Što Trump / Biden predsjedništvo znači za cijene Bitcoin [BTC]?

oglas Phemex

Ništa bolje od pandemije nije ujedinilo ljude svijeta. Dok se borimo zajedno s drugim valom koronavirusa, zajedno s novim zaključanjima, Bitcoin se uspio popeti više do razina koje nisu viđene u nekoliko godina. Još jedan važan događaj je pred vratima i bez obzira na to tko će pobijediti na izborima u SAD-u ove godine, mnogi zagovornici mišljenja su da je Bitcoin jasni pobjednik.

Zagonetka Trumpa ili Bidena pokrenula je neizvjesnost. Tradicionalna financijska tržišta nisu veliki ljubitelj neizvjesnosti. Bitcoin, međutim, čini se da mu to ne smeta toliko.

Kako će predstojeći američki izbori utjecati na cijene Bitcoin [BTC]?

Predsjednik Donald Trump nije veliki ljubitelj Bitcoina. Njegov stav bio je sasvim očit kad je rekao zloglasne riječi da se “Bitcoin temelji na zraku”. Promjena srca, u njegovom drugom mandatu, čini se vrlo malo vjerojatnom.

Za razliku od Trumpovog pristupa uglavnom iz ruku, stvari bi mogle biti vrlo drugačije ako pobijedi trenutni potpredsjednik Joe Biden. Da ne zaboravimo, sudjelovao je u zloglasnom Twitteru koji je na prijevaru ponudio udvostručiti bilo koji iznos Bitcoina poslan na navedeni račun u roku od 30 minuta. Ali njegov cvrkut odmah nakon hakovanja zasigurno je mnogima podigao obrve. Slučajno je ovo Bidenov jedini tvit u vezi s Bitcoinima.

Njegovi odabiri u kabinetu također su puno govorili. Trenutna američka senatorica i bivša državna odvjetnica u Kaliforniji, Kamala Harris možda nije javno spomenula svoj stav o Bitcoinu, ali njezin tim, međutim, ima kripto-prijateljsko lice – Ryan Montoya, bivši glavni tehnički direktor Sacramento Kingsa.

Nemam Bitcoin i nikada neću tražiti da mi ga pošaljete.

Ali ako želite pripomoći da Donald Trump postane predsjednik na jedan mandat, to možete učiniti ovdje: https://t.co/8XtBjuU5fX

– Joe Biden (@JoeBiden) 16. srpnja 2020

Ovo bi moglo biti pitanje od milijun dolara što znači bilo koji dobitak za Bitcoin. Iako na to nema jasnog odgovora, osim nagađanja, sa sigurnošću se može reći da su stvari s Bitcoinom tek počele i da ga čeka dug put. Bez obzira tko pobijedio, Bitcoin se ne zaustavlja.

Nekorelirana priroda

2020. je bila divlja godina. Postoji COVID, globalna ekonomija je uzela danak, globalni indeksi nisu uspjeli, zatim je predstojeći izbor jedne od najutjecajnijih i najrazvijenijih država svijeta. Unatoč činjenici da geopolitički događaj kao što je ovaj tradicionalno dovodi do zbunjenosti na tržištu, to bi, međutim, moglo biti vrijeme kada se Bitcoin konačno razvija u nekoreliranu imovinu.

Bitcoin je u posljednjih nekoliko mjeseci otklonio nesigurnost na tržištu. Bilo da je riječ o slučaju BitMEX, hakiranju KuCoin ili DeFi maniji, najveća kriptovaluta na svijetu polako se, ali postojano približava željenoj razini od 14 000 američkih dolara. Povijesno gledano, Bitcoin i ostatak tržišta kriptovaluta vođeni su FUD-ovima i FOMO-ima. I to je razlog zašto je industrija stekla reputaciju pretjerane nestabilnosti. Ali ove godine to nije bio slučaj. Prostor je pokazao ozbiljnu otpornost na to da ga negativne vijesti ne pokolebaju. Institucionalni giganti koji prodiru u svemir jedan su od najvećih čimbenika.

Mogućnost da Bitcoin postane sve neovisniji u narednim danima bila je nešto što je također tvrdilo OKEx-ove najnovije izvješće koje je argumentiralo,

“U listopadu je započela jednomjesečna korelacija između Bitcoina i S&P 500 je široko fluktuirao, dosežući sredinom mjeseca 57%, a zatim je brzo pao na 6% prije nego što se vratio na 33%, prema podacima iz iskrivljenja. Veseleći se, nakon predstojećih američkih izbora, Bitcoin će možda imati veće šanse odmaknuti se od makro događaja i postati neovisniji. “

Bitcoin je prošao dva američka izbora – upravo u 2012. i u 2016. Međutim, nije bilo davno, međutim, otada je klasa imovine, općenito, jako napredovala i donošenje zaključaka na temelju prethodna dva događaja možda neće mudar. Međutim, u povijesti je studeni obično jak mjesec za BTC, jer je zabilježio pet dobitaka i dva gubitka s medijanom povrata od 10,97% od 2013..

Izvor: OKEx

Institucionalna podrška

Hoće li Bitcoin oponašati USD? Postoje šanse da Bitcoin par vrlo dobro oponaša američki dolar unatoč tome što je u posljednje vrijeme sve manje povezan s makro tržištima. Institucionalni giganti postali su najnoviji sudionici HODL Bitcoina. Među mnogim divovima, MicroStrategy i Square su dvije najistaknutije tvrtke koje su otkrile akumuliranje Bitcoina. Institucionalni investitori pripremili su se za povećanje svojih izdvajanja za Bitcoin, bez obzira na kratkoročno padanje vrijednosti BTC-a. Zajedno s legitimitetom, Bitcoin je stekao i tradicionalne industrijske stručnjake koji bi mogli umanjiti divlja kolebanja na tržištu.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map