Tjedno ažuriranje, 19. – 23. studenoga: Najpopularnije Forex postavke i ekonomski događaji za trgovinu

 • Dolar je tjedan završio u gubitku jer bikovi ostaju oprezni zbog komentara dvojice američkih dužnosnika Federalne rezerve o globalnom gospodarskom rastu.
 • Britanska funta i dalje je ranjiva jer neizvjesnosti iz sporazuma o Brexitu nastavljaju izlaziti na tržište.
 • Inflacija eurozone porasla je u listopadu najbržim tempom u gotovo šest godina, no EUR / USD zadržava medvjeđi zamah.
 • Što očekivati ​​ovaj tjedan? Osnove & Tehnički izgledi za dolar, EUR / USD i GBP / USD.

Indeks dolara – uzlazni trokut spreman za podršku

Američki je dolar opao nakon što je glavni dužnosnik Federalnih rezervi izjavio da su kamatne stope blizu neutralne stope, dok kontinuirani rizik zbog Brexita pretiče valutu. U osnovi, sljedeći tjedan ne nudi nijedan veliki gospodarski događaj koji bi mogao potaknuti velika kretanja dolara. Zbog toga bih volio da fokus usmjerimo na tehničku stranu. Jedini ekonomski događaj koji vrijedi pogledati su Narudžbe osnovne trajne robe.

Osnovne narudžbe trajne robe m / m – U srijedu se podaci trebaju dostaviti u 13:30 (GMT). Dobra vijest je da se očekuje da će američka maloprodajna prodaja porasti za 0,4%, što je znatno više od 0% u listopadu. Za novorođenče je to promjena ukupne vrijednosti novih narudžbenica kod proizvođača za trajnu robu, isključujući transportne predmete. Vodeći je pokazatelj proizvodnje – porast narudžbina signalizira da će proizvođači povećati aktivnost dok rade na ispunjavanju narudžbi.

Tjedni tehnički nivo

Podrška otporu

96,02 97,04

95,71 97,35

95,2 97,86

Ključna razina trgovanja: 96,53

Ključne tehničke točke

Dolarski indeks trguje iznad 20 & 50 razdoblja EMA što označava bikovski osjećaj trgovaca.

 • U dnevnom vremenskom okviru dolar pokazuje snažnu prodaju u odnosu na osnove. No, tu je stvar – uzlazni trend će je vjerojatno podržati blizu 96,15 USD.
 • RSI & Stohastika se i dalje drži iznad 50, što ukazuje na snažan bikovski zamah u dolaru.
 • Medvjeđa svijeća koja zahvata može uzrokovati nastavak prodajnog trenda do 96,15 dolara.
 • Medvjeđi proboj može ga dovesti do 95,70 dolara

EUR / USD – Bikovsko gutanje tjedno, je li to preokret?

Jedinstvena valuta Euro počela je jačati na slabijem dolaru. Nuspojave rasprava o trgovinskom ratu zasjenjuju dužničku krizu u Italiji. Kako je izvijestio CNBC, “predsjednik Donald Trump dao je poticaj tržištu u petak kada je rekao da se nada da će SAD i Kina postići dogovor o trgovini, što je glavni fokus na dionice. No, dužnosnici Bijele kuće kasnije su umanjili njegove komentare i rekli da nema naznaka da će dogovor uskoro doći. “

 • Ulagači su uložili u dolar zbog trgovinskog rata jer smatraju da ovaj trgovinski rat vjerojatno neće utjecati na Sjedinjene Države.
 • Ali ako Trump sada koristi SAD od carina, to će preokrenuti cijelu ideju iza zauzimanja pozicija u dolaru.

Tehnički gledano, EUR / USD trguje se bikovski po cijeni od 1,1415 dolara nakon što je stavio najniži nivo ispod 1,1215 dolara. Formirao je svojevrsni bikovski zahvat ili udarac čekića koji slijedi snažni medvjeđi trend. Tipični obrasci obično preokreću trendove.

 

To je rečeno, možemo očekivati ​​da će EUR / USD nastaviti trgovati više do 1,1535 USD, dok podrška ostaje na 1,1310 USD.

Potencijalni gospodarski događaji koji će utjecati na petak – Europsko gospodarstvo treba objaviti niz gospodarskih događaja koji uključuju:

 • Francuski proizvodni Flash Flash PMI – Brojka se treba prikazivati ​​u 8:15 (GMT) s prognozom od 51,3 naspram 51,2 tijekom prethodnog mjeseca.
 • Francuski Flash Services PMI – Pored francuskog PMI-ja za proizvodnju, promatrat će se usluge PMI. Očekuje se da će lagano pasti na 54,9 naspram 55,3.
 • Njemački PMI za proizvodnju bljeskova – Podaci će biti objavljeni odmah nakon 15 minuta francuskih usluga i proizvodnje PMI-ja u 8:30 (GMT). Predviđa se porast sa 52,3 na 52,2.
 • Njemački Flash Services PMI – Zakazano je s prognozom od 54,6, malo ispod brojke od 54,7 iz prethodnog mjeseca.

Tjedni tehnički nivo

Podrška otporu

1,1313 1,1455

1.1268 1.15

1.1197 1.1571

Ključna razina trgovanja: 1.1384

EUR / USD – Trgovinski plan

Ideja je da ostanemo bikoviti iznad 1,1380 dolara sa stop-gubicima ispod 1,1340 i dobiti profit na 1,1460 i 1,1535 dolara. Iako je prodaja poželjna ispod 1,1310 USD.

 

GBP / USD – Neizvjesnost oko Brexita srušila je sterling

Britanska funta nastojala se stabilizirati nakon što je u četvrtak pretrpjela turbulentno klizanje. Investitori koji se plaše političke turbulencije u zemlji mogli bi je izbaciti iz Europske unije bez razvoda. Rasprodaja je postala ozbiljna nakon ostavke ključnih ministara iz njene vlade Ujedinjenog Kraljevstva, pojačavajući pritisak na britansku premijerku Theresu May.

GBP / USD – tehnički pregled

Na 4-satnom grafikonu kabel je krenuo u bikovski zaokret kako bi testirao 20 razdoblja EMA na $ 1,3035, ali nije nam uspio dati bikovski crossover. To znači neizvjesnost u pogledu bikova preokreta u paru. Temeljno je vođen tjedan i ne možemo puno odrediti na temelju tehničkih podataka.

Tjedni tehnički nivo

Podrška otporu

1,2707 1,3021

1,2585 1,3212

1,22272 1,3525

Ključna razina trgovanja: 1,2899

GBP / USD – temeljni izgled

Saslušanja o izvještajima o inflaciji – U utorak u 10:00, guverner i MPC (Odbor za monitorijsku politiku) svjedočit će o izvješću o inflaciji pred Parlamentom. Ročišta traju nekoliko sati i mogu stvoriti nestabilnost tržišta tijekom trajanja. Posebno se ističu izravni komentari o valutnim tržištima.

Prisjetimo se, stopa inflacije u Velikoj Britaniji još uvijek je u rasponu, ali ovog je mjeseca pala s 2,5% na 2,4%. Sve što trebamo je vidjeti što očekuju u budućnosti.

GBP / USD – Trgovinski plan

Par se može suočiti s trenutnim otporom blizu 1,2845 i 1,2950 dolara, zajedno s podrškom blizu 1,2800 dolara. Dakle, ideja je ostati medvjedast ispod 1,2925 dolara da bismo ciljali 1,27500 dolara.

Sretno i nastavite pratiti devizne vođe još jedan unosan tjedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map