Švicarski franak će dalje oslabiti protiv zelenih novčanica – sada je vrijeme za akumuliranje dugih pozicija USD / CHF

Vrlo kratak tjedan trgovanja s tankim uvjetima trgovanja mogao bi uvelike ograničiti nestabilnost tržišta tijekom sljedećih nekoliko dana. Iako oskudna tržišna likvidnost može povećati neočekivane tržišne šokove, njezin je uobičajeni učinak smirivanje tržišta. Ako ne dobijemo takav tržišni šok ili vrlo snažne tijekove na kraju godine, možda nećemo vidjeti puno kretanja na tržištu tijekom ostatka tjedna.

 

Ako volite trgovanje unutar dana, takvi tihi uvjeti trgovanja mogu utjecati na vaše rezultate. Još se uvijek mogu sjetiti kako je frustrirao prvi prosinac što sam trgovao forexom. Tada je tržište bilo vrlo sporo, posebno tijekom posljednjeg trgovinskog tjedna u godini.

 

Ponedjeljak je bio zatvoren za trgovanje devizama na malo. Mnoga velika financijska središta i dalje će biti zatvorena u utorak. Srijeda i četvrtak su uobičajeni trgovinski dani. U petak će se Velika Britanija i Njemačka zatvoriti ranije, što znači da ovog tjedna imamo samo dva puna dana trgovanja.

 

Pa kako možemo učinkovito iskoristiti tjedan koji bi mogao donijeti ograničeno kretanje na tržištu? Pa, pretpostavljam da bi putovanje na neki tropski otok moglo biti sjajno, ili inače skijanje u Alpama &# 128578; Ali pričekajte, možda možemo iskoristiti ovo potencijalno mirno vrijeme za ulazak u nekoliko dugoročnih trgovina. Vidite, na dugoročniji pristup uvelike ne utječu kratkotrajne oscilacije cijena ili djelovanje cijena vezano uz raspon. Međutim, dugoročni pristup mogao bi iskoristiti tržišne uvjete ovog tjedna kako bi ugrabio prijave po izvrsnim cijenama prije nego što 2017. vrati punu tržišnu likvidnost.

 

Povoljni lov na USD / CHF

 

Jako mi se sviđa postavljanje na USD / CHF. Evo dnevnog grafikona para:

 

USD / CHF Dnevni grafikon

Posljednjih sedam trgovačkih dana nije bilo moguće pomaknuti tečaj dalje od velike plave svijeće iz koje je izvučena zastava bika. Ova vrsta ako akcija unutar cijena može biti upozorenje za nas da će se na kartama uskoro naći proboj na gornju stranu. Još jedan pozitivan čimbenik za ovaj par je što je ova faza konsolidacije u posljednjih nekoliko dana doista korektivne prirode, a prodavači nisu uspjeli ni sniziti cijenu na 20-EMA (20-dnevni eksponencijalni pomični prosjek). Nazovite to kako želite, ali ovaj obrazac zastave bika izgleda vrlo privlačno i ukazuje na daljnji rast tečaja.


 

Pa, kako možemo iskoristiti ovakvu postavku? Pa, postoji mnogo različitih pristupa. Prvi bi bio ulazak na tržište po trenutnoj cijeni (1,02665) sa stop-gubitkom od oko 200 pipsa i Take profitom od 200-300 pipsa. Ovo ne nudi masivan omjer rizika i nagrade, ali predstavlja postavku velike vjerojatnosti koja iskorištava prevladavajući smjer trenda. Naravno, zaustavljanje i ciljanje udaljenosti možete prilagoditi u skladu s vlastitim stilom trgovanja, a čak možete podijeliti svoju poziciju na manje pozicije kojima se upravlja drugačije. Ideja potonjeg je omogućiti jednoj poziciji da duže vozi trend, samo u slučaju da dobijemo jako velik pritisak. Druge pozicije bi imale manje ciljne dobiti kako bi barem ostvarile djelomičnu dobit, samo u slučaju da se trend preokrene i svi vaši dobici također nestanu. Kada prva trgovina (i) pogodi svoj cilj, preostala trgovina (i) može se dovesti u besparicu. Tada se zaustavni gubitak preostale pozicije može ručno pratiti ispod relevantnih najnižih najnižih nivoa dok trgovina ne postigne ciljnu dobit ili kada se vučeni zaustavni gubitak izvadi.

 

Druga opcija bila bi pričekati da se par probije iz zastave bika koju ste vidjeli na gornjoj karti, prije nego što uđe na nove pozicije. U ovom biste slučaju vjerojatno željeli koristiti veći stop loss. To ima prednost u određenom stupnju potvrde ispravnog smjera tržišnog zamaha.

 

Ekonomske katalizatore

 

Ovaj tjedan nudi malo važnih vijesti. Utorak nudi brojeve povjerenja potrošača američke CB u 15:00 GMT. Ne očekujem masovnu reakciju tržišta na ovo, ali da vidimo kako će to ići.

 

Osobno ću biti u potrazi za daljnjom snagom američkog dolara. Volim ostati u trendu, koji je najbolji prijatelj trgovca.

 

Nadam se da ste do sada uživali u ovoj svečanoj sezoni. Svakako jesam, iako ne volim sve trgovačke praznike. Pretpostavljam da kratka pauza s ljestvica ipak neće naštetiti.

Sve najbolje, i kao i uvijek, sretno u trgovanju!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map