakim za američku valutu; obrnuto, visoke se vrijednosti smatraju negativnim (ili medvjedastim) USD.

Prethodno izdanje

STVARNO: 900 K

DEV: -0.11

PROTIV: 910 K

7) – Bruto domaći proizvod (MoM) – petak – 8:30 GMT

Statistika Kanade objavljuje ove podatke, koji su mjera ukupne vrijednosti sve robe i usluga proizvedenih u Kanadi. BDP se shvaća kao bruto mjera kanadske gospodarske aktivnosti i zdravlja. Jednostavnim riječima, visoka brojka ima bikovski učinak na CAD, dok se niske brojke smatraju negativnima za kanadsku valutu.

Prethodno izdanje

STVARNO: 0,4%

DEV: –

PROTIV: –

DATUM: 23.12.2020 13:30

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map