“VC poput Bitcoina nisu zakonsko sredstvo plaćanja” – Govt. Indije objavio službenu izjavu

oglas Phemex

Naš istraživački tim iznio je nedavne događaje indijske vlade u vezi s regulacijom upotrebe virtualnih valuta i bitcoina

bok ljudi!

Samo nekoliko sati nakon što je članak o glavnim indijskim burzama bitcoina koji su zatvorili svoje bankovne transfere postao viralan, Ministarstvo financija iznijelo je izjavu kojom upozorava ljude da ne koriste bitcoin.

Iako govt. Indija još nije klasificirala upotrebu kriptovaluta kao ilegalnu, ali je izrazila ozbiljnu zabrinutost u vezi s transakcijama i plaćanjima izvršenim u kriptovalutama / virtualnoj valuti. Raniji govt. Ove godine Indija je više puta iznijela svoje upozorenje za upotrebu virtualnih valuta.

Izjava glasi-

„Reserve Bank of India već je tri puta upozorio korisnike, nositelje i trgovce VC-ima, u prosincu 2013., veljači 2017. i prosincu 2017., o potencijalnim financijskim, operativnim, pravnim rizicima, zaštiti potrošača i sigurnosnim rizicima koji izlažu se ulaganjem u Bitcoin i / ili druge VC-ove. “

Vlada Indije objavila je izjavu o statusu bitcoina i drugih virtualnih valuta

Događanja indijske vlade. prema regulaciji virtualnih valuta.

Prvo službeno upozorenje stiglo je od indijske vlade. Još u prosincu 2013. godine, kada IRB izdaje priopćenje za javnost, a u ovom priopćenju za javnost postoje sljedeće glavne brige.

  • Stvaranje, trgovanje ili korištenje VC-a, uključujući Bitcoine, kao medija za plaćanje, nije odobrila niti jedna središnja banka ili monetarna vlast.
  • U priopćenju za javnost jasno se spominje da je bilo nekoliko medijskih izvještaja o upotrebi VC-ova, uključujući Bitcoine, za nezakonite i ilegalne aktivnosti u nekoliko jurisdikcija..  
  • Odsutnost informacija ugovornih strana u takvim peer-to-peer anonimnim / pseudonimnim sustavima mogla bi podvrgnuti korisnike nenamjernim kršenjima zakona o pranju novca i borbi protiv financiranja terorizma (AML / CFT).

Cijela priopćenja za javnost možete pročitatie ovdje.

Zahvaljujući ovoj izjavi velike indijske kripto burze restrukturirale su svoje okvire i uvele AML i KYC standarde u svoje procese. Ali, ova mjera opreza nametnuta je samo kod pologa i isplate za fiat valute, a ne za bitcoin ili virtualne valute.


U međuvremenu su cijena i tržišna procjena bitcoina dosegle nove vrhunce. Cijena Bitcoina u siječnju 2017. dosegla je 1000 dolara, što je dovelo do ogromnog porasta popularnosti i potražnje za ovom kriptovalutom u Indiji i ostatku svijeta.

Zahvaljujući tim napretcima IRB je u siječnju 2017. objavio još jedno priopćenje za javnost. IRB javno izdanje dostupno na njihovoj web stranici navodi:

“Indijska rezervna banka savjetuje da nijednom entitetu / tvrtki nije dala nikakvu licencu / ovlaštenje za upravljanje takvim shemama ili bavljenje bitcoinima ili bilo kojom virtualnom valutom. Kao takav, svaki korisnik, imatelj, investitor, trgovac itd. Koji se bavi virtualnim valutama to će činiti na vlastiti rizik. “

U sljedećim događajima Chris Burnish (ARK-ov Blockchain) objavio je grafikon na glavnim tržištima kriptovaluta na Twitteru i istaknuo sve veću ulogu Indije na globalnom tržištu, s Indijom koja je u lipnju činila 10% ukupne trgovine.

Vlada. došao je s još jednim priopćenjem za tisak 5. prosinca u kojem stoji da se radi o zabrinutosti za upotrebu bitcoina i drugih kriptovaluta. Ovdje je veza

Što je značenje ove izjave?

Pa, možda ćete čuti neke grube naslove nakon ove objave ove izjave iz ministarstva financija “Trgovanje kripto računom može dovesti do gubitka novca” – to jednostavno znači da je vaše ulaganje vaš rizik i ne podrazumijeva nikakav rizik za vaše fondove ili banku računi.

Dopadljivi naslovi koji izazivaju hiper i strah

što će biti učinjeno da vas uplaši. Dakle, prije nego što povjerujete u bilo kakav medijski hype, slijedite navedene veze i pročitajte službenu izjavu vlade. i pokušati razumjeti glavne točke koje vlada. podiže.

CoinGape će uskoro izraditi popis mjera predostrožnosti koje možete poduzeti, kao i moguće propise koji se mogu nametnuti kripto valutama u Indiji. Do tada samo pratite svoje transakcije i budite u toku!

Javite nam svoje mišljenje o blockchain tečajevima i kriptovalutama u komentarima ispod ili za više detalja pišite nam na [email protected]

Predstavljeni sadržaj može sadržavati osobno mišljenje autora i ovisi o tržišnim uvjetima. Istražite svoje tržište prije ulaganja u kriptovalute. Autor ili publikacija ne snosi nikakvu odgovornost za vaš osobni financijski gubitak.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map