USD / CAD snage veće polaganog dana na tržištima

Kako počinjem pisati ovaj članak, USD / CAD pritiska nove dnevne maksimume i samo oko 7 pipa od jednog od mojih naloga za uzimanje profita. Očekivao sam vrlo miran dan na tržištu valuta, što je i bilo. Srećom, postojale su jedna ili dvije iznimke, od kojih je USD / CAD jedna. Dok su se ostali glavni parovi danas jedva kretali, USD / CAD je do sada zaradio oko 68 pipova. Stvarno impresivno za ovo doba godine! Pogledajte ovaj dnevni grafikon:

 

USD / CAD Dnevni grafikon

Današnja akcija cijena nije samo uklonila najviša dva prethodna dnevna bara, već je trenutno na udaru vrlo važan zamah. Tečajnom tečaju treba samo 12 pipova da bi probio ovu važnu razinu koja je na gornjem grafikonu označena crvenim krugom.

 

Možda se pitate zašto je ova razina tako važna. Vidite, vjerojatno ima puno stop-loss naredbi složenih točno iznad ovog zamaha. Odnosno, zaustavite gubitke trgovaca koji su propali. Mnogi kratki trgovci možda su već zatvorili svoje pozicije, ali neki se još uvijek drže na tim pozicijama prodaje, nadajući se da će preokret cijene opet sniziti cijenu. Dakle, ako cijena probije ovu važnu razinu (1.35885), mnogi će trgovci biti prisiljeni obavljati transakcije kupnje dok se pokreću njihove stop loss narudžbe, dodajući dodatno gorivo trendu vatrenog bika koji već plamti kod kupaca. Iako bi se nastavak takvog prekida mogao ograničiti u ovo doba godine, sigurno bi moglo doći do nekih agresivnih nastavaka u novoj godini kada će sudjelovanje na tržištu biti gušće. Prije nego što pogledamo postavke trgovine, ispitajmo tjedni grafikon ovog para:

 

USD / CAD Tjedni grafikon

Očito je da bikovi tržišni igrači kontroliraju tržište. Jedan od mojih učitelja jednom me naučio da se ne borim protiv institucionalnih sudionika koji su ti koji se kreću i kontroliraju tržište valuta. To su momci koji bacaju milijune i milijarde dolara po cijeloj sceni kao da je to mala promjena. Novi trgovci često trguju protiv velikog zamaha, što je nešto što brzo iscrpljuje njihove račune. Branje vrhova i dna u jakim trendovima vrlo je opasno. Trgovanje s trendom je mjesto gdje leži velik novac, i upravo o tome govorim u ovom slučaju. Već dugi niz tjedana USD / CAD ispisuje više i veće padove – vitalne karakteristike zdravog uzlaznog trenda. U ovom trenutku, par je udaljen oko 12 pipova od probijanja još jednog važnog zamaha visoko na tjednom (i dnevnom) grafikonu. Šanse da izvučete još par prednosti ovog para su dobre, pa pogledajmo kako to možemo igrati …

 

Kladim se da očekujete moćnu tehničku trgovinu. Pa, jednostavnost često donosi više novca nego složenost. Evo opet dnevnog grafikona:

 

USD / CAD Dnevni grafikon


Ovo je trgovinska postavka koja bi mogla potrajati nekoliko tjedana. Ako nemate dovoljno strpljenja da čekate toliko dugo, ovo možda nije vaša idealna trgovina. Ovo je vjerojatno najjednostavnija postavka trgovine koju biste trenutno mogli koristiti na ovom paru. Slažem se, možda će biti finijih unosa i boljih prilika u danima koji dolaze, a možda ću ih razmotriti u sljedećih nekoliko tjedana, ali ovdje imamo jednostavnu postavku koja bi mogla dodati dodatni jedan ili dva posto na vaš račun preko sljedećih nekoliko tjedana ili čak za nekoliko dana ako budete imali sreće. Ne trebate ga gledati cijelo vrijeme, možda jednom u dva dana. Stop gubitak možete prebaciti na proboj čak i kad je trgovina zarađena za oko 350 pipsa. Ako to želite postaviti i zaboraviti, to također može uspjeti. Upravo sam stavio nalog za zaustavljanje kupnje na 1,35790 riskirajući jedan posto svog računa i ciljajući 1,25 posto. Stop gubitak = 400 pipsa, a take profit = 500 pipsa. Da vidimo kako će to ići, ja ću vas redovito obavještavati. Imajte na umu da bi ova trgovina mogla potrajati tjednima da postigne svoj cilj ili zaustavi gubitak. Također zapamtite da ne riskirate novac koji ne možete priuštiti da izgubite. Trgovanje devizama je rizično i ova trgovina (kao i svaka druga trgovina) lako može ići u pogrešnom smjeru. Mi trgujemo vjerojatnostima, a ne sigurnostima. U redu, to je dovoljno za odricanje odgovornosti, za sada, pogledajmo brzo USD / JPY:

 

USD / JPY – 2. najprometniji valutni par na svijetu

 

Samo EUR / USD ima više likvidnosti od USD / JPY. Dublja likvidnost često dodaje veću dosljednost kada je u pitanju tehnička analiza u deviznom trgovanju. Potezi su često manje isprekidani, a postavljanje stop-gubitaka obično može biti točnije nego kod egzotičnih deviznih parova ili robe, na primjer.

 

USD / JPY Dnevni grafikon

USD / JPY se konsolidirao u posljednjih nekoliko dana. Ova konsolidacija je u obliku zastave bika, što je obrazac za nastavak. Trenutno se čini da ovaj moćni rast ovog tečaja još nije gotov. Ako se par uskoro potisne na svježe dnevne maksimume, mogao bi otvoriti put do 121,60, a nakon toga 123,70, nakon čega slijedi 125,00.

To je sve za danas, kolege trgovci. Uživajte u posljednjih nekoliko trgovačkih dana 2016. godine!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map