WTI ne uspijeva proširiti bikovsku pristranost prethodnog dana – temeljni izgled!

Tijekom ranog azijskog trgovanja u srijedu, WTI Cijene sirove nafte nisu uspjele produljiti niz pobjeda prethodnog dana, uzimajući neke svježe ponude bliže razini od 41,00 dolara, uglavnom nakon većeg rasta američkih zaliha sirove nafte od očekivanog, što je odmah izazvalo strah od slabe potražnje za gorivom i pridonijelo na gubitke u sirovoj. Osim toga, obnovljena zabrinutost zbog globalnog gospodarskog oporavka, usred sve većeg broja slučajeva COVID-19, nastoji potkopati potražnju za naftom i povući cijene nafte niže.

Kašnjenje američkog paketa pomoći COVID-19 također je izvršilo negativni pritisak na cijene sirove nafte. Preko bare, geopolitičke napetosti između Kine i nekih značajnih zemalja poput SAD-a također su igrale vodeću ulogu u podrivanju cijena sirove nafte. S druge strane, svježi bikovski trend u široko utemeljenom američkom dolaru, potaknut sentimentom rizičnog tržišta, dodao je dodatni teret cijenama sirove nafte, jer je cijena nafte obrnuto povezana s cijenom nafte Američki dolar.

Naprotiv, pozitivni razgovori između Velike Britanije i Europske unije oko trgovinskog sporazuma o Brexitu postali su ključni čimbenik koji pomaže u ograničavanju dubljih gubitaka u cijenama sirove nafte. U međuvremenu su gubici sirove nafte donekle ograničeni nadom da će OPEC i njegovi saveznici odgoditi povećanje proizvodnje nafte planirano za siječanj. Trenutno se sirova nafta trguje po cijeni od 41,20 dolara i konsolidira se u rasponu između 41,08 i 41,4.2

Rast zaliha sirove nafte veći od očekivanog povukao je cijene sirove nafte niže, jer je izazvalo strahove od sporog oporavka potražnje za gorivom i potencijalnog prenapona. Što se tiče podataka, Američki naftni institut (API) objavio je preko noći da su se američke zalihe sirove nafte povećale za 4,2 milijuna barela prošlog tjedna, nasuprot očekivanjima analitičara za izgradnju od 1,7 milijuna barela.

Osim toga, strahovi od sve većeg broja slučajeva COVID-19 u SAD-u, Europi i nekim značajnim azijskim državama, uključujući Japan, kontinuirano potiču zabrinutost zbog globalnog gospodarskog oporavka, koji je potkopao cijene sirove nafte. Prema najnovijem izvješću, SAD kontinuirano izvještava o rekordnom broju novih slučajeva COVID-19, stopa hospitalizacije i smrtnih slučajeva. Velika Britanija, Europa i Japan također su zabilježile najveći broj slučajeva, s približno 54,8 milijuna slučajeva na globalnoj razini, što zauzvrat gura glavna gospodarstva prema novom krugu nacionalnih zaključavanja. Najnovija ažuriranja sugeriraju da će razine upozorenja u Tokiju biti povišene na maksimum, u nastojanju da se zaustavi širenje virusa. To je, pak, izvršilo negativni pritisak na ton tržišnog rizika i pridonijelo gubicima u cijenama nafte.

Inače, SAD, neuspjeh Kongresa da pruži bilo kakav trag o paketu poticaja također igra glavnu ulogu u podrivanju cijena sirove nafte. U međuvremenu, rastuće napetosti između Sjedinjenih Država i Kine nastavile su rasti, što je na kraju izvršilo dodatni pritisak na raspoloženje tržišta, pridonoseći gubicima u sirovoj nafti.

Kao rezultat toga, široko utemeljeni američki dolar uspio je preko noći proširiti bikovsku pristranost, uzimajući daljnje ponude toga dana, usred rizičnog tržišnog raspoloženja, koje nastoji podržati sigurni američki dolar. Međutim, dobit za zelene novce mogla bi biti kratkotrajna ili privremena, usred pogoršanja uvjeta za koronavirus (COVID-19) u SAD-u i kašnjenja u objavljivanju američkog paketa pomoći za COVID-19, koji navodi strahove od gospodarskog usporavanja. To je svjedočilo nakon objavljivanja manje pozitivnih podataka o maloprodaji u SAD-u. Stoga bi dobitak na američkom dolaru također mogao biti ključni čimbenik koji je zadržao cijene sirove nafte, jer je cijena nafte obrnuto povezana s cijenom američkog dolara. Istodobno, indeks američkog dolara, koji prati povraćaj novca u odnosu na skup drugih valuta, porastao je na 94.037.

Trgovina na malo povećala se za 0,3% prošlog mjeseca, što je bilo manje od konsenzusa predviđenog za 0,5% dobitka. Početno rujansko povećanje od 1,9% revidirano je na 1,6%, prema Ministarstvu trgovine.

Naprotiv, pozitivni razgovori između Velike Britanije i Europske unije oko Brexita postali su ključni čimbenik koji pomaže u ograničavanju dubljih gubitaka sirove nafte. Prema najnovijem izvješću, Francuska se pomalo smiruje zbog svojih zahtjeva u ribarstvu, a kao rezultat toga Velika Britanija i Europska unija (EU) približavaju se trgovinskom sporazumu o Brexitu.

Veseleći se, trgovci će pripaziti na podatke o američkom stanovanju i podatke o promjeni zaposlenosti Aussie. U međuvremenu, katalizatori rizika, poput ažuriranja koronavirusa i cjepiva, neće izgubiti svoja mjesta. Sretno!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map